TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 03 czerwca 2009, 13:28

Mozarthio pisze:oj Marasku na 99% nei zagra w Poznanskim AZSie a czy zagra w innym klubie to nei wiem , wez troche mysl logicznie ...nie powiedzialem gdzie zagra ale wiem ze w Lesznie na bank nie zagra bo nas nie stac , WIsla i Lotos maja juz zawodniczki inne na celowniku a Polkowice raczej juz sie krajowo powzmacnialy. Najpewniejsze w moim info jest to ze nie zagra w AZS a skad wiem mam swoje zrodlo a czy jest prawdziwe dowiesz sie moze juz przed 3 pazdziernika pozdro.

Spokojnie, ja też mam swoje dojścia i źródła i dla mnie nie jest to żadnym zaskoczeniem że u nas nie zagra w przyszłym sezonie.
Tylko zdziwiłem sie że ktoś z Leszna interesuje sie losem poznańskiej koszykówki stąd też moje wypytywanki 8)
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 03 czerwca 2009, 17:25

Gajewska zagra w Lesznie

Jak nam udało się dowiedzieć jedną z dwóch koszykarek, które podpiszą nowe kontrakty w zespole z Leszna będzie Marta Gajewska. Zawodniczka ta ostatnie sezony spędziła w CCC Polkowice.

Gajewska jak wynika z naszych informacji póki co jednak, bo do 30 czerwca ma ważny kontrakt z CCC Polkowice. Tam jednak na pewno nie zostanie.

W Lesznie ponoć wszystko jest już dograne i gdy tylko wygaśnie jej kontrakt z obecnym klubem przeniesie się do Leszna.

- Nie zaprzeczam, że jesteśmy zainteresowani tą zawodniczką. Jesteśmy już w zasadzie blisko porozumienia - powiedział Jarosław Krysiewicz, trener drużyny Leszna.

Dodajmy, że Marta Gajewska ma 21 lat i 188 cm wzrostu, jest sprawną, wysoką zawodniczką, grającą na pozycji silnej skrzydłowej. Może też zagrać jako środkowa.

- Dlaczego ona? Po pierwsze, że jest dobrze wyszkolona po grze w SMS. Po drugie, że jest młoda i rozwojowa. W Polkowicach dużo nie grała, bo była silna konkurencja w postaci Amerykanek. Wierzę, że w Lesznie się rozwinie, a po cichu liczę, że odbuduje się tak jak w pierwszym sezonie u nas Martyna Koc. Na pewno u nas będzie grała dużo - dodał Krysiewicz.

W minionym sezonie koszykarka ta średnio na parkiecie przebywała ponad 11 minut. W tym czasie notowała 1,5 punktu na spotkanie i 1,8 zbiórki na mecz.

Godziny dzielą klub z Leszna od podpisania kontraktu z drugą Polką, reprezentantką Polski do lat 20. Ma to być skrzydłowa, a do uzgodnienia zostały dwa punkty kontraktowe, którymi zajmuje się prawnik i nie chodzi tu o kwestie finansowe.

Próbowaliśmy podpytać trenera co to za zawodniczka. Powtórzył jedynie to o czym wiedzieliśmy wcześniej, czyli, że jest w kadrze do lat 20, jest skrzydłową i grała w pierwszej piątce w ekstraklasie. Zapytany o to czy to jest młodsza z sióstr Bibrzyckich wyraźnie zaprzeczył.

www.panorama.media.pl

Tu potwierdzenie przez media transferu
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 03 czerwca 2009, 17:29

To powodzenia Gaja. Jak nie w Lesznie to gdzie może się rozwinąć, dobre dla niej rozwiązanie.
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 03 czerwca 2009, 17:38

co do tej 2 zawodniczki z leszna to mam 2 kandydatury....szemraj lub antczak

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 03 czerwca 2009, 17:46

no Maras bo ogolnie ta informacja przypadkowo do mnei dotarła i dosyć znacząco mnie zaskoczyła, powiem więcej dobrze ze Skobel miała na 2 lata kontrakt bo tez czuje ze nie zostala by w klubie, szkoda Sibory bo zawsze mi sie z Poznaniem kojarzyła, co bedzie trzeba jescze poczekac.

