Co słychać w Wiśle?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
flash pisze:Dobry ruch Wisły, który jednak może przerodzić się w niezbyt szczęśliwy, jeśli Hernandez będzie na siłę ciągnął jakieś swoje zawodniczki. A nikt się nie zdziwi jeśli tak się stanie. Wisła szuka europejskiej trójki, więc Basko może mu pasować...
Plotka hiszpańska niestety też to głosi
Jeśli tak by się stało byłoby to duże nieporozumienie.
Avenida nie przedłużyła umowy z Basko, bo ta nie spełniła pokładanych w nią oczekiwać, w zamian udało im się ściągnąć Gorbunovą.
Jeśli Hernandez idzie do Wisły, która ma jak się wydaje wyższy budżet niż Salamanca i na przyszły sezon chyba większe ambicje, to ściąganie Basko logicznym by nie było....tzn. mam taką nadzieję. My potrzebujemy na obwód strzelbę i to z bardzo dobrym rzutem za 3, a Basko żadnego, a szczególnie tego drugiego warunku zupełnie nie spełnia.
Jeśli już kogoś brać z byłej drużyny Jose to oprócz asystenta tłumacza (tak, Hernandez niestety nie mówi po angielsku), chyba tylko Snow. Zresztą wyboru raczej nie ma, bo na szczęście większość pań z Avenidy 2008/2009 już podpisała tam nowe kontrakty, a i Petra S. jest tego bliska.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2009, 10:11 przez Ałgaja, łącznie zmieniany 1 raz.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Mnie marwi kolejna zmiana na zasadzie: bierzemy coś co znamy i przeciwko nam zagrało dobrze...
a to, że trener nie mowi po angielsku
to chyba tylko Marta będzie opierdalana - Ewka z Pałeczką się cieszą!!
A Miśki chyba jednak nie chce, patrzać co ona grała w lidze - nędza z przebłyskami - może być powtórka z poprzedniego sezonu...
Ale dama, która była w cywilu, w Kraku w marcu//lutym - jak najbardziej!!
a to, że trener nie mowi po angielsku
to chyba tylko Marta będzie opierdalana - Ewka z Pałeczką się cieszą!!
A Miśki chyba jednak nie chce, patrzać co ona grała w lidze - nędza z przebłyskami - może być powtórka z poprzedniego sezonu...
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

jimmy pisze:Mnie marwi kolejna zmiana na zasadzie: bierzemy coś co znamy i przeciwko nam zagrało dobrze...
a to, że trener nie mowi po angielsku![]()
to chyba tylko Marta będzie opierdalana - Ewka z Pałeczką się cieszą!!![]()
Przydałoby się zakontraktować jak najszybciej polskie zawodniczki, aby nei było powtórki z poprzedniego sezonu, czyli problemu z Polkami.
Więc tak : koniecznie powrót Krawiec plus zakupienie Mielocha.
Dalej wywalić Gburię-Furię plus może w sumie Pałeczke także i w sumie lepiej nie brać z powrotem Skorek.
Zostawić Wielebną i Kobryn. No i Kotnis - plus znacznie ogrywać ją w
lidze.
Moznaby także kupić Krężel i dać jej ostry wycisk na treningach, to może jeszcze wyjdzie na ludzi. Tylko pod warunkiem ,ze nowy trener to będzie trener z jajami i ostro weźmie się za koszykarki.
Coz, trudno mi sie nie zgodzić z cała trójką przedmówców .. no może oddałbym Krawiec, Mielocha lub (zwłaszcza) Skorek za Skobelka
ale to raczej nie realne, tak samo jak nie realna jest pewnie inna Łotyszka, ktora umie rzucać za 3 więcej niż dobrze.. Ale pomarzyć zawsze można 
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
jimmy pisze:Mnie marwi kolejna zmiana na zasadzie: bierzemy coś co znamy i przeciwko nam zagrało dobrze...
Plotki głoszą, że do Wisły trafi ktoś, kto chętnie wcieli się w rolę asystentki trenera (grającej), a angielski zna od urodzenia.
bball
flash pisze:jimmy pisze:Mnie marwi kolejna zmiana na zasadzie: bierzemy coś co znamy i przeciwko nam zagrało dobrze...
Plotki głoszą, że do Wisły trafi ktoś, kto chętnie wcieli się w rolę asystentki trenera (grającej), a angielski zna od urodzenia.
hm czyli asystenetem bedzie ...Doris?
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Niby tak, ale trzeba Hernandezowi oddać to, że po obecnej edycji euroligii jest absolutnie trenerem nr 2 roku (nr 1 to Szekely).
Jego CV też świadczy o tym, że przypadkowym trenerem "z łapanki" nie jest, więc akcje w stylu "opierniczam Ciebie bo znasz mój ojczysty język" nie powinny mieć miejsca...bo to (mam nadzieję) trener, a nie wf-ista.
To że angielskiego nie zna jest niefajne, ale z drugiej strony WDZ znał i co z tego?
Reasumując, u mnie Jose ma spory kredyt zaufania na początku i zobaczymy jak się sprawdzi. Krytycznych opinii na jego temat w Hiszpanii trudno szukać, nawet zawodniczki Salamanki w prasie wypowiadały się, że wielka szkoda i że gdy podpisywały nowe kontrakty, to liczyły że będą nadal z nim pracować...
jimmy pisze:
Do Miśki mam takie samo "ale", ale z drugiej strony która Amerykanka z wnba, podkoszowa, nie olewa "nieważnych" spotkań?
No i gdyby Miśka po olaniu kilku meczy, w eurolidze odstawiła takie zawody jak w 1/8 z CSKA, to ja bym jej pewnie wszystko wybaczyła.
Zresztą kibice Salamanki wybaczyli jej już dużo wcześniej, jak ich na meczu wsadem uraczyła
A ta pani co w cywilu była to istotnie fajna jest, ale mimo młodego wieku te jej kolana już chyba bardzo niefajnie.
flash pisze:
A hiszpański zna? Jak nie zna to się nie nadaje
Uff, że Murriel Page podpisała nowy kontrakt w Soller Juventut
Ostatnio zmieniony 12 maja 2009, 14:58 przez Ałgaja, łącznie zmieniany 1 raz.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
hermes46 pisze:flash pisze:jimmy pisze:Mnie marwi kolejna zmiana na zasadzie: bierzemy coś co znamy i przeciwko nam zagrało dobrze...
hm czyli asystenetem bedzie ...Doris?![]()
![]()
nie, najbardziej to pasuje mi tutaj ADF
Ałgaja pisze:flash pisze:
A hiszpański zna? Jak nie zna to się nie nadaje![]()
Uff, że Murriel Page podpisała nowy kontrakt w Soller Juventut
Może po starej znajomości ściągną Alicie Lopez-Verdu

Cóż, Basko nie byłaby najrozsądniejszym pomysłem... Wspominałem, że powinno sie uniknąć tego typu pakiecików. Odnośnie trenera to mam też obawy jak znajdzie się w naszych realiach, pamiętając o tym co na początku dekady działo się w ekipie koszykarzy Śląska. Tam najpierw Piero Bucchi, a potem Zvi Sherf zupełnie się nie sprawdzili i musieli po kilku tygodniach sezonu żegnać się z posadą. Obaj nigdy nie pracowali poza swoim krajem i na pewno miało to jakiś wpływ na ich niepowodzenia. O tym, że niekoniecznie tak musi być przekonał Muli Katzurin. Tutaj jeszcze dochodzi nieznajomość angielskiego, ale mam nadzieję, że skoro Hernandez dawał sobie z tym radę w Salamance, mając tyle zawodniczek z zagranicy, to i w Krakowie będzie OK.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
paulo2907 pisze: Tutaj jeszcze dochodzi nieznajomość angielskiego, ale mam nadzieję, że skoro Hernandez dawał sobie z tym radę w Salamance, mając tyle zawodniczek z zagranicy, to i w Krakowie będzie OK.
Umówmy się, że w rodzinnym kraju nie było to jeszcze wielkim problemem, bo jakby nie patrzeć jego krajanki, czyli ponad połowa składu Salamanki, w każdym momencie mogły robić za tłumacza. Zagranicznych miał 5, z czego dwie dość utalentowane lingwistycznie, co też prawdopodobnie działało na jego korzyść.
Z drugiej strony - Catchings mówiła, że koszykówka to gra znaków, więc nie wymagajmy zbyt wiele. Kto wie, może polskiego się nauczy jeszcze zanim go zwolnią.
bball
Ooo...Liron się znalazła...
Przychodzi rozgrywająca z Izraela, Fernandez zostaje
Znamy nazwisko pierwszej zagranicznej zawodniczki, która wzmacnia Wisłę Can-Pack przed nowym sezonem. TS Wisła Kraków poinformowało, że nową zawodniczką Białej Gwiazdy będzie rozgrywająca Liron Cohen.
Cohen to reprezentantka Izraela, rozgrywająca, występowała w poprzednim sezonie w drużynie z Koszyc. W Eurolidze notowała średnio 12,5 punktu, 5,3 asysty i 2,5 zbiórki.
Wisła poinformowała także o przedłużeniu kontraktu z Hiszpanką Martą Fernandez. Jej rodak - Jose Ignacio Hernandez - został ostatnio ogłoszony nowym trenerem Wisły Can-Pack.
wislakrakow.com
Przychodzi rozgrywająca z Izraela, Fernandez zostaje
Znamy nazwisko pierwszej zagranicznej zawodniczki, która wzmacnia Wisłę Can-Pack przed nowym sezonem. TS Wisła Kraków poinformowało, że nową zawodniczką Białej Gwiazdy będzie rozgrywająca Liron Cohen.
Cohen to reprezentantka Izraela, rozgrywająca, występowała w poprzednim sezonie w drużynie z Koszyc. W Eurolidze notowała średnio 12,5 punktu, 5,3 asysty i 2,5 zbiórki.
Wisła poinformowała także o przedłużeniu kontraktu z Hiszpanką Martą Fernandez. Jej rodak - Jose Ignacio Hernandez - został ostatnio ogłoszony nowym trenerem Wisły Can-Pack.
wislakrakow.com
Kolejny spory plusik dla działaczy
Gdy pare tygodni temu zastanawiałem sie kogo widziałbym w przyszłym sezonie na rozegraniu w Wisle, Cohen okazała sie numerem jeden. Dlatego potem poczułem lekkie rozczarowanie gdy poszła informacja że przywdzieje ona barwy Lotosu.. a tu taki miły zwrot akcji
Hernandez na ławce, Cohen i Fernadnez na obwodzie... pierwsze klocki bardzo ładne i pasujące do siebie
oby tak dalej!
Gdy pare tygodni temu zastanawiałem sie kogo widziałbym w przyszłym sezonie na rozegraniu w Wisle, Cohen okazała sie numerem jeden. Dlatego potem poczułem lekkie rozczarowanie gdy poszła informacja że przywdzieje ona barwy Lotosu.. a tu taki miły zwrot akcji
Hernandez na ławce, Cohen i Fernadnez na obwodzie... pierwsze klocki bardzo ładne i pasujące do siebie
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”