Co słychać w Kadrze Polski?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907
Re: Co słychać w Kadrze Polski?
I Koziorowicz zrezygnował. Ciekawe kogo wybiorą na następcę. Liczę na zagranicznego, a nie typu Ślimak albo WDZ 
kristofer pisze:I Koziorowicz zrezygnował. Ciekawe kogo wybiorą na następcę. Liczę na zagranicznego, a nie typu Ślimak albo WDZ
co? gdzie?
st pisze:kristofer pisze:I Koziorowicz zrezygnował. Ciekawe kogo wybiorą na następcę. Liczę na zagranicznego, a nie typu Ślimak albo WDZ
co? gdzie?
podawali w wiadomościach sportowych na TVP1
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
kristofer pisze:st pisze:kristofer pisze:I Koziorowicz zrezygnował. Ciekawe kogo wybiorą na następcę. Liczę na zagranicznego, a nie typu Ślimak albo WDZ
co? gdzie?
podawali w wiadomościach sportowych na TVP1
oraz mówili że dziś o 23 na tvp info bedzie w programie "sportowy wieczór"
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

i wszystko jasne. Aktualne mistrzynie Europy Rosjanki przegrały z Francuzkami. Nie pomógł im nawet przylot z USA Hammon.
Więc jutro w pierwszych ćwierćfinałach:
Słowacja - Białoruś (faworytem rozkręcająca się Białoruś)
Hiszpania - Włochy (faworyt jeden - aktualne wicemistrzynie Europy)
pojutrze ciąg dalszy ćwierćfinałów:
Francja - Grecja (faworytkami trójkolorowe)
Rosja - Łotwa (Łotyszki mają pecha i nie daję im raczej szans, no chyba że dzień konia będą miały)
na pewno nie powtórzy się finał sprzed dwóch lat, gdyż Hiszpanki trafić mogą na Rosjanki już w półfinale.
Finał? Chyba Francja-Rosja (ewentualnie Francja-Hiszpania)
Więc jutro w pierwszych ćwierćfinałach:
Słowacja - Białoruś (faworytem rozkręcająca się Białoruś)
Hiszpania - Włochy (faworyt jeden - aktualne wicemistrzynie Europy)
pojutrze ciąg dalszy ćwierćfinałów:
Francja - Grecja (faworytkami trójkolorowe)
Rosja - Łotwa (Łotyszki mają pecha i nie daję im raczej szans, no chyba że dzień konia będą miały)
na pewno nie powtórzy się finał sprzed dwóch lat, gdyż Hiszpanki trafić mogą na Rosjanki już w półfinale.
Finał? Chyba Francja-Rosja (ewentualnie Francja-Hiszpania)
mam chrapke na charyzmatycznego trenera z pomyslem, takiego zdecydowanego i dobrze przygotowanego taktycznie
w koncu zawsze można skopiować zagrywki klubowe - dziewczyny je znają i trenują cały sezon wystarczy zebrać najlepsze/ najskuteczniejsze zagrania i dopracować pod kątem kadry i będzie pozamiatane
w koncu zawsze można skopiować zagrywki klubowe - dziewczyny je znają i trenują cały sezon wystarczy zebrać najlepsze/ najskuteczniejsze zagrania i dopracować pod kątem kadry i będzie pozamiatane
- hellraiser
- Junior
Mam nadzieję że trenerem zostanie Maciejewski będzie się na kim znęcać- a każda jego decyzja układ-układ-układ.Przynajmniej niektórzy kibice z Gorzowa poczują jak to "fajowo" mieć trenera z własnego klubu.
Dla dobra reprezentacji wybierzmy Darka.Poważnie nie uważam go za złego trenera -jest na poziomie Kozła- na pewno lepszy od 95% zagranicznych,A przynajmniej na forum będzie wesoło.
Co do dymisji Koziorowicza. Podjął słuszną decyzją.
Dla dobra reprezentacji wybierzmy Darka.Poważnie nie uważam go za złego trenera -jest na poziomie Kozła- na pewno lepszy od 95% zagranicznych,A przynajmniej na forum będzie wesoło.
Co do dymisji Koziorowicza. Podjął słuszną decyzją.

