Co słychać w Toruniu ?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
chyba budując budżet z myślą o pucharach nie myśli się tylko o 6 meczach. No chyba że po awansie robi się wielką zbiórkę na każdy następny mecz. I też trzeba wziąć pod uwagę, że będą dalekie podróże czyt. drogie. Na przykładzie Gorzowa, ja też słyszałem o 500 tys. zł, po krótkim występie pieniądze przeszły na inne wydatki albo na następny sezon. Pozdrawiam!
-
koszykarz
Pantczak pisze:chyba budując budżet z myślą o pucharach nie myśli się tylko o 6 meczach. No chyba że po awansie robi się wielką zbiórkę na każdy następny mecz. I też trzeba wziąć pod uwagę, że będą dalekie podróże czyt. drogie. Na przykładzie Gorzowa, ja też słyszałem o 500 tys. zł, po krótkim występie pieniądze przeszły na inne wydatki albo na następny sezon. Pozdrawiam!
masz rację - dlatego też uważam że za kwotę 500 tyś zł - można ściągnąć 2 konkretne Amerykanki w kontekście ligi niż bawić sie w mało znaczący puchar. Ale zobaczymy.
koszykarz pisze:Pantczak pisze:chyba budując budżet z myślą o pucharach nie myśli się tylko o 6 meczach. No chyba że po awansie robi się wielką zbiórkę na każdy następny mecz. I też trzeba wziąć pod uwagę, że będą dalekie podróże czyt. drogie. Na przykładzie Gorzowa, ja też słyszałem o 500 tys. zł, po krótkim występie pieniądze przeszły na inne wydatki albo na następny sezon. Pozdrawiam!
masz rację - dlatego też uważam że za kwotę 500 tyś zł - można ściągnąć 2 konkretne Amerykanki w kontekście ligi niż bawić sie w mało znaczący puchar. Ale zobaczymy.
Są firmy, które są zainteresowane rekalmą w Europie nawet tej najbliższej a nie występami w PLKK.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Pantczak pisze:tylko że konkretne amerykanki jako pierwsze pytanie mogą zadać, czy klub gra w europejskich pucharach. Jeśli nie, to mogą wogóle nie chcieć rozmawiać. Także są plusy i minusy pucharu FIBA
Oczywiscie ze tak. Taka np. Banana nie zagralaby w Gorzowie gdyby nie bylo europejskich pucharów. Puchar FIBA jest pucharem w którym laduje sie spore pieniadze wzamian za ogrywanie się z europejskimi rywalami.
Sa jego plusy i minusy. Plusem jest również to ze sie tworzy w pewnym sensie jakas tam "markę" klubu. Po jakims czasie nie jest to juz klub anonimowy i coraz wieksze sa szanse na zakontraktowanie coraz lepszych zawodniczek, które do niesprawdzonych średniaków poprostu nie przejda nigdy (chociaz byl przyklad Perkins w Rybniku, ale jak wyszlo to widzielismy (po drugie w jakims tam pucharze tez grali)).
Piszesz ze wolisz 2 zawodniczki niz PUCHAR FIBA... to gratuluje
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Pantczak pisze:tylko że konkretne amerykanki jako pierwsze pytanie mogą zadać, czy klub gra w europejskich pucharach. Jeśli nie, to mogą wogóle nie chcieć rozmawiać. Także są plusy i minusy pucharu FIBA
100% racji. To jest drugie pytanie po:
- Lotos czy Wisła bo niestety te kluby sa znane w Europie.A reszta to niestety zascianek. No Gorzowianie czas aby dołaczyc do tej dwójki!
JA WOLE PUCHAR bo ten daje mozliwość kontaktu z innymi klubami Europy i daje wieksze mozliwości w szukaniu na nastepne lata zawodniczek do gry w klubie lub sponsorów.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
-
koszykarz
Endrju pisze:Pantczak pisze:tylko że konkretne amerykanki jako pierwsze pytanie mogą zadać, czy klub gra w europejskich pucharach. Jeśli nie, to mogą wogóle nie chcieć rozmawiać. Także są plusy i minusy pucharu FIBA
Oczywiscie ze tak. Taka np. Banana nie zagralaby w Gorzowie gdyby nie bylo europejskich pucharów. Puchar FIBA jest pucharem w którym laduje sie spore pieniadze wzamian za ogrywanie się z europejskimi rywalami.
Sa jego plusy i minusy. Plusem jest również to ze sie tworzy w pewnym sensie jakas tam "markę" klubu. Po jakims czasie nie jest to juz klub anonimowy i coraz wieksze sa szanse na zakontraktowanie coraz lepszych zawodniczek, które do niesprawdzonych średniaków poprostu nie przejda nigdy (chociaz byl przyklad Perkins w Rybniku, ale jak wyszlo to widzielismy (po drugie w jakims tam pucharze tez grali)).
Piszesz ze wolisz 2 zawodniczki niz PUCHAR FIBA... to gratuluje. Jak chcecie stać w miejscu i być ligowym średniakiem walczącym maksymalnie o 4-5 miejsce to idzcie ta droga..
