Co słychać w Polkowicach??

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Paul_Banks
Nowy na forum

Postautor: Paul_Banks » 15 maja 2009, 13:21

Tak więc zapraszamy Darię do Gorzowa ;p

A tak na poważnie gdzie zagra tam będzie poważnym wzmocnieniem :)

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 19 maja 2009, 13:18

Nowy gracz w CCC

22- letnia Nadia Parker podpisała dwuletni kontrakt z CCC Polkowice. Mierząca 192 cm wzrostu zawodniczka występowała w ubiegłym sezonie w zespole USC Trojans. W lidze uniwersyteckiej zdobywała średnio 10,7 punktu, przy 50 procentowej skuteczności. Notowała także średnio 5,5 zbiórki. Wysoka środkowa ma wiele cech, które już teraz docenia prezes klubu- Krzysztof Korsak...

- Nadia dysponuje znakomitymi warunkami fizycznymi. Z pewnością okaże się przydatna w walce pod koszami. Jest dynamiczna, silna i dobrze broni. To typowy center. Takiego gracza nam potrzeba. W rozgrywkach Pucharu Europy oraz Ford Germaz Ekstraklasy Nadia będzie miała wiele okazji, by udowodnić swoją przydatność do naszego zespołu – mówi na oficjalnej stronie klubu Krzysztof Korsak.

www.polkowice.com.pl

Z japońskiej wyspy Okinawa do Polkowic

Nadia Parker, 22-letnia środkowa podpisała dwuletni kontrakt z CCC Polkowice. W zakończonym sezonie zawodniczka broniła barw występującego w lidze uniwersyteckiej NCAA zespołu USC Trojans.

W szeregach ekipy z Uniwersytetu Południowej Kalifornii zdobywała średnio 10,7 punktu, a także notowała 5,5 zbiórki. Poza tym Nadia zaliczyła w całym sezonie 31 bloków i była w tym elemencie zdecydowanie najlepsza w swoim zespole. Nowa zawodniczka CCC może się również pochwalić imponującą skutecznością rzutową – ponad 50 procent w całym sezonie. Parker ma 192 cm wzrostu.
- Nadia dysponuje znakomitymi warunkami fizycznymi. Z pewnością okaże się przydatna w walce pod koszami. Jest dynamiczna, silna i dobrze broni. To typowy center. Takiego gracza nam potrzeba. W rozgrywkach Pucharu Europy oraz Ford Germaz Ekstraklasy Nadia będzie miała wiele okazji, by udowodnić swoją przydatność do naszego zespołu – mówi Krzysztof Korsak, prezes CCC Polkowice.
Nowy nabytek CCC dysponuje bardzo dobrą skocznością. Tę cechę urodzona na japońskiej wyspie Okinawa zawodniczka doskonaliła grając przez lata w siatkówkę, która porzuciała na rzecz basketu. Parker to prawdziwy obieżyświat. Urodziła się w Kraju Kwitnącej Wiśni, trzy lata spędziła w Niemczech, a ostatnio studiuje w Stanach Zjednoczonych. Jest też poliglotką. Mówi biegle nie tylko po angielsku, ale również japońsku oraz niemiecku. Talent do koszykówki odziedziczyła w genach po rodzicach. Obydwoje grali w basket na pozimioe półprofesjonalnym. Jej ojciec Frank przez dziewięć lat reprezentował barwy japońskiego zespołu Daiyone, a mama Gwen przez pięć lat grała w ekipie Shōkuraku.
Po skończeniu studiów Parker myśli o założeniu własnego interesu. Interesuje się sztuką.

Oprócz Nadii Parker w składzie nie zabraknie również Amishy Carter, która odesłała do Polkowic podpisaną umowę na kolejny sezon. Jest to jednak dopiero początek wzmocnień w zespole, jakie szykuje kibicom zarząd CCC Polkowice przed nowym sezonem.
www.ccckosz.polkowice.pl
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 27 maja 2009, 09:03

Babicka pomarańczowa, Małaszewska i Gajda odchodzą

Małgorzata Babicka, silna skrzydłowa, która ostatnio występowała w szeregach drugoligowego zespołu z Włoch będzie od przyszłego sezonu grała w CCC. Po jednym sezonie z klubem rozstała się Natalia Małaszewska.

