OSTRZEŻENIA
ja bym się przychylała do pomysłu Szymona.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
ja również. ale niezbędne jest do tego ułożenie JASNEGO regulaminu, bezwzględnie przestrzeganego, żeby czarne na bialym bylo za co są "+". po równo dla każdego. wtedy jeśli po tygodniu kretyn jeden z drugim miałby 3, bądź 5, zeby nie było niejasności.
czyli: czyścimy konta, ale duuuużo bardziej rygorystycznie podchodzimy do spraw administracji.
ps - co z pomysłem na Szymona jako moda aktualności?
czyli: czyścimy konta, ale duuuużo bardziej rygorystycznie podchodzimy do spraw administracji.
ps - co z pomysłem na Szymona jako moda aktualności?
odblokowałem, ale... - odpowiadam -
nie odpowiadam, za rozdwojenie osobowości - jeśli moje drugie intrnetowe "ja" ba bana na IP, to muszę go nie dopuszczać do swojego komputera...
- teraz dla jasności - bardzo proszę wszystkich moderatorów o przestrzeganie deklaracji o ostrzeżeniach - nie są one w jakikolwiek sposób "dyskutowalne" ale nie może się tak dziać, że pojawiają się znikąd.
- obowiązek przypomnienia o odblokowaniu po 3 ostrzeżeniu od dziś spoczywa w 100% na winowajcy (nie chodzi mi o moda
) - albo niech się głowi i gimnastykuje jak i przez kogo przesłać prv z prośbą o "odblok" (zresztą to fajna kara dodatkowa) albo niech grzecznie się zachowuje i plusików nie łapie... Nie będziemy sobie zaprzątać głowy pamiętaniem o sprawach nieistotnych - od dziś "nie pamiętam" o żadnym odblokowaniu bez prv z prośbą o nie od skruszonego banicjanta.
- Po trzecim "+" nie będę banował IP - ale sam (łatwy do obejścia) nick - ale za to zawsze przy piątym blokowane będzie IP - jak ktoś udostępnia swój komp komuś innemu - to niech sobie lepiej dobiera kolesi albo ma pecha... Za to kolejne dwa "+" to:
- od dziś po piątym ostrzeżeniu całkowicie "zapominam" tak o banicjancie jak i jego IP - bez żadnych ochów i achów ktokolwiek by to był - z tym, że bądziemy weryfikować przejrzystość i nie dublowanie się "+". W zakładkę IP w kontroli banicji nie będę nawet zaglądał.
Ps. Jestem za abolicją i "grubą kreską" przy okazji migracji - ale za żelazną konsekwencją tuż po niej.
nie odpowiadam, za rozdwojenie osobowości - jeśli moje drugie intrnetowe "ja" ba bana na IP, to muszę go nie dopuszczać do swojego komputera...
- teraz dla jasności - bardzo proszę wszystkich moderatorów o przestrzeganie deklaracji o ostrzeżeniach - nie są one w jakikolwiek sposób "dyskutowalne" ale nie może się tak dziać, że pojawiają się znikąd.
- obowiązek przypomnienia o odblokowaniu po 3 ostrzeżeniu od dziś spoczywa w 100% na winowajcy (nie chodzi mi o moda
- Po trzecim "+" nie będę banował IP - ale sam (łatwy do obejścia) nick - ale za to zawsze przy piątym blokowane będzie IP - jak ktoś udostępnia swój komp komuś innemu - to niech sobie lepiej dobiera kolesi albo ma pecha... Za to kolejne dwa "+" to:
- od dziś po piątym ostrzeżeniu całkowicie "zapominam" tak o banicjancie jak i jego IP - bez żadnych ochów i achów ktokolwiek by to był - z tym, że bądziemy weryfikować przejrzystość i nie dublowanie się "+". W zakładkę IP w kontroli banicji nie będę nawet zaglądał.
Ps. Jestem za abolicją i "grubą kreską" przy okazji migracji - ale za żelazną konsekwencją tuż po niej.
- elen
- Kadet
- Kontaktowanie:
elen pisze:ja mam pytanie co sie dzieje z nickiem gorzowski kibic, dlaczego on znów ma bana? Moze ktos to wszystko wyjasnic do konca co dzieje sie z tymi banami?
Oczywiscie sprawa dalej nie załatwiona, bo po co, przeciez on jest z Gorzowa
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
elen pisze:elen pisze:ja mam pytanie co sie dzieje z nickiem gorzowski kibic, dlaczego on znów ma bana? Moze ktos to wszystko wyjasnic do konca co dzieje sie z tymi banami?
Oczywiscie sprawa dalej nie załatwiona, bo po co, przeciez on jest z Gorzowa
zdjąłem bana na to IP - nie ma także tego forumowicza wśród zbanowanych - nie sprawdzi sobie czy czasem nie próbuje się zalogować na swój nick korzystając z jakiejś innej (zbanowanej) lokalizacji.
ten forumowicz na dziś (wczoraj) w/g mnie nie ma bana - jeśli zaś działa coś o czym nie wiem, to Viallos - możesz sprawdzić?
Acha - sprawdziłem dogłębnie - zmieniłem mu hasło, zatem wysyłam Ci na prv nowe - tylko po to by sprawdzić, czy da się zalogować - problemu nie ma.
Zatem albo loguje się ze zbanowanego IP (niech mi prześle to IP to sprawdzę, czy nie ma wśród zbanowanych) albo pomylił hasła (teraz ma nowe - niech sobie zmieni na swoje po zalogowaniu) - innej możliwości nie ma.
Ps. Elen - nie mam nic do Gorzowa więc nie wyjeżdżaj z tekstami, że oczywiście nie załatwiłem sprawy z takiego powodu. Faktycznie, niektóre grupy kibiców sprawiają mniej lub więcej kłopotów, a m/innymi spiskowa teorja dziejów jest czasem myślą przewodnią analiz, dociekań i awantur forumowych. Nie mam zamiaru ani nikogo faworyzować - ani traktować gorzej za to skąd jest - a to że zazwyczaj ma kłopoty ten, kto często sam takie kłopoty czyni - to i fakt.
Mam nadzieję, że wszystko ok.
Zatem albo loguje się ze zbanowanego IP (niech mi prześle to IP to sprawdzę, czy nie ma wśród zbanowanych) albo pomylił hasła (teraz ma nowe - niech sobie zmieni na swoje po zalogowaniu) - innej możliwości nie ma.
Ps. Elen - nie mam nic do Gorzowa więc nie wyjeżdżaj z tekstami, że oczywiście nie załatwiłem sprawy z takiego powodu. Faktycznie, niektóre grupy kibiców sprawiają mniej lub więcej kłopotów, a m/innymi spiskowa teorja dziejów jest czasem myślą przewodnią analiz, dociekań i awantur forumowych. Nie mam zamiaru ani nikogo faworyzować - ani traktować gorzej za to skąd jest - a to że zazwyczaj ma kłopoty ten, kto często sam takie kłopoty czyni - to i fakt.
Mam nadzieję, że wszystko ok.
- elen
- Kadet
- Kontaktowanie:
Re: OSTRZEŻENIA
Kilka osób chciało dostać ostrzeżenia, więc spełniłem ich marzenia. Zatem: fmaster, Lukas, Endrju i Tadziu po plusiku za bluzgi w temacie o zmianach kadrowych

