Wieści z Pabianic

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
DanielPce
Żak

Re: Wieści z Pabianic

Postautor: DanielPce » 13 lipca 2009, 06:03

tommiiii pisze:i jak wiecie juz czy klub zlozyl podanie o dzika karte i czy ewentualnie tylko wy czy jeszcze jakies inne kluby????
i kiedy bedzie cos wiadomo???

Włókniarzyk złożył w 100% podanie o dziką kartę :)
Do końca miesiąca dano nam termin wpłacania kaucji i załatwienia wszelkich dokumentów (czyt. zaplecza finansowego) do chwili obecnej
nie ma konkretów co do sponsora.
Rozmowy toczą się cały czas na linii:
klub->miasto->Furman->miasto, i w tym momencie informacje się ucinają... :?
klub->miasto->Adamed
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 13 lipca 2009, 19:30

tommiiii pisze:i jak wiecie juz czy klub zlozyl podanie o dzika karte i czy ewentualnie tylko wy czy jeszcze jakies inne kluby????
i kiedy bedzie cos wiadomo???

Dzika karta - tylko jedno zgłoszenie
2009-07-13 12:54

Zarząd Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet informuje, że Pabianickie Towarzystwo Koszykówki zgłosiło pisemnie wolę uzyskania "dzikiej karty" na grę w rozgrywkach ekstraklasy kobiet w sezonie 2009/2010. Jest to jedyne zgłoszenie, jakie wpłynęło do Biura PLKK w wymaganym terminie, tj. do dnia 10.07.2009.

Do 31.07.2009 Klub ma czas na spełnienie wymogów, wskazanych w komunikacie Zarządu PLKK z dnia 1.07.2009.

Weryfikacja dokumentów i ostateczna decyzja w sprawie udziału PTK Pabianice w rozgrywkach w sezonie 2009/2010 zapadnie 3.08.2009.

Zarząd PLKK
www.plkk.pl

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 13 lipca 2009, 21:04

troszke mało czasu wam zostanie na skompletowanie składu
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 13 lipca 2009, 21:14

mysle ze to dla Pabianic jest najmniejszy problem, wierze w Was! Chałka musi miec gdzie grac w koncu haha ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 16 lipca 2009, 11:48

Kuba pisze:Do 31.07.2009 Klub ma czas na spełnienie wymogów, wskazanych w komunikacie Zarządu PLKK z dnia 1.07.2009.

Weryfikacja dokumentów i ostateczna decyzja w sprawie udziału PTK Pabianice w rozgrywkach w sezonie 2009/2010 zapadnie 3.08.2009.

Zarząd PLKK
http://www.plkk.pl

Te wymogi to niestety nie tylko finanse, ale również hala do gry, która obecnie nie spełnia wymogów PLKK .
Może być ciężko przeforsować warunkowe dopuszczenie jej do rozgrywek.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 16 lipca 2009, 16:08

Chyba naprwde jestem głupi w zeszłym sezonie ta hala była dobra w tym nie? To na Chwiałka w Poznaniu MUKS moze grac? Tam 700 osob moze i wejdzie ale napewno nie mozna tam grac w tym czasie meczu!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 22 lipca 2009, 17:51

PTK Pabianice: jednak poza ekstraklasą?

- Nie mamy w tej chwili 750 tysięcy złotych potrzebnych na grę w ekstraklasie – nie ukrywa prezes PTK Pabianice Piotr Zawirski. Co gorsza, coraz mniejsze są szanse, że ktoś przekaże klubowi brakujące pieniądze.
Zawirski wspólnie z prezydentem Zbigniewem Dychto i starostą Krzysztofem Haburą od kilku tygodni szukają sponsorów dla koszykówki kobiet w Pabianicach. Stworzyli listę firm, które mogłyby przywrócić w Pabianicach ekstraklasę. Niestety, tylko dwie – Aflofarm i Adamed zapowiedziały przekazanie pieniędzy i to w ograniczonym wymiarze. Na start w ekstraklasie potrzeba 750 tysięcy złotych. Dodatkowe 100 tys. zł. trzeba zapłacić za „dziką kartę”, uprawniającą do startu w najwyższej klasie rozgrywkowej. Do spełnienia tych warunków zostały jeszcze niecałe dwa tygodnie.
- Chcemy zorganizować jeszcze jedno spotkanie, rozszerzyć nieco listę potencjalnych sponsorów – mówi Zawirski.
Niestety, zostało już bardzo niewiele możliwości i wyścig z czasem coraz wyraźniej przegrywamy. Z aktualnym budżetem PTK będzie co prawda stać na występ w I lidze, ale zabraknie pieniędzy na kontrakty dla zawodniczek i o powrót do ekstraklasy będą musiały walczyć... juniorki. Taki scenariusz może oznaczać bardzo smutny koniec – spadek do II ligi i wymazanie Pabianic z koszykarkiej mapy Polski na dobre. Żeby nie powiedzieć – na zawsze.
http://www.mm.pabianice.pl/

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 22 lipca 2009, 18:07

Apel kibica koszykówki
Apel do prezydenta, Rady Miejskiej i przedsiębiorców o ratowanie pabianickiej koszykówki

Szanowny Panie Prezydencie, Panowie Radni, biznesmeni z Pabianic!