Przyzwyczajona do długiego przebywania na parkiecie Małaszewska nie miała w Polkowicach zbyt wielu okazji do gry. Średnio spędzała na placu gry około 14 minut, co dla zawodniczki, która w poprzednim klubie – AZS KK Jelenia Góra - była postacią kluczową nie było wynikiem imponującym. Po zakończeniu sezonu 2008/2009 Natalia, choć miała ważny kontrakt do końca maja, dostała od władz klubu wolną rękę. Zdecydowała przyjąć ofertę Cukierków Odry Brzeg i od przyszłego sezonu będzie reprezentować barwy tego klubu. Przesądzone jest również odejście Agaty Gajdy. Podstawowa rozgrywająca „pomarańczowych” zdecydowała się przenieść do grodu Kopernika i od przyszłego sezonu będzie przywdziewać koszulkę „katarzynek” z Torunia.
- To jest decyzja Agaty. My złożyliśmy jej propozycję skrojoną na miarę naszych możliwości. Zawodniczka wybrała inny klub. Trudno – mówi nam Krzysztof Korsak, prezes CCC.
Gajda i Małaszewska odchodzą z CCC, a do klubu przychodzi Małgorzata Babicka. Mierząca 187 cm 23-letnia koszykarka znana jest w Polsce głównie z występów w Cukierkach Odrze Brzeg, gdzie spędziałą trzy sezony (od 2004 do 2007 roku). Ponadto reprezentowała barwy AZS KK Jeleniej Góry oraz AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski.
Ostatni sezon rozpoczęła w Jeleniej Górze, ale w ekipie akademiczek zagrała 15 meczów. Przebywała na parkiecie średnio 27 minut, rzucała 8,3 punktu, a także notowała 3,2 zbiórki.
Po zakończeniu pierwszej rundy rozgrywek Ford Germaz Ekstraklasy przeniosła się do słonecznej Italii, gdzie broniła barw występującego w drugiej lidze zespołu Castellani Pontedera. Na półwyspie Apenińskim rozegrała 18 meczów, w których zdobywała średnio 10 punktów i zbierała pięć piłek na tablicach.
- Gosia jest zawodniczką młodą, żądną sukcesu. Charakterologicznie będzie pasować do naszego zespołu. Jest tez graczem energicznym, który ma dobry przegląd pola. Jestem przekonany, że pod okiem trenera Koziorowicza zrobi duży postęp i będziemy mieli z niej wiele pożytku – zaznacza prezes Korsak.

http://www.ccckosz.polkowice.pl/
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

zomo
Nowy na forum

Postautor: zomo » 27 maja 2009, 09:13

Myślę,że Korsak przesadza z tymi rządaniami Agaty skoro Torun było na nią stać.Teraz się dopiero przekona jak trudno znaleśc rozgrywającą grającą taką koszykówkę jak CCC w tym sezonie a jak już znajdzie to może być zszokowany ceną .

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 27 maja 2009, 09:39

No to jak Gosia podpisala w Polkowicach... to moze sciagnijcie Keti Ristic na rozegranie :D :D :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 27 maja 2009, 09:41

zomo pisze:Myślę,że Korsak przesadza z tymi rządaniami Agaty skoro Torun było na nią stać.Teraz się dopiero przekona jak trudno znaleśc rozgrywającą grającą taką koszykówkę jak CCC w tym sezonie a jak już znajdzie to może być zszokowany ceną .

z szastającym kasą Toruniem nie ma co się mierzyć. Widzę, że niektórzy pozapominali już, że zespół KAtarzynek dysponuje większym budżetem niż Polkowice.

plk_ONeal
Amator

Postautor: plk_ONeal » 27 maja 2009, 10:16

Kuba pisze:
zomo pisze:Myślę,że Korsak przesadza z tymi rządaniami Agaty skoro Torun było na nią stać.Teraz się dopiero przekona jak trudno znaleśc rozgrywającą grającą taką koszykówkę jak CCC w tym sezonie a jak już znajdzie to może być zszokowany ceną .

z szastającym kasą Toruniem nie ma co się mierzyć. Widzę, że niektórzy pozapominali już, że zespół KAtarzynek dysponuje większym budżetem niż Polkowice.

No tak, a później w styczniu będzie lament i łamanie rąk, bo zabraknie pieniędzy... Spoko, polityka oszczędzania w Polkowicach rok temu się sprawdziła, dograliśmy sezon w pełnym składzie do końca, nie zalegaliśmy z płatnościami, i koniec końców to się liczy.

