Coś o kibicach

forum dyskusji o sprawach pozaboiskowych

Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Re: Coś o kibicach

Postautor: Belfer » 11 czerwca 2009, 19:35

Czytam te teksty i łza się w oku kręci, jak tzw. "POLSKI RZĄD" mógł uznać niepodległość Kosowa, Świętej Serbskiej Ziemi.
Przed wojną Adolf Maria Bocheński napisał (jako 16-latek) "Tendencje samobójcze narodu polskiego", w myśl autora musimy popierać małe narody przeciwko wielkim, Gruzinów i cały Kaukaz przeciwko Rosji, Czechów przeciwko Niemcom (choć akurat Czechom na tym nigdy nie zależało), więc jak można spokojnie patrzeć na rozbiór Serbii :!:
Gdyby Nam ktoś zabrał Wielkopolskę z Gnieznem to co byśmy zrobili, kto by się na świecie upomniał o jakiś Polaków, tylko takie narody jak m.in. Serbowie.
Dziś na tvp2 leciała pierwsza część Krzyżaków, mieliśmy Władka Jagiełło, wygraliśmy..., Serbowie mieli Kosowe Pole w 1389 r., mieli swojego bohatera Milosa Obilica, przegrali... ale to stworzyło ich jako naród.
Moje dzieciaki w I kl. gimnazjum przy temacie o ekspansji Turków w Europie uczą się o Kosowym Polu i Obiliciu, tego nie ma w programie, piszą w zeszycie zdanie "Kosovo je srce Srbije". Ktoś pewnie POwie - euromatołek czy coś w tym stylu, ale jak powiedział 5 maja 1939 r. minister spraw zagranicznych Najjaśniejszej pułkownik Józef Beck
"Jest tylko jedna rzecz, w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna, tą rzeczą jest HONOR" :!:

PS: Poszukajcie filmów o obozie w Jasenovacu, w Europie są tylko 3 narody które wiedzą co to jest partyzantka - POLACY, SERBOWIE I GRECY. Więc dlaczego pozwalamy aby tak krzywdzono Serbów... :?:
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 12 czerwca 2009, 19:56

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Więcej zdjęć oczywiście w serwisie KibiceWisly.pl
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 12 czerwca 2009, 20:28

Każda ekipa otrzymała w Belgradzie przy wyjazdem do serbskiego Kosowa taką małą broszurkę.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kosovo Je Srbija! Pravda za Urosza!
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 12 czerwca 2009, 21:12

Nie ma zgody na decyzje raniące uczucia, na podział na lepszych i gorszych, na tych którzy mogą mówić i na tych, którzy mają milczeć. Biała Gwiazda milczeć nie będzie. Kosovo je Srbija!!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Podczas podróży przez tereny „okupowane” przez Albańczyków, w oczy rzucały się zniszczone przez nich cerkwie i domy, oraz kontrastujące z nimi nowoczesne budynki stawiane za pieniądze Amerykanów i UE (sic!). Nie dość że nasz rząd, z premierem Tuskiem na czele, uznał niepodległość Republiki Kosowa to jeszcze dorzucamy się na odbudowę jej Albańskiej części... Dokładnie tak „Albańskiej”, gdyż w miejscach zamieszkałych przez Serbów nie mogliśmy się dopatrzyć ani jednej inwestycji prowadzonej przez UE. Dla jadących z nami Serbów był to niezwykle smutny widok.

KibiceWisly.pl

Pomniki poświęcone UCK mają się bardzo dobrze i dumnie powiewa tam flaga Albanii.(sic!)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 13 czerwca 2009, 19:21

Marco: powiem tylko tyle - szacunek za uczestnictwo w takich akcjach.......!!

jako kibice Lidera wywiesiliśmy kiedyś transa - na meczu Siedlce - Lider o treści:
"Kosowo to Serbia!!, Samo Sloga, Serbina Spasava" - jest tu 1:39min.

http://www.youtube.com/watch?v=Y_wq04zHJDU

Podpisujemy sie pod tym co zostało napisane w postach Marco w 100% - KOSOVO JE SRBIJA!!

