Co słychać w Kadrze Polski?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907
Re: Co słychać w Kadrze Polski?
na naszej ławce bylo "jakby" wiecej panow w garniturach niz we wszystkich innych zespołach razem wziętych - po co ich tam aż tylu skoro nic nie robia ?!!!
kristofer pisze:jeśli Litwa nie wygra jutro z Włochami to zajmiemy 11.miejsce w turnieju. Niby cel zrealizowany, ale apetyty były większe.
I my i 6 zespo z tamtej grupy zajmiemy 11 miejsce. Adekwatne do umiejętności (moze nawet ciut za wysokie)
Dobry turniej obu wysokich, na swoich pozycjach czołówce w naszej "połowce" (Ewka zresztą najlepszym centrem w naszej czesci turniejy, w drugiej było jest parę lepszych pan)
Reszta miała przebłyski (Jeziorna, Skobel, Walich, Zurowska, Mieloch) lub nawet i tego nie (Piekarska). DO tego dramat na pozycji nr 1 no i Biba.. nie tak powinienem grac lider.
Z Koziorowiczem jak z Gajda i Pawlak. najlepszy lub jeden z najlepszych w Polsce, ale ME wykazały jego braki.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
st pisze:na naszej ławce bylo "jakby" wiecej panow w garniturach niz we wszystkich innych zespołach razem wziętych - po co ich tam aż tylu skoro nic nie robia ?!!!
o przepraszam, w garniturze był tylko prezes Krawczyk
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
ann pisze:st pisze:na naszej ławce bylo "jakby" wiecej panow w garniturach niz we wszystkich innych zespołach razem wziętych - po co ich tam aż tylu skoro nic nie robia ?!!!
nie wiem po co on tam był. Dziś było ok, ale w poprzednich dniach w czasie hymnu przeżuwał gumę. Dla mnie to szczyt ...
- hellraiser
- Junior
kristofer pisze:ann pisze:st pisze:na naszej ławce bylo "jakby" wiecej panow w garniturach niz we wszystkich innych zespołach razem wziętych - po co ich tam aż tylu skoro nic nie robia ?!!!
nie wiem po co on tam był. Dziś było ok, ale w poprzednich dniach w czasie hymnu przeżuwał gumę. Dla mnie to szczyt ...
dzis tez żuł gumę ale jak zobaczył kamerę to przestał
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2009, 18:22 przez st, łącznie zmieniany 1 raz.
Greebo pisze:kristofer pisze:jeśli Litwa nie wygra jutro z Włochami to zajmiemy 11.miejsce w turnieju. Niby cel zrealizowany, ale apetyty były większe.
I my i 6 zespo z tamtej grupy zajmiemy 11 miejsce. Adekwatne do umiejętności (moze nawet ciut za wysokie)
Dobry turniej obu wysokich, na swoich pozycjach czołówce w naszej "połowce" (Ewka zresztą najlepszym centrem w naszej czesci turniejy, w drugiej było jest parę lepszych pan)
Reszta miała przebłyski (Jeziorna, Skobel, Walich, Zurowska, Mieloch) lub nawet i tego nie (Piekarska). DO tego dramat na pozycji nr 1 no i Biba.. nie tak powinienem grac lider.
Z Koziorowiczem jak z Gajda i Pawlak. najlepszy lub jeden z najlepszych w Polsce, ale ME wykazały jego braki.
Endrju pisze:ZENADA ZENADA I JESZCZE RAZ ZENADA !!
KOZIOROWICZ I JEGO "POL (KOWICE) SKA"Kuba pisze:daruj sobie zatem te wszystkie wypociny na temat trenera Koziorowicza, bo skoro on (Twoim zdaniem) jest "nieudacznikiem", to nie wiem jak nazwiesz dżentelmena z Gorzowa, który osiągami do pięt mu nie sięga.
Rzeczywiscie Maciejewski mu do pięt nie dorasta![]()
![]()
"Kończ Waść, wstydu oszczędź"
W reprezentacji potrzebne są duże zmiany !!
Pierwsza najważniejsza to trener na światowym poziomie !!
No i zaczyna się to, czego można się spodziewać. W końcu Kozioł (cóż za zbieg okoliczności!) Ofiarny musi być, bo przelać złość na 12 dziewczyn (ich uroda zawsze złagodziłaby nasze trwogi
Ja nie bronię, parę rzeczy też mi się nie podobało, ale żeby tak. Endrju, zawsze spory Polkowicko-Gorzowskie są ostre, ale zastanów się, co będzie, gdy Macieja spali się w Eurolidze (oglądałeś Euro - to nie jest wykluczone) i wszyscy będziemy drzeć łacha z waszego trenera - a czy to będzie jego wina?!?
