Co słychać w Gorzowie?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Gorzowie?

Postautor: bart_81 » 10 czerwca 2009, 17:39

Jeśli Gorzów będzie miał tylko 8 zawodniczek, o czym wspominał trener, to raczej wątpliwe jest żeby jedna z nich miała nie grać w Eurolidze (przecież siódemką w Euro nie będziemy grać) Tak więc na obwodzie to ja widzę oprócz Richards jakąś punktodajną Amerykankę i Europejkę oraz jeszcze jedną Europejke z wysokich. A jeśli wystarczy funduszy to może i jeszcze jakąś Polkę skubniemy. Byłoby wtedy 9 zawodniczek + młodzież

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Re: Re:

Postautor: Saletra » 10 czerwca 2009, 17:45

bart_81 pisze:Powiedz Saletra co jest dla Ciebie wyznacznikiem zeby zakwalifikowac zespół do padłowatych 8)

Heheh, otóż fakt np zajęcia 7 miejsca na 8* w grupie? Takiż własnie wynik osiągnęła Podgorica czy jak tam nazywał się ten klub.
Myślę, że nie ma co szanować słabych zespołów i w związku z tym warto raczyć je różnymi innymi niezbyt pochlebnymi nazwami jak chociażby moje ulubione cieniary, ale także kmiociary itp itd, generalnie inwencja ludzka bywa bardzo rozbudowana, także negatywnych wyzwisk nigdy nie zabraknie :) :wink:

Kiedyś mieliśmy takiego Pana Tomka H., który kazdy przeciwny zespoł zawsze uważal za potężny, za wymagającego rywala itp a jadąc do za przeproszeniem takiego g.... jak Sibenik, trząsł portkami i gadał bzdury o gorącej atmosferze.
Warto więc zachowac proporcje, mi się marzy kiedys trener repy, albo chociaż jakis klubowy, który dla odmiany troche chociaż poponiża rywala mówiąc jakie to są one nędzne itp, niz non stop wychwalać bałwochwalcze laurki pod adresem coraz to nędzniejszych przeciwników.

*Oczywiście Włokniarki zajęły ostatnie miejsce nawet za Podgoricą...... ale musimy pamiętać, ze kryterium cieniarstwa itp do swoich zespołow reprezentujących nas w Euro musimy wyłączyć :wink: W końcu dobre bo polskie :wink:

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Re: Re:

Postautor: bart_81 » 10 czerwca 2009, 17:56

Saletra pisze:
bart_81 pisze:Powiedz Saletra co jest dla Ciebie wyznacznikiem zeby zakwalifikowac zespół do padłowatych 8)

Heheh, otóż fakt np zajęcia 7 miejsca na 8* w grupie? Takiż własnie wynik osiągnęła Podgorica czy jak tam nazywał się ten klub.
Myślę, że nie ma co szanować słabych zespołów i w związku z tym warto raczyć je różnymi innymi niezbyt pochlebnymi nazwami jak chociażby moje ulubione cieniary, ale także kmiociary itp itd, generalnie inwencja ludzka bywa bardzo rozbudowana, także negatywnych wyzwisk nigdy nie zabraknie :) :wink:

Kiedyś mieliśmy takiego Pana Tomka H., który kazdy przeciwny zespoł zawsze uważal za potężny, za wymagającego rywala itp a jadąc do za przeproszeniem takiego g.... jak Sibenik, trząsł portkami i gadał bzdury o gorącej atmosferze.
Warto więc zachowac proporcje, mi się marzy kiedys trener repy, albo chociaż jakis klubowy, który dla odmiany troche chociaż poponiża rywala mówiąc jakie to są one nędzne itp, niz non stop wychwalać bałwochwalcze laurki pod adresem coraz to nędzniejszych przeciwników.

*Oczywiście Włokniarki zajęły ostatnie miejsce nawet za Podgoricą...... ale musimy pamiętać, ze kryterium cieniarstwa itp do swoich zespołow reprezentujących nas w Euro musimy wyłączyć :wink: W końcu dobre bo polskie :wink:

Ja myślę że szanować to trzeba wszystkich i nie tyczy się to tylko sportu. Co innego szanować rywala, a co innego obawiać się go i trząść portkami 8)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 10 czerwca 2009, 20:59

wywiad z Katką Zohnovą
http://www.sportowefakty.pl/kosz/2009/0 ... katerina-/

troszke o ME, troszke o sobie, o Gorzowie...

