Co słychać w Gdyni?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Co słychać w Lotosie
ale w Gdyni to sobie chyba nikt nie robi zbyt dużych nadziei w związku z Elżbietą, raczej takie uzupełnienie składu jak Zawadka w poprzednim sezonie. tak mi się wydaje, bo przyznam, że zawodniczki kompletnie nie kojarzę.
więc nie ma się chyba zbytnio co rozpisywać, tylko czekać trzeba na potwierdzenie że kontrakty z Amerykankami przedłużone.
no i z Pawlak, bo o niej chyba nic ostatnio nikt nie wspomina? chyba, że przeoczyłam.
więc nie ma się chyba zbytnio co rozpisywać, tylko czekać trzeba na potwierdzenie że kontrakty z Amerykankami przedłużone.
no i z Pawlak, bo o niej chyba nic ostatnio nikt nie wspomina? chyba, że przeoczyłam.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Elżebieta Mukosiej 26-letnia koszykarka , które ostatnie lata spędziła w St. Zjednoczonych , Hiszpanii i Szwecji podpisała kontrakt z Lotosem PKO BP Gdynia. 26-letnia zawodniczka gra na pozycjach 2-3. (...)
źródło: radio gdańsk.
Cóż, gra na 2-3 a to chyba jak Pauline Krawczyk więc już raczej nie weźmiemy kolejnej Polki na te pozycje...
Swoją drogą szkoda, że np. Rosja lub Hiszpania nie wygrały ME bo może byśmy usłyszeli jakąś inną ciekawą plotkę od naszego PR, typu 'Ambrosimova lub Valdemoro rozmawia z Lotosem' 
źródło: radio gdańsk.
Cóż, gra na 2-3 a to chyba jak Pauline Krawczyk więc już raczej nie weźmiemy kolejnej Polki na te pozycje...

-
reaktywacja
- Junior
Nie bardzo rozumiem po co nam druga Zawadka (dziewczyna o doświadczeniu i - oby - umiejętnościach Eli). I do tego imienniczka rzeczonej.
Jestem stanowczym przeciwnikiem wynalazków typu Bruzgul, Zawadka, Mukosiej...
W nagraniu TVP Gdańsk jest info, że ma zostać w Gdyni również Podrug (no i Paula), a obie Amerykanki są bardzo blisko przedłużenia kontraktów...
Ciekawe co na Emiliję w Gdyni powiedzą w Koszycach.
W nagraniu TVP Gdańsk jest info, że ma zostać w Gdyni również Podrug (no i Paula), a obie Amerykanki są bardzo blisko przedłużenia kontraktów...
Ciekawe co na Emiliję w Gdyni powiedzą w Koszycach.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
Ela w 1997 roku w Białymstoku ustanowiła rekord szkoły w biegu na 600m - 1:53,23
a na poważnie:
to z Jefferson College. Trochę dawno dlatego poszukam czegoś z ostatnich sezonów.
Ale tak jak pisała Ann - pewnie będzie uzupełnieniem składu. Chociaż.. obym się mylił - trzymam kciuki i życzę powodzenia w Lotosie
a na poważnie:
2006-02-09 21:46
Elżbieta Mukosiej w 24 spotkaniach uzyskała średnio 16 pkt, 4 as, i 6 zb na mecz
to z Jefferson College. Trochę dawno dlatego poszukam czegoś z ostatnich sezonów.
Ale tak jak pisała Ann - pewnie będzie uzupełnieniem składu. Chociaż.. obym się mylił - trzymam kciuki i życzę powodzenia w Lotosie

-
walczacy z wiatrakami
- Żak
reaktywacja pisze:Ciekawe co na Emiliję w Gdyni powiedzą w Koszycach.
hahahahahahahahahahahahahaha
p.s. a od Bryzgul sie od....
i na dobre i na ZŁE!!!
Krawiec mówił w wywiadzie, że w Lotosie będzie 7 Polek i będzie. 7 sztuk. 
bball
http://www.fibaeurope.com/coid_rch1P,gV ... de_on.html
Wywiad z Turecką zawodniczką ; zastanawiają mnie dwa zdania :
When Gulsah Gumusay runs onto the court in Gdynia, Poland, on July 9, it won't be the first time she's played in a top-notch basketball competition this summer.
Nie przypominam sobie, żeby Turkmenki grały sparing \ naszym zespołem, cóż to zatem za wizyta 9 czerwca?
Dalej :
FIBA Europe: Thanks a lot, Gulsah. We'll see you in Poland.
Znaczy się ,należy sie rozumieć, ze chodzi o ME 2011 u nas?
Czy tez Krawiec zaszalał z egzotycznym transferem?
Wywiad z Turecką zawodniczką ; zastanawiają mnie dwa zdania :
When Gulsah Gumusay runs onto the court in Gdynia, Poland, on July 9, it won't be the first time she's played in a top-notch basketball competition this summer.
Nie przypominam sobie, żeby Turkmenki grały sparing \ naszym zespołem, cóż to zatem za wizyta 9 czerwca?
Dalej :
FIBA Europe: Thanks a lot, Gulsah. We'll see you in Poland.
Znaczy się ,należy sie rozumieć, ze chodzi o ME 2011 u nas?
Czy tez Krawiec zaszalał z egzotycznym transferem?
Naturalnie odnośnie tego sparingu z Turcją , to chodziło mi ,że nie przypominam sobie abyśmy grali ten sparing z Turcją w POLSCE.
Wow, trochę nie ogarnąłeś
Chodzi o U-20, na które przyjeżdża reprezentacja Turcji. A tego lata Gumusay grała już na Eurobaskecie na Łotwie.
ps. a tak w ogóle to Michael Jackson nie żyje
Wow, trochę nie ogarnąłeś
ps. a tak w ogóle to Michael Jackson nie żyje