Greebo, Szanowny Greebo, toż Tyś nasza wyrocznia (poniękąd) i naprawdę wielki specjalista od basketu, ale żeby od razu ustalać progi na "polską ligę" dla Koziora?!? Toż przecież gość osiągnął już coś więcej, niż tylko Mistrzostwo Polski, czyż nie??
Słuchajcie wszyscy drodzy formułowicze, jutro piśmaki (a mendy z nich nieziemskie), które w życiu nie widziały meczu żeńskiego basketu, będą wieszać psy na zespole, i wszystkim nam zrobi się przykro (bo to w Toruniu zgarnie Agata, w Poznaniu Skobelek itp.). Ale ogólnie rzecz biorąc w eliminacjach wygraliśmy z Włoszkami, w mistrzostwach z Greczynkami, stawialiśmy się Hiszpankom i wszystko idzie (małymi kroczkami!!!) do przodu. Ja uważam, że faktycznie, zagraliśmy fatalny (katastrofalny) turniej, że dziewczyny pewnie bardziej myślały w czasie przygotowań o tym gdzie i za ile zagrać za rok, i taka nasza rzeczywistość. I tu Phil Jackson by może awansował do ósemki i nic dalej. Taką mamy kadrę! I tyle. Poczekajmy, zobaczymy. Za dwa lata jeśli będzie katastrofa na poziomie aktualnej imprezy, to wtedy będzie źle.
PS: Wiem, że zaraz serdeczni przyjaciele Orzełka wezmą się za moje wypociny, i śmiało Panowie (i Panie!). Dlatego od razu (jako człowiek pokładny) powiem, że Gorzowowi życzę sukcesu w Europie, podobnie jak Wisełce. Dochodząc do wyższych progów na europejskich parkietach robimy coś dobrego dla kadry.
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!
Drogi plk.O'Neal..
Herkt swego czasu zdobył tytuł ME .. uważasz go za wybitnego szkoleniowca? Należy przez to chwalić go za wszystko co czyni?
Koziorowicza uważam za jednego z najlepszych Polskich trenerów (możesz sprawdzić np mój typ w Oskarach) , Lotos pod jego kierunkiem osiągnął duże sukcesy i spora była w tym jego zasługa. Tylko co z tego? Jak to się przekłada na ME? Nijak
W tych ME nasz zespól niestety nie miał pomysłu na grę i to w dużej mierze obciąża Koziorowicza, bo czasu na prace z kadra miał sporo (wręcz za dużo, bo powinien podać sie do dymisji po przegranych eliminacjach 2 lata temu) i wypadałoby jednak nadać tej drużynie jakiś styl. A mimo najszczerszych chęci ciężko było coś takiego wypatrzyć..
Herkt swego czasu zdobył tytuł ME .. uważasz go za wybitnego szkoleniowca? Należy przez to chwalić go za wszystko co czyni?
Koziorowicza uważam za jednego z najlepszych Polskich trenerów (możesz sprawdzić np mój typ w Oskarach) , Lotos pod jego kierunkiem osiągnął duże sukcesy i spora była w tym jego zasługa. Tylko co z tego? Jak to się przekłada na ME? Nijak
W tych ME nasz zespól niestety nie miał pomysłu na grę i to w dużej mierze obciąża Koziorowicza, bo czasu na prace z kadra miał sporo (wręcz za dużo, bo powinien podać sie do dymisji po przegranych eliminacjach 2 lata temu) i wypadałoby jednak nadać tej drużynie jakiś styl. A mimo najszczerszych chęci ciężko było coś takiego wypatrzyć..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
- hellraiser
- Junior
Co do Koziorowicza zgadzam się z Greebo.
Nie rozumiem dlaczego kibice z Gorzowa próbują z uporem maniak ukazać wyższość Maciejewskiego nad Koziorowiczem.
.
Dlaczego chwalicie Skobel ?
Nie rozumiem dlaczego kibice z Gorzowa próbują z uporem maniak ukazać wyższość Maciejewskiego nad Koziorowiczem.
.

-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
hellraiser pisze:Co do Koziorowicza zgadzam się z Greebo.
.
Ja tez nie rozumiem co ma Maciejewski do tego co kadra pokazala na ME...
PS (proponuje przeczytac caly watek... a moj cytat byl tylko odpowiedzia na z "D##Y wzietych słow Kuby spowodowanych nie zrozumieniem ironii flasha z Trójmiasta... i zachaczaniem o gorzowskiego coatcha).
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Greebo pisze:Drogi plk.O'Neal..
