Finał FGE :Lotos PKO BP Gdynia-AZS PWSZ Gorzów W.73-58(4-1)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

friel
Kadet

Postautor: friel » 19 kwietnia 2009, 18:10

bart_81 pisze:
friel pisze:Widzisz tylko Ana nie kosztuje nas tyle co Nicky mam więc prawo wymagać by nie grała ostatnich 3 minut jak jeździec bez głowy

friel akurat dzis stosunek jakosci gry do ceny wypadl na pewno zdecydowanie na korzysc Anosike mimo ze jest drozsza.

Przekonuj mnie jeszcze .... ja nie mówię że zagrała źle w całości zagrała fatalne ostatnie 3 minuty i nie próbuj negocjować bo to fakt
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 19 kwietnia 2009, 18:16

friel pisze:
bart_81 pisze:
friel pisze:Widzisz tylko Ana nie kosztuje nas tyle co Nicky mam więc prawo wymagać by nie grała ostatnich 3 minut jak jeździec bez głowy

friel akurat dzis stosunek jakosci gry do ceny wypadl na pewno zdecydowanie na korzysc Anosike mimo ze jest drozsza.

Przekonuj mnie jeszcze .... ja nie mówię że zagrała źle w całości zagrała fatalne ostatnie 3 minuty i nie próbuj negocjować bo to fakt

to samo można powiedzieć o Zurowskiej itp?ktoś z Gorzowa w ogóle zagrał dobrze ostatnie 3 minuty? nie, bo gdyby tak było to AZS by to spotkanie wygrał. zmarnowaliście dużą szansę, bo jak wygrywać z Lotosem to właśnie z tak grającym jak dziś.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

friel
Kadet

Postautor: friel » 19 kwietnia 2009, 19:12

ann pisze:
friel pisze:
bart_81 pisze:

to samo można powiedzieć o Zurowskiej itp?ktoś z Gorzowa w ogóle zagrał dobrze ostatnie 3 minuty? nie, bo gdyby tak było to AZS by to spotkanie wygrał. zmarnowaliście dużą szansę, bo jak wygrywać z Lotosem to właśnie z tak grającym jak dziś.

Z tym też się nie zgodzę co to znaczy tak grającym? Lotos zagrał tak jak AZS pozwolił mu zagrać Trener sam powiedział że da się was wybronić na 60 pkt nie zdziwcie się jak będziecie wracać do Gdyni z 2:2 ,
Nie chcę tu jakiejś napinki urządzać ale uważam że po dzisiejszym Trener zobaczył gdzie was ugryźć i myślę że teraz tak naprawdę finały się zaczynają

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 19 kwietnia 2009, 19:18

z Lotosem grającym słabo. z 4/14 Catch i bez Alany.
a czy to zasługa dobrej obrony Gorzowa? hmmm...może i tak, ale tylko chwilami.większość niecelnych rzutów Lotosu była jednak z w miarę czystych pozycji.
aha i pisząc o Lotosie nie pisz do mnie Was, bo ja z Lotosem nie mam nic wspolnego 8)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Jasny
Żak

Postautor: Jasny » 19 kwietnia 2009, 19:18

friel pisze:
ann pisze:
friel pisze:
bart_81 pisze:

Z tym też się nie zgodzę co to znaczy tak grającym? Lotos zagrał tak jak AZS pozwolił mu zagrać Trener sam powiedział że da się was wybronić na 60 pkt nie zdziwcie się jak będziecie wracać do Gdyni z 2:2 ,
Nie chcę tu jakiejś napinki urządzać ale uważam że po dzisiejszym Trener zobaczył gdzie was ugryźć i myślę że teraz tak naprawdę finały się zaczynają

ja bym sie tylko nie zdziwil , gdyby w Gorzowie sie juz skonczylo :)

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 19 kwietnia 2009, 19:48

friel pisze: Lotos zagrał tak jak AZS pozwolił mu zagrać

uuu ... to mocne słowa są
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."
Rick Barry
Obrazek

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 19 kwietnia 2009, 20:10

friel pisze:
ann pisze:
friel pisze:
bart_81 pisze:

Nie chcesz ale urzadzasz napinke 8)
A juz stwierdzenie finaly sie dopiero zaczynaja jest grubo przesadzone.
Bedzie fajnie jak choc jeden mecz wygramy z Lotosem, a nawet jesli nie to przynajmniej obejrzymy w Gorzowie rozdanie medali :wink:

Awatar użytkownika
Paul_Banks
Nowy na forum

Postautor: Paul_Banks » 19 kwietnia 2009, 21:07

BlackJuRy pisze:
friel pisze: Lotos zagrał tak jak AZS pozwolił mu zagrać

uuu ... to mocne słowa są

Ale prawdziwe

Gdyż np w półfinałach Lotos zagrał tak jak mu Wisła pozwoliła, a że pozwoliła na wiele to już odrębna historia ;)