A propo tego co w Lesznie piszczy:

Marta Gajewska zasila szeregi Tęczy
Dodano: 03.06.2009 o 00:15, kategoria: SPORT

Według nieoficjalnych źródeł nową zawodniczką Teczy Leszno została Marta Gajewska na co dzień reprezentująca barwy CCC Polkowice. Zawodniczka ta należy do młodego pokolenia i uważana jest za przyszłościową koszykarkę. W drużynie CCC w zeszłym sezonie spędziła 346 min. wychodząc 6 krotnie w podstawowej piątce zdobywając średnio 1,5 pkt na mecz. Gajewska mierzy 188 cm wzrostu i może z powodzeniem występować na pozycji silnej skrzydłowej.
Jak poinformował nas wcześniej trener Jarosław Krysiewicz do Leszna ma zostać sprowadzona jeszcze jedna zawodniczka młodego pokolenia, niestety nazwiska nie podano dla dobra negocjacji i rozmów transferowych. Pozostaje nam cierpliwie czekać na rozwój wydarzeń.

zródło: Lesznotv

A co do Bibki no coz chcialbym zeby byla u nas ale to chyba nierealne...bardziej sie skłaniam ku propozycja Szemraj lub Antczak...
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 03 czerwca 2009, 18:41

No ładnei a teraz sie dowiaduje ze Babicka mogla u nas grac ehhh :/

Wywiad z trenerem, o transferach i sytuacji Teczy Leszno

http://lesznotv.pl/film/2555
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

kulka100 tecza
Żak

Postautor: kulka100 tecza » 03 czerwca 2009, 18:42

tommiiii pisze:co do tej 2 zawodniczki z leszna to mam 2 kandydatury....szemraj lub antczak

Dokładnie też myśle o tych dwóch zawodniczkach ale ja bardziej stawiam że to będzie Szemraj :)

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 03 czerwca 2009, 18:57

ciekawe co zrobi De Szemraj ze sql :twisted:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 03 czerwca 2009, 19:37

Mi się wydaje, że Kotnis...:)

P.S Wystarczy coś na kkforum napisać, a leszczyńscy "piśmiacy" odrazu podchwytują temat...:D

Marek1990 pisze:Ta druga, to podobno młoda Biba... :wink:

Zapytany o to czy to jest młodsza z sióstr Bibrzyckich wyraźnie zaprzeczył.

:D :D :D

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 03 czerwca 2009, 19:42

Mi się wydaje, że Kotnis...

z tego co mi wiadomo( choć tak na 100% pewna nie jestem) to Aneta podpisała kontrakt z Wisłą na kolejny sezon.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 03 czerwca 2009, 19:44

Popisała, a przynajmniej tak twierdził ansz prezes 21 maja w wywiadzie dla Gazety Krakowskiej:

Za wyjątkiem Anety Kotnis, z którą umowę parafowałem akurat wczoraj - stwierdza prezes Ludwik Miętta-Mikołajewicz.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 03 czerwca 2009, 19:50

No to nie chce już zadnej z pozostałych... Durak, Nawrotek, Gajewska + jeszcze jedna mloda... Chyba będziemy musieli zmienić człon nazwy z MKS na MUKS... :wink:

koszykarz

Postautor: koszykarz » 03 czerwca 2009, 20:24

Czy bydgoski Kadus wystartuje w ekstraklasie kobiet?

ADAM SZCZĘŚNIAK

15 czerwca upływa termin zgłoszeń do koszykarskiej ekstraklasy kobiet, a władze Bydgoszczy nie znalazły czasu, aby spotkać się z szefami Kadusa i podjąć strategiczne dla klubu decyzje...

(fot. Jarosław Pruss)

KOMENTARZ
Sytuacja stała się dziwna i dramatyczna zarazem. Jest klub, który awansował do ekstraklasy, ma około miliona do dyspozycji, lecz nie ma gdzie grać. W grę nie wchodzą hale Łuczniczki (dwa zespoły siatkarskie) i Astorii (również nie spełnia wymogów PLKK, a przy tym ucierpiałyby interesy Astorii). Tylko szybka decyzja władz miasta może ruszyć sprawy z miejsca. Panowie prezydenci, do dzieła!

15 czerwca do Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet musi wpłynąć zgłoszenie od beniaminka z Bydgoszczy, jeśli ten chce zagrać w ekstraklasie. Za tym musi pójść przelew pierwszej raty wpisowego - 7,5 tysiąca złotych (z 12 tys.). - Nie chcę panikować, ale na dziś się nie zgłaszamy. I to wcale nie z powodu finansów, lecz dlatego, że wciąż nie mamy hali - mówi Czesław Woźniak, prezes Basketu 25, który prowadzi seniorski zespół Kadusa.