Bo mocnego składu nie zbudujecie jezeli nie bedziecie grali w Pucharach i Lotos czy Wisla zawsze beda od Was odstawali.
Myśle Endrju że przekonałeś mnie
To fakt - z tego co pamiętam Banana przechodząc do was - niejako za warunek stawiała Puchary.....
No ale najpierw trzeba zdobyć trochę kasy - bo i na Puchar trzeba mieć - no i tym samym na wzmocnienia składu....
a założe się że taki sponsor jak choćby ,,ENERGA'' chciałby być usłyszany zagranicą...
A mnie średnio Endrju przekonał bo jakoś ciężko mi uważać Banana za amerykankę
Zreszta trochę niechcący trafil w sedno - dla w maire klasowych europejek gra w pucharach ma spore znaczenie (można za przykład podać także np Stampalije) natomiast dla amerykanek liczy sie kasa, kasa, kasa.. (no chyba ze mówimy o najwyższej półce, ale i to nie zawsze)
Zreszta trochę niechcący trafil w sedno - dla w maire klasowych europejek gra w pucharach ma spore znaczenie (można za przykład podać także np Stampalije) natomiast dla amerykanek liczy sie kasa, kasa, kasa.. (no chyba ze mówimy o najwyższej półce, ale i to nie zawsze)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Greebo pisze:A mnie średnio Endrju przekonał bo jakoś ciężko mi uważać Banana za amerykankę![]()
Chodzilo mi o wszystkie zawodniczki nie tylko z USA... ale faktycznie masz racje.. dla tych z USA liczy sie tylko kasa kasa i jeszcze raz kasa
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
-
koszykarz
Endrju pisze:Greebo pisze:A mnie średnio Endrju przekonał bo jakoś ciężko mi uważać Banana za amerykankę![]()
Chodzilo mi o wszystkie zawodniczki nie tylko z USA... ale faktycznie masz racje.. dla tych z USA liczy sie tylko kasa kasa i jeszcze raz kasa
może trzeba więc zainwestować w jakieś zawodniczki pokroju Kress , Vilipić , Perovanović ? Zamiast Amerykanek.....
Ale jakaś/eś Amerykanki powinny być bo jednak - ,,uatrakcyjniają '' mecze - co by nie mówić..
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
koszykarz pisze:Endrju pisze:Greebo pisze:A mnie średnio Endrju przekonał bo jakoś ciężko mi uważać Banana za amerykankę![]()
może trzeba więc zainwestować w jakieś zawodniczki pokroju Kress , Vilipić , Perovanović ? Zamiast Amerykanek.....
Ale jakaś/eś Amerykanki powinny być bo jednak - ,,uatrakcyjniają '' mecze - co by nie mówić..
No jesli byloby Was stac na takie zawodniczki to nie musielibyscie sie obawiac o wynik w pucharze
Ba..taka Perovanovic to i w Gorzowie chetnie bym widzial
-
koszykarz
koszykarz pisze:W przyszlym tygodniu w Toruniu poznamy prawdopodobnie nową twarz /e w zespole Energi.
Na dzień dzisiejszy w Toruniu są na razie Emilia Tłumak , Patrycja Gulak i Ilona Jasnowska - z resztą Polek są negocjacje..
a wspomniane nowe twarze w ciągu najblizszych kilku dni
czas najwyższy,bo polski skład miał być "zapięty" do końca maja,a Edo chce przecież w końcu wyjechać na wakacje...
W Enerdze Toruń na razie cisza. Działacze w najbliższy wtorek planują zrobić konferencję prasową, na której mają poinformować o podpisaniu umowy z nową zawodniczką.
- Propozycje gry otrzymały wszystkie koszykarki z poprzedniego sezonu - przyznał prezes klubu Maciej Krystek. - Czy je przyjmą, zależy w tej chwili tylko od nich. Na pewno będą też wzmocnienia. Rozmawiamy jednak tylko z polskimi zawodniczkami. Na zagraniczne przyjdzie czas, jeżeli będzie taka konieczność.
www.nowosci.com.pl
- Propozycje gry otrzymały wszystkie koszykarki z poprzedniego sezonu - przyznał prezes klubu Maciej Krystek. - Czy je przyjmą, zależy w tej chwili tylko od nich. Na pewno będą też wzmocnienia. Rozmawiamy jednak tylko z polskimi zawodniczkami. Na zagraniczne przyjdzie czas, jeżeli będzie taka konieczność.
www.nowosci.com.pl
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
matrix pisze:W Enerdze Toruń na razie cisza. Działacze w najbliższy wtorek planują zrobić konferencję prasową, na której mają poinformować o podpisaniu umowy z nową zawodniczką.
www.nowosci.com.pl
No ja myślę, że jak najbardziej będzie taka konieczność, jeśli chcecie walczyć o coś więcej niż w zeszłym roku i dodatkowo w pucharach
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”