Koszykówka w Pabianicach istnieje od 45 lat. Przez wszystkie te lata wspaniale promowała nasze miasto. Nie raz, nie dwa miała ta dyscyplina trudności z pozostaniem na arenie. Ale zawsze pojawili się życzliwi ludzie: dyrektorzy zakładów, różni sponsorzy z Pabianic i nie tylko. Oni spotykali się, znajdowali środki i sposoby, aby pomóc, ponieważ byli to ludzie oddani miastu i idei sportu. Nie mieści mi się w głowie, aby nasze koszykarki zostały bez budżetu w „nagrodę” za promocję naszego miasta przez 45 lat!? Bo tak naprawdę w Polsce kojarzy się Pabianice tylko z dobrą koszykówką, niestety. Nasze dziewczyny brały udział w Mistrzostwach Polski, Europy, uczestniczyły w olimpiadach. Z pewnością obecna sytuacja jest bardzo przykra i krzywdząca dla twórców wielkości pabianickiej koszykówki, trenerów: Sroki, Langierowicza, Bajera, Słomińskiego, jak również dla byłych zawodniczek klubu. Zauważa się, że nasze wychowanki grają bardzo dobrze, są kupowane do innych klubów, więc świadczy to o dobrej pracy aktualnych trenerek młodych koszykarek. Bardzo serdecznie dziękuję Panu Piotrowi Zawirskiemu i firmie Hartmann za promocję naszego miasta. Bardzo się cieszę i i serdecznie dziękuję panu Furmanowi, że włączył się wraz ze swoją firmą w te działania, bo udowodnił, że kocha swoje miasto. Dziękuję również Polfie, Asseco, Pacobankowi i firmie Impuls-Med., że sponsorują nasze koszykarki. Apeluję do właścicieli i dyrektorów pabianickich firm: PHILIPSA, pana dyrektora Nowaka z PAMSO, właścicieli nowego sklepu Piotr i Paweł o wsparcie finansowe. W Pabianicach jest również wiele banków, które działając w tym mieści, powinny się w nim pokazywać między innymi poprzez sponsoring dla naszych dziewczyn, które niejednokrotnie rzucały na kolana tak znamienite kluby, jak Lotos Gdynia czy Wisła Kraków! A jaką mieliśmy satysfakcję z takich zwycięstw, my, obywatele małego miasta. Był czas, że po bilet na mecz wcześniej trzeba było stać trzy godziny. Koszykarki to niewątpliwa promocja Pabianic, wielokrotne mistrzynie Polski. Olimpijki i reprezentantki Polski zawsze będą promowały nasze miasto, ponieważ udzielając wywiadów, wymieniają tę magiczną dla nas nazwę - Pabianice. To wzory do naśladowania dla naszych wnuków, a jest tych wzorów niestety coraz mniej. Pan Prezydent ma dużo wydatków i kłopotów finansowych miasta, pozostawionych po poprzedniej ekipie władającej Pabianicami, apeluję więc do wszystkich innych ludzi dobrej woli o sponsorowanie koszykarek. Dla Państwa to będzie dobrą reklamą, zaś dla nas oznaczać będzie odbudowanie wiary w ludzi, w pielęgnowanie tradycji i promowanie patriotyzmu regionalnego!

Wierny kibic, były zawodnik „WŁÓKNIARZA”, oddany pabianiczanin

Nie ja napisałem ten apel, ale go popieram.
Kto chciałby również go poprzeć, może to zrobić dokonując wpisu na stronie:
http://www.zyciepabianic.pl/wydarzenia/ ... kowki.html

Aby dokonać jakiegokolwiek wpisu poparcia na powyższej stronie trzeba się zalogować.
Kto nie chce tego robić, a chce poprzeć ten apel, może przekazać mnie taką wolę (np. na PW) a ja dokonam wpisu poparcia w jego imieniu.
Portal ten czytają ludzie z Urzędu Miasta w Pabianicach,ze Starostwa w Pabianicach, właściciele lokalnych ( i nie tylko) firm.
Może dzięki tym wpisom zobaczą, że Pabianice są znane w Polsce właśnie z żeńskiej koszykówki.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 22 lipca 2009, 22:35

Tomek, napiszcie lepiej petycje do Furmana!!! Przecież ponoć miał sypnąć groszem i stworzyć "pakę nie z tej ziemii" :) :) :) !!!! No chyba że z niego taki "bizmesmem" że słowo jego nic nie warte :) :) :) :) ?!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 22 lipca 2009, 22:46

Zburzyć, zaorać i bułki tartej zasiać...
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
DanielPce
Żak

Postautor: DanielPce » 22 lipca 2009, 23:39

BasketFan pisze:
PTK Pabianice: jednak poza ekstraklasą?

