Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
diablewcielone:P
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: diablewcielone:P » 05 czerwca 2009, 10:42

jakby kolega nie wiedział Alba podpisała już kontrakt na ten sezon jakiś czas temu, bynajmniej nie w naszym kraju 8)

co do tych dwóch pań jedna się chyba dość ceni(nie do końca współmiernie do umiejętności)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 05 czerwca 2009, 10:56

diablewcielone:P pisze:jakby kolega nie wiedział Alba podpisała już kontrakt na ten sezon jakiś czas temu, bynajmniej nie w naszym kraju 8)

co do tych dwóch pań jedna się chyba dość ceni(nie do końca współmiernie do umiejętności)

A moze ostatni sezon i brak chetnych na zatrudnienie w PLKK cos ją nauczylo i zejdzie z ceny :lol: :lol:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
diablewcielone:P
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: diablewcielone:P » 05 czerwca 2009, 11:59

tylko o ile musiałaby zejść z ceny żeby warto było ją zatrudnić :lol:

4 wysokich naraz na boisku raczej nie idzie trzymać, na ewentualnym podziale minut ktoś musi stracić (Ewka nie, pani made USA też raczej nie) więc zostają 2 kandydatki o tej samej pozycji, pogra albo jedna albo druga i po co płacić obu, skoro jedną już zatrudniono ponownie, kiedy potrzeba 3 a nie 5(4)

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 05 czerwca 2009, 13:37

http://www.wislakrakow.com/www/showarti ... leid=21121

Ewka, Wielebna i Doris zostają .. przychodzi Kułaga .. a kto to wogóle jest ??

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 05 czerwca 2009, 13:46

ooo Kułaga!
ja ją kojarzę sprzed jakichś 4 lat z Pałacu Młodzieży z Tarnowa, gdzie zdobywała średnio ponad 30 pkt.w 2005 roku pojechala na studia do Valparaiso University.
wydaje mi się, że coś z niej będzie :wink:

http://www.valpoathletics.com/wbasketba ... r/11/3014/

http://ncaabasketball.fanhouse.com/wome ... laga/18362
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2009, 16:20 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 05 czerwca 2009, 13:57

ann pisze:ooo Kułaga!
ja ją kojarzę sprzed jakichś 4 lat z Pałacu Młodzieży z Tarnowa, gdzie zdobywała średnio ponad 30 pkt.w 2005 roku pojechala na studia do Valparaiso University.

Młoda perspektywistyczna :D ORaczej nie pójdzie w slady Asi Z., :D tez zdobywala w grupach mlodziezowych... bardzoo duzo punktów.. a w seniorskich nie moze sie odlalezc :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 05 czerwca 2009, 13:58

Doris była oczywista.
Wielebna oczywista nie była...więc ja napiszę tylko tyle, że mam nadzieję że nie usłyszę już na meczu jak mówi do trenera, że ona nie wchodzi, bo nie, a zresztą dziewczynom na boisku dobrze idzie. I życzę jej zdrowia i dobrej gry.
Agnieszkę Kułagę kojarzę z kadry U20 sprzed 3 lat, kadrę tę trzymała Lecia, pomagały jej Pietrzak i właśnie Kułaga. Zobaczymy co z niej wyrosło, swoje minuty powinna dostać, no i na pewno nie bez znaczenia jest fakt, że podchodzi pod "młodą Polkę".

czyli: Kułaga, Skorek, Wielebna, Doris, Kotnis, Agnieszka i Ewka. I pewnie na tym koniec i 5 miejsc dla zagranicznych. Szczytem marzeń to nie jest, ale biorąc pod uwagę rynek, owego rynku wymagania itd. jest przyzwoicie i z możliwością jakieś rotacji na obwodzie.
Szkoda, że wśród Polek nie ma Róży R., ale mam nadzieję że kiedyś do Wisły trafi :wink:
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 05 czerwca 2009, 14:00

Endrju pisze:
ann pisze:ooo Kułaga!

Młoda perspektywistyczna :D ORaczej nie pójdzie w slady Asi Z., :D tez zdobywala w grupach mlodziezowych... bardzoo duzo punktów.. a w seniorskich nie moze sie odlalezc :D

liczę, ze dzięki temu że trenować będzie pod okiem Hernandeza, który jest znany ze świetnej pracy z młodzieżą drugą Asią Zalesiak nie będzie :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 05 czerwca 2009, 16:37

Jak Kułaga zaprezentuje się w Wiśle będzie można ocenić za rok, ale już teraz można pochwalić Dunina & Co za pomysł na zakontraktowanie młodej zawodniczki po Valpo która może okazać się strzałem w 10.
Moja radość byłaby pełna gdyby nie widok Gburczyk w kadrze na najbliższy sezon. :wink:
Mam nadzieję, że nazwiska trzech nowych koszykarek zagranicznych pozwolą mi zapomnieć o obecności Doris w zespole. :wink:

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 05 czerwca 2009, 16:48

ciekawe czy Polkowice by chciały taki trejd zrobić: za 15 i Wielebnowską Wisła dostała by nr 51 z Polkowic??

Szkoda tego zespołu na tak 2 irytujące koszykarki - o ile Gburczyk denerwuje już samym widokiem, to Anka raczej sobie powinna przypomnieć, że nie jest cały rok na wakacjach i zagranie w 1-2 meczach w sezonie na poważnie nie czyni z niej profesjonalistki. Jak dla mnie trzymanie w klubie "najsłabszego ogniwa" i zawodniczki, której się nic nie chce - zapowiada powtórkę z rozrywki...

oj biedny Ignacjo - mieć takie "betony" w drużynie, istna Radocha!!
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

marcinek1989
Żak

Postautor: marcinek1989 » 05 czerwca 2009, 17:05

jimmy pisze:ciekawe czy Polkowice by chciały taki trejd zrobić: za 15 i Wielebnowską Wisła dostała by nr 51 z Polkowic??

Zdecydowanie by nie chciały

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Wiśle?

Postautor: MARAS » 05 czerwca 2009, 17:19

Canpack pisze:Proponuję do Wisły Albę Torrens młoda zdolna, po za tym może Piekarska i Krężel są wolne.

A tą koszykarke już dawno uważalem za duży talent, brylowała na ME kadetek w 2005 roku w Poznaniu gdzie Polki zdobyly brąz.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Japa
Kadet

Co słychać w Wiśle?

Postautor: Japa » 05 czerwca 2009, 18:16

Torrens zagra chyba w Salamance

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Re: Co słychać w Wiśle?

Postautor: ann » 05 czerwca 2009, 18:21

Japa pisze:Torrens zagra chyba w Salamance

a owszem, podpisała 2-letni kontrakt

i coś z PLKK.PL

Nowe umowy w Wiśle Can-Pack

Trwa kompletowanie składu wicemistrzyń kraju na najbliższe rozgrywki Ford Germaz Ekstraklasy. Wisła Can-Pack Kraków zakontraktowała utalentowaną rozgrywającą młodego pokolenia - Agnieszkę Kułagę. (...)

wiem, że trudno w to uwierzyć, ale jednak nie wicemistrzyń :lol:

Awatar użytkownika
akakiusz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: akakiusz » 05 czerwca 2009, 18:46

Trzecie miejsce to drugie wicemistrzostwo Polski, może o to chodziło:)
Zawsze wierni, choć pijani, zawsze z Wisłą, Pakos-Fani!!!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”