Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

kristofer
Kadet

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: kristofer » 13 czerwca 2009, 19:43

Słowaczki na 7 minut przed końcem prowadzą z Łotwą 65:54, jak to przegrają to będą frajerkami. A dla nas niepowtarzalna szansa się otwiera, ale nie tylko nam bo również Czeszkom. Dobrze że mecz Słowacja-Grecja będzie przed meczem Polska-Czechy, gdyż Czeszki mogą stracić szanse na awans przed meczem z nami.
------------------
Słowaczki prowadzą już 16 punktami a zostało już Łotyszkom niecałe 6 minut na odrobienie strat
------------------
Słowaczki już tego nie przegrają. Pierwsza porażka Łotyszek w turnieju. Dla nas to bardzo dobry wynik. Gdyż awans zależy tylko i wyłącznie od nas. Wygrywamy z Czechami i jesteśmy w ćwierćfinale, jeśli przegramy to najprawdopodobniej będziemy na ostatnim miejscu w grupie.
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2009, 19:56 przez kristofer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 13 czerwca 2009, 19:55

Horror jakby Polki grały :shock: :shock: :shock:
Obrazek

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 13 czerwca 2009, 20:00

Aa faktycznie, zapomniałem ,ze Grecja wyszła z grupy z dwiema porażkami.

Ale wstyd dla Łotyszek przegrać z Słowacją, nie wspominajac o tym, że brakuje w Słowacji jednej z kluczowych zawodniczek - Jalcovej :?

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 13 czerwca 2009, 20:01

Słowacja - Łotwa 78:69
super wynik dla nas :)

-----------------------
moim zdaniem Słowaczki będą dążyły do wygranej z Grecją, gdyż da im to najprawdopodobniej drugie miejsce w grupie i mogą uniknąć w ćwierćfinale Rosji i Francji (jeśli Francja pokona jutro Turcję). W ten sposób Słowacja, Turcja lub Włochy będą w czwórce :lol:

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 13 czerwca 2009, 20:04

I swietnie. Jak wygramy z Czechami mamy 8-ke. Szanse są bo Czeszki sa najsłabsze od lat a na dodatek mogą grac o nic, jesli tylko Grecja ogra Słowacje. Jesli Słowacja wygra z Grecja, to Czeszki potrzebować będą 10-puntowego zwycięstwa z nami.

W naszym meczu licze na Bibe. Zirkova, Jekabsone, Maltsi (jak widzę na parkiecie tą ostatnia to mam wrażenie ze na parkiecie jest ADF w swojej najlepszej formie, ten sam sposób poruszania się, ta sama pewność przy wychodzeniu do rzutu..) juz wygrywały swoim drużynom spotkania. Czas na Agnieszke bo umiejętnościami im nie ustępuje.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

st
Żak

Postautor: st » 13 czerwca 2009, 20:10

mamy duże szanse ograc czeszki jeśli zagramy podobnie jak dzisiaj (Lecia 7/7 :) )

friel
Kadet

Postautor: friel » 13 czerwca 2009, 20:18

kristofer pisze:brakuje mi w naszej ekipie zawodniczki, która byłaby w stanie skutecznie zagrozić rzutem z dystansu (naturalnie oprócz Bibrzyckiej, śmiem twierdzić, że posiadanie takowej zawodniczki ułatwiłoby bardziej grę naszym podkoszowym).

Może ja oświecę
Dobrze rzuca Drzewińska ,Żurowska ,Jeziorna Całkiem nieźle choć nie na tym turnieju Daria
ALE CO JUŻ PODKREŚLAŁEM ŻEBY MOŻNA BYŁO RZUCAĆ ZA 3 POTRZEBNE SĄ POZYCJE A NASZ TRENER NIE UMIE /NIE CHCE /NIE WIEM CO JESZCZE JEST NA NIE ,ALE NIE ROZRYSOWUJE TYCH SYTUACJI PRZYKŁAD KTOŚ NAPISAŁ ŻE NIE POTRZEBNIE WESZŁA ŻUROWSKA FAKT NIE POTRZEBNIE WYSZŁA BO WCHODZI ŻUREK WYCHODZI NA OBWÓD I NIC NIE JEST ROZRYSOWANE ......JEST TRAGICZNIE :(
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

zomo
Nowy na forum

Postautor: zomo » 13 czerwca 2009, 20:22

Greebo pisze:I swietnie. Jak wygramy z Czechami mamy 8-ke. Szanse są bo Czeszki sa najsłabsze od lat a na dodatek mogą grac o nic, jesli tylko Grecja ogra Słowacje. Jesli Słowacja wygra z Grecja, to Czeszki potrzebować będą 10-puntowego zwycięstwa z nami.

