Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

st
Żak

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: st » 11 czerwca 2009, 16:08

ciekawe czy Kozioł każe ogladać naszym ten mecz w ramach przygotowania na sobotę
może troche ochłoną i cos podpatrzą

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 11 czerwca 2009, 16:08

Mozarthio pisze:heh boże widzisz a nei grzmisz to byl przyklad jak to jest w innych dyscyplinach...patrz przygotowania Greckich koszykarek w Atenach...czy nie mozna na 3-4 lata odpusci sobie wszystkiego i pracowac nad forma kolektywem ... i wrocic raz a dobrze i pokazac sie z dobrej strony ...

ps. ciesze sie polonitsko forumowa ze umiesz stosowac przecinki itp ale swoja ocene innych zachowaj dla siebie.

ok, w takim razie załatw nam Igrzyska Olimpijskie, by nasze koszykarki miały zapewniony start, albo mistrzostwa świata koszykarek. Co za ludzie...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 11 czerwca 2009, 16:11

Mozarthio pisze:heh boże widzisz a nei grzmisz to byl przyklad jak to jest w innych dyscyplinach...patrz przygotowania Greckich koszykarek w Atenach...czy nie mozna na 3-4 lata odpusci sobie wszystkiego i pracowac nad forma kolektywem ... i wrocic raz a dobrze i pokazac sie z dobrej strony ...

ps. ciesze sie polonitsko forumowa ze umiesz stosowac przecinki itp ale swoja ocene innych zachowaj dla siebie.

Po pierwsze to argument durny bo Greczynki w . Atenach były gospodarzami. Wiec grały tam bez eliminacji. Jak będziemy organizowac IO to tez na taki luksus bedziemy sobie mogli pozwolić.

Po drugie: przykład i tak chybiony, bo Greczynki przed IO w Atenach wcale nie odpuszczały ME. W 2003 roku były 9-te, w 2001 10-te..

W innych dyscyplinach jest tak samo.. anwet jak ktos ma pewny udzial w jakiejs imprezie to stara sie nie odpuszczać wcześniejszych turniejów. By zawodniczki zdobywały doświadczenie, by mialy okazje zagrac z silnymi rywalkami.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

st
Żak

Postautor: st » 11 czerwca 2009, 16:14

oj nas rozjadą te hiszpanki w sobotę jesli się tylko troche skoncentrują - graja jak narazie obie druzyny naprawde fajny basket

koszykarz

Postautor: koszykarz » 11 czerwca 2009, 16:21

co do meczu POLEK : szkoda że słabszy mecz trafił sie naszym wysokim dziewczynom...

Zgadzam się z ANN -Ewelina na pewno odczuwała juz skutki zmęczenia - no bo przecież nie ma zmienniczki... Każdy widzi co gra Piekarska - a raczej czego nie gra.....
Lepiej zagrały rozgrywające - Biba też trafiała... Szkoda że brakło zastawiania... Wystarczyło tylko lepiej kryć Slowaczki a zwycięstwo byłoby pewne.....

Cięzko o pozytywy przed meczami z Hiszpanią i Czeszkami...... Choć może Katka Zohnova i jej koleżanki ,,pomoga '' nam w walce o kwalifikacje w MŚ - w końcu Czeszki jako gospodarz mają pewne miejsce...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 czerwca 2009, 16:27

do przerwy Greczynki bardzo dzielnie się trzymają. tylko 4 pkt strata. prawie połowę punktów dla swojej druzyny zdobyła Maltsi.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 11 czerwca 2009, 16:36

Przejebanie być polskim trenerem w Polsce. Dajmy takiego Leo nadal połowa naszych rodaków go kocha, a słabe wyniki kadry to wina dziadków z PZPN.

Mam takie przemyślenia.
Dajmy dwie zawodniczki Żurowska i Skobel.
Pierwsza daje ciała, spaliła się psychicznie (i nie ma tu usprawiedliwiana zły Koziorowicz-szans dostała wystarczająco dużo).Jej wina..
Druga robi na razie dużo wiatru (i dobrze) i na razie możemy mówić jedynie o potencjalnych możliwościach.

Ja mam pytanie :gdzie one będą za rok,dwa.
Żurowska w Eurolidze po min 10 -12 meczach o stawkę z najlepszym i się przełamie i na następnych ME może być naszym kluczowym i jednym z najlepszych graczy.
Czy Skobel po przygodzie z Poznaniem będzie już europejska czy taka sama?

Zastanawiam się jakie są ambicje takiej powiedzmy typowej niestarej reprezentantki Być najlepszym na świecie,wygrać Euroligę czy WNBA... czy może rozegrać 400 meczów w średniej drużynie PLKK na dobrym kontrakcie wynegocjowanym przez menadżera?
Uderzyła mnie wypowiedź prezesa Gorzowa. Mówi że go nie stać na Polki i nie zamierza za nie przepłacać bo nasze panie żądają super kwot. Czy jest jakaś lepsza trampolina do kariery w następnym sezonie niż AZS Gorzów -Euroliga, trener co robi hokejowe zmiany,siła zespołu też nie powinna być jak na Euroligę jakoś niewyobrażalna.Nic tylko ustawiać w kolejce do tego klubu i się wybijać. Gorzów powinien się opędzać od AMBITNYCH Polek które są gotowe obniżyć kontrakt aby tam zagrać i spróbować Euroligi.
A tuj hu..j. Cóż wybije się ambitna Vidacic.

