Co słychać w Kadrze Polski?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907
Re: Co słychać w Kadrze Polski?
ostatnia szansa to wyfaulowanie Słowaczek i rzutami wolnymi odrobienie strat. I trochę szczęścia się przyda
Mozarthio pisze:Jedzcie do domu dziewczyny jedzcie do domu...nie powiemy nikomu ...wstyd to malo powiedziane
oszczędź nam wszystkim swoich złotych myśli.
wstyd to jest to, że kretyni tacy jak Ty nazywają się kibicami.
ostrzeżenie poproszę, bo sama sobie dać nie mogę
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
no szkoda - gdyby nie to rozluznienie w 3 kwarcie byłoby zwycięstwo 
Dziewczyny powinny się wstydzić. Jestem zażenowany ich dzisiejszą grą. To co wyprawiały dziś nasze podstawowe środkowe to woła o pomstę do nieba. Ale sam Koziorowicz sobie winny, że nie wziął odpowiednich zmienniczek. Ten turniej pokazuje, że dla takich zawodniczek jak Drzewińska, Żurowska i Piekarska temat reprezentacji powinien być zamknięty. Bardzo zawiodła mnie Żurowska, która na Łotwie nic nie pokazała dotąd.
Wiem że się czepiam ale brawa dla Trenera Kobryń-kaszana zdjął ją dopiero w końcówce 4 kwarty Gajda i Pawlak skuteczność za 2 ok ale reszta kaszana Leciejewska ---------- i tyle do powiedzenia
.....................
Nie wiem co on nakreśla na tablicy ale albo one Tego nie realizują ,albo dobiera nieodpowiednie wykonawczynie ...
pod koniec 3 kwarty miałem wrażenie że on na cud chyba czeka chętnie poczekam na statystyki ....
Taki dziwny nawyk trenera grać żelazną 5 czy co ? nie wiem obraz nędzy rozpaczy .... płakać się chce
.....................
Nie wiem co on nakreśla na tablicy ale albo one Tego nie realizują ,albo dobiera nieodpowiednie wykonawczynie ...
pod koniec 3 kwarty miałem wrażenie że on na cud chyba czeka chętnie poczekam na statystyki ....
Taki dziwny nawyk trenera grać żelazną 5 czy co ? nie wiem obraz nędzy rozpaczy .... płakać się chce
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
Niestety - druga połowa fatalna... Żadnego pomysłu na grę, wysokie niewiele zdziałały, Kobryn wyraźnie zmęczona. Sama Biba meczu nie wygra. Ta porażka znacznie komplikuję sytuację, jeśli chodzi o wejście do ćwierćfinału. Słowaczki prawie już tam są.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
gorzej, że tak wyróżniająca się w PLKK zawodniczka jaką jest Daria Mieloszyńska na razie w tych ME wiele nie pokazuje...
no i szkoda, że zmienniczką Ewki jest koszykarka która nie umie nic.
no i szkoda, że zmienniczką Ewki jest koszykarka która nie umie nic.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
kristofer pisze: dla takich zawodniczek jak Drzewińska, Żurowska i Piekarska temat reprezentacji powinien być zamknięty. Bardzo zawiodła mnie Żurowska, która na Łotwie nic nie pokazała dotąd.
nie do końca sie zgadzam - Żurowska grą w sezonie pokazała ze zasługuje na repre więc jest albo zmęczona sezonem albo przetrenowana
natomiast dwie pozostałe panie nie zachwyciły w czasie sezonu swoja grą ale cóz wybór treners
- hellraiser
- Junior
Przegraliśmy na deską. Szkoda...
Pretensji do Kobryn i Leci (zagrała średnio na jeża) nie ma. Każdemu może się zdarzyć słabszy mecz po 3 bdb . Była szansa dla zmienniczek , nie wykorzystali je -też szkoda.
Trzeba spróbować wygrać ze Czeszkami.Mają silniejszy od nas skład ale nie grają lepiej.
O dziwo tym razem rozgrywające tak mnie ni bolały.
Pretensji do Kobryn i Leci (zagrała średnio na jeża) nie ma. Każdemu może się zdarzyć słabszy mecz po 3 bdb . Była szansa dla zmienniczek , nie wykorzystali je -też szkoda.
Trzeba spróbować wygrać ze Czeszkami.Mają silniejszy od nas skład ale nie grają lepiej.
O dziwo tym razem rozgrywające tak mnie ni bolały.

st pisze:Pauli puszczają nerwy tok jak ostatnio Gajdzie
biba gra - reszta stoi
Co ty wygadujesz!Gajda zagała super zwycięskie końcówki.A może ktoś zauważy że obecność tej pani/biba/wpływa zle na zespół.
Kobryn z Leciejewską 3/13 z gry bez komentarza
w pierwszej połowie nas ratowała Biba i jako taka obrona, od stanu 35:28 gra się zacięła, trafienie Żirkowej za 3 i kolejne trafienia Słowaczek, które dały im chwilę później prowadzenie. Niektóre zawodniczki się zwyczajnie zagotowały i powinny usiąść na ławce a nie dalej kaszanić na boisku.
