OSTRZEŻENIA
- elen
- Kadet
- Kontaktowanie:
Re: OSTRZEŻENIA
Ja mysle ze conajmniej jedno ostrzeżenie trzeba Lukasowi cofnąć. To moje zostać musi, jedno od patrese, ale moim zdaniem nie wiecej
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
- patrese
- Kadet
- Kontaktowanie:
Ann- odniosłem się tylko do Twoich ostatnich cytatów Mozarthia odnośnie pisania dużych liter, bo o tym mowa. Nie powiesz chyba, że w nich chciał obrazić czy poniżyć Polki, Łotwę, Poznań czy kogoś innego...
Aczkolwiek też mi się to nie podoba.
Ale dając ostrzeżenia za takie błędy zbanujemy 90% użytkowników forum.
Elen- ale dlaczego? Jak jutro złośliwie napisze to samo, to też mu się nie da, bo dostał wczoraj ostrzeżenie? Przecież gdyby to był zwyczajny błąd to nie byłoby tematu. Ale sam zaznaczył, że zawsze będzie tak pisać. Nie widzę innej drogi, by utemperować takiego typa.
Aczkolwiek też mi się to nie podoba.
Ale dając ostrzeżenia za takie błędy zbanujemy 90% użytkowników forum.
Elen- ale dlaczego? Jak jutro złośliwie napisze to samo, to też mu się nie da, bo dostał wczoraj ostrzeżenie? Przecież gdyby to był zwyczajny błąd to nie byłoby tematu. Ale sam zaznaczył, że zawsze będzie tak pisać. Nie widzę innej drogi, by utemperować takiego typa.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ

Patrese ja mam pytanie z innej beczki. Czy dając ostrzeżenie musisz zniżać się do poziomu osoby karanej? Rozumiem Twoje zdenerwowanie, ale czy trzeba od razu wyzywać kogoś od imbecyli... Naprawdę chyba nie wypada, zwłaszcza w sytuacji karania ostrzeżeniem. Potem taka osoba może zarzucić Ci, że również powinieneś zostać ukarany za obrażanie innego użytkownika forum. A przecież dawanie ostrzeżeń ma mieć funkcję wychowawczą i pokazać jak powinno wyglądać właściwe zachowanie.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."
https://bartolino78.wordpress.com
https://bartolino78.wordpress.com
- patrese
- Kadet
- Kontaktowanie:
Ale ja nie wyzywam nikogo od imbecylów. Nie zwracam się bezpośrednio "Ty imbecylu" czy coś podobnego. Po prostu piszę ogólnie, również dla ewentualnych następnych podobnych przypadków, że na tym forum nie ma miejsca dla takich imbecylów. Prewencyjnie. A to jedynie łagodniejsze określenie głupka. Mam świadomość, że nie można nikogo obrażać, ale myślę, że pilnujący porządku moderator musi wręcz czasami używać mocniejszej terminologii.
P.S. Jeszcze odnośnie Lukasa- jak się uspokoi i nauczy odpowiedniej pisowni, to osobiście po miesiącu zdejmę mu 1 ostrzeżenie, jeśli jest w ogóle takowa możliwość. A teraz ma 3- nie wiem czy nie powinien mieć 2-tygodniowego odpoczynku.
Ale to już sprawa administratorów.
P.S. Jeszcze odnośnie Lukasa- jak się uspokoi i nauczy odpowiedniej pisowni, to osobiście po miesiącu zdejmę mu 1 ostrzeżenie, jeśli jest w ogóle takowa możliwość. A teraz ma 3- nie wiem czy nie powinien mieć 2-tygodniowego odpoczynku.
Ale to już sprawa administratorów.

Ale ja nie wyzywam nikogo od imbecylów.
Będziesz pisał inaczej albo wcale nie będziesz pisał. Dla tego typu imbecylów nie ma tutaj miejsca.
hmmm... aha...
uważam podobnie jak Elen, że jedno ostrzeżenie Lukasowi powinno się zdjąć.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Dla mnie okreslenie "Dla tego typu imbecylow" jest równoznaczne z tym ze uważasz go za imbecyla właśnie.. wiec zgadzam sie z tym co napisał Bartolino, a także uważam ze:
a) moderator nie powinien dawać więcej niz jednego ostrzeżenia danej osobie w konkretnej "kłotni" (może dać od razu bana jesli ktos przesadził mocno)
b) moderator nie powinien dawać ostrzeżeń w dyskusjach w ktorych jest "strona". Powinien zdać się na osąd innych, a w najgorszym razie zacisnąć zęby i odpuścić.
