Co słychać w Polkowicach??

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

GorzówWlkp!
Nowy na forum

Postautor: GorzówWlkp! » 31 maja 2009, 22:16

Greebo pisze:
Endrju pisze:
fearless pisze:A ja mam nadzieję, że nie jest to prawda. Choćby ze względu na samą zawodniczkę. Jeśli chce się dalej rozwijać, powinna grać w Euro. Bez urazy, ale CCC nie zapowiada się jakoś rewelacyjnie w nowym sezonie. NO chyba, że...

Najbardziej to Ona mogla sie rozwinąć w Gorzowie 8)

Moze tak, a może nie..

ja nie uważam by zrobiła jakiś błąd zostając w Polkowicach.. będą grac w pucharach, ona ma zagwarantowane dużo minuta i trenera ma dobrego.
A czy trener Maciejewski jest złym trenerem ??

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 01 czerwca 2009, 15:42

bardzo dobre ruchy Polkowic:)
na 1 ktoś znany, wiadomo czego można się spodziewać, Vera poniżej pewnego poziomy nie zejdzie.
Tofi jak dostaje szanse to też swoje dorzuci, zbierze, poda. no i fajnie, że kolejny sezon będzie ją można ogladać. a na obywatelstwo bym się raczej nie nastawiała. choć kto wie, może w końcu Polkowicom się uda :wink:

no i Daria... szkoda jednak, że nie Wisła :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 01 czerwca 2009, 15:48

GorzówWlkp! pisze: A czy trener Maciejewski jest złym trenerem ??

Maciejewski jest bogiem!

A wracając do CCC - jak dla mnie skład ma porównywalny do tego z ubiegłego sezonu choć dużo zależeć będzie od pani Parker. W obywatelstwo Toffi tez bym raczej nie wierzył.. pomału zaczyna to wyglądać na jej "chwyt marketingowy" :wink:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

flash
Młodzik

Postautor: flash » 01 czerwca 2009, 15:51

ann pisze:Tofi jak dostaje szanse to też swoje dorzuci, zbierze, poda. no i fajnie, że kolejny sezon będzie ją można ogladać. a na obywatelstwo bym się raczej nie nastawiała. choć kto wie, może w końcu Polkowicom się uda :wink:
no i Daria... szkoda jednak, że nie Wisła :wink:

Obie powinny się bardzo dobrze uzupełniać i wreszcie Mieloszyńska będzie miała porządną zmienniczkę i nie będzie tyrać po 40 minut na placu. Poza tym gdyby Trafimawa dostała wreszcie paszport, to Polkowice zyskają Polkę, która pod względem klasy sportowej nie ma zbyt wielu godnych siebie biało-czerwonych rywalek. :wink:
bball

GorzówWlkp!
Nowy na forum

Postautor: GorzówWlkp! » 01 czerwca 2009, 16:06

Greebo pisze:

Maciejewski jest bogiem!

A wracając do CCC - jak dla mnie skład ma porównywalny do tego z ubiegłego sezonu choć dużo zależeć będzie od pani Parker. W obywatelstwo Toffi tez bym raczej nie wierzył.. pomału zaczyna to wyglądać na jej "chwyt marketingowy" :wink:
Greebo i po co odrazu ta ironia. ?? Nie mówie , że trener Maciejewski jest the best i że jest gwiazdą wśród Polskich trenerów. Ale na pewno jest on jednym z lepszych.

Awatar użytkownika
PrImACeR
Amator

Postautor: PrImACeR » 01 czerwca 2009, 16:12

GorzówWlkp! pisze:
Greebo pisze:

Maciejewski jest bogiem!

Greebo i po co odrazu ta ironia. ?? Nie mówie , że trener Maciejewski jest the best i że jest gwiazdą wśród Polskich trenerów. Ale na pewno jest on jednym z lepszych.

Szczerze mówiąc to g**no mnie to obchodzi... Jak wchodze na temat " Co Słychać W Polkowicach" to chce przeczytac nowe wiadomości dotyczące Polkowic a nie czytac o tym jaki jest Maciejewski bo jego osoba jest nijak zwiazana z Polkowicami..... :x :?

ann: racja! drodzy koledzy z Krakowa i Gorzowa, to niestety nie temat o Maciejewskim :wink:
Obrazek
Przecież Ten Hip-Hop Jest Prosty!
Tak Mówisz?!
To nagraj Płyte Która Będzie Klasykiem Dla Ludzi!...
To Styl, Flow, Orginalnosc
Dużo pracy Tu Nic Niema Nic Za Darmo!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 01 czerwca 2009, 16:13

GorzówWlkp! pisze:
Greebo pisze:

Maciejewski jest bogiem!