W sumie biorąc uwagę przepisy to bardzo fajowo być Polką w PLKK.
Ale to tak ogólnie , choć niewątpliwie też się jakoś wiąże z turniejem.

PS: Na razie największymi wygranymi tych ME są kibice z Krakowa z dwóch powodów -wiadomych.
Obrazek

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 11 czerwca 2009, 17:17

Mozarthio pisze: Jedzcie do domu dziewczyny jedzcie do domu...nie powiemy nikomu ...wstyd to malo powiedziane

Boże, strzeż przed takimi "kibicami". Kibicami sukcesu...

Mozarthio pisze:Uwazam ze powinnismy odpusci sobie imprezy typu ME i MS na rzecz spokojnego budowania kolektywu i przygotowania na pozniejsza niz 2010 MS impreze docelowa... c od ogrania sie od tego beda sparingi i mecze towarzyskie. CO w tym dziwnego ze niektore kraje potrafia np w wielu dyscyplinach odpuszczac imprezy swiatowe przygoowujac sie bezposrednio np na igrzyska...

Zgłoście to na Joe Monstera :) Większych bredni dawno nie czytałem. Rzućmy wszystko i przygotowujmy się do IO 2028 - może będziemy ich gospodarzem :)

Mozarthio pisze:Jak sie nauczysz jezykow obcych i bedziesz studiowac na politechnice to byc moze zrozumiesz dlaczego neiuzywam polskich znakow i interpunkcji :) rozmowe z toba rzeczywiscie zakoncyzlem jak cie cos boli to nei wiem idz do lekarza psychiatry psychologa tam sobie z nim popracuj nad swoja osoba.

Nie mylić Politechniki z przedszkolem i języków obcych z powszechną łaciną. Buca poznasz po tym, jak język ojczysty traktuje.

Mozarthio pisze:dzieciaku sluchaj sobie jnei jestem kibicem sukcesu... tylko ciagle mam w pameici co graly 9-10 lat temu nasze reprezentantki i zamknij ta paszcze bo juz na forum akurat bede sie wypowiadal

To ile lat miałeś wtedy - 12, 13?

Saletra pisze:A Piekarska to po prostu badziewie i tyle.

Powiedzieć/napisać takie coś o kobiecie? Bez komentarza.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 11 czerwca 2009, 17:18

W 3 kwarcie skonczyl sie dzien dziecka i hiszpanki odjechały greczynkom.. w sobotę mam nadzieje ze Biba i Ewka nie powąchają parkietu, a Lecia będzie grała mało. Duzo minut dla Skobel.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 11 czerwca 2009, 17:31

zastanawia co robi Koziorowicz na ławce - trenerem to ciężko go nazwać, co gorsze jest tam też Nowakowski - żenada... w sobotę "rzeź winiątek" :lol:

i pomyśleć, że taka Słowacja sobie pozwoliła na zatrudnienie trenerki, która potrafi przynajmniej 1 zagrywkę wyegzekwować od swoich podopiecznych... ale cóż - cytując klasyka: nie ma co gówna z serem porównywać 8)
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 11 czerwca 2009, 17:57

ajaja pisze:

Ech, jakbyś nie wiedział/a zawsze chętnie raczę takimi epitetami a także innymi ( cieniary, kmiociary, żałosne cieniary- to moje ulubione itp itd) koszykarki oceniając wyłącznie ich umiejętności - jakbys nei zauważył/a jest to forum koszykówki kobiet i właśnie oceniamy rzemiosło poszczególnych koszykarek, mi się to przynajmniej wydawało oczywiste, ale wiże że ne iwszystkim, no cóż...

Reasumując wywód piszę o niej badziewie, jako badziewie w sensie koszykarskim, a nie badziewie jako człowiek?kobieta.
Będąc jednak jakis czas na forum takie rzeczy z kontekstu wypowiedzi można wywnioskować, a dwa nie jest to pierwsza taka moja wypowiedz, więc jak jest sie juz jakis czas na forum to wypadałoby po jakimś czasie umieć odczytać intencje forumowiczów - przynajmniej nie zmuszałoby mnie to do nudnego tłumaczenia przeze mnie powyższego określenia , które zabiera mi tylko cczas, a którego można by uniknąć gdybyś tylko umiał/a wychwytywać sens wypowiedzi i czytać między wierszami.

I rowniez bez bez komentarza , bo przyznam ,ze nudzi i denerwuje mnie tłumaczenie czegoś osobie, która pewne kwestie powinna wiedzieć będąc przeciez nie pierwszy raz na forum i mając okazje wiele razy wczesniej z podobnego typu wypowiedziami się zapoznać.