Gratki dla Lotosu, oby ugryźć ich w domu ...

friel
Kadet

Postautor: friel » 19 kwietnia 2009, 21:53

Powiedzmy sobie uczciwie co widzieliśmy 2,3 i prawie cała 4 kwarta mocna rotacyjna strefa przekazywanie pauliny miedzy sam a katką/Koryzmą Tamika w końcu trafiała na Żurka i Agatę AZS zagrał wreszcie w obronie Lotos zagrał przyzwoicie w obronie tak naprawdę w meczu ileś czystych sytuacji się nie wykorzystuje (no chyba że ma się naprawdę dzień konia) ale ważne żeby cześć z tej reszty akcji zatrzymać ... gdyby tak pogdybamy bo to chyba było widoczne AZS spokojniej rozegrał ostatnie 3 minuty prawdopodobnie wywiózł by zwycięstwo jest 2:0 trener ma co analizować nam pozostaje przyjść na Shopina i popatrzeć co zagrają i dalej uważam że teraz zaczyna się finał

ann: używaj czasem proszę dużych liter i znaków interpunkcyjnych, będzie łatwiej zrozumieć co masz na myśli
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2009, 06:41 przez friel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 19 kwietnia 2009, 22:39

Paul_Banks pisze:Ale prawdziwe

Gdyż np w półfinałach Lotos zagrał tak jak mu Wisła pozwoliła, a że pozwoliła na wiele to już odrębna historia ;)

A jak mówią... każdy kij ma dwa końce
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."

Rick Barry

Obrazek

feri
Młodzik

Postautor: feri » 19 kwietnia 2009, 23:08

hellraiser pisze:Jeżeli Gorzów przygotowuje się do Euroligi to powinno zrezygnować się z
Taylor, Richards i Anosike.

Tylko nie Richards, ja ją kocham (za to jak gra - jako kibic oczywiście) ;)
Poza tym ona daje rade. Pierwszy sezon w Europie - wiadomo trochę aklimatyzacji potrzebowała. Ale ja osobiście od Katki i Richards zacząłbym budowanie składu na następny sezon. Jedno jest pewne, nawet taka Zohnova, czy Richards potrzebują bardzo dobrych zmienniczek, a przy całym szacunku, ale Edzia Koryzna, czy Kasia Czubak mogą nie dac rady w eurolidze.

friel
Kadet

Postautor: friel » 20 kwietnia 2009, 06:43

feri pisze:
hellraiser pisze:Jeżeli Gorzów przygotowuje się do Euroligi to powinno zrezygnować się z
Taylor, Richards i Anosike.

Tylko nie Richards, ja ją kocham (za to jak gra - jako kibic oczywiście) ;)
Poza tym ona daje rade. Pierwszy sezon w Europie - wiadomo trochę aklimatyzacji potrzebowała. Ale ja osobiście od Katki i Richards zacząłbym budowanie składu na następny sezon. Jedno jest pewne, nawet taka Zohnova, czy Richards potrzebują bardzo dobrych zmienniczek, a przy całym szacunku, ale Edzia Koryzna, czy Kasia Czubak mogą nie dac rady w eurolidze.

Raczej mało prawdopodobne by Kasia odeszła prędzej Madejowi włosy na głowie wyrosną :D i dobrze bo Kasia gra fantastyczny sezon
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2009, 07:04 przez friel, łącznie zmieniany 1 raz.

czekolada
Amator

Postautor: czekolada » 20 kwietnia 2009, 11:47

friel pisze: i dalej uważam że teraz zaczyna się finał

Uważać to sobie możesz nawet, że Elvis żyje, a teraz mamy styczeń 2008 - fak t jest taki, że mecze finałowe zaczęły się 18.04.2009 roku o godzinie 16.00 i po rozegraniu dwóch jest 2-0 dla Gdyni.

I lepiej to uważanie zostaw sobie np. na drogę do hali...

friel
Kadet

Postautor: friel » 20 kwietnia 2009, 12:46

czekolada pisze:
friel pisze: i dalej uważam że teraz zaczyna się finał

Uważać to sobie możesz nawet, że Elvis żyje, a teraz mamy styczeń 2008 - fak t jest taki, że mecze finałowe zaczęły się 18.04.2009 roku o godzinie 16.00 i po rozegraniu dwóch jest 2-0 dla Gdyni.

I lepiej to uważanie zostaw sobie np. na drogę do hali...

Przepraszam czy ty mi grozisz?

czekolada
Amator

Postautor: czekolada » 20 kwietnia 2009, 13:02

friel pisze:Przepraszam czy ty mi grozisz?

Wow :lol: :lol:

NO WIĘC WIELIMI LITERAMI: UWAŻAC MOŻESZ NP. ŻE GORZÓW WYGRA 2 MECZE U SIEBIE ALBO NAWET FINAŁ, UWAŻAĆ MOŻESZ NP. NA DRODZE.