Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: matrix » 16 czerwca 2009, 22:22

st pisze:i mam nadzieje ze tak bedzie ale przywilejem kibica jest zawsze odczuwać niedosyt sukcesów - zawsze chciec więcej i liczyc na więcej :)
- wyjście z grupy -> ósemka -> medal -> złoto -> dwa złota -> wszystko ze złota

i wtedy moze będziemy usatysfakcjowani :) i o to chodzi

Teraz to troszeczkę ironizując przesadziłeś....Nikt nie wymagał tego co ty wypisujesz od tych dam(tak dam nie boję się tego powiedzieć) zabrakło poprostu dobrej gry,której nie było nawet w zwycięskich meczach...jedna połowa z Hiszpanią to zdecydowanie za mało....
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 16 czerwca 2009, 22:25

prezes PZKOSZ Roman Ludwiczuk oficjalnie przyjął rezygnację Krzysztofa Koziorowicza z trenera reprezentacji Polski seniorek...

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 16 czerwca 2009, 22:50

Pewnie jakby wczoraj wygrały z Czeszkami to byłoby klepanie się po plecach i wieszczenie wszem i wobec, że plan wykonany. Taka cienka granica... Tylko że ta wygrana zamazałaby to obraz, jaki wyłonił się w przekroju turnieju - brak rozgrywającej, nieudźwignięcie odpowiedzialności przez najlepszą zawodniczkę, chaos w ataku pozycyjnym itp. A zresztą żeby zmotywować i ustawić taktycznie drużynę do takiego meczu, trzeba mieć pomysł i odpowiednie umiejętności. Pokazał to wczoraj Veverka, bo przecież Czeszki nie grały o nic i mogły położyć sie na parkiecie, torując naszym drogę do ósemki. Zwłaszcza że wobec licznych zmian w kadrze i mistrzostw świata w przyszłym roku nikt w czeskiej federacji nie wywierał na nim presji wyniku i nie wyrzucą go za występ poniżej oczekiwań.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

st
Żak

Postautor: st » 16 czerwca 2009, 23:00

matrix pisze:
st pisze:i mam nadzieje ze tak bedzie ale przywilejem kibica jest zawsze odczuwać niedosyt sukcesów - zawsze chciec więcej i liczyc na więcej :)
- wyjście z grupy -> ósemka -> medal -> złoto -> dwa złota -> wszystko ze złota

i wtedy moze będziemy usatysfakcjowani :) i o to chodzi

Teraz to troszeczkę ironizując przesadziłeś....Nikt nie wymagał tego co ty wypisujesz od tych dam(tak dam nie boję się tego powiedzieć) zabrakło poprostu dobrej gry,której nie było nawet w zwycięskich meczach...jedna połowa z Hiszpanią to zdecydowanie za mało....

źle mnie zrozumiałeś - na temat tych ME juz sie wypowiedziałam (w skrócie dno) ale chodzi mi o to że moim zdaniem nigdy nie osiagnie się planu maximum bo zawsze trzeba patrzec dalej i wiecej wymagać - na tym polega rozwój. trza byc nienasyconym :) w pozytywnym tego słowa znaczeniu - catch the stars :twisted:

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 17 czerwca 2009, 00:29

Wypowiedzi na konferencji po meczu z Czeszkami: http://www.youtube.com/watch?v=1fqurx9r ... re=channel
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 17 czerwca 2009, 09:30

No to tak wszystko zbiore.

Pan Koziorowicz zaufał paru zawodniczkom (bład) ze powłujac je bez wzgledu na forme lub jej brak. Nie przerpowadził (!!!!) zadnych testów lub sparingów na zawodniczek ocierajcych sie o kadre. Za szybkie odmlodzenie? Ciekawa teoria podobno całkiem dobrze gra Ilona Mądra (która pozdrawiam), Koszykarz powinna byc w kadrze? Zreszta doszło samoczynnie do odmłodzenia druzyny. W paru przypadkach nasze zawodniczki nie trafiły z forma (Biba jest najlepszym przykładem). A co do innych nacji pólfinałowych no cóz popatrzcie jaka Kacha Zohnova wrecz bawiła sie z Polkami.Greczynki i Słowaczki sa w fianłach swiatowych tylko zadajcie pytanie w jaki sposób odbyło sie u nich powołania na ME? Układy czy dyspozycja na parkiecie. Jedynie widziałem trzy promyki dobrej gry: Walich, Jeziorna i Skobel (bedzie z Niej swietna koszykarka!!)
Byłoby klepanie ale ciekawe jak długo? Do nastepnego meczu? Pamietam słowa Koziorowicza przed finałami ME "jedziemy po medal"
PS
Na ocene gry poszczególnych zawodniczek jest sporo czasu. Skoro PZKOSZ nie podjał zadnej decyzji oceniajacej postawe druzyny na finałach my mamy małe prawo oceniac ten wystep.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 17 czerwca 2009, 10:49

Ze Skobel to będzie świetna koszykarka,jak w miarę szybko opuści Poznań....Inaczej może być za późno i dowiemy sie o kolejnym zmarnowanym talencie....Na razie dostała na Łotwie małą "szkołę" i mam nadzieję,że popularnemu Skoblito wyjdzie to na dobre...