Z Hiszpankami to dostaniemy chyba tak jak z Łotwą. Mecz z Czeszkami o wszystko i nie jestem optymistą, gdyż one są dla nas niewygodne. Vesela przykryje Bibę i po zawodach.
w pierwszej połowie nas ratowała Biba i jako taka obrona, od stanu 35:28 gra się zacięła, trafienie Żirkowej za 3 i kolejne trafienia Słowaczek, które dały im chwilę później prowadzenie. Niektóre zawodniczki się zwyczajnie zagotowały i powinny usiąść na ławce a nie dalej kaszanić na boisku.
Z Hiszpankami to dostaniemy chyba tak jak z Łotwą. Mecz z Czeszkami o wszystko i nie jestem optymistą, gdyż one są dla nas niewygodne. Vesela przykryje Bibę i po zawodach.
Makabra - a to co zrobiła Żurowska w jednej z ostatnich akcji to juz woła o pomste do nieba. Tu nie chodzi o formę- po prostu jest to przykład zawodniczki w wieku 25-26 lat, która po jednym sezonie wybiła się w lidze zdobywając 10 pkt i tam pare zbiorek. Taka zawodniczka jest nastepnie powoływana do repy ,ale tutaj wychodzą braki techniczne, ktore w klubie były tuszowane przez lepsze partnerki.Niestety, ale sprawdzianem umiejętności jest kadra. Dobre zawodniczki jak Kobryn i Biba zawsze w repie sobie jakoś radzą - abstrahujac od dzsiejszego meczu Kobryn spojrzmy na jej ogolne staty i na ogólne statsy Zurowskiej. Analogiczna sytuacja z Walich- zaistniała 3 sezony temu w lidze, ale własnie, w lidze. Juz w lidze golym okiem widać, że nie poradzi sobie taka koszykarka w repie i potwierdza to.
Zawsze uważałem ,ze Zurowska i WAlich to nie są zawodniczki na kadrę a ich gra to potwierdza.
Generalnie obrona przestała kompletnie funkcjonować.
Przegraliśmy z pariasem Europy.
To wstyd przegrywać z tak psowatym zespołem, wręcz żałosnym.
Trener out- chcę zagranicznego.
Zawsze uważałem ,ze Zurowska i WAlich to nie są zawodniczki na kadrę a ich gra to potwierdza.
Generalnie obrona przestała kompletnie funkcjonować.
Przegraliśmy z pariasem Europy.
To wstyd przegrywać z tak psowatym zespołem, wręcz żałosnym.
Trener out- chcę zagranicznego.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
kristofer pisze: Ten turniej pokazuje, że dla takich zawodniczek jak ... Żurowska ... temat reprezentacji powinien być zamknięty. Bardzo zawiodła mnie Żurowska, która na Łotwie nic nie pokazała dotąd.
Smieszny jestes czlowieku... a co ona ma pokazac jak Koziorowicz daje jej pare minut w meczu...
Ja dzisiaj moge pogratulowac Pawlakowej i Kobryn !! Brawo (przy tej drugiej to nie wiem co za C%^^#Ł jej karze grac na obwodzie zamiast pod koszem.
Kozior niech jak najszybciej... W$^#$Q^%@@A (odchodzi) bo sukcesów nigdy nie bedzie ;| jego POL(kowice)SKA.
Potrzeba nam swiatowej klasy trenera
I dopóki w zwiazku rzadza UKLADY zawsze bedzie w tym samym miejscu w ktorym jestesmy
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
zomo pisze:st pisze:Pauli puszczają nerwy tok jak ostatnio Gajdzie
biba gra - reszta stoi
Co ty wygadujesz!Gajda zagała super zwycięskie końcówki.A może ktoś zauważy że obecność tej pani/biba/wpływa zle na zespół.
nie to miałam na mysli
Pawlak pokazała po prostu pare nerwowych zachowań - walniecie w parkiet, odrzucenie piłki po nieudanej akcji itp tak jak Gajda w meczu przeciw Łotwie - i tyle nic dodac nie ująć
natomiast Biba w dzisiejszym meczu dobrze grala a reszta gorzej - są napewno bardziej od niej zmęczone bo rozegrały pełne trzy mecze i teraz sie to odbija
mam nadzieje ze w sobote bedzie lepiej i wszystkie zagraja równie dobrze jak biba dziś
Endrju pisze:kristofer pisze: Ten turniej pokazuje, że dla takich zawodniczek jak ... Żurowska ... temat reprezentacji powinien być zamknięty. Bardzo zawiodła mnie Żurowska, która na Łotwie nic nie pokazała dotąd.
Smieszny jestes czlowieku... a co ona ma pokazac jak Koziorowicz daje jej pare minut w meczu...
Czy Ty widziałes co ona odpier.. w praktycznie ostatniej akcji meczu? Czy mzoe zamknąłes oczy zeby nie patrzeć? Juniorki już nawet w ten sposob piłek nie podają
Wróć do „Reprezentacja Polski”