Szkoda Agaty, w Polkowicach wyciągnęli ją z dołka po grze (grze?!?) w Krakowie, u trenera Koziorowicza zrobiła fenomenalny postęp, wywalczyła pierwszą piątkę w reprezentacji. A tu psikus...
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!

koczis
Nowy na forum

Postautor: koczis » 27 maja 2009, 10:27

...i mającą najwięcej strat w lidze.
Ja nie żałuję,nie byłem nigdy fanem gry Agaty,więc ocena moja jest subiektywna,ale wiem,że nie ma ludzi niezastąpionych.Były i będą lepsze rozgrywające w Polkowicach.
"Gęby za lud krzyczące sam lud w końcu znudzą
...
Ręce za lud walczące sam lud poobcina"
A.Mickiewicz

zomo
Nowy na forum

Postautor: zomo » 27 maja 2009, 10:37

plk_ONeal pisze:
Kuba pisze:

No tak, a później w styczniu będzie lament i łamanie rąk, bo zabraknie pieniędzy... Spoko, polityka oszczędzania w Polkowicach rok temu się sprawdziła, dograliśmy sezon w pełnym składzie do końca, nie zalegaliśmy z płatnościami, i koniec końców to się liczy.

Szkoda Agaty, w Polkowicach wyciągnęli ją z dołka po grze (grze?!?) w Krakowie, u trenera Koziorowicza zrobiła fenomenalny postęp, wywalczyła pierwszą piątkę w reprezentacji. A tu psikus...

No z tym wyciąganiem to troche przegiołeś.To dzięki Agacie Polkowice grały tak widowiskowa koszykówke.W Wiśle rzeczywiście nie grala ale trenowala z najlepszymi zawodniczkami na świecie :wink: a w Polkowicach mogła wykorzystac swoje możliwości.Tak więc korzyści byly obustronne.Agata to taki typ zawodniczki że jak trafi na trenera który jej zaufa to współpraca jest owocna.Patrz-Nowakowski,czy nawet Kubiak w Brzegu

flash
Młodzik

Postautor: flash » 27 maja 2009, 10:42

koczis pisze:Ja nie żałuję,nie byłem nigdy fanem gry Agaty,więc ocena moja jest subiektywna,ale wiem,że nie ma ludzi niezastąpionych.Były i będą lepsze rozgrywające w Polkowicach.

Pewnie, że nie ma niezastąpionych, ale zobaczymy, jakiej klasy w porównaniu do Gajdy, będzie nowa jedynka...

http://wroclaw.naszemiasto.pl/sport/100 ... 593f77e338
bball

zomo
Nowy na forum

Postautor: zomo » 27 maja 2009, 10:49

koczis pisze:

...i mającą najwięcej strat w lidze.
Ja nie żałuję,nie byłem nigdy fanem gry Agaty,więc ocena moja jest subiektywna,ale wiem,że nie ma ludzi niezastąpionych.Były i będą lepsze rozgrywające w Polkowicach.

No to już wszystko jasne!!!!!Agata zrobiła to dla ciebie :lol:

aniuh
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: aniuh » 27 maja 2009, 15:27

Endrju pisze:No to jak Gosia podpisala w Polkowicach... to moze sciagnijcie Keti Ristic na rozegranie :D :D :D

Keti jest kontuzjowana ;/
:twisted:

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 27 maja 2009, 15:56

Kuba pisze:

pozyskanie reprezentantki Naszego kraju nazywasz szastaniem kasą? :lol: :lol: :lol: Może w końcu trochę obiektywności...
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 27 maja 2009, 16:06

matrix pisze:
Kuba pisze:

pozyskanie reprezentantki Naszego kraju nazywasz szastaniem kasą? :lol: :lol: :lol: Może w końcu trochę obiektywności...

drogi Matrixie, życzę wam wszystkiego dobrego i powodzenia Agacie, ale nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. przeczytaj ją jeszcze pare razy i wówczas szukaj punktu zaczepienia.

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 27 maja 2009, 16:32

Napiszę tylko co mi się wydaje - Agata miała dobry sezon. Dobre mecze o 3 miejsce z Wisłą. Wiem, że jest reprezentantką Polski. Jasne. I teraz dwie strony medalu: dobrze, jeśli piszą gazety, że Agatą jest zainteresowana Wisła. Dobrze dla niej samej. Po takim sezonie jej agent może zażyczyć sobie całkiem niezłą pensję. I pewnie niezłą podwyżkę w Toruniu dostała. Brawa dla niej. Dodatkowo przepis o dwóch Polkach jest korzystny dla negocjacji kontraktów. A druga strona medalu? Chyba każdy przyzna, że na pozycji rozgrywającej Polska ma chyba najsłabsze zawodniczki z drużyn, które uczestniczyć będą w turnieju...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”