Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 01 czerwca 2009, 17:47

Tak, Erin ma brytyjski paszport. No i ucieszy się, że w końcu ogłoszono jej transfer bo nie mogła się tego doczekać :wink:
Potwierdzenie odejścia Podrug...

http://ww6.tvp.pl/7015,20090601910445.strona tu jakby ktoś chciał obejrzeć panoramę z tymi informacjami.
ObrazekObrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 01 czerwca 2009, 18:05

A tu kilka fotek Waszego nowego nabytku :)
hehe :D :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 01 czerwca 2009, 18:13

no i z tego co mówią w tym programie to Pawlak raczej zostaje w Lotosie(ufff,ufff), a Lecia niekoniecznie.
a transferu Erin gratuluje!!! świetna zawodniczka, no i jednak z paszportem europejskim:)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 01 czerwca 2009, 18:16

ann pisze:no i z tego co mówią w tym programie to Pawlak raczej zostaje w Lotosie(ufff,ufff), a Lecia niekoniecznie.
a transferu Erin gratuluje!!! świetna zawodniczka, no i jednak z paszportem europejskim:)

Uff uff że zostaje bo nie pójdzie do Was, tak? :P teraz trzymamy kciuki żeby FIBA nie wprowadziła nowych przepisów!!!
ObrazekObrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 01 czerwca 2009, 18:22

rzymi pisze:
ann pisze:no i z tego co mówią w tym programie to Pawlak raczej zostaje w Lotosie(ufff,ufff), a Lecia niekoniecznie.

Uff uff że zostaje bo nie pójdzie do Was, tak? :P teraz trzymamy kciuki żeby FIBA nie wprowadziła nowych przepisów!!!

A ja jednak mam nadzieje ze FIBA wprowadzi nowe przepisy... (i nie chodzi mi tu o Lotos)... a przedewszystkim o rynek rosyjski...

(PS jeszcze tak niedawno chyba wiekszosc z was miala podobne zdanie ?)
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

flash
Młodzik

Postautor: flash » 01 czerwca 2009, 18:26

Niezły kurczak z tej Philips. 8)

W preseason w WNBA gra całkiem przyzwoite mecze... :roll:
bball

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 01 czerwca 2009, 18:33

flash pisze:Niezły kurczak z tej Philips. 8)

W preseason w WNBA gra całkiem przyzwoite mecze... :roll:

Bo to naprawde zawodncizka z bardzo wysokiej polki..

Ale tez uwazam ze nie powinno byc kombinowania z paszportami. Jest Australijka gra w ich kadrze, powinna byc traktowana jako nie-europejka.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 01 czerwca 2009, 18:38

Wczoraj oglądałem jej mecz przeciwko Sparks i zagrała super. A co do tych przepisów.. Może będzie tak, że wolno mieć dwie Amerykanki i dwie naturalizowane? Cóż, niedługo wszystko powinno się wyjaśnić.
ObrazekObrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 01 czerwca 2009, 18:40

rzymi pisze:Wczoraj oglądałem jej mecz przeciwko Sparks i zagrała super. A co do tych przepisów.. Może będzie tak, że wolno mieć dwie Amerykanki i dwie naturalizowane? Cóż, niedługo wszystko powinno się wyjaśnić.

Wiekszej bzdury to juz nie mogles wymyslic rzymi .

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 01 czerwca 2009, 18:42

rzymi pisze:Wczoraj oglądałem jej mecz przeciwko Sparks i zagrała super. A co do tych przepisów.. Może będzie tak, że wolno mieć dwie Amerykanki i dwie naturalizowane? Cóż, niedługo wszystko powinno się wyjaśnić.

1 Amerykankę
1 Australijkę
1 Afrykankę
1 Kanadyjkę (TSB ma w tym momencie dożywotni kontrakt)
1 Azjatkę
1 Antarktydkę (wakat)

rzymi, no please, ogarnij... :roll: Ja wiem, że jest dzień dziecka, ale takich prezentów to w FIBie nie wymyślą :)
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

flash
Młodzik

Postautor: flash » 01 czerwca 2009, 18:52

Greebo pisze:Ale tez uwazam ze nie powinno byc kombinowania z paszportami. Jest Australijka gra w ich kadrze, powinna byc traktowana jako nie-europejka.

Zgadzam się. Z drugiej strony to nie przypadek, że kto tylko może, próbuje kombinować z paszportami jedynek. Towar deficytowy.... (klasowe jedynki, nie paszporty :wink: )...
bball

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 01 czerwca 2009, 18:58

flash pisze:
Greebo pisze:Ale tez uwazam ze nie powinno byc kombinowania z paszportami. Jest Australijka gra w ich kadrze, powinna byc traktowana jako nie-europejka.

Zgadzam się. Z drugiej strony to nie przypadek, że kto tylko może, próbuje kombinować z paszportami jedynek. Towar deficytowy.... (klasowe jedynki, nie paszporty :wink: )...

Tylko ze każdy kombinuje na tyle na ile go stać, wiec summa summarum i tak wygrywają ruscy .. a swoja droga.. to tegoroczne transfery Jeka wskazują ze cos może być na rzeczy z tymi ograniczeniami. Ale racje ma Rzymi - co ma byc to będzie i sie wkrótce o tym przekonamy ;-) dla rywalizacji w lidze paszport Erin w tym roku nie ma znaczenia :)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 01 czerwca 2009, 19:01

Może to i bzdura z tym 2+2 ale gdybym wiedział jak jest to bym tak nie napisał. Póki co nic nie wiem i interpretuję ten ewentualny przepis na różne sposoby.
Tak jak powiedział Greebo - pewnie Ruscy wygrają bo póki mają kasę - mają siłę i powiedzmy władzę - ładują niewyobrażalne kwoty w kluby itd więc wątpię, by FIBA im podskoczyła.. Przynajmniej nie w tym sezonie ale jak to mówią - co się odwlecze to nie uciecze ;)
ObrazekObrazek

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 01 czerwca 2009, 19:19

czytalem gdzies, ze te przepisy maja wejsc dopiero od sezonu 2010/2011 a najblizszy sezon ma byc przejsciowy, czyli po staremu. Ale czy to jest nadal aktualne to nie wiem.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 01 czerwca 2009, 19:27

fmaster pisze:czytalem gdzies, ze te przepisy maja wejsc dopiero od sezonu 2010/2011 a najblizszy sezon ma byc przejsciowy, czyli po staremu. Ale czy to jest nadal aktualne to nie wiem.

No to też bardzo możliwe bo wydaje mi się, że w sytuacji, gdy wrócić mają (OBY!) AB i Catch, nasi działacze nie kontraktowaliby trzeciej tak ważnej zawodniczki spoza Europy.
ObrazekObrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”