Co słychać w Polkowicach??

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 30 maja 2009, 10:55

ann pisze:ojj z tym zdecydowanie to przesada chyba.
ja pamiętam Bortelova jako bardzo fajna, dużo widzącą i świetnie podającą jedynkę.zwłaszcza w pierwszym swoim sezonie w Polkowicach miała baaardzo przyzwoite statystyki(ok. 5 as, 10 punktów na mecz).zbliżone do osiągnięć Agaty z tego roku.
główna przewagą Agaty jest...jej obywatelstwo polskie :wink:

otóż to :!:

Jeśli plotka o potencjalnym powrocie Very miałaby okazać się prawdą, to ja jestem spokojny. jej pierwszy sezon był bardzo dobry i w gruncie rzeczy powodował, że zapominało się momentami o Agacie, bo jej gra była równie dobra, widowiskowa i skuteczna. drugi sezon nie wyszedł całej naszej druzynie, wiec tu nie ma czego szukać. To tak samo, jakby mówić o Skerze, że to słaba rozgrywajka, bo miała kiepski sezon teraz.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 30 maja 2009, 11:19

ann pisze:
koszykarz pisze:
Greebo pisze:
zomo pisze:Podobno do Polkowic wraca Bortelova,a więc jest szansa że CCC bedzie grało podobną koszykówkę jak w tym roku.Tylko czy ona jest tańsza od Gajdy?????????

Raczej jest duuzo tansza.

i zdecydowanie słabsza - zapomniałeś dodać...

ojj z tym się nie zgodzę.
ja pamiętam Bortelova jako bardzo fajna, dużo widzącą i świetnie podającą jedynkę.zwłaszcza w pierwszym swoim sezonie w Polkowicach miała baaardzo przyzwoite statystyki(ok. 5 as, 10 punktów na mecz).zbliżone do osiągnięć Agaty z tego roku.
główna przewagą Agaty jest...jej obywatelstwo polskie :wink:

jedynie pierwszy sezon Very Bortelovej był świetny - wtedy z Coker i Carvahal chyba....

moze przesadziłem z tym ,,zdecydowanie '' ale teraz trudno stwierdzić co prezentuje Bortelova...

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 30 maja 2009, 11:25

koszykarz pisze:jedynie pierwszy sezon Very Bortelovej był świetny - wtedy z Coker i Carvahal chyba....

moze przesadziłem z tym ,,zdecydowanie '' ale teraz trudno stwierdzić co prezentuje Bortelova...

zajrzyj zatem na fibaeurope.com ;-) statystyki, jak na słaby zespół, w którym się znalazła, ma dobre.

my tu gadu gadu, a tak naprawde nikt nigdzie oficjalnie nie powiedział, czy pogłoski z Verą to prawda...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 30 maja 2009, 11:39

my tu gadu gadu, a tak naprawde nikt nigdzie oficjalnie nie powiedział, czy pogłoski z Verą to prawda...

zatem pytam...prawda? :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

plk_ONeal
Amator

Postautor: plk_ONeal » 30 maja 2009, 11:47

ann pisze:

A kto to wie, droga Ann?? Przez każdy zespół przewinęło się wiele nazwisk, które miały trafić doń. To jest magia plotek... :)

Moim zdaniem Vera przede wszystkim to dużo lepszy defensor od Agaty, ale miała słabszy rzut. Jeśli jednak w Polkowicach będzie więcej graczy od zdobywania punktów, to zamiana Agaty na Nią byłaby jak najbardziej korzystna...

Ech, pożyjemy, zobaczymy.
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 30 maja 2009, 11:59

(...)ale miała słabszy rzut(...)

a bo ja wiem czy taki znowu słabszy, statystyki mówią co innego :wink:
Vera nawet w tym drugim słabszym sezonie miała lepszą skuteczność rzutów z gry niż Agata w tym.
Agata: 25% za 3, 42% za 2, z gry 34%
Vera:
1 sezon: 32% za 3, 41% za 2, 36% z gry.
2 sezon: 27 % za 3, 46 % za 2, 38% z gry

co nie zmienia faktu, że wciąż Agatę uważam za najlepszą rozgrywającą Polską :)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

zomo
Nowy na forum

Postautor: zomo » 30 maja 2009, 12:26

plk_ONeal pisze:
ann pisze:

A kto to wie, droga Ann?? Przez każdy zespół przewinęło się wiele nazwisk, które miały trafić doń. To jest magia plotek... :)

Moim zdaniem Vera przede wszystkim to dużo lepszy defensor od Agaty, ale miała słabszy rzut. Jeśli jednak w Polkowicach będzie więcej graczy od zdobywania punktów, to zamiana Agaty na Nią byłaby jak najbardziej korzystna...

Ech, pożyjemy, zobaczymy.

A skąd domniemanie że w Polkowicach bedzie w tym roku wiecej strzelców bo chyba nie po transferze Babickiej?????????

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 30 maja 2009, 14:08

a skąd u Ciebie domniemanie, że żadnych innych transferów oprócz Babickiej nie będzie 8) ?

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 30 maja 2009, 14:56

Kuba pisze:a skąd u Ciebie domniemanie, że żadnych innych transferów oprócz Babickiej nie będzie 8) ?

będą na pewno drogi Kubo będą,bo znając Koziołka to z byle kim nie będzie pracował i o coś przede wszystkim zawsze musi walczyć....To jeden z ambitniejszych trenerów FGE...
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 30 maja 2009, 15:16

matrix pisze:
Kuba pisze:a skąd u Ciebie domniemanie, że żadnych innych transferów oprócz Babickiej nie będzie 8) ?

będą na pewno drogi Kubo będą,bo znając Koziołka to z byle kim nie będzie pracował i o coś przede wszystkim zawsze musi walczyć....To jeden z ambitniejszych trenerów FGE...

I tu masz racje.

Co do plotki o Verze, miło by było jakby wróciła, jak dla mnie to poziom Agaty z jedną wada wcześniej napisaną, nie jest polką. Może coś lepszego się trafi:P
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 30 maja 2009, 15:43

Vera Bortelova to była jedna z lepszych rozgrywających w FGE....tylko nie wiadomo,jaką formę prezentuje obecnie...

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 30 maja 2009, 17:19

Ponoć Mieloszyńska przedłużyła kontrakt.

Info: tvp3 wrocław
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 30 maja 2009, 17:32

sebzinho pisze:Ponoć Mieloszyńska przedłużyła kontrakt.

no widzicie,jak łatwo jest przejść od smutku po stracie Agaty do euforii po pozostaniu Darii w Polkowicach... 8)
Ostatnio zmieniony 30 maja 2009, 17:33 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 30 maja 2009, 17:34

matrix pisze:

no widzicie,jak łatwo jest przejść od smutku po stracie Agaty do euforii po pozosraniu Darii w Polkowicach... 8)

I lepiej się stało. Darii mi bardziej szkoda by było, z całym szacunkiem dla Agaty. Czekam na jakieś oficjalne potwierdzenie.
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
Bodzio
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bodzio » 30 maja 2009, 18:07

ginda pisze:
matrix pisze:

no widzicie,jak łatwo jest przejść od smutku po stracie Agaty do euforii po pozosraniu Darii w Polkowicach... 8)

I lepiej się stało. Darii mi bardziej szkoda by było, z całym szacunkiem dla Agaty. Czekam na jakieś oficjalne potwierdzenie.
Nawet ja się z tobą zgodzę ;) :)
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”