C) powinno sie stworzyć w miarę precyzyjny regulamin na temat długości trwania ostrzeżeń (za co będziemy karać jest w innym temacie) i tak:
- ostrzeżenia IMO powinny byc dawane na 3 (za wykroczenia "techniczne": pisownia, emotionki, dublowanie postow itd), 6 (np za wulgaryzmy) lub 12 miesięcy (np za chamskie obrażanie innych użytkowników, przekręcanie nazw klubów itp - bo to najbardziej podgrzewa atmosferę)
- po otrzymaniu 3 ostrzeżenia ban na dwa tygodnie; jeśli w tym okresie osoba będzie łamała ten zakaz - np tworząc nowe konta - ban całkowity.Koniec 2-tygodniowej banicji nie jest tożsamy z wyzerowaniem licznika ostrzeżeń. Pozostają one tak długo aż minie okres na jaki zostały przyznane Jeśli w miedzy czasie dojdą kolejne - do liczby 5 - ban na IP.
a) moderator nie powinien dawać więcej niz jednego ostrzeżenia danej osobie w konkretnej "kłotni" (może dać od razu bana jesli ktos przesadził mocno)
b) moderator nie powinien dawać ostrzeżeń w dyskusjach w ktorych jest "strona". Powinien zdać się na osąd innych, a w najgorszym razie zacisnąć zęby i odpuścić.
C) powinno sie stworzyć w miarę precyzyjny regulamin na temat długości trwania ostrzeżeń (za co będziemy karać jest w innym temacie) i tak:
- ostrzeżenia IMO powinny byc dawane na 3 (za wykroczenia "techniczne": pisownia, emotionki, dublowanie postow itd), 6 (np za wulgaryzmy) lub 12 miesięcy (np za chamskie obrażanie innych użytkowników, przekręcanie nazw klubów itp - bo to najbardziej podgrzewa atmosferę)
- po otrzymaniu 3 ostrzeżenia ban na dwa tygodnie; jeśli w tym okresie osoba będzie łamała ten zakaz - np tworząc nowe konta - ban całkowity.Koniec 2-tygodniowej banicji nie jest tożsamy z wyzerowaniem licznika ostrzeżeń. Pozostają one tak długo aż minie okres na jaki zostały przyznane Jeśli w miedzy czasie dojdą kolejne - do liczby 5 - ban na IP.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
- patrese
- Kadet
- Kontaktowanie:
Będziesz pisał inaczej albo wcale nie będziesz pisał. Dla tego typu imbecylów nie ma tutaj miejsca.
Dobrze. Więc kogo i jak mocno obraziłem tym stwierdzeniem? "Imbecyl" to takie straszne słowo? W moim odczuciu nie. W dodatku użyte ogólnie, a nie bezpośrednio do kogoś- mające ustawić trochę do pionu autora i ewentualnych jego natępców. Użyte wobec kogoś, kto z drwiną oświadcza, że zawsze będzie obrażał i poniżał jedno z polskich miast.
Nie widzę żadnego mojego nieodpowiedniego zachowania.
Dwa razy świadomie napisał tak samo, więc dostał 2 ostrzeżenia. Proste. Czy jak ktoś kogoś na forum raz obrazi, to potem może się wyżywać na tym kimś do woli, bo za to już raz dostał ostrzeżenie?
Jak napisałem w poprzednim poście, chętnie mu zdejmę po miesiącu jak się uspokoi.
Ale OK. Macie inne zdanie, więc dajcie mi ostrzeżenie, a Lukasowi zdejmijcie najlepiej wszystkie...

zawsze dobrą tradycją tego forum było pełne zaufanie do moderatów.
ale... mnie osobiscie razi zaangażowanie i emocjonalny stosunek patrese. sorry.
ale... mnie osobiscie razi zaangażowanie i emocjonalny stosunek patrese. sorry.
nie będę ingerował w świadomie - a nie przypadkowo - dane ostrzeżenie, nie będę także recenzował jego trafności...
chciałbym, aby podkreślane przezemnie od zawsze pełne i nieograniczone zaufanie do moderatorów - ich wynikająca także przecież z tego odpowiedzialność - była niejako znakiem firmowym naszego forum
Jedyne co mogę zaproponować i o co prosić to dbanie o wyciszenie emocji na forum - a swoich (moderatorów) przede wszystkim.
Przyznam natomiast szczerze, że bardzo chciałbym aby zwłaszcza wpisy dyscyplinujące kogokolwiek pozbawione były jakiegokolwiek przekazu emocjonalnego, zwłaszcza "dyskusyjnego" pod względem elegancji - tak ja bym to widział na przyszłość.