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
- patrese
- Kadet
- Kontaktowanie:
Dwa ostrzeżenia dla Lukasa za celowe pisanie "Leszno" z małej litery. Jak sam autor przyznaje, dalej chce robić to samo i na poprawę nie ma szans, więc wypunktowałem każdy jego post.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ

Mozarthio pisze:Oj ludk ii jeszcze chcecie usprawiedliwiac dziewczyny, przeciez łotwa nie grala jakis super zawodów one poprostu grały w kosza nasze co najwyzej przyjechaly na cwiczenia rozciagajace z konkursem nieudanych zagran i rzutow.
Mozarthio pisze:M.Sibora odchodzi z poznania prawdopodobnie...
Mozarthio pisze:cos mi sie nie wydaje zeb yTorun zaspokoil sie tylko polkami....
czy w tym przypadku Mozarthio powinien dostać 3 ostrzeżenia i tym samym czasowego bana za pisanie małą literą nazw własnych?
posty akurat tego uzytkownika wybrałam całkiem przypadkowo,ale osób piszących w ten sposób jest na forum dość sporo. dodatkowo użytkownik Mozarthio, gdy zwróci mu się uwagę, reaguje agresywnie i miesza z błotem osobę, która śmie szanowneu panu uwagę zwrócić argumentując, że nie jest to forum dla polonistów.
absolutnie nie mam nic przeciwko ostrzeżeniu dla Lucasa,bo mu się należy! ale czemu 2 za to samo?
tak wiem Patrese, że będziesz argumentował, że Lucas pisze Leszno mała literą z premedytacją, ale jaką możemy mieć pewność, że pan Mozarthio nie?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
- patrese
- Kadet
- Kontaktowanie:
Dwa ostrzeżenia za dwa różne posty dla Lukasa. Nie dałbym żadnego, gdyby nie jego bezczelna puenta, że celowo zawsze będzie pisał "Leszno" z małej litery.
Co do Mozarthio- on pisze wszystko byle jak, więc akurat do jego błędów bym się nie przyczepiał. No chyba, że każdemu mamy wyłapywać ortografię oraz interpunkcję. Ale wtedy na forum zostaną nieliczni...
Myślę, że trzeba dawać ostrzeżenia, gdy ktoś celowo złośliwie przekręca nazwę własną w celu obrażenia lub poniżenia kogoś. Tak jak w przypadku osobnika o nicku Lukas.
Pozdrawiam.
Co do Mozarthio- on pisze wszystko byle jak, więc akurat do jego błędów bym się nie przyczepiał. No chyba, że każdemu mamy wyłapywać ortografię oraz interpunkcję. Ale wtedy na forum zostaną nieliczni...
Myślę, że trzeba dawać ostrzeżenia, gdy ktoś celowo złośliwie przekręca nazwę własną w celu obrażenia lub poniżenia kogoś. Tak jak w przypadku osobnika o nicku Lukas.
Pozdrawiam.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ

Co do Mozarthio- on pisze wszystko byle jak, więc akurat do jego błędów bym się nie przyczepiał.
nie no jasne, widzimy to co chcemy widzieć, chamstwa też nie zauważajmy.
pozdrawiam również
Ostatnio zmieniony 17 czerwca 2009, 14:12 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.