- Nie mamy w tej chwili 750 tysięcy złotych potrzebnych na grę w ekstraklasie – nie ukrywa prezes PTK Pabianice Piotr Zawirski. Co gorsza, coraz mniejsze są szanse, że ktoś przekaże klubowi brakujące pieniądze.
Zawirski wspólnie z prezydentem Zbigniewem Dychto i starostą Krzysztofem Haburą od kilku tygodni szukają sponsorów dla koszykówki kobiet w Pabianicach. Stworzyli listę firm, które mogłyby przywrócić w Pabianicach ekstraklasę. Niestety, tylko dwie – Aflofarm i Adamed zapowiedziały przekazanie pieniędzy i to w ograniczonym wymiarze. Na start w ekstraklasie potrzeba 750 tysięcy złotych. Dodatkowe 100 tys. zł. trzeba zapłacić za „dziką kartę”, uprawniającą do startu w najwyższej klasie rozgrywkowej. Do spełnienia tych warunków zostały jeszcze niecałe dwa tygodnie.
- Chcemy zorganizować jeszcze jedno spotkanie, rozszerzyć nieco listę potencjalnych sponsorów – mówi Zawirski.
Niestety, zostało już bardzo niewiele możliwości i wyścig z czasem coraz wyraźniej przegrywamy. Z aktualnym budżetem PTK będzie co prawda stać na występ w I lidze, ale zabraknie pieniędzy na kontrakty dla zawodniczek i o powrót do ekstraklasy będą musiały walczyć... juniorki. Taki scenariusz może oznaczać bardzo smutny koniec – spadek do II ligi i wymazanie Pabianic z koszykarkiej mapy Polski na dobre. Żeby nie powiedzieć – na zawsze.
http://www.mm.pabianice.pl/

a także pod ww artykułem rozgorzała dyskusja na temat pabianickiej koszykówki.
swoje zdanie może wyrazić każdy czytający artykuł (nie potrzeba się rejestrować[logować], aby napisać swoją uwagę)

P.S
Jeżeli ktoś zdecyduję się napisać swoje zdanie, a jest z poza Pabianic, niech podpisze się z jakiej miejscowości klika :)
Obrazek

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 29 lipca 2009, 15:15

Nie stać nas na ekstraklasę
Pabianickie koszykarki w ekstraklasie raczej nie zagrają

Tak powiedział prezydent Zbigniew Dychto na środowej sesji Rady Miejskiej (29 lipca). Żeby koszykarki zagrały z najlepszymi drużynami w kraju, klub PTK potrzebuje od 800.000 zł do 2.000.000 zł.
– Nie mamy takich pieniędzy – powiedział prezydent.– Pytaliśmy pabianickich przedsiębiorców o sponsoring. Zainteresowanie było znikome. Tylko dwie firmy, które podjęły temat.
http://www.zyciepabianic.pl/

No to się wyjaśniło chyba wszystko :(
Jak zwykle-miasto pomogło :evil:

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 29 lipca 2009, 17:27

Szkoda ze niektorzy nie rozumieja ze sport to w gruncie rzeczy najprostrza reklama miasta... skoro pojawila sie szansa na to zeby zagrac w e-klasie i z niej sie nie korzysta to jaki sens istnienia tego zespolu - :evil: o ile zagracie w Ilidze i przy zalozeniu awansu za rok bedzie ta sama bajka... tym razem po raz nie wiem ktory padnie slowo kryzys, a za rok? :?
:(
Obrazek

MaksuP-ce
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MaksuP-ce » 31 lipca 2009, 00:20

Dno k... poprostu dno Furman i nasi juz niepowiem jacy radni i prezydencik topiący kase w szpital i w p...... :evil: :evil:
NIE STRASZNY NAM BÓL I CIERPIENIE NIE STRASZNY PORAŻKI SMAK,ZA WŁÓKNIARZ PÓJDZIEMY W OGIEŃ BO PO TO PRZYSZLISMY NA ŚWIAT

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 01 sierpnia 2009, 08:25

Dzisiejszego ranka pozyskałem bardzo smutną dla nas informację.
Ostatecznie nasze koszykarki nie zagrają w e-klasie.
Nie udało się zebrać funduszy niezbędnych do zbudowania silnego składu na e-klasę.
Z tego co wiem, to nie udało się zebrać funduszy aby w ogóle zgłosić klub do rozgrywek.
Niedoszły zbawca-firma Aflofarm obciął kwotę sponsoringu do...
Ehh-lepiej nie będę wymieniał tej kwoty, bo to żal.
Powiem tylko, że taką kwotę ,po odpowiedniej mobilizacji środowiska ,kibice zebraliby do "czapki" :!:
Naprawdę żenua panie Furman-żenua :evil:
