TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 19 maja 2009, 20:25

ojj w Krakowie to żadna Polka 50 tys. raczej nie zarabia. ale ponad 30 całkiem spokojnie :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 19 maja 2009, 20:26

W Polkowicach najwyższe stypendium to około 9 tys. zł, reszta to już tajemnica :wink:
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

feri
Młodzik

Postautor: feri » 19 maja 2009, 20:44

skad wy macie takie informacje? :) ja znam dobrze kilka koszykarek, ale do glowy mi nie przyszlo pytac o zarobki :)

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 19 maja 2009, 20:47

feri pisze:skad wy macie takie informacje? :) ja znam dobrze kilka koszykarek, ale do glowy mi nie przyszlo pytac o zarobki :)

się gra się ma :wink:
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
Mały
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Mały » 19 maja 2009, 21:07

Co do stypendium w Polkowicach, w internecie spokojnie można sprawdzić ile każda dostaje... Są na stronie odpowiednie uchwały rady miejskiej... Największa możliwa kwota dla koszykarek to 8900zł... Do tego trzeba jeszcze dodać pieniądze od sponsora :wink:

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 19 maja 2009, 21:31

W Lesznie Polki grają za miske ryżu (dziennie), a Amerykanki za porcje kurczaka (również na dzień)

A tak na poważnie, to i tak nikt nigdy prawdy nie powie.... :wink: Można jedynie się domyślac kto ile kroi... :wink: pzdr. :)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 19 maja 2009, 21:56

Za miske ryżu to grały 3 sezony temu chinki w Gorzowie :lol: :lol: :lol: ...

ALe działacze stwierdzili ze nawet tej paczki ryżu nie sa warte <lol2> :D :D :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

koszykarz

Postautor: koszykarz » 20 maja 2009, 08:17

ann pisze:ojj w Krakowie to żadna Polka 50 tys. raczej nie zarabia. ale ponad 30 całkiem spokojnie :wink:

nie gadaj że Kobryn zarabia 30 tyś zł ....... w życiu bym jej tyle nie dał....

No proszę - to koszykarki pewnie mają niezły ubaw (a niektóre raczej nie :wink: ) że temat wjechał na ,,KASĘ '' .

To faktycznie - nieraz naprawdę - opłaca się zatrudnić kilka zagranicznych - niż kilka pseudogwiazdek....

PS. ANN - nowa stronka ADF - very nice :D :D :D

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 20 maja 2009, 08:32

Sezon bez Kenig

W nadchodzących rozgrywkach Ford Germaz Ekstraklasy nie zobaczymy na parkiecie czołowej koszykarki ŁKS Siemens AGD Katarzyny Kenig, którą czeka urlop macierzyński. Była reprezentantka Polski i żona koszykarza ŁKS Filipa Keniga zostanie mamą po raz drugi. Państwo Kenigowie mają dwuletniego syna Maćka.

Obrazek
Katarzyna Kenig (dawniej Szołtysek) jest wychowanką Stali Bobrek Bytom, skąd przeszła do ŁKS (1996). Z zespołem trenera Mirosława Trześniewskiego zdobyła mistrzostwo Polski (1997). Występowała też w Polfie Pabianice, a latem 2003 roku wróciła do ŁKS. Ciekawostką jest, że to druga zawodniczka z dawnego ŁKS, która urodziła się 1 kwietnia. W Prima Aprilis obchodzi urodziny także Daiva Jodeikaite.

Marek Kondraciuk - POLSKA Dziennik Łódzki

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 20 maja 2009, 09:36

Susan Boyle też z 1 kwietnia! :lol: :lol: :roll:
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!

zomo
Nowy na forum

Postautor: zomo » 20 maja 2009, 09:41

koszykarz pisze:
ann pisze:ojj w Krakowie to żadna Polka 50 tys. raczej nie zarabia. ale ponad 30 całkiem spokojnie :wink:

No proszę - to koszykarki pewnie mają niezły ubaw (a niektóre raczej nie :wink: ) że temat wjechał na ,,KASĘ '' .

To faktycznie - nieraz naprawdę - opłaca się zatrudnić kilka zagranicznych - niż kilka pseudogwiazdek....

Zeby dać trzeba mieć.Prawda jest taka,że przepis o 2 polkach wymusił ich przebywanie na parkiecie ale co by nie mówić większość udowodniła,że potrafi grać i z pewnością w tym sezonie były czołowymi zawodniczkami swoich drużyn.Z tego wniosek że jak tylko otrzymują szanse to ją wykorzystać potrafią.Tak więc może nie przesadzajmy z tymi 'gwiazdeczkami'tylko doceńmy to co pokazały w tym roku.A PREZESI zawsze bedą narzekać ,że polka chce za dużo.Szkoda tylko że sami nie uderzą się w pierś i nie zrobią rachunku sumienia ile wyrzucili w błoto sprowadzając niby prawdziwe gwiazdy które robiły łaskę ze wogóle racza wyjść na parkiet.To polki gryzą parkiet,grają z niewyleczonymi kontuzjami i gorączką,ale o tym cicho-sza.

friel
Kadet

Postautor: friel » 20 maja 2009, 09:51

zomo pisze:
koszykarz pisze:

Zeby dać trzeba mieć.Prawda jest taka,że przepis o 2 polkach wymusił ich przebywanie na parkiecie ale co by nie mówić większość udowodniła,że potrafi grać i z pewnością w tym sezonie były czołowymi zawodniczkami swoich drużyn.Z tego wniosek że jak tylko otrzymują szanse to ją wykorzystać potrafią.Tak więc może nie przesadzajmy z tymi 'gwiazdeczkami'tylko doceńmy to co pokazały w tym roku.A PREZESI zawsze bedą narzekać ,że polka chce za dużo.Szkoda tylko że sami nie uderzą się w pierś i nie zrobią rachunku sumienia ile wyrzucili w błoto sprowadzając niby prawdziwe gwiazdy które robiły łaskę ze wogóle racza wyjść na parkiet.To polki gryzą parkiet,grają z niewyleczonymi kontuzjami i gorączką,ale o tym cicho-sza.

zagraniczne też grają z niewyleczonymi kontuzjami i gryzą parkiet kiedy jest o co no Taylor ,ale generalnie fakt jak by popatrzeć tak stosunkiem to zdecydowanie więcej polek gra bo chce coś zdziałać niż zagranicznych
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 20 maja 2009, 12:39

koszykarz pisze:

Policzmy.
30kpln = $9375 (po dzisiejszym kursie 3,20)
Sezon ma jakieś 7 miesięcy co daje jakieś $65000.
Zawodniczek pokroju Ewki mamy w tym kraju, hmm może dwie?
Teraz zapytajmy niedyskretnie Wiślaków ile za sezon wzięła Kara? Albo Boba?
Musisz mieć Polkę na parkiecie w PLKK, musisz mieć Europejkę w składzie w Euro.
Nie dałbyś?
Ja bym brał w ciemno.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 20 maja 2009, 13:22

gratulacje dla państawa Kening. Stronka ADF (nawet ta poprzednia) =D>
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 20 maja 2009, 21:45

Don Igłata pisze:Susan Boyle też z 1 kwietnia! :lol: :lol: :roll:

:lol: :lol: :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”