Otwarty trening selekcyjny MUKS Poznań
Moderator: Moderatorzy
-
Gość
Re: Otwarty trening selekcyjny MUKS Poznań
[quote="romek"][quote="Gość"]MUKS podbiera kolejne zawodniczki rozmawiając z rodzicami a nie z klubem szczegóły wkrótce.[/quote]
W szczegółach koniecznie podaj numer ustawy, która sankcjonuje Twoją głupotę. Jeżeli zawodniczka jest niepełnoletnia, to najważniejsi są rodzice, nie klub. Jeżeli wszystko jest w porządku w papierach, to klubowi należy się ekwiwalent zgodny z tabelą i tyle ma do gadania, jeżeli zawodniczka nie jest związana kontraktem. Z tego co mi wiadomo na finałach juniorek było w Poznaniu kilkoro rodziców i rozmawiali z Jabłońskimi i to oni zdecydują, gdzie ich córki będą trenować.[/quote]
Klub wydał kilkanaście tysięcy złoty ale nie ma kontraktu a swoje tabele wsadż sobie w gdzie możesz. Jutro napiszę szczegóły.
W szczegółach koniecznie podaj numer ustawy, która sankcjonuje Twoją głupotę. Jeżeli zawodniczka jest niepełnoletnia, to najważniejsi są rodzice, nie klub. Jeżeli wszystko jest w porządku w papierach, to klubowi należy się ekwiwalent zgodny z tabelą i tyle ma do gadania, jeżeli zawodniczka nie jest związana kontraktem. Z tego co mi wiadomo na finałach juniorek było w Poznaniu kilkoro rodziców i rozmawiali z Jabłońskimi i to oni zdecydują, gdzie ich córki będą trenować.[/quote]
Klub wydał kilkanaście tysięcy złoty ale nie ma kontraktu a swoje tabele wsadż sobie w gdzie możesz. Jutro napiszę szczegóły.
Żenada to co politykę prezentują ostatnimi czasy.Nie można im odmówić że nie mają szkolenia ale popalili większość mostów i dlatego pomijają drogę przy kupowaniu przez kluby czy trenerów danych dziewczyn,taka polityka długo im nic dobrego nie wróży a dziewczyny i ich rodzice słysząc jakie wałki robią zaczną wybierać inne wielkie kluby jak Gdynia,Polkowice czy Gorzów bo tam szkolenie idzie w dobrym kierunku a ludzie w większości są normalni.A jeśli chodzi o przykłady to na MP kadetek udało im się rozwalić co najmniej jeden zespół od środka podpisując z rodzicami tuż przed turniejem kontrakt nic nie mówiąc trenerowi który dowiedział się o tym w trakcie trwania już turnieju od osoby postronnej(wole nie pisać o kogo chodzi bo na tym może stracić to dziecko-chociaż pewnie i tak ta sprawa wyjdzie po czasie w środowisku).Na MP młodziczek również byli obecni "obserwatorzy" Muksu.
AG
-
Gość
MUKS to złodzieje Jabłońscy to zlodzieje. Szkolenie w MUKS to mit. Oni nie szkolą oni kradną szczegóły wkrótce.
-
Gość
Mam nadzieję że nie będą w stanie już nikogo ogłupić. MP będą wyglądały tak że wygrywać będą najlepsi i że ktoś wysadzi jaboli w kosmos.
Gość pisze:romek pisze:Gość pisze:MUKS podbiera kolejne zawodniczki rozmawiając z rodzicami a nie z klubem szczegóły wkrótce.
W szczegółach koniecznie podaj numer ustawy, która sankcjonuje Twoją głupotę. Jeżeli zawodniczka jest niepełnoletnia, to najważniejsi są rodzice, nie klub. Jeżeli wszystko jest w porządku w papierach, to klubowi należy się ekwiwalent zgodny z tabelą i tyle ma do gadania, jeżeli zawodniczka nie jest związana kontraktem. Z tego co mi wiadomo na finałach juniorek było w Poznaniu kilkoro rodziców i rozmawiali z Jabłońskimi i to oni zdecydują, gdzie ich córki będą trenować.