Po stokroć zgoda!! Herkt jest trenerem katastrofalnym (Kraków - jak wszyscy wiemy - trenera Herkta... ubóstwia :p) To fakt, że nie ma co przekładać sukcesów klubu na ME. Ale też, popatrz - Twoja wypowiedź jest jednak już dużo bardziej wyważona, bo "w dużej mierze" brzmi lepiej niż "ukamieniować" (nie mówię o Tobie, Greebo, tylko o retoryce, która zaczęła się/zacznie jutro w prasie). Sam powiedziałem, że mi się też nie podobało wiele rzeczy (czasy warto czasem brać np...
A propos ME 2011: od razu apel do wszystkich, stawiamy się w Trójmieście i robimy taką atmosferę (Gorzów, Poznań, Leszno, Polkowice - bez znaczenia), żeby nasze dziewczyny miały skrzydła przyczepione do koszulek. I wtedy wynik będzie na bank lepszy
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!
chyba jako jednemu z niewielu na tym forum "udało sie" nie ogladać tego meczu ....
gdy spytałem pewną osobę czy warto ogladać powtórkę czy popełnić harakiri ..
odpowiedziała mi ze: szkoda czasu - odebrałem to tak że: nie było najgorzej, ale lepiej zeby tego nie ogladać...
fakt - udało sie zdobyć prawie 70 pkt
jest sie z czego cieszyc, zawsze mogło być mniej ...
gdy spytałem pewną osobę czy warto ogladać powtórkę czy popełnić harakiri ..
odpowiedziała mi ze: szkoda czasu - odebrałem to tak że: nie było najgorzej, ale lepiej zeby tego nie ogladać...
fakt - udało sie zdobyć prawie 70 pkt
plk_ONeal pisze:Greebo pisze:Drogi plk.O'Neal..
W tych ME nasz zespól niestety nie miał pomysłu na grę i to w dużej mierze obciąża Koziorowicza,.
Po stokroć zgoda!! Herkt jest trenerem katastrofalnym (Kraków - jak wszyscy wiemy - trenera Herkta... ubóstwia :p) To fakt, że nie ma co przekładać sukcesów klubu na ME.
Tyle że Herkt zdobył z kadrą jedyne złoto w ME, a z klubem, czyli Olimpią, doszedł do finału P. Ronchetti i trzeciego miejsca w Pucharze Europy. A że później nie poszedł z duchem czasu, cały czas stosował te same metody, przestał się rozwijać, to inna rzecz. Póki co Koziorowicz idzie tym samym tropem - z Lotosem dwa wicemistrzostwa Euroligi, później niewiele dobrego. Co gorsze, w grze kadry nie widać żadnego pomysłu. A miał półtora miesiąca, by coś wymyślić. Nie można wszystkiego zwalać na to, że Gajda i Pawlak są takie, a nie inne. Prawda, że one na poziom europejski się nie nadają. Ale to trener musi znaleźć inne alternatywy na słabość tej pozycji. A nie znalazł.
I to, co mnie jeszcze irytuje, to siedzenie na ławce rezerwowych M. Krawczyka - wiceprezes związku, szara eminencja kobiecego kosza, od wielu lat związany z jedną opcją klubową - po kiego diabła musi pchać się wszędzie?
st pisze:na naszej ławce bylo "jakby" wiecej panow w garniturach niz we wszystkich innych zespołach razem wziętych - po co ich tam aż tylu skoro nic nie robia ?!!!
a to jest całkowita normalka i nie tylko w koszykówce....
Wiecie czym przegraliśmy przede wszystkim te mistrzostwa? Zatrważającą nieskutecznością rzutową zwłaszcza z półdystansu i zza linii 6,25...Dziewczyny prosiły o zmiany juz w pierwszej połowie,bo miały dość zarówno pod względem psychicznym,jak i fizycznym...Do reprezentacji potrzeba trenera z zewnątrz(z zagranicy?) nie związanego z żadnym klubem,który spojrzał by na ten "materiał" świeżym,a przy tym całkowicie obiektywnym okiem....Polskie koszykarki na Łotwie pokazały,że gwiazdami to one są,ale na własnym podwórku i uwielbiane przez własnych kibiców obrastają w przysłowiowe piórka...
-
walczacy z wiatrakami
- Żak
a teraz mała dygresja z Rygi:
gdyby co niektóre Panie z reprezentacji pobalowały wczoraj tak jak przed meczem z Hiszpanią, to może wyszłaby im chociaż pierwsza połowa (my jesteśmy na wakacjach i po knajpach chodzimy)
gdyby co niektóre Panie z reprezentacji pobalowały wczoraj tak jak przed meczem z Hiszpanią, to może wyszłaby im chociaż pierwsza połowa (my jesteśmy na wakacjach i po knajpach chodzimy)
i na dobre i na ZŁE!!!
Wróć do „Reprezentacja Polski”