Wracając do meczu niestety dramat - trudno musimy do kadry zaciągnąć Wielebną Pałkę Krawiec i niestety drastycznie odmłodzic wprowadzając Antczak i Idczak bo starsze zawodniczki i tzw "ligówki" nic już nie osiągną.Jezeli w tym sezonie w jakimś zespole dostałaby szansę 30 minut w meczu Gala, to ją takze trzeba by zaciągnąć.

No niestety Kozioł won- piękna karta z Lotosem ,ale niestety poza tym w repie neistety nie daje rady. Bierzmy Francuza bądz Amerykańca - jakiegoś typu Chatman i spokoj.

zomo
Nowy na forum

Postautor: zomo » 11 czerwca 2009, 18:54

Saletra pisze:
ajaja pisze:

Ech, jakbyś nie wiedział/a zawsze chętnie raczę takimi epitetami a także innymi ( cieniary, kmiociary, żałosne cieniary- to moje ulubione itp itd) koszykarki oceniając wyłącznie ich umiejętności - jakbys nei zauważył/a jest to forum koszykówki kobiet i właśnie oceniamy rzemiosło poszczególnych koszykarek, mi się to przynajmniej wydawało oczywiste, ale wiże że ne iwszystkim, no cóż...

Reasumując wywód piszę o niej badziewie, jako badziewie w sensie koszykarskim, a nie badziewie jako człowiek?kobieta.
Będąc jednak jakis czas na forum takie rzeczy z kontekstu wypowiedzi można wywnioskować, a dwa nie jest to pierwsza taka moja wypowiedz, więc jak jest sie juz jakis czas na forum to wypadałoby po jakimś czasie umieć odczytać intencje forumowiczów - przynajmniej nie zmuszałoby mnie to do nudnego tłumaczenia przeze mnie powyższego określenia , które zabiera mi tylko cczas, a którego można by uniknąć gdybyś tylko umiał/a wychwytywać sens wypowiedzi i czytać między wierszami.

I rowniez bez bez komentarza , bo przyznam ,ze nudzi i denerwuje mnie tłumaczenie czegoś osobie, która pewne kwestie powinna wiedzieć będąc przeciez nie pierwszy raz na forum i mając okazje wiele razy wczesniej z podobnego typu wypowiedziami się zapoznać.

Wracając do meczu niestety dramat - trudno musimy do kadry zaciągnąć Wielebną Pałkę Krawiec i niestety drastycznie odmłodzic wprowadzając Antczak i Idczak bo starsze zawodniczki i tzw "ligówki" nic już nie osiągną.Jezeli w tym sezonie w jakimś zespole dostałaby szansę 30 minut w meczu Gala, to ją takze trzeba by zaciągnąć.

No niestety Kozioł won- piękna karta z Lotosem ,ale niestety poza tym w repie neistety nie daje rady. Bierzmy Francuza bądz Amerykańca - jakiegoś typu Chatman i spokoj.

No to ci odmłodzenie

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 11 czerwca 2009, 19:01

zomo pisze:
Saletra pisze:

No to ci odmłodzenie
[/quote]

Ech czlowieku, czytaj zdania do końca i nie wybieraj sobie arbitralnie poszczególnych słów, bo zdania ma sens gdy przeczytasz je jako całość.....
Nie no, jak w przedszkolu.....

friel
Kadet

Postautor: friel » 11 czerwca 2009, 19:08

Ciekawi mnie dlaczego zatrudniono ten duet trenerski a nie np Maciejewskiego czy Winnickiego .....Pani Dydek była by pewnie zdecydowanie lepsza od tego Badziewia trenerskiego ... Dopóki nasze grają bez presji jest jako tako przeciwnik zaczyna bronić zaczyna się tragedia na chłodno analizując 2 czasy w 4 kwarcie zero zmiany .....
Niby powinno się mówić że przegrały zawodniczki ale luknijcie w statystyki Kobryń 29:18 1/6(za 2) Lecia 28:35 2/7 za 2 nasuwa mi się pytanie dla czego nie następowały zmiany Żurowska na 40 minut dostała 7 z czego 4 gdy już było tragicznie naprawdę tragicznie Piekarska dostała 3 minuty Drzewińska nie powąchała nawet parkietu a przecież ma dobrą penetrację i świetny rzut za 3 Mówi się że one nie nadają się do kadry a ja po takim meczu pytam czy np Leciejewska się nadaje ? 29% ?! albo Kobryń 17%! .......Coś na tej ławce trenerskiej jest nie tak to nie jest klub że masz kasę na 5-6 zawodniczek a reszta to zapchaj dziura to jest reprezentacja komuś nie idzie to sadza się go na ławce i zmienia obraz gry a nie po meczu rozkłada ręce .....
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 czerwca 2009, 19:13

jak Ewka nam wygrała dwa poprzednie mecze to była cisza ze strony kibiców pewnych klubów. teraz dziewczynie nie wyszedł mecz i od razu jest jechanie i że się do kadry nie naddaje. ludzie zastanówcie się czasem nad tym co piszecie.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Wróć do „Reprezentacja Polski”