ogólnie lekkostrawny ;-)

friel
Kadet

Postautor: friel » 10 czerwca 2009, 22:32

Co do Samanty to nie rozumiem problemu przecież Feri miał się zaoferować i się z nią hajtnąć więc co za problem :D
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

feri
Młodzik

Postautor: feri » 10 czerwca 2009, 22:58

friel pisze:Co do Samanty to nie rozumiem problemu przecież Feri miał się zaoferować i się z nią hajtnąć więc co za problem :D

Nawet nie wiesz, jak zaluje, ze do tego nie doszlo :D
Takze pod katem gry naszych rozgrywajacych na ME :)

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 10 czerwca 2009, 23:42

Fajny ten wywiad z Zohnovą. Póki co jednak grała na tych mistrzostwach bardzo mało i chyba ciężko, aby uległo to zmianie. Ciekawe do jakiego klubu trafi.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 10 czerwca 2009, 23:58

Odnośnie składu Gorzowa na przyszły sezon, to jest - jak przynał Maciejewski na konferencji - pewna zmiana koncepcji. Europejki pod kosz, jedna Amerykanka na obwód. Ciekawe jak to się sprawdzi. Vidacić może okazać się dużym wzmocnieniem, ale trzeba brać poprawkę na siłę serbskiej ligi. Wykręcić takie statystyki jest na pewno duża sztuką, tylko że w bardziej wymagającym towarzystwie raczej tak całkiem różowo już nie będzie. Co nie zmienia faktu, że może z niej być odkrycie na miarę Zohnovej, tylko że na innej pozycji. Richards to całkiem niezła rozgrywająca, ale w porównaniu do Wisły czy Lotosu, AZS będzie słabszy na tej pozycji. Nie mówiąc już o Eurolidze, gdzie jako jedna z dwóch nie-Europejek nie wniesie specjalnie dużo. Co do Polek, to zbyt dużo wartościowych na rynku juz nie pozyskało i może być ciężko ściągnąć kogoś do Gorzowa.

Nieco zszokowała mnie podana na konferencji cena karnetów na przyszły sezon. "Dorosły" za 300 zł! :shock: Na Wisłę był w ostatnim sezonie za 200 zł. Nie wiem ile kosztują bilety na PLKK, ale przypuszczam, że więcej niż w Krakowie, bo przecież idea karnetu jest taka, żeby kibic wyszedł na plus w przekroju całego sezonu (na Wisłę wyszło to jakieś 60-70 zł jak ktos był na wszystkich meczach). Chociaż może w Gorzowie jest nieco inaczej.:roll: Pewnie jednak na Euroligę bilety będą sporo kosztować. Wiadomo - pierwszy sezon, atrakcyjny towar.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 11 czerwca 2009, 00:19

W Poznaniu na Lechu masz, licząc na cały sezon, jakieś 700. A i tak luzie się zabijają, bo stadion za mały. Podobnie z halą w Gorzowie na kluczowych meczach. Z takiego założenia pewnie wychodzą.

friel
Kadet

Postautor: friel » 11 czerwca 2009, 09:51

feri pisze:
friel pisze:Co do Samanty to nie rozumiem problemu przecież Feri miał się zaoferować i się z nią hajtnąć więc co za problem :D

Nawet nie wiesz, jak zaluje, ze do tego nie doszlo :D
Takze pod katem gry naszych rozgrywajacych na ME :)

ZA mało się starasz :P
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 11 czerwca 2009, 10:53

paulo2907 pisze:Fajny ten wywiad z Zohnovą. Póki co jednak grała na tych mistrzostwach bardzo mało i chyba ciężko, aby uległo to zmianie. Ciekawe do jakiego klubu trafi.

Do Polkowic ;)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 11 czerwca 2009, 10:57

Marcino pisze:
paulo2907 pisze:Fajny ten wywiad z Zohnovą. Póki co jednak grała na tych mistrzostwach bardzo mało i chyba ciężko, aby uległo to zmianie. Ciekawe do jakiego klubu trafi.

Do Polkowic ;)

Ty to zawsze musisz wszystko wygadać... cicho ;)

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 11 czerwca 2009, 11:03

:D
Jeszcze co do tego wywiadu:

I tego ci życzę... bo jesteś naprawdę ładna i interesująca.

Hehe bajera jest ;)

Fjera
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Fjera » 11 czerwca 2009, 11:24

Marcino pisze:

Do Polkowic ;)

Czy to prawdziwy? Do Polkowic? Ja myslela, ze Katka bude grać znowu u nas w Czechach :roll:

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 11 czerwca 2009, 11:35

Na konferencji trener mówił, że obwód będzie nieeuropejski. I będą się rozglądać za młodymi, dopiero draftowanymi koszykarkami. Mi się tak marzy Marissa Coleman na poz nr 3 :wink:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”