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 17 czerwca 2009, 11:16

Pamietam słowa Koziorowicza przed finałami ME "jedziemy po medal"

Ja pamiętam jak mówił o wyjściu z grupy :lol: jakie rozbieżności 8)
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 17 czerwca 2009, 12:01

Ginda nie oceniam Koziorowicza jako złego trenera. Bo w klubie naprawde sobie radzi.Efekt ile brakowało to brazu? Klub a kadra to dwa inne pary butów, a tego pan Kozioriwcz nie umiał rozróznic, bo powłanie Darii Mieloszyńskiej jest najlepszym przykładem. Zawodniczka ta JEST BEZ FORMY!!!! A u niego w kadrze grała tyle jakby by była w zyciowej formie!
A odnośnie Skoblito rodzi sie talent, nie musi ten talent grac w Lotosie, Gorzowie czy Krakowie aby stac sie koszykarka europejskiego formatu. A do tego ma 20 lat i sporo sezonów (oby) w Eurolidze lub dobrych klubach europejskich
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 17 czerwca 2009, 12:17

Pomyśl sobie, co by było jakby nie powołał Darii do kadry, a byśmy wszyli z grupy i nic więcej. Byłby lament, że jakby była Didito by było na pewno lepiej itp. On wziął najlepsze(no prawie :wink: ) jakie miał(urodzaju w Polsce nie ma, było już to 100x pisane). Ja Koziora nie bronie, bo repra nie miała stylu, trener pewnie tak samo myśl dlatego zrezygnował. Mi tylko o to chodzi:

Każdy inny wynik niż brak awansu z grupy już będzie sukcesem?

Wyjście z grupy to nasz pierwszy, podstawowy cel. Jeśli go osiągniemy, wtedy zaczniemy zastanawiać się, co możemy zrobić dalej. Wolimy pracować w ciszy i spokoju, zamiast niepotrzebnie dmuchać balon. Nie chcę zwiększać presji na dziewczyny, bo i bez tego wiem, że one są bardzo żądne sukcesu i mają swoje marzenia.

Cel osiągnął, nie mówił o medalu(tak jak to ty twierdzisz), ale jest świadomy, że zawalił turniej, tyle.
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 17 czerwca 2009, 12:18

hermes46 pisze:Ginda nie oceniam Koziorowicza jako złego trenera. Bo w klubie naprawde sobie radzi.Efekt ile brakowało to brazu? Klub a kadra to dwa inne pary butów, a tego pan Kozioriwcz nie umiał rozróznic, bo powłanie Darii Mieloszyńskiej jest najlepszym przykładem. Zawodniczka ta JEST BEZ FORMY!!!! A u niego w kadrze grała tyle jakby by była w zyciowej formie!
A odnośnie Skoblito rodzi sie talent, nie musi ten talent grac w Lotosie, Gorzowie czy Krakowie aby stac sie koszykarka europejskiego formatu. A do tego ma 20 lat i sporo sezonów (oby) w Eurolidze lub dobrych klubach europejskich

Bedac troszke zlosliwy... jak mowisz ze Mieloch byl wez formy... to co powiedziec o formie Gajdy ? 8)

PS jak Mielocha mial nie powolywac to kogo mial powolac ?? :shock: ... aha wiem.. w Toruniu by sie znalazlo kilka godnych zastepczyn :lol: :lol:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

koszykarz

Postautor: koszykarz » 17 czerwca 2009, 12:27

Gajda prezentowała sie na pewno lepiej od Żurowskiej 8)

Nie wiem co ty chcesz od Gajdy. Przecież od niej i Pawlaczki cudów nikt nie oczekiwał a od Mieloszyńskiej i Żurowskiej - chyba oczekiwaliśmy zdecydowanie więcej......

ENDRJU - ja rozumiem że ty byś na ,,1'' widział Czubak - ale nie przesadzaj . To nam nie grozi :lol: :lol: :lol: No chyba że Maciejewski będzie trenerem :twisted:

flash
Młodzik

Postautor: flash » 17 czerwca 2009, 12:32

hermes46 pisze:Greczynki i Słowaczki sa w fianłach swiatowych tylko zadajcie pytanie w jaki sposób odbyło sie u nich powołania na ME? Układy czy dyspozycja na parkiecie.

Może masz wiedzę na ten temat ekspercie, to nam opowiedz jak wygladała selekcja na Słowacji i Grecji skoro sugerujesz, że wyglądała na modelową. 8)
bball

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 17 czerwca 2009, 12:45

koszykarz pisze:
ENDRJU - ja rozumiem że ty byś na ,,1'' widział Czubak - ale nie przesadzaj .

Że co ? :lol: :lol: :lol: Zmien dilera bo Cię oszukuje :mrgreen:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Marek.
Nowy na forum

Postautor: Marek. » 17 czerwca 2009, 13:55

koszykarz pisze:Gajda prezentowała sie na pewno lepiej od Żurowskiej 8)

Nie wiem co ty chcesz od Gajdy. Przecież od niej i Pawlaczki cudów nikt nie oczekiwał a od Mieloszyńskiej i Żurowskiej - chyba oczekiwaliśmy zdecydowanie więcej......

ENDRJU - ja rozumiem że ty byś na ,,1'' widział Czubak - ale nie przesadzaj . To nam nie grozi :lol: :lol: :lol: No chyba że Maciejewski będzie trenerem :twisted:

Powiedz mi drogi kolego z drużyny jak Justyna mogła pokazać co potrafi jeżeli dostawała po 4-7 minut w meczu ??:)

Wróć do „Reprezentacja Polski”