Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: paulo2907 » 14 czerwca 2009, 14:25

friel pisze:Szymon przestań pisać takie rzeczy
Pragnę Ci uzmysłowić że to jak zawodniczki zagrają zależy od tego co nakreślone zostaje na tej małej planszy pytanie rodzi się co tam jest rozrysowywane....
ja się powtórzę :ktoś tu pojechał na wakacje i nie koniecznie zawodniczki i przestańcie narzekać na ich poziom bo potrafią na co dzień grać przeciwko np. Tamice ,Marcie,Holdsclaw .....Więc takie masakryczne to nie mogą być .
Jak w żadnym innym sporcie ,i jak w żadnej innej sytuacji powinniśmy domagać się dymisji Trenera z całym szacunkiem do jego klubowych osiągnięć ale tu nie ma amerykanek które pociągną grę naszej reprezentacji i zamaskują braki w taktyce którą chyba każdy widzi dla przykładu całe 100% punktów za 2 Leci poszło z jednego typu zagrania notabene szablonowego z Lotosu czy to źle no niby nie bo 14pkt .....ale o trenerze daje sporo do myślenia ...przemyślcie to ...

Od tygodnia mam "przyjemność" czytać Twoje posty na temat kadry i uważam, że to Ty powinieneś przestać ciągnąć tą samą retoryką... Szymon ma sporo racji w swojej wypowiedzi, a Ty ciągle o jednym - trener jest beznadziejny i trzeba go wyrzucić jak najszybciej. OK, nie ustrzegł sie kilku błędów, chociaż jeśli chodzi o kwestie personalne to skład wyglądałby na pewno lepiej, gdyby nie wypadki losowe. Rozbawiłeś mnie, gdy wyrażałeś zdziwienie, jak ktoś taki może prowadzić kadrę na ME - w domyśle, czy nie dało się zatrudnić innego trenera. Ten ktoś prowadził reprezentację w zwycięskich eliminacjach - to tak tylko dla przypomnienia... No a gdy trwały eliminacje, jeszcze nie było wiadomo, jak Winnicki poradzi sobie w Gdyni. Rozumiem, że powinni wyrzucić Koziorowicza miesiąc przed ME i zatrudnić właśnie Winnickiego za to, że zdobył tytuł z Lotosem albo Maciejewskiego, bo osiagnął niepodważalny sukces z Gorzowem?? :roll: Podobnie jak ktoś wcześniej napisał - sam jestem ciekawy, które to polskie zawodniczki tak świetnie były w stanie przeciwstawić się Catchings, Holdsclaw czy Beard... Mamy rozgrywające na dość kiepskim europejskim poziomie, a od tego się wszystko zaczyna. Kiedyś to była bolączka męskiej reprezentacji, dzisiaj jest tak w żeńskiej. Gdyby rozgrywające na poziomie Pawlak czy Gajdy grały 10 lat temu na ME, to Polki nie zdobyłyby tam nawet medalu, nawet pomimo świetnej gry Dydek i wspierającej jej Trześniewskiej. Ciągle utyskujesz, że za mało szans dostaje Żurowska, tak jakby miała być zbawieniem kadry. Szczegół, że przedkładasz jakieś ambicje czy animozje klubowe nad ogólne dobro, chociaż temu zaprzeczasz. No ale co zawodniczka AZS-u pokazała z Hiszpankami, dostając już więcej minut do gry? Ogólnie mówiąc niewiele. W tym kontekście czepianie się, że Lecia swoje punkty zdobywała po szablonowych akcjach Lotosu jest po prostu wielkim nonsensem. Gdyby to Żurowska miała 7/7, wrzeszczałbyś, że to skandal, że grała jedynie 25 minut (przypomnę, że tyle grała wczoraj Lecia). Ta reprezentacja jest na takim etapie, że nie stać jej na wygrywanie z czołowymi drużynami w Europie - a za takie na pewno uchodzą Hiszpania czy Łotwa. Chociaż oczywiście taki blamaż jak z gospodyniami turnieju nie powinien się zdarzyć. No ale gdybyś Ty był trenerem, to na pewno mielibyśmy medal jak nic...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Alexx
Amator

Postautor: Alexx » 14 czerwca 2009, 16:10

matrix pisze:
ajaja pisze:
rzymi pisze:Gdyby Wera Idczak nie miała kontuzji to trener zabrałby ją na Łotwę. Kosztem jednej z wysokich więc pewnie zamiast Piekarskiej.

Raczej zamiast Drzewińskiej, bo dwójko-trójek ma sporo, środkowych, poza Kobryn, w ogóle. Więc nawet takie zastępstwo w postaci Piekarskiej musiałby mieć.

ale po co? Pozbawlibyście mnie przeuroczego uśmiechu pani Oli,a to już spora strata... :lol:

Uśmiech Drzewinskiej rzeczywiście uroczy.