PS. Mam pytanko - jakie ekipy z Polski brały w tym udział?- bo widziałem flage GKS-u Bełchatów, kto jeszcze?
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 13 czerwca 2009, 20:21

Wisła Kraków, Wisła Płock, Jagiellonia Białystok, GKS Bełchatów i Górnik Łęczna
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 13 czerwca 2009, 20:31

Kolejne zdjęcia z turnieju:
http://photofile.name/users/therusstyle/150080329/

Co do akcji z transem, dużo ludzi z WP myśli, że to część kampanii wyborczej i przerwanie ciszy wyborczej, dali suchą informację o "skandalu" i ludziom mętlik robią :lol: :lol:
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 13 czerwca 2009, 21:00

Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

plk_ONeal
Amator

Re:

Postautor: plk_ONeal » 15 czerwca 2009, 21:27

Belfer pisze:Kto normalny w tym kraju może czytać "Kosher Zeitung" (czyt. Gazetę Wyborczą), redagowaną przez niejakiego Michnika, którego tatuś należał do komunistycznej partii zachodniej ukrainy albo białorusi i został wyrokiem polskiego sądu skazany na kilka lat pierdla za taką działalność, na dodatek jego braciszek to znany ludobójca z urzędu bezpieczeństwa, który uciekł do Skandynawii przed wyrokiem polskiego sądu. Rozpisuje się jak to mu było źle za komuny i jak walczył o Wolna Polskę. W 1968 protestował przeciwko odejściu od komunizmu, a potem doczepił się do porządnych ludzi i wypłynął (podobno gówno zawsze wypływa na wierzch :lol:). Podobno siedział w więzieniu za komuny, ale musimy rozróżnić siedzenie od siedzenia, czyli prześladowania od zwykłego pobytu. Pamiętam zdjęcia na których Michnik razem z Lechem trzyma pod rękę ks. Popiełuszkę, co stało się z księdzem Jerzym wszyscy wiemy, a ten żyd (i to nie jest obraza tylko stwierdzenie jego narodowości) teraz chwali się że jest na TY ze zbrodniarzami takimi jak jaruzelski czy kiszczak. Przed kilku laty we francuskiej telewizji bronił zbrodniarza jaruzela. Więc kogo to dziwi że rzucają gównem, teraz w kibiców Lecha, może coś się przyczepi i zostanie, przecież "Kosher Zeitung" ma zawsze rację.
PS: Jako dziecko śpiewałem: "A na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści", teraz jako nauczyciel historii, członek NSZZ "Solidarność" łudzę się nadzieją że doczekam takich czasów, że wszyscy płatni zdrajcy pachołki rosji odpowiedzą za swoje zbrodnie (na szczęście drzew u nas pod dostatkiem :lol: )
Wiem że to nie ten dział ale jak się czyta takie wypociny pseudodziennikarzy spod znaku gw to mnie krew zalewa.

1. Pomyłka: jeśli Żyd - w sensie narodowościowym - to z dużej litery. Reszta absolutnie prawdą jest!!! Po stokroć!!
2. W temacie jednak, Marco :)
3. patrese, Marco, Belfer - wielki, wielki szacun. Człowiek wchodzi na to forum by pogadać o piękniejszej stronie koszykówki, a tu widać, że konserwatywni liberałowie (o wolnym rynku nikt słowa nie powiedział, ale przecież wszyscy wiedzą o co chodzi Wyborczej :) - jak śpiewał Kazik "III Rzeczpospolita Polska Ludowa - to samo od nowa"), narodowi konserwatyści i w ogóle wszystkie ciekawe środowiska (mało popularne - jak mawiał Herbert: "z prądem płynie tylko gówno" - ale to już ktoś cytował) są obecne w baskecie i człowiekowi od razu raźniej. patrese szczególny szacun - tak na złość konfliktom leszczyńsko-polkowickim

I przepraszam, że ni z gruchy ni z pietruchy wracam do tematu Lecha (tego to raczej dotyczyło), ale nigdy nie mam dość czasu by prześledzić całe kkforum i jestem mało aktywnym gościem, a na ten wątek (jak w ogóle cały dział "kibice") trafiłem przypadkiem i od razu takie pozytywne zaskoczenie. Jeszcze raz pozdrawiam!