Lotos PKO BP Gdynia kompletuje skład
Dwie kolejne polskie koszykarki dołączyły do kadry mistrza Polski. To Elżbieta Mukosiej i Magdalena Kaczmarska.
Pierwsza z nich ma 26 lat, 178 cm wzrostu i występuje na pozycji obrońcy. Koszykarską karierę zaczynała we Włókniarzu Białystok. W Polsce grała jeszcze w Wołominie. Potem próbowała swoich sił w USA. Tam grała w zespołach Jefferson College i Seton Hall, którego barwy reprezentowała w akademickiej lidze NCAA. Po powrocie do Europy Mukosiej zaliczyła epizody w lidze hiszpańskiej i szwedzkiej.
Kaczmarska to reprezentantka Polski do lat 20. Mierzy 183 cm wzrostu i gra na pozycji skrzydłowej. Jej ostatni klub to SMS Łomianki. W sezonie 2007/2008 występowała razem z nim w ekstraklasie. W 17 meczach przebywała na parkiecie średnio 25 min, zdobywała 9,8 pkt i miała 5 zbiórek.
Aktualnie w Lotosie PKO BP jest więc sześć Polek: Magdalena Leciejewska, Marta Jujka, Oliwia Tomiałowicz i Klaudia Sosnowska. Prawdopodobnie w Gdyni zostanie także Paulina Pawlak.
Kaczmarską jak i Tomiałowicz oraz Sosnowską kibice będą mogli zobaczyć w akcji od soboty do poniedziałku. W tych dniach reprezentacja Polski do lat 20 rozegra w Gdyni turniej towarzyski, który będzie zarazem ostatnim sprawdzianem Polek przed mistrzostwami Europy.
Plan turnieju: sobota, Słowacja - Ukraina (godz. 17), Polska - Węgry (19.15), niedziela, Węgry - Słowacja (17), Ukraina - Polska (19.15), poniedziałek, Ukraina - Węgry (17), Polska -Słowacja (19.15). Mecze odbędą się w hali przy ul. Kazimierza Górskiego w Gdyni.
Źródło: Gazeta Wyborcza Trójmiasto
Dwie kolejne polskie koszykarki dołączyły do kadry mistrza Polski. To Elżbieta Mukosiej i Magdalena Kaczmarska.
Pierwsza z nich ma 26 lat, 178 cm wzrostu i występuje na pozycji obrońcy. Koszykarską karierę zaczynała we Włókniarzu Białystok. W Polsce grała jeszcze w Wołominie. Potem próbowała swoich sił w USA. Tam grała w zespołach Jefferson College i Seton Hall, którego barwy reprezentowała w akademickiej lidze NCAA. Po powrocie do Europy Mukosiej zaliczyła epizody w lidze hiszpańskiej i szwedzkiej.
Kaczmarska to reprezentantka Polski do lat 20. Mierzy 183 cm wzrostu i gra na pozycji skrzydłowej. Jej ostatni klub to SMS Łomianki. W sezonie 2007/2008 występowała razem z nim w ekstraklasie. W 17 meczach przebywała na parkiecie średnio 25 min, zdobywała 9,8 pkt i miała 5 zbiórek.
Aktualnie w Lotosie PKO BP jest więc sześć Polek: Magdalena Leciejewska, Marta Jujka, Oliwia Tomiałowicz i Klaudia Sosnowska. Prawdopodobnie w Gdyni zostanie także Paulina Pawlak.
Kaczmarską jak i Tomiałowicz oraz Sosnowską kibice będą mogli zobaczyć w akcji od soboty do poniedziałku. W tych dniach reprezentacja Polski do lat 20 rozegra w Gdyni turniej towarzyski, który będzie zarazem ostatnim sprawdzianem Polek przed mistrzostwami Europy.
Plan turnieju: sobota, Słowacja - Ukraina (godz. 17), Polska - Węgry (19.15), niedziela, Węgry - Słowacja (17), Ukraina - Polska (19.15), poniedziałek, Ukraina - Węgry (17), Polska -Słowacja (19.15). Mecze odbędą się w hali przy ul. Kazimierza Górskiego w Gdyni.
Źródło: Gazeta Wyborcza Trójmiasto
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
- tankista
- Żak
- Kontaktowanie:
Jako ,że klub nie rozpieszcza nas pod względem dystrybucji gadżetów, proponuje wydanie serii szalików.

20zł
Jeżeli chętnych będzie więcej niż 50 osób to cena spadnie
Więcej info PW i gg 5120308

20zł
Jeżeli chętnych będzie więcej niż 50 osób to cena spadnie
Więcej info PW i gg 5120308
Wszystko pięknie, tylko dlaczego na szaliku nie dodaliście sobie MP za 2009?
Jezeli już coś produkować, to chyba aktualnego?
Saletra pisze:Wszystko pięknie, tylko dlaczego na szaliku nie dodaliście sobie MP za 2009?
kolego popatrz dobrze
A dobra juz widzę, wielkimi krowami napisane MP2009

Nie bardzo rozumiem istnienie ST na szaliku, ale ok, niech będzie
Czemu nie ma nic białego?
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”