Ale gdyby Idczak czy Krawiec pierwszy raz w meczu weszłyby w trzeciej kwarcie na trzy minuty to podejrzewam że byłyby równie zesrane jak jest Ola. Tak żaden trener nie postępuje ( oprócz Koziorowicza ) Zawodniczki muszą być w ferworze walki. Muszą wiedzieć że dostaną te kilka minut gry w meczu. A Ola dwa mecze nie grała i .......... teraz się wykaż. Nawet Biba gdyby dostała trzy minuty w trzeciej kwarcie nic nie zrobiłaby. Obejrzelibyśmy trzy niecelne trójki i dowidzenia. Siadaj na ławie a kibice , fachowcy cię odpowiednio ocenią.
To tylko takie małe usprawiedliwienie Oli. Małe bo rzeczywiście będąc na parkiecie te trzy minuty mogła zagrać lepiej.

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 14 czerwca 2009, 16:24

matrix nie probuj byc zgryzliwy bo ci nie wychodzi...
fakt jest taki ze jedziesz po zawodniczce ktora zagrala ogony w meczu z łotwa i troszke moze w ostatnim meczu w 4 kwarcie.. wiec nie badz taki bezszczelny i zajmij sie ocenianiem tych zawodniczek ktore graja wiecej czasu na tych ME. Proponuje zacząć od pewnej nowej zawodniczki toruńskiej...wiele by tu mozna o niej powiedziec nie koniecznie pozytywnego.
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Alexx
Amator

Postautor: Alexx » 14 czerwca 2009, 17:14

koszykarz pisze:no widzisz Ann - też tak uważam . a mimo to zawsze ktoś się czepi że ktoś się czepia Piekarskiej czy Drzewińskiej .....

Ale rozumiem Koziorowicza - tyle że zwyczajnie nie trafił z wyborem i tyle...

a pamiętajmy że gdyby nie kontuzja Krawiec i ciąża Międzik - to zapewne one by pojechały na Łotwię zamiast Drewińskiej i kogoś tam jeszcze....

Nie mydl oczu z tą Krawiec. To żadna kontuzja. Poprostu wolała wyjechać ze swoją "przyjaciółką" na wakacje do ciepłych krajów. I taka jest prawda. I żadna Krawiec czy Międzik- Mowlik nie zbawiłaby tej kadry tak jak nie zbawia jej Biba. Twoje wieczne motto : " a gdyby była Krawiec ". Nudny już jesteś.
Gdybyś dobrze oglądał mecze na tych mistrzostwach to byś wiedział i widział że ustawienia w naszej grze już były takie że na dwójce grały : Mieloszyńska , Bibrzycka , Jeziorna , Skobel , Gajda. I w czym ta Krawiec niby byłaby lepsza od wymienionych. A więc przestań zrzędzić "a gdyby była Krawiec". Bo poprostu byłoby tak jak jest. Czyli miernie.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 14 czerwca 2009, 20:41

plk_ONeal pisze:A propos Pauliny Pawlak: bardzo mi się nie podoba, że próbuje rzucać (bo nie umie!). Czyżby ktoś walczył o statsy by podpisać lepszy kontrakt? Komentarz złośliwy, jednak mam nadzieję, że czytają nas na Łotwie... :)

Czytają, czytają... Dzisiaj Celine Dumerc wywarła na mnie wrażenie.
ObrazekObrazek

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 14 czerwca 2009, 20:54

rzymi pisze:
plk_ONeal pisze:A propos Pauliny Pawlak: bardzo mi się nie podoba, że próbuje rzucać (bo nie umie!). Czyżby ktoś walczył o statsy by podpisać lepszy kontrakt? Komentarz złośliwy, jednak mam nadzieję, że czytają nas na Łotwie... :)

Czytają, czytają... Dzisiaj Celine Dumerc wywarła na mnie wrażenie.

czytają i sikaja ze śmiechu - Polska ekspertami koszykówki kobiecej stoi :mrgreen:

a na mnie w Rydze ciągle i nieustająco wrazenie robią Króliki :lol:
i na dobre i na ZŁE!!!

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 14 czerwca 2009, 20:55

a na mnie jeszcze wrażenie robią te białe noce bo jest 22:30 i jasno tak że hoho :shock:
ObrazekObrazek

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 14 czerwca 2009, 20:57

rzymi pisze:a na mnie jeszcze wrażenie robią te białe noce bo jest 22:30 i jasno tak że hoho :shock:

a Ci współtowarzysze żubrówkę ciągnący to co?
i na dobre i na ZŁE!!!

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 14 czerwca 2009, 21:19

Jutro zaczynamy nasz marsz po złoto. :shock: :shock: Wystarczą tylko 4 zwycięstwa :wink:
Obrazek

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 14 czerwca 2009, 22:53

hellraiser pisze:Jutro zaczynamy nasz marsz po złoto. :shock: :shock: Wystarczą tylko 4 zwycięstwa :wink:

Żebyśmy czasem jutro do chaty nie pojechali!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

flash
Młodzik

Postautor: flash » 15 czerwca 2009, 08:42

Reprezentacja Polski koszykarek prowadziła do przerwy w Hiszpanią 39:31, ale w drugiej połowie zdecydowanie lepsze były wicemistrzynie Europy, które ostatecznie wygrały 67:55.
Biało-czerwone, by zająć czwarte miejsce w grupie, ostatnie premiowane awansem do ćwierćfinałów Eurobasketu, muszą zwyciężyć dziś Czechy (godz. 16.45, transmisja w TVP 2). W imprezie rangi mistrzowskiej poprzednio taka sztuka udała im się 28 lat temu (!), kiedy nasi południowi sąsiedzi byli jeszcze Czechosłowacją...

