JUNIORKI 2008/2009

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 24 maja 2009, 21:27

Endrju pisze:
FAIR PLAY pisze:widzisz jakies procentowe rozstrzygniecia tymczasem jeszcze polfinalow nie bylo... wszystko jest mozliwe ;) pewne jest w mojej opini to ze MUKS jest w finale reszta... otwarta. no i licze ze te twoje 99% sie nie ziszcza;)

Też licze na to że te 99% sie nie ziszcza ;) ... a tym 1% wygramy złoto :lol: :lol: :lol:

Dobrze napisałeś MUKS w Finale :]

pozdr :wink:
Obrazek

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 24 maja 2009, 22:21

hermes46 pisze:
krzysio pisze:tak porównując ubiegłoroczne finały kadetek i tegoroczne juniorek - w MUKS-ie większość zespołu bez zmian - to przewaga MUKS w tym roku była dużo większa niż w kadetkach. Tam, mimo tego, że w żadnym meczu nie było w zasadzie wątpliwości kto wygra, różnice punktowe były zdecydowanie mniejsze. W finale MUKS pokonał ŁKS kilkunastoma punktami, a nie czterdziestoma... Ciekawe, czy rocznik '91 tak osłabł, czy Casimiro i spółka zrobiły tak wielki krok naprzód.

Tylko te zawodniczki MUKS graja na codzień w E-lidze a reszta raczej takiego luksu nie ma! Tu zaprocentowało dośiwadczenie ligowe. Na to trzeba zwrócic uwage.

Jakiego luksusu? W finałowym turnieju było pięć klubów z ekstraklasy, szósty z niej zrezygnował. Jaki to więc luksus, że ktoś stawia na młodzież? Odpowiedź jest prosta - Casimiro & co. zrobiły tak olbrzymie postępy, potrafią tak przyspieszyć grę, że w czterech-pięciu akcjach odjeżdżają rywalkom na bezpieczną przewagę.

Gość

Postautor: Gość » 25 maja 2009, 07:23

Rocznik 92 w MUKS to olbrzymie talenty i ogromny postęp, a 91-Marta Mistygacz po kontuzji, ledwo zaczęła treningi, Karolina Wojcieszak i Iwona Szarzyńska grały sporo, a reszta jest słabsza od 92. A co do wczorajszego meczu, to MUKS doskonale zneutralizował obwód Gorzowa, stąd tak mała ilość rzutów, na deskach królowała Dorota Mistygacz, która zagrała doskonałe obydwa mecze z Gorzowem. Gdyby MUKS miał trochę lepszą skuteczność w rzutach spod samego kosza, to pewnie pękłaby setka, a przewaga byłaby dużo większa. Na meczu była jakaś telewizja z Gorzowa, która robiła relację, może ktoś wie, gdzie to można zobaczyć.

Gość

Postautor: Gość » 25 maja 2009, 09:38

FAIR PLAY pisze:
rzymi pisze:Była zdecydowanie najlepsza, więc nic by się nie stało, gdyby się znalazła w piątce. Ale cóż, nie ja to ustalam. Gratulacje dla Korony :wink:

tak szczerze mnie ta zawodniczka jakos nie przekonala... Oczywista jest rzecza ze ma talent, stoja za nia wszystkie statystyki, ale hmm... zespol gra na nia, widzialem pare meczy z jej udzialem i mi sie jakos w oczy nie rzucila ;)

gorzow w tym meczu wyszedl ze swiadomoscia ze nie jest w stanie wygrac tego meczu, obojetnie jak by na to nie patrzec tak ten mecz wygladal... nie wierzyly ze sa w stanie cokolwiek wiecej osiagnac... i tak tez sie stalo.

Gratulacje dla MUKS, te zawodniczki za pare lat beda podstawa e-klasy i to jest piekne widziec ich rozwoj... Brawo laski!