PS: Marco: historycznie Kosowo jest absolutnie Serbskie, problem (ciekawostka) pojawił się, gdy muzułmanie sunniccy zaczęli wypierać z tych terenów prawosławnych najstarszą metodą świata (prawosławni - model rodziny 2+2 do 3; muzułmanie sunniccy 2+12 :)) i generalnie Kosowo chce włączyć się z czasem do Albanii. To paranoja, ale w demokratycznej (tfu!) europie większość ma prawo głosu. I dlatego dwóch żuli pod sklepem ma więcej do powiedzenia od profesora zwyczajnego i dlatego banda środowisk związanych z, jak mawiał mój przedmówca, "Kosher Zeitung" sprawiła, że werdyktu tych debili z Wiejskiej i Krakowskiego Przedmieścia nie mogło być innego.
A my grzecznie uczymy się w szkole, że demokracja najlepszym systemem jest; cóż, cytując klasyka, "gdyby wybory cokolwiek mogły zmienić, już dawno byłyby zakazane" :)
PS: Marco: w temacie? :)
Pzdr
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 17 czerwca 2009, 11:39

Fajna akcja w Kosowie, tfu... W Serbii! :wink: Dwa lata temu byłem 1 dzień w Albanii i takich syfiarzy nawet w Afryce nie spotkałem. Wysypisko śmieci i jeden wielki smród w środku Europy. Ale podstawa to Albanol w 30-letnim Mercedesie z ...flagą Unii Europejskiej. :shock: :lol: A teraz anektowali część Serbii przy poparciu "możnych" tego świata. I polskiego rządu Tuska również. Kompromitacja totalna. To kto następny?
Skandal jakich mało...
Pozdrowienia dla popierających akcję "Kosowo jest serbskie".
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 23 czerwca 2009, 14:25

popieram w 100% ta akcje!

A co powicie na to?
http://www.youtube.com/watch?v=2bprl-wG ... r_embedded

ha ha ha :lol: :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

desix
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: desix » 23 czerwca 2009, 14:38

hermes46 pisze:popieram w 100% ta akcje!

A co powicie na to?
http://www.youtube.com/watch?v=2bprl-wG ... r_embedded

ha ha ha :lol: :lol:

Wielki szacun za tą akcję dla tych 3 kolesi z Myszogrodu, a dla Nas strzał w policzek. :cry: Tak to niestety jest jak się daje piknikom sektorówkę, oni wszystko wywieszą.Mam nadzieję że jeszcze w tym roku odbędą się Derby i chłopaki z KSSG zrewanżują się, choć ciężko bedzie to przebić.
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 23 czerwca 2009, 14:50

mi sie przypomniało.pare lat temu w Bydzi przed derbami pojawiły sie plakaty na bilordach DERBY DLA TORUNIA!!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 23 czerwca 2009, 19:51

Akcja Falubazu super. Jedyne zastrzeżenie to takie, że trochę lipa ubierać się w barwy rywala ale policzek dla Gorzowskich ogromny.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

tomisback
Amator

Postautor: tomisback » 23 czerwca 2009, 21:47

Marco pisze:Akcja Falubazu super. Jedyne zastrzeżenie to takie, że trochę lipa ubierać się w barwy rywala ale policzek dla Gorzowskich ogromny.

Po pierwsze to nie Gorzowskich a kibiców Stali Gorzów. Nie wrzucaj wszystkich gorzowian do jednego worka. A dwa to co mają kibice cyrku na kółkach do koszykówki? Może zaraz będziemy rozpisywać się tu o akcjach Cracovii z piłki? co?!

PS. Co do akcji falubazu to nawet, nawet. Szkoda że później zachowywali się jak bydło w stosunku do leżącego bodajże Karlsona. No ale to tylko żużel (czytaj objazdowy cyrk na kółkach :lol: )

Wróć do „Kibice”