W naszym meczu licze na Bibe. Zirkova, Jekabsone, Maltsi (jak widzę na parkiecie tą ostatnia to mam wrażenie ze na parkiecie jest ADF w swojej najlepszej formie, ten sam sposób poruszania się, ta sama pewność przy wychodzeniu do rzutu..) juz wygrywały swoim drużynom spotkania. Czas na Agnieszke bo umiejętnościami im nie ustępuje.

Myślę,że cała koszykarska Polska na to liczy.Natomiast ja mam spore watpiliwości bo albo zawodniczka nie myśli co robi albo trener boi sie podejmowania decyzji.Dzis wyraznie nie mogła się Biba wstrzelić ale próbowała i tak grać sama .Może trzeba ją posadzić na ławeczkę na 2-3 min zeby ochlonęła bo przeciez takiego gracza nie trzyma sie dlugo na ławie.Ale ten turniej wyraznie pokazuje ze nie bardzo chce jej sie grać dla druzyny.

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 13 czerwca 2009, 20:28

chyba że szykują jakąś niespodziankę na ćwierćfinał. Teraz się kamuflują, potem po męczarniach wielkich awansują do ćwierćfinału a w tej fazie zaczną grać tak jak potrafią i Rosjanki odeślą do walki o miejsca 5-8 :lol:
w sumie ten system nie jest do końca sprawiedliwy. Jedna porażka może spowodować, że zdobędzie się tylko 5.miejsce a z drugiej strony tylko trzy zwycięstwa mogą wystarczyć by zagrać w półfinale ME.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 13 czerwca 2009, 20:29

friel pisze:Może ja oświecę
Dobrze rzuca Drzewińska ,Żurowska ,Jeziorna Całkiem nieźle choć nie na tym turnieju Daria
ALE CO JUŻ PODKREŚLAŁEM ŻEBY MOŻNA BYŁO RZUCAĆ ZA 3 POTRZEBNE SĄ POZYCJE A NASZ TRENER NIE UMIE /NIE CHCE /NIE WIEM CO JESZCZE JEST NA NIE ,ALE NIE ROZRYSOWUJE TYCH SYTUACJI PRZYKŁAD KTOŚ NAPISAŁ ŻE NIE POTRZEBNIE WESZŁA ŻUROWSKA FAKT NIE POTRZEBNIE WYSZŁA BO WCHODZI ŻUREK WYCHODZI NA OBWÓD I NIC NIE JEST ROZRYSOWANE ......JEST TRAGICZNIE :(

Akurat Żurowska zagrała pierwszy przyzwoity mecz..

Pozycje za trzy są dla większości zawodniczek (poza Bibą bo na niej przez cały mecz wiszą dwie rywalki) ale pudłują.
Mnie brakuje zasłon dla Agnieszki. Przez cały turniej nie dostała ani jednej. Choć patrząc na wyszkolenie naszych dziewcząt gdyby 3 z 4 zasłon miałyby być ruchome to może trener wybiera mniejsze zło.

Ale jak wygramy z Czeszkami awansujemy do 8 i to będzie wynik b.dobry. A o wynik najbardziej chodzi.
W tym turnieju nie grają już lepsze (przynajmniej nie gorsze) od nas na papierze zespołu przynajmniej 2 z 3.
Obrazek

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 13 czerwca 2009, 20:30

Greebo pisze:I swietnie. Jak wygramy z Czechami mamy 8-ke. Szanse są bo Czeszki sa najsłabsze od lat a na dodatek mogą grac o nic, jesli tylko Grecja ogra Słowacje. Jesli Słowacja wygra z Grecja, to Czeszki potrzebować będą 10-puntowego zwycięstwa z nami.