Roza juz od czterech lat jest czolowa zawodniczka nie tylko Korony ale przede wszystkim reprezentacji Polski.Kiedy grala z rocznikami 89 i 90 na kilku juz MPJ i MPJS byla wybierana do piatki turnieju. Chyba ty czlowieku inaczej widzisz albo wsztscy pozostali nie znaja sie na koszykowce. Jestes smieszny!

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 25 maja 2009, 13:40

moze i jestem, naucz sie czytac... nie neguje jej talentu jedynie stwierdzam ze na tym turnieju mnie nie przekonala... widzialem jej dwa wystepy i nie wyrozniala sie specjalnie w swoim zespole... jest swietna zawodniczka i to jesno i czytelnie mowie... czytamj gosciu a potem zaboieraj glos :wink: pozdr
Obrazek

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 25 maja 2009, 14:23

FAIR PLAY pisze:moze i jestem, naucz sie czytac... nie neguje jej talentu jedynie stwierdzam ze na tym turnieju mnie nie przekonala... widzialem jej dwa wystepy i nie wyrozniala sie specjalnie w swoim zespole... jest swietna zawodniczka i to jesno i czytelnie mowie... czytamj gosciu a potem zaboieraj glos :wink: pozdr

a wcześniej
FAIR PLAY pisze:zespol gra na nia

MVP która rzuca 102pkt, ma 66zb i 27 przechwytów, się nie wyróżniała
Do okulisty zapraszam
Kończ waszmość i wstydu oszczędź
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Gość

Postautor: Gość » 25 maja 2009, 16:01

Chuju muju dzikie weże Róża do świetny grajek wiedziałem Ją raz jak grała przeciwko Łomianką w Warszawie i tez tak ooo zagrała ale Ona dopiero konczy 18 lat a statystyki mówią same za siebie ma talent:)

i taki Muks by zrobił wszystko zeby grała u nich bo Muks to pasorzyty j... gdzie tylko czekają na OKazje a potem zajarane maja mordy ze wygrywaja +40 w Finale 8)

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 25 maja 2009, 16:10

Anonymous pisze:Chuju muju dzikie weże Róża do świetny grajek wiedziałem Ją raz jak grała przeciwko Łomianką w Warszawie i tez tak ooo zagrała ale Ona dopiero konczy 18 lat a statystyki mówią same za siebie ma talent:)

i taki Muks by zrobił wszystko zeby grała u nich bo Muks to pasorzyty j... gdzie tylko czekają na OKazje a potem zajarane maja mordy ze wygrywaja +40 w Finale 8)

Wpiszcie IP tego pasożyta, to go namierzymy

wagar
Nowy na forum

Postautor: wagar » 25 maja 2009, 16:58

FAIR PLAY pisze:
rzymi pisze:Była zdecydowanie najlepsza, więc nic by się nie stało, gdyby się znalazła w piątce. Ale cóż, nie ja to ustalam. Gratulacje dla Korony :wink:

tak szczerze mnie ta zawodniczka jakos nie przekonala... Oczywista jest rzecza ze ma talent, stoja za nia wszystkie statystyki, ale hmm... zespol gra na nia, widzialem pare meczy z jej udzialem i mi sie jakos w oczy nie rzucila ;)

gorzow w tym meczu wyszedl ze swiadomoscia ze nie jest w stanie wygrac tego meczu, obojetnie jak by na to nie patrzec tak ten mecz wygladal... nie wierzyly ze sa w stanie cokolwiek wiecej osiagnac... i tak tez sie stalo.

