Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

st
Żak

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: st » 09 czerwca 2009, 20:10

ale horror - prawie jak u nas:)

Łotwa wygrała 70 - 68

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 09 czerwca 2009, 20:14

mam nadzieję, że powalczymy ze Słowaczkami, bo będzie przy wygranej spora szansa na osiągnięcie celu jakim byłby awans na MŚ w Czechach, gdyż przy zajęciu trzeciego miejsca w grupie gralibyśmy ćwierćfinał z drugim zespołem grupy, czyli ktoś z trójki: Francja, Turcja i Litwa, a więc do przejścia jeśli nasze dziewczyny złapią wiatr w żagle i każda coś od siebie zacznie dokładać.

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 09 czerwca 2009, 23:07

A ja bym się trochę wstrzymał z tym hurra optymizmem. Chwała za wygraną i oby z meczu na mecz było coraz lepiej.

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 09 czerwca 2009, 23:22

a ja zadam pytanei ...dlaczego chcemy jechac na MŚ w 2010 ? sądzcie ze przez rok w polskim koszu drgnie ? czy moze uwazacie ze pojawienie sie tam naszej repry to juz prestiz? bo tam nie bedzie czasu na takie rzadkie gry jak tu... zastanowcie sie co chcemy osiagnac...
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

friel
Kadet

Postautor: friel » 10 czerwca 2009, 06:41

No jeżeli mamy grać taką koszykówkę jak prezentujemy tu to tragedia
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 10 czerwca 2009, 06:51

Mozarthio pisze:a ja zadam pytanei ...dlaczego chcemy jechac na MŚ w 2010 ? sądzcie ze przez rok w polskim koszu drgnie ? czy moze uwazacie ze pojawienie sie tam naszej repry to juz prestiz? bo tam nie bedzie czasu na takie rzadkie gry jak tu... zastanowcie sie co chcemy osiagnac...

no najlepiej zamknąć się w "czterech ścianach" i cieszyć się, że mamy przepis o dwóch Polkach :evil:
A później mamy pretensje, że jedna czy druga ma "pełne gacie" gdy wychodzą na europejskie parkiety. Spalaja się psychiczinie. Ile dziewczyn z tej drużyny ma okazję w ciągu sezonu grać przeciwko najlepszym w Europie? Biba,Ewka, Lecia, Paula? no może jeszcze Żurowska? A reszta? Jeżeli ktoś nie ma tego czegoś w sobie to gra padakę a my kibice mieszamy ją z błotem.
i na dobre i na ZŁE!!!

BB
Nowy na forum

Postautor: BB » 10 czerwca 2009, 06:59

Faktycznie, lepiej nic nie robić i czekać, aż coś spadnie z nieba - co niektórym cegła na łeb :evil:

zomo
Nowy na forum

Postautor: zomo » 10 czerwca 2009, 07:16

friel pisze:No jeżeli mamy grać taką koszykówkę jak prezentujemy tu to tragedia

Tego się już nie da czytać.Dziewczyny walczą i wygrywają.Daj Boże tak dalej.Może do kogoś nie dociera ale tu nie ma slabych drużyn,wystarczy przesledzić wczorajsze wyniki spotkań.Ja wole żeby brzydko wygrywały i awansowały do MS i brzydko tam coś wygrały.Poza tym jeśli Polki tam bedą to tv da transmisję.Przecież jak komuś gra sie nie podoba to każdy tv ma taki przycisk który można poprostu nacisnąć.A to co dziewczyny wczoraj pograły w końcówce to był fajny basket.

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 10 czerwca 2009, 09:17

Mozarthio pisze:a ja zadam pytanei ...dlaczego chcemy jechac na MŚ w 2010 ? sądzcie ze przez rok w polskim koszu drgnie ? czy moze uwazacie ze pojawienie sie tam naszej repry to juz prestiz? bo tam nie bedzie czasu na takie rzadkie gry jak tu... zastanowcie sie co chcemy osiagnac...