Klub wydał kilkanaście tysięcy złoty ale nie ma kontraktu a swoje tabele wsadż sobie w gdzie możesz. Jutro napiszę szczegóły.[/quote]
Zacznij pisanie od zalogowania się, bo na razie swoją odwagę wsadziłeś sobie tam, gdzie proponujesz wsadzić mi tabele. Proszę o szczegóły, szczegółnie te kwoty zaproponowane rodzicom. Zgadzam się z Walkerem-Jabłońscy spalili większość mostów w klubach, ale naprawdę najważniejsi są rodzice i chyba oni też powinni zawiadomić klub o zamiarze przejścia córki. Nie bardzo też rozumiem dlaczego przejście do MUKS to " złodziejstwo", a przejście do Gdyni, Gorzowa czy Polkowic to rozwój zawodniczki. Obrażacie trochę dziewczyny z MUKS twierdząc, że nie ma tu szkolenia, jedźcie do Poznania zobaczycie jak harują. Gratuluję dobrego samopoczucia zarozumiałym trenerom, bo mam wrażenie, że "goście" to w większości oni. Jeśli uważają, że nauczyli 14-15-letnie dziewczyny wszystkiego, to najlepszego.
A tak w ogóle to wydaje mi się, że ta sama osoba pisze post za postem, nie bardzo tylko rozumiem, że " szczegóły wkrótce". Albo coś wiem i piszę, albo nie wiem i siedzę cicho.
Najważniejsze są te zawodniczki a nie ich rodzice,a nie informowanie trenera o zamiarze przejęcia gracza z którym pracował przez kilka lat jest chamstwem (żeby nie powiedzieć gorzej ) ,nie twierdze że w niektórych przypadkach(może i w większości) przejście do większego klubu po kadetce(liceum) jest ze szkodą dla gracza ale to co i w jaki sposób się to robi nic dobrego nie wróży dla MUKSu a zła opinia o klubie(nie chodzi o szkolenie) może spowodować wybór np.Gorzów,Gdynia czy SMS .
AG
walker pisze:Najważniejsze są te zawodniczki a nie ich rodzice,a nie informowanie trenera o zamiarze przejęcia gracza z którym pracował przez kilka lat jest chamstwem (żeby nie powiedzieć gorzej ) ,nie twierdze że w niektórych przypadkach(może i w większości) przejście do większego klubu po kadetce(liceum) jest ze szkodą dla gracza ale to co i w jaki sposób się to robi nic dobrego nie wróży dla MUKSu a zła opinia o klubie(nie chodzi o szkolenie) może spowodować wybór np.Gorzów,Gdynia czy SMS .
Trochę traktujesz zawodniczki jak rzecz, bo co znaczy " przejęcie gracza". Przecież zarówno zawodniczka jak i jej rodzice musieli się na to zgodzić, chyba nikt ich nie szantażował, nikt tu nie mówi o tym, że zawodniczka również powinna powiadomić klub i trenera o tym, że chce odejść.
Jeszcze jedno-kilka jeśli nie kilkanaście zawodniczek przyszło do MUKS i jakoś nie słyszałem, żeby gremialnie ten klub opuszczały. Więc przynajmniej na razie wybór Gorzowa, Gdyni itp. pozostaje w sferze pobożnych życzeń. Oczywiście nie można założyć, że Jabłońscy nie przegną w którymś momencie.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
czekamy na te szczegoly
... wtedy bedzie mozna powiedziec.. "wyszlo szydlo z worka"
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
walker pisze:Żenada to co politykę prezentują ostatnimi czasy.Nie można im odmówić że nie mają szkolenia ale popalili większość mostów i dlatego pomijają drogę przy kupowaniu przez kluby czy trenerów danych dziewczyn,taka polityka długo im nic dobrego nie wróży a dziewczyny i ich rodzice słysząc jakie wałki robią zaczną wybierać inne wielkie kluby jak Gdynia,Polkowice czy Gorzów bo tam szkolenie idzie w dobrym kierunku a ludzie w większości są normalni.A jeśli chodzi o przykłady to na MP kadetek udało im się rozwalić co najmniej jeden zespół od środka podpisując z rodzicami tuż przed turniejem kontrakt nic nie mówiąc trenerowi który dowiedział się o tym w trakcie trwania już turnieju od osoby postronnej(wole nie pisać o kogo chodzi bo na tym może stracić to dziecko-chociaż pewnie i tak ta sprawa wyjdzie po czasie w środowisku).Na MP młodziczek również byli obecni "obserwatorzy" Muksu.