Marek daj na luz...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 01 czerwca 2009, 19:37

No to przynajmniej Polkowice znowu powinny walczyć o czwórke (o ile sie jeszcze wzmocnia na pozycjach 1-2 i 5). Jednak wydaje mi sie, że o ile mogą mieć wiecej zawodniczek do rotacji to nie będą to zawodniczki tak dobre jakościowo (strata Gajdy i Robbins). Babicka nadaje sie na jakies 10-15 minut gry do zmiany Mieloszynskiej. Natomiast ostatni sezon spedzila w drugiej lidze włoskiej, ktora szalu nie robi.
Bortelova to juz tez moim zdaniem melodia przeszłości. A że rozbijała sie ostatnio po Bułgarii to nie wróże jej najlepiej. Najlepszym transferem Polkowic jak dla mnie jest zdecydowanie Trafimava, która potrafi walczyc o zbiorki a i zagrozić rzutem z dystansu.
Na dzień dzisiejszy skład CCC prezentuje sie jednak okazalej niż Energi
8)

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 01 czerwca 2009, 21:11

No to Polkowice zaskoczyły na plus. Zdawało się, że Mieloszyńska odejdzie i będzie problem z wartościowymi następczyniami, a nie dość, że została (nie ukrywam, że widziałem ją w Wiśle:( ), to jeszcze będzie Toffi, która pewnie będzie taką żelazną zmienniczką, wchodząc na pozycje 3-4. Ciekawe jak będzie z jej obywatelstwem. Babicka jako Polka też powinna co nieco pograć. W każdym razie - jak tutaj juz napisali poprzednicy - brakuje jeszcze solidnych zmienniczek na pozycje 2 i 5. Wtedy skład będzie na poziomie tego zeszłorocznego.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 02 czerwca 2009, 13:16

KOSZYKÓWKA Bortelova wraca do Polkowic

Działaczom CCC praktycznie udało się już skompletować skład zespołu na sezon 2009/2010.
Najnowsze nabytki to Veronika Bortelova i Natalia Trafimawa. Dołączyły one do pozyskanych wcześniej Nadii Parker, Małgorzaty Babickiej i Amishy Carter (ostatecznie zdecydowała się na przedłużenie kontraktu).

Bortelova jest doskonale znana w Polkowicach. 31-letnia czeska rozgrywająca występowała w CCC w sezonach 06/07 i 07/08. W pierwszym notowała prawie 10 punktów i 5 asyst w meczu. W drugim jej statystyki były nieco słabsze (6,8 pkt., 3,3 as.), ale cały zespół miał wówczas wyjątkowo nieudany sezon (zaledwie piąte miejsce w lidze).

- Veronika nawet w tym gorszym dla siebie roku miała lepszą skuteczność rzutów z gry w porównaniu do Agaty Gajdy, która odeszła od nas do Torunia - podkreśla Krzysztof Korsak, prezes CCC.
Ostatni sezon Bortelova spędziła w drużynie Dunav Econt Rousse (wicemistrz Bułgarii).
Trafimawej także nie trzeba kibicom specjalnie przedstawiać. 30-letnia skrzydłowa z Białorusi (będzie reprezentować swój kraj na mistrzostwach Europy) w naszej lidze gra od początku tego stulecia. Najpierw występowała w Łączności Olsztyn, później m. in. w Wiśle Kraków, a ostatnio w ROW-ie Rybnik, gdzie była liderką zespołu (13,1 pkt., 7,7 zb., 2,4 as.).
Biorąc pod uwagę przedłużenie kontraktu z Darią Mieloszyńską, już dziś można niemal w ciemno zakładać, że niewiele klubów w Ford Germaz Ekstraklasie będzie miało lepiej obsadzoną pozycję niskiej skrzydłowej.

