Gorzowska_Kibicka pisze:Endrju pisze:friel pisze:Endrju pisze:feri pisze:Wg dzisiejszych newsów nowa hala będzie już za 2 lata, powiększono też pojemność trybun do 6,5 tys. W sumie podziękować za to można koszykarkom, które wywalczyły prawo do rozgrywek w eurolidze. Wcześniej priorytetem miasta był nowy stadion piłkarski dla GKP.
Budowę hali konsultuje się ze specjalistami od sportów, jakie mają tam być rozgrywane. D. Maciejewski zwrócił uwagę, żeby hala miała odpowiednio rozmieszczoną widownię, nie za daleko od placu gry.
Nie jestem zwolennikiem az tak duzej hali. Nawet na Eurolige nie bedzie wypelniona po brzegi nie wspominajac o lidze...
Mysle ze wystarczyla by spokojnie na 3,5 tys. miejsc jak na Gorzowskie warunki.
No chyba ze cześć trybun bedzie chowana...
Może nie jesteś zwolennikiem na szczęście nie ty decydujesz miasto musi mieć halę o dużej pojemności nie można być egoista i nie każdy koncert będzie się odbywał na stadionie żużlowym , 6 tyś to jest odpowiednia liczba na ewentualny wzrost popularności w planach jest kosz męski w 1 lidze (takie marzenia mają) mamy siatkówkę ręczna nie może być tak że aha mamy 3 tysiące po co wydawać pieniądze przecież liczą się tylko koszykarki
pamiętaj od przybytku głowa nie boli
Od przybytku glowa nie boli... ale od pustych trybun tak ... a twoje argumenty o innych sportach sa troszke smieszne.
Jedyny argument to sa koncerty i nic wiecej...
Zgodze się z Endrjem...
Ze sportów halowych to raczej największą popularnością w Gorzowie cieszy się koszykówka... no może jeszcze ta ręczna ale nic po za tym żeby musiały grać na takiej hali a i na koszykówke jest ona za duża jak dla mnie stykła by 3-4 tys. No ale te koncerty to może jest jakiś argument np. jak 50 cent będzie chciał przyjechać (bedzię miał zamiast stadionu hale)![]()
![]()
![]()
tu nawet nie chodzi o to gdzie jest najwieksza publika... bo ja nawet na koszykowce nie wyobrazam sobie 6,5 tysiaca osob... przyklad hala w Gdyni.. gdzie na finalach hala byla "pusta" w polowie....