Zagraniczny trener? Cała związkowa kasa poszła w EuroBasket, więc nie oczekiwałbym, że znalazłyby się środki na klasowego trenera, który podjąłby się tego być może syzyfowego zadania, jakim jest praca z polskimi zawodniczkami. 
bball
No tak, Koziorowicz podjął słuszną decyzję. Oby Ludwiczuk nie starał się przekonywać go do zmiany zdania, tłumacząc, że ma cel przed sobą w postaci ME za 2 lata. Prezes chyba też widzi, jak nasza reprezentacja wypadła na tle reszty i aspiracje na piąte miejsce to były stanowczo zbyt wysokie progi. Uważałem, że ogólnie Koziorowicz nie skompromitował się, ale na pewno mógł z naszych dziewczyn więcej wycisnąć. Biba nie była taką liderką jak Maltsi czy Zirkova, w kluczowym meczu nie pociągnęła drużyny. Trener jest po to, aby w takim meczu jak wczorajszy dodatkowo zmobilizować zawodniczki, a wyglądało tak, jakby były strasznie sparaliżowane. Poza tym selekcja mogła wyglądać lepiej, bo na Łotwę pojechało 10 zawodniczek, a nie 12. Piekarska i Drzewińska w zasadzie wcale nie były przydatne. Na takim turnieju cała dwunatska powinna być w każdej chwili gotowa do gry.
Kto następcą? Myślę, że pomysł z Maciejewskim byłby całkiem niezły. A jeśli nie, to jakiś trener z zagranicy.
Kto następcą? Myślę, że pomysł z Maciejewskim byłby całkiem niezły. A jeśli nie, to jakiś trener z zagranicy.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Koziorowicz zachował się po męsku i mam nadzieję,że tym samym tropem pójdą Nasze mądre władze PZKOSZ i na stanowisko selekcjonera(specjalnie wytłuściłem to słowo) wybiorą człowieka nie związanego chociaż formalnie z żadnym polskim klubem....Niech to będzie Polak lub nawet Japończyk,ale oby powiał nieco nadziei i świeżości w "pogrzebową" sytuację...
- hellraiser
- Junior
Mam nadzieję że PZkosz nie lubi się znęcać nad Lotosem i absolutnie nie będzie do Winnicki...ani nie lubi znęcać się nad reprezentacją Polski i nie będzie to Omanic.
Man nadzieje też że nie ma poczucia humoru i nie zaproponuje reprezentacji WDZ.
Gdyby zaproponował to Herktowi. No cóż warto się oswoić z tymi twarzami powoływanych zawodniczek bo będziemy je oglądać przez następne 10 lat.
Man nadzieje też że nie ma poczucia humoru i nie zaproponuje reprezentacji WDZ.
Gdyby zaproponował to Herktowi. No cóż warto się oswoić z tymi twarzami powoływanych zawodniczek bo będziemy je oglądać przez następne 10 lat.

poprawcie mnie jeśli się myle ale to chyba Herkt był selekcjonerem kiedy po przegranym w koncowych sekundach meczy Wlaźlak w udzielonym wywiadzie powiedziała że juz więcej dla kadry nie zagra bo to "żenada" ??
na selekcjnoera to proponuje jakiegos forumowicza....moze Ann bo czuje ze jest niedowartosciowana a mądrzy sie za 100
więc zgłoście jej kandydature 
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
hellraiser pisze:Mam nadzieję że trenerem zostanie Maciejewski będzie się na kim znęcać- a każda jego decyzja układ-układ-układ.Przynajmniej niektórzy kibice z Gorzowa poczują jak to "fajowo" mieć trenera z własnego klubu.
Nie licze nawet na to trener Maciejewski moze zostac selekcjonerem... pamietajcie... NA UKLADY NIE MA RADY
i predzej zatrudnia kogos innego z Polski niz trenera roku
PS na PLKK było jakies info kto został trenerem roku ?? bo w tamtym sezonie było takie info... a w tym nie doczytalem kto został uznany .... (moze cos ominalem)...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Mozarthio pisze:na selekcjnoera to proponuje jakiegos forumowicza....moze Ann bo czuje ze jest niedowartosciowana a mądrzy sie za 100więc zgłoście jej kandydature
wiedziałem,że w końcu taki pomysł padnie...
może nie będzie lepiej,ale będzie na pewno jeszcze śmieszniej...
Wróć do „Reprezentacja Polski”