- Natalia swoją wartość udowodniła nie tylko w naszej lidze, ale i w pucharach czy reprezentacji kraju. Cieszę się, że także Daria zdecydowała się na dalszą grę dla nas. Na pewno kluczowym argumentem nie były pieniądze. Raczej fakt, iż u nas może być spokojna o to, że nie zabraknie dla niej minut - zaznacza Korsak.
W poniedziałek umowę z CCC przedłużyła rezerwowa rozgrywająca Anna Pietrzak. Dziś rozstrzygnie się, czy w Polkowicach zostanie silna skrzydłowa Marta Gajewska. Działacze i trener zastanawiają się nad tym, czy niespełna 22-letniej, mało grającej zawodniczce dać wolną rękę w znalezieniu nowego klubu.

Jak wyglądają dalsze plany transferowe CCC?
- W tej chwili szukamy przede wszystkim koszykarki obwodowej, groźnej na dystansie, typowego strzelca, a jednocześnie potrafiącej w razie potrzeby rozegrać akcję - kończy szef pomarańczowych.

naszemiasto.pl
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 02 czerwca 2009, 15:05

Widzę że Krzysztof Korsak mówi tak jak mu wygodniej 8)
Gajda odeszła, więc wyszukał element w którym Bortelova była lepsza od Gajdy (skuteczność z gry). Tak jakby to miało wielkie znaczenie u rozgrywającej. Istota są asysty, kreowanie gry, przechwyty, a w tych elementach Gajda jest wg mnie nieporównywalnie lepsza od Czeszki.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 czerwca 2009, 15:16

zerknij sobie na statystyki obu zawodniczek i pewnie będziesz bardzo zdziwiony jak się okaże, że jednak nie jest lepsza :wink:

a przy porównywalnych innych osiągnięciach(as. prz. zb.) lepiej mieć zawodniczkę która rzuca z lepszą skutecznoscią. zwłaszcza jak jest sporo tańsza 8) czyż nie?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 02 czerwca 2009, 15:37

ann pisze:zerknij sobie na statystyki obu zawodniczek i pewnie będziesz bardzo zdziwiony jak się okaże, że jednak nie jest lepsza :wink:

a przy porównywalnych innych osiągnięciach(as. prz. zb.) lepiej mieć zawodniczkę która rzuca z lepszą skutecznoscią. zwłaszcza jak jest sporo tańsza 8) czyż nie?

Myślę że nie. Bortelova już ostatni sezon w Polkowicach miała mocno przeciętny. A biorąc pod uwagę to że w zeszłym grała w Bułgarii, to raczej zrobiła krok w tył niż w przód. I jak teraz będzie musiała stawić czoła dużo silniejszej niż dwa lata temu polskiej lidze, to mam duże wątpliwości czy jej się to uda 8)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 czerwca 2009, 15:49

bart_81 pisze:
ann pisze:zerknij sobie na statystyki obu zawodniczek i pewnie będziesz bardzo zdziwiony jak się okaże, że jednak nie jest lepsza :wink:

Myślę że nie. Bortelova już ostatni sezon w Polkowicach miała mocno przeciętny. A biorąc pod uwagę to że w zeszłym grała w Bułgarii, to raczej zrobiła krok w tył niż w przód. I jak teraz będzie musiała stawić czoła dużo silniejszej niż dwa lata temu polskiej lidze, to mam duże wątpliwości czy jej się to uda 8)

a miała któraś zawodniczka z Polkowic tamten sezon udany?
krok w tył powiadasz? Dunav Econt Rousse w pucharze Fiba grał. a że o lidze bułgarskiej mało wiesz nie znaczy że jest taka do bani;]
zresztą "Wasza" Anosike z Polski do Rumuni poszła i co też uważasz że jest to dla niej jakaś degradacja? jak sam widzisz takie porównania nie mają sensu. wróci do Polkowic, pogra trochę wtedy będzie można oceniać, a nie zakładać od razu że jest cienka...

...bo z Polkowic, hehehe

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 02 czerwca 2009, 16:09

No tyle że grał w pucharze fiba to też wiem, wystarczy zerknąć na stronę pucharu, a nie od razu znać sie na lidze bułgarskiej. Nie mówię że liga bułgarska jest do bani, ale trudno ją równać z polską.
A ruch Anosike? Oczywiście że uważam go za degradację, skoro młoda zawodniczka która mogłaby się dalej rozwijać woli grę w słabej lidze tylko po to żeby miec statystyki na poz 20pkt i 10 zb i zeby stan konta sie zgadzał 8)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”