Grzegorz Ziemblicki, wiceprezes PLKK przyznał, że hala Chemika, w której gra Kadus, nie spełnia wymogów, ale po remoncie ma szanse na warunkową licencję. - Mamy wszelkie ekspertyzy. Pierwsza zakłada koszt remontu na 350 tysięcy złotych netto, druga, już z wymianą okien i poszerzeniem boiska poprzez wyburzenie pierwszego rzędu trybun, to wydatek rzędu 550 tysięcy. Podobne pieniądze miasto wydało na inne obiekty, np. Polonię, a tak wyremontowana hala służyłaby miastu i innym zespołom przez długie lata. Byłaby wreszcie pierwszą dla koszykówki, taką z klimatem, bliskością trybun - dodaje Woźniak.

Sęk w tym, że miejski obiekt może wyremontować tylko miasto, a jego przedstawiciele wciąż nie znajdują czasu na spotkanie i podjęcie decyzji. Pierwsze wyznaczyli na 28 maja, następne na 1 czerwca i kolejne na... najbliższy piątek, ale wiele wskazuje na to, że Maciej Grześkowiak, zastępca prezydenta Bydgoszczy także tego dnia nie znajdzie czasu. - Nie zostawimy koszykarek bez pomocy, ale nie obiecuję spotkania już w piątek, bo jadę na dwa dni do Warszawy. Może uda się na początku przyszłego tygodnia - mówi Grześkowiak.

Każdy dzień zwłoki działa jednak na niekorzyść Kadusa. - Mamy umówione zawodniczki, ale nic nie możemy zrobić. Z prostej przyczyny. Bez hali nie zgłosimy się do rozgrywek, a bez zgłoszenia Waldemar Kotecki, nasz główny sponsor nie uruchomi pieniędzy. Do tego rozmowy z firmami też są utrudnione, bo nie wiemy, co możemy zaoferować: czy warunkowo dopuszczoną halę, bez transmisji w telewizji czy pełny pakiet promocyjny. Dodam, że już mamy 750 tysięcy złotych budżetu, a w Warszawie trwają rozmowy z dwoma firmami. Jeśli się powiodą, sami jesteśmy w stanie zgromadzić około milion złotych. Liczymy też na drobne wsparcie z ratusza, tak jak pozostałe ekstraklasowe kluby, lecz zapewniam, że ani złotówka nie zostanie zmarnotrawiona, zaś to co zaoszczędzimy, zostawimy na później - tłumaczy Czesław Woźniak. - Jeśli miasto zdecyduje się na remont to czas i tak bardzo nagli. Trzeba ogłosić przetargi, prace budowlane też trochę potrwają. Nie wyobrażam sobie, żeby przez spóźnione decyzje zmarnować awans zespołu...

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 03 czerwca 2009, 20:28

Marek1990 pisze:Mi się wydaje, że Kotnis...:)

P.S Wystarczy coś na kkforum napisać, a leszczyńscy "piśmiacy" odrazu podchwytują temat...:D

Marek1990 pisze:Ta druga, to podobno młoda Biba... :wink:

Zapytany o to czy to jest młodsza z sióstr Bibrzyckich wyraźnie zaprzeczył.

:D :D :D

no takie życie, jak ktos sie nei interesuje sportem to pozniej na łamach panoramy leszczynskiej głupoty wypisuje....czytając to o to forum.

gosia21
Nowy na forum

12 zespolow

Postautor: gosia21 » 04 czerwca 2009, 11:25

Wiecie może co na temat tego, że w przyszlym sezonie bedzie tylko 12 zespolow? Podobno ani Bydgoszcz ani Jelenia Gora nie wystartuja.

Z Torunia odchodzi Ewelina Gala

Czy Weronika Idczak zostaje w AZS Poznań? Były juz 2 wersje - LOTOS Gdynia i Toruń/Leszno? (wiem z ma kontrakt jeszcze ale to chyba da sie przeskoczyc)

W MUKS Poznań - w odejścia można wpisać Aśke Zalesiak bo z tego co pamiętam była tylko na wypożyczenie.

Pozdro GoSia21

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”