a nie byli też z innych klubów ???? wiesz np. na kadrze w Szczyrku parę dni temu (u 20 i u 18 ) to byli przedstawiciele chyba wszystkich klubów w Polsce , to chyba naturalna rzecz pozyskiwać zawodnika . a co do Muks , to oni robią to już znacznie wcześniej . od wieku 14-15 lat , pytam więc i co w tym złego ???? to takie Polskie piekiełko jest , mnie nie wybrali to są źli . Muks ma dobre szkolenie to fakt niezaprzeczalny , ich styl pozyskiwania młodych zawodniczek może kogoś razić .dlaczego więc tyle do nich przychodzi ????
Szkoli na pewno Szprotawa, Wierzawice,Ełk, Kolbudy a MUKS zbiera je i czasami wygrywa! Jeżeli są to dzieci z klubów, gdzie nie mają szans na dalszy rozwój OK! Trzeba tylko rozmawiać z trenerem klubowym, aby nie dowiedział sie o tym ostatni. No i nie można ich oszukać! Pozdrawiam!
-
Shrek nzl
[quote="Stary"]Szkoli na pewno Szprotawa, Wierzawice,Ełk, Kolbudy a MUKS zbiera je i czasami wygrywa! Jeżeli są to dzieci z klubów, gdzie nie mają szans na dalszy rozwój OK! Trzeba tylko rozmawiać z trenerem klubowym, aby nie dowiedział sie o tym ostatni. No i nie można ich oszukać! Pozdrawiam![/quote]
Gdynia w tym roku nic nie wyszkoliła????
Gdynia w tym roku nic nie wyszkoliła????
- FAIR PLAY
- Młodzik
- Kontaktowanie:
que pasa?
o czym jest ta rozmowa?
co Wam do tego jaki klub jak pozyskuje zawodniczki. wezcie poduche i poryczcie sobie jak az tak to boli. jak to juz ktos napisal, kazdy klub pozyskuje mlode zawodniczki, jest ok, ale jak muks tak robi to jest zlodziejstwo itp.
i gdzie sa te szczegoly, bo jestem ciekaw twojej wybujanej fantazji. jesli waszym zdaniem w muksie nie ma szkolenia. to ja nie wiem z kim dyskutuje. zawodniczki jak mowicie 14-15 letnie to sa kompletne grajki?
proponuje temat zamknac, bo nie wnosi on niczego do tego forum - chyba ze "nowych" gosci.
i gdzie sa te szczegoly, bo jestem ciekaw twojej wybujanej fantazji. jesli waszym zdaniem w muksie nie ma szkolenia. to ja nie wiem z kim dyskutuje. zawodniczki jak mowicie 14-15 letnie to sa kompletne grajki?
proponuje temat zamknac, bo nie wnosi on niczego do tego forum - chyba ze "nowych" gosci.
czy wy jestescie jacyś nienormalni...;/!najeżdżacie na MUKSale to przecież zawodniczki chcą tam przechodzić...bez ich zgody nie ma MUKS nic dogadania! a co do MP to warunki były pozytywne razem z dojazdem,wyżywieniem i spaniem.
A pozatym AZS nie lepszy...ściąga teraz zawodzniczki do rocznika 94...
A pozatym AZS nie lepszy...ściąga teraz zawodzniczki do rocznika 94...
Gdybym miał córke tez bym wysłał ja do Muks-u. Inne kluby w naszej lidze praktycznie kłada lache na młodzież lub maja druzyny młodziezowe tylko sznase przebicia sie do pierwszego składu oceniłbym jak szóstke w lotto. Według mnie takich MUKS-ów, SMS-ów w całej Polsce powinno byc jeszcze 5-6.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”