Starcie z aspirującą do sięgnięcia po złoto Hiszpanią zapowiadało się na wyjątkowo jednostronne, mimo że w zespole rywalek z powodu bólu po wyrwaniu zęba nie mogła zagrać największa gwiazda, skrzydłowa Amaya Valdemoro. Tymczasem w pierwszej połowie Polki dzielnie stawiły czoła faworytowi. Skuteczna obrona strefowa, kilka kontr i świetnych dograń pod kosz zaowocowało ośmiopunktowym prowadzeniem po dwóch kwartach.

Korzystny wynik był zasługą bardzo dobrej gry wysokich zawodniczek, Magdaleny Leciejewskiej (12 punktów, 6/6 w rzutach z gry) i Eweliny Kobryn (11). Nie zawodziła też liderka Agnieszka Bibrzycka, która do przerwy miała 9 punktów, 3 asysty i 3 przechwyty.

- To było nasze najlepsze 20 minut w tym turnieju. Niestety, mecz trwa dwa razy tyle, a w przerwie Hiszpanki wyciągnęły wnioski i w drugiej połowie zagrały taką koszykówkę, na którą nie znalazłyśmy recepty - przyznała Ewelina Kobryn.

Środkowa naszej reprezentacji zdobyła pierwsze punkty po przerwie i było 41:31. Rywalki w niewiele ponad minutę zredukowały straty, dzięki trzem rzutom z dystansu, a po kolejnej trójce w wykonaniu doświadczonej rozgrywającej Elisy Aguilar objęły prowadzenie, którego nie oddały już do końca.
- Trójki Hiszpanek zmusiły nas do rezygnacji z obrony strefowej, która wcześniej przyniosła nam dużo korzyści. Mimo wszystko mam duże słowa uznania dla dziewczyn za walkę i determinację w tym spotkaniu. Dały z siebie wszystko - przyznał Krzysztof Koziorowicz, trener biało-czerwonych.

- Zagrałyśmy znacznie słabiej po przerwie, jakby mniej zdeterminowane. Zabrakło jednak przede wszystkim skuteczności (7/36). Przykro mi, że ja też zawiodłam - stwierdziła skrzydłowa Daria Mieloszyńska, która trafiła zaledwie 1 z 9 rzutów.

Sobotnie spotkania w "polskiej" grupie przyniosły nam prawdziwą huśtawkę nastrojów. Niespodziewana wygrana Grecji nad Czechami znacznie komplikowała sytuację Polek, ale wieczorna sensacja, jaką było zwycięstwo Słowacji nad Łotwą, sprawiła, że los biało-czerwonych leży w ich rękach. Wystarczy pokonać Czeszki, by odłożyć powrót do kraju o kilka dni.

http://polskatimes.pl/sport/koszykowka/ ... ,id,t.html

Nie ma się co kajać publicznie, tylko trzeba wykorzystać pierwszą lepszą okazję i dziś o 16,45 zrehabilitować się. :wink:
bball

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 15 czerwca 2009, 14:29

a tymczasem Słowaczki prowadzą z Grecją 32-27, w dość spacerowym aczkolwiek całkiem przyjemnym meczu:)

jimmy pisze:Greczynki łapią wiatr w żagle!! :D i prowadzą juz 41-40

ann pisze:
jimmy pisze:Greczynki łapią wiatr w żagle!! :D i prowadzą juz 41-40

Evanthia się przebudziła i zaczęło się granie :)

bart_81 pisze:Ej no towarzystwo to nie ten temat 8)

ann:ups :oops: przeniesione:)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 15 czerwca 2009, 14:33

No Maltsi juz szaleje 8) A czy jesli Greczynki wygrają to wtedy już szans nie mamy?

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 15 czerwca 2009, 14:34

bart_81 pisze:No Maltsi juz szaleje 8) A czy jesli Greczynki wygrają to wtedy już szans nie mamy?

mamy:)
my musimy dziś tylko(albo aż) wygrać z Czechami i awansujemy dalej:)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

st
Żak

Postautor: st » 15 czerwca 2009, 14:37

ann pisze:
bart_81 pisze:No Maltsi juz szaleje 8) A czy jesli Greczynki wygrają to wtedy już szans nie mamy?

mamy:)
my musimy dziś tylko(albo aż) wygrać z Czechami i awansujemy dalej:)

tylko wygrać czy trzeba jakos znacząco??

Wróć do „Reprezentacja Polski”