Nie zgodzę się z tym. Czeszki będą musiały z nami wygrać 33 punktami.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 13 czerwca 2009, 20:33

kristofer pisze:

Nie zgodzę się z tym. Czeszki będą musiały z nami wygrać 33 punktami.

Fakt. 10 punktów wystarczy by wyprzedziły nas, ale muszą tez byc przed Grecja. Czyli praktycznie sa bez szans :)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 13 czerwca 2009, 20:41

Dokładnie - Czeszki mają zupełnie minimalne szanse na awans do ćwierćfinału, więc nasze szanse znacznie wzrastają. Dla nich dzisiejsza porażka z Grecją - i to w takich rozmiarach - ma bardzo złe skutki.
Swoją drogą to Słowaczki całkiem zaskoczyły. Nie spodziewałem się, że podejmą wyrównaną walkę z Łotwą, a co dopiero mówić o wygranej.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 13 czerwca 2009, 20:51

właściwie Czeszki to pokazują totalne dno. Odniosły tylko 1 zwycięstwo i to przy bardzo dużym farcie.
na początku nie wyglądało to tragicznie, gdyż minimalnie z Hiszpankami (59:66) i Słowaczkami (58:65), później fart z Ukrainkami (79:77) i w drugiej fazie zdecydowane porażki: z Łotwą (47:65) oraz Grecją (45:62). Nasza gra natomiast z meczu na mecz wygląda coraz lepiej.
Po pogromie z Łotwą (52:86) przyszły dwa zwycięstwa z Grecją (62:60) oraz Węgrami (60:53). W drugiej fazie porażki ze Słowaczkami (56:65) oraz Hiszpankami (55:67). Dzisiejszy mecz chyba był najlepszy w wykonaniu naszych dziewczyn na tych ME obok meczu z Greczynkami.

flash
Młodzik

Postautor: flash » 13 czerwca 2009, 21:12

hellraiser pisze:A ja czekam kiedy dostanę pierwszą zasłonę dla Biby w turnieju.

Była w meczu z Węgrami. Biba trafiła z rogu wtedy... :mrgreen:

Ja za to czekam na pierwszą penetrację w ataku pozycyjnym (zakończoną asystą i pktami) naszych zawodniczek występujących na pozycji numer jeden. Przez szacunek dla takich pań jak Dalma, Skera czy Machova nie nazwę ich rozgrywającymi. Można narzekać na Drzewińską, Piekarską, itp, ale koń jaki jest każdy widzi. Natomiast z punktu widzenia dobra drużyny, Koziorowicz decydując się na wystawianie Gajdy lub Pawlak, wybiera między dżumą a cholerą...
Idę o zakład, że przy normalnych jedynkach lepiej grałaby Żurowska, a dużo skuteczniej Mieloszyńska. Daleko szukać nie trzeba jak wiele to znaczy. Czeszki bez klasowej rozgrywającej wyglądają wprost żałośnie. A przecież nikt nie odważy się podważyć klasy Viteckovej czy Veseli...

Za dzisiejszy mecz z Hiszpanią dziewczynom należy się jednak umiarkowany szacunek i uznanie. Mogło być lanie, a były emocje. Szkoda, że tylko przez 22 minuty.

matrix pisze:PS. odnośnie rozgrywajacych....to własnie czarne(nie jestem rasistą!!!) koszykarki i inne zagraniczne "zabijają" Nam tę pozycję w FGE,a później narzekamy na poziom kadry...Zaiste zabawna sytuacja.... 8) 8) 8)

Zaiste zabawny argument. Taka Pawlak przez lata miała komfortową sytuację w Gdyni, w kadrze. Dostawała mnóstwo minut od Koziorowicza, no i co jej to dało nic? Efekty po tylu latach są zerowe. Ktoś tu się dziwił paręnaście stron wcześniej, że jak to jest, że w Lotosie na koniec sezonu tak łatwo trafiała z dystansu. Cóż, mając takie partnerki na boisku jak Catch i Alana wielu z nas zrobiłoby ciekawe statystyki. :mrgreen:
bball

Wróć do „Reprezentacja Polski”