Gratulacje dla MUKS, te zawodniczki za pare lat beda podstawa e-klasy i to jest piekne widziec ich rozwoj... Brawo laski!
Róża ???? wspaniała dziewczyna -i sportowiec a do tego skromna ,w odróznieniu od innych "gwiazdek "w 100 % zasłuzyła na MvP

wagar
Nowy na forum

Postautor: wagar » 25 maja 2009, 17:00

Anonymous pisze:Chuju muju dzikie weże Róża do świetny grajek wiedziałem Ją raz jak grała przeciwko Łomianką w Warszawie i tez tak ooo zagrała ale Ona dopiero konczy 18 lat a statystyki mówią same za siebie ma talent:)

masakra ,żal i zazdrość chyba w dupę ściska

Roza_13
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Roza_13 » 25 maja 2009, 17:22

hehehe dajcie juz spokoj:) wszyscy:) ladnie prosze! nie wazna jestem ja ani nikt inny! patrzycie calkiem inaczej! juz jest po Mistrzostwach:) a i to ze ktos mowi ta jest dobra a ta jest zla jest bez sensu! bo kazdy napewno daje z siebie wszystko! fakt faktem przychodza i te zle dni co sie nic nie udaje ale to jest calkiem normalne:) tak naprawde w wieku juniorek..to sie jeszcze trzeba bardzo duzo jeszcze uczyc (trenowac,trenowac,trenowac) ...! i chcialam jeszcze zwrocic uwage na to...ze punkty nie sa najwazniejsze;) a ktos kto tam wczesniej napisal "Róza i kolezanki" ojj to chyba nie wiedzial co pisal!!! na placu jest 5 zawodniczek i to one walcza i daja z siebie wszytsko w obronie i w ataku!! i dzieki nim.. kazda ma szanse czy do przechwytu czy do zdobycia punktow! jak rowniez jest "lawka" ktora za kazdym razem mobiluzuje do walki:))
zapewno o tym wiecie! ale chcialam tylko tak przypomniec:) pozdrawiam Roza:)

Gość

Postautor: Gość » 25 maja 2009, 17:30

Brawo Róża :) :)

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 25 maja 2009, 17:31

Roza_13 pisze:hehehe dajcie juz spokoj:) wszyscy:) ladnie prosze! nie wazna jestem ja ani nikt inny! patrzycie calkiem inaczej! juz jest po Mistrzostwach:) a i to ze ktos mowi ta jest dobra a ta jest zla jest bez sensu! bo kazdy napewno daje z siebie wszystko! fakt faktem przychodza i te zle dni co sie nic nie udaje ale to jest calkiem normalne:) tak naprawde w wieku juniorek..to sie jeszcze trzeba bardzo duzo jeszcze uczyc (trenowac,trenowac,trenowac) ...! i chcialam jeszcze zwrocic uwage na to...ze punkty nie sa najwazniejsze;) a ktos kto tam wczesniej napisal "Róza i kolezanki" ojj to chyba nie wiedzial co pisal!!! na placu jest 5 zawodniczek i to one walcza i daja z siebie wszytsko w obronie i w ataku!! i dzieki nim.. kazda ma szanse czy do przechwytu czy do zdobycia punktow! jak rowniez jest "lawka" ktora za kazdym razem mobiluzuje do walki:))
zapewno o tym wiecie! ale chcialam tylko tak przypomniec:) pozdrawiam Roza:)

najlepsze podsumowanie wszystkich sporów i niepotrzebnych kłótni :wink:
ObrazekObrazek

gość

Postautor: gość » 25 maja 2009, 17:36

Te mistrzostwa pokazały ,że liczy się tylko POznań.Wszystko się robi aby wszelkie takie imprezy się tam odbywały.wszystko pod kontem Muks-u.Myślę,że dostali by organizację mistrzostw w innych kategoriach wiekowych np.młodziczkach tylko problem muks nie zdążył ściągnąć do siebie tak młodych dziewczyn/jeżeli słyną z tak dobrego szkolenie,to gdzie są ich wychowanki ?/.Myślę,że w przyszłym roku znowu dostaną organizację mistrzostw,bo gdzie indziej ich zespół mógłby być skrzywdzony i tak łatwo nie zdobyć mistrzostwa.

friel
Kadet

Postautor: friel » 25 maja 2009, 19:03

już dość podsycania nienawiści proponuję zamknąć temat
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”