W sumie - jeśli mogę cokolwiek wogóle sugerować, - to odpowiedź pełnym zaufaniem na pełne zaufanie - znaczy, napewno jeśli ktoś mnie obrazi w dyskusji to natychmiast znajdzie się bezstronny moderator, który taki wpis odpowiednio "doceni" - przynajmniej tak bym sobie życzył.
Co do konkretów - jak dla mnie stan obecny jest niezmienny - a nasze działania na forum przecież się docierają "w praniu" i nikt nie powiedział, że coś czasem nie będzie bardziej lub mniej oczywiste.
chciałbym, aby podkreślane przezemnie od zawsze pełne i nieograniczone zaufanie do moderatorów - ich wynikająca także przecież z tego odpowiedzialność - była niejako znakiem firmowym naszego forum
Jedyne co mogę zaproponować i o co prosić to dbanie o wyciszenie emocji na forum - a swoich (moderatorów) przede wszystkim.
Przyznam natomiast szczerze, że bardzo chciałbym aby zwłaszcza wpisy dyscyplinujące kogokolwiek pozbawione były jakiegokolwiek przekazu emocjonalnego, zwłaszcza "dyskusyjnego" pod względem elegancji - tak ja bym to widział na przyszłość.
W sumie - jeśli mogę cokolwiek wogóle sugerować, - to odpowiedź pełnym zaufaniem na pełne zaufanie - znaczy, napewno jeśli ktoś mnie obrazi w dyskusji to natychmiast znajdzie się bezstronny moderator, który taki wpis odpowiednio "doceni" - przynajmniej tak bym sobie życzył.
Co do konkretów - jak dla mnie stan obecny jest niezmienny - a nasze działania na forum przecież się docierają "w praniu" i nikt nie powiedział, że coś czasem nie będzie bardziej lub mniej oczywiste.
- Viallos
- Administrator
- Kontaktowanie:
Zgadzam się w 100% że moderatorzy w szczególności nie mogą dać się ponieść emocjom, a Patrese jakoby się nie tłumaczył niestety nie utrzymał nerwów na wodzy i popełnił tym samym błąd za co został przez mnie już ukarany. Uważam również że dwa ostrzeżenia za to samo to za wiele i zdejmuję jedno ostrzeżenie Lukasowi.
Na przyszłość proszę wszystkich moderatorów wplątanych w dyskusję o nie dawanie ostrzeżeń, gdyż może to być uważane za objaw nadużywania władzy. Jest wielu innych moderatorów którzy mogą z perspektywy ocenić czy ostrzeżenia się należą czy też nie i w razie potrzeby interweniować.
Na przyszłość proszę wszystkich moderatorów wplątanych w dyskusję o nie dawanie ostrzeżeń, gdyż może to być uważane za objaw nadużywania władzy. Jest wielu innych moderatorów którzy mogą z perspektywy ocenić czy ostrzeżenia się należą czy też nie i w razie potrzeby interweniować.
- Viallos
- Administrator
- Kontaktowanie:
W kwestii ostrzeżeń - nie wiem czy o tym pisałem ale każde ostrzeżenie jest ważne 30 dni. Myślę że taki okres jest ok, chyba że macie inne propozycje.
mam pytanko, czy można dać ostrzeżenie za post sprzed kilkunastu dni?
nie czytam raczej HP, zaglądnęłam tam dziś przypadkiem, bo był zgłoszony post do moderacji.
konkretnie to chodzi mi o to:
nie czytam raczej HP, zaglądnęłam tam dziś przypadkiem, bo był zgłoszony post do moderacji.
konkretnie to chodzi mi o to:
zancia_a pisze:
No ale co takie zasrane pikniki mogły zrobić ja oni się nie znają na kibicowaniu... jak ktoś im dał coś do wciągnięcia to to zrobili DEBILE!!!!
Zawsze i wszędzie falubaz j...*y będzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
- elen
- Kadet
- Kontaktowanie:
Ja myślę ze spokojnie można dać, a żeby nie było że ktoś się uparł na Gorzów to sam wcisne ostrzeżenie.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
elen pisze:Ja myślę ze spokojnie można dać, a żeby nie było że ktoś się uparł na Gorzów to sam wcisne ostrzeżenie.
ok proszę bardzo,teraz masz większą wprawę w tym niż ja;)
- elen
- Kadet
- Kontaktowanie:
A co, jak szaleć to szaleć