trzeba grać regularnie na dużych imprezach. Będzie ciężko o awans do MŚ, gdyż nie graliśmy w nich kiedy mieliśmy zespół personalnie dużo lepszy (choć szansa była tylko jedna we Francji w 2001 roku, kiedy graliśmy z Jugosławią bezpośrednio o miejsce na MŚ i przegraliśmy mecz, bo drużyna wszystko grała na Dydek, która zdobyła 39 punktów). W 2005 roku w Turcji też byliśmy blisko gry na MŚ, ale tutaj od nas lepsze były minimalnie Francuzki.
Jeśli jednak naszym udałoby się awansować na MŚ, to skład mógłby być trochę silniejszy. Możliwy byłby powrót Wielebnowskiej i być może Dydek, która znalazłaby motywację, gdyż na MŚ nigdy nie grała (chodzi mi o seniorów, bo w juniorach miała brąz)

friel
Kadet

Postautor: friel » 10 czerwca 2009, 09:59

Ja nie mam pretensji o talenty naszych zawodniczek ja mam pretensję o personalia trenerskie
Mi styl jaki narzuca kadrze nasz obecny trenejro nie leży wygląda to tragicznie i w zasadzie tylko właśnie talentem i wolą walki wygrywamy te spotkania ja mam czasem wrażenie że trenerowi pomyliła się kadra z klubem w kadrze grają inne zawodniczki i ta gra nie wygląda już tak jak w klubie
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

plk_ONeal
Amator

Postautor: plk_ONeal » 10 czerwca 2009, 11:47

kristofer pisze:
plk_ONeal pisze:Jest wygrana, prawdopodobnie również będzie 2. miejsce w grupie.
Dzisiejszy mecz nie lepszy od wczorajszego i najbardziej to martwi, gdyż powinno już to wyglądać lepiej a na dodatek wróciła Agnieszka Bibrzycka.
Cóż, oby było już tylko lepiej, brawo dziewczyny za wyrahowanie w końcówce, brawo Kozior za zachowanie zimnej krwi w zespole!!

drugie miejsce w grupie będzie, bo Grecja nie pokona Łotwy. Także jutro dzień przerwy na przenosiny do Rygi a od czwartku mecze drugiej fazy. I po każdym meczu dzień przerwy, który pozwoli odsapnąć m.in. Kobryn po morderczych bojach pod koszem

Stąd "prawdopodobnie".. :mrgreen: :mrgreen: Na szczęście już jest :)

Nie no, wiecie co, sam apelowałem o zostawienie zwad klubowych, ale takie coś to tylko ktoś z... Dobra, niech będzie ponad konfliktami.
Pozwolę sobie jednak odpowiedzieć drogiemu Mozarthio: Szanowny Kolego, widzisz, nawet gdybyśmy mieli na MŚ przegrać wszystko i jeszcze lepiej - przegrać wszystko -30, to trzeba się uczyć od najlepszych. A o Mistrzostwach marzy każdy sportowiec: wioślarz, szachista i koszykarki (wyobraź sobie!!) też. Nie zastanawiałeś się kiedyś nad tym?
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 10 czerwca 2009, 13:06

jutro gramy kluczowy mecz - wygrana ze Słowaczkami może nam dać trzecie miejsce niezależnie od wyników spotkań z Hiszpankami i Czeszkami. Warunek musiałby być jeden: Greczynki i Łotyszki pokonują Czeszki oraz dodatkowo gospodynie (albo Greczynki) Słowaczki, wówczas mamy trzecie miejsce w grupie. Jeśli tylko pierwsza część będzie zrealizowana to będzie czwarte miejsce w grupie. W przypadku porażki ze Słowacją ćwierćfinał znacznie się oddali, gdyż trzeba będzie pokonać niewygodne dla nas Czeszki.

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 10 czerwca 2009, 13:08

a tutaj ostatnie 3,5 minuty wczorajszego meczu http://www.youtube.com/watch?v=-ifFhNFx1NM
a Polska-Grecja też jest http://www.youtube.com/watch?v=qNg5so_C ... annel_page
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 10 czerwca 2009, 13:33

ooo fajnie zobaczyć sobie jeszcze raz.
A orientuje się ktoś, czy na youtube jest mecz finałowy Polska-Francja z Katowic z 1999 roku?

A tutaj taka mała ankieta ;-)
Jaki mecz polskich koszykarek w ostatnich 5 latach uważacie za najlepszy?

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 10 czerwca 2009, 14:38

wreszcie...

Mecze Polek w TVP 2 i TVP INFO !!!
Mamy bardzo dobrą wiadomość dla kibiców koszykówki! Mecze walczącej na Mistrzostwach Europy reprezentacji Polski koszykarek będą transmitowane w telewizji otwartej !!!

11.06.2009 r. godz. 14:10 na żywo w TVP Info i TVP Sport
Polska - Słowacja
13.06.2009 r. godz. 16:40 na żywo w TVP 2 i TVP Sport
Hiszpania - Polska
15.06.2009 r. godz. 16:40 na żywo w TVP 2 i TVP Sport
Polska - Czechy

PLKK
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...

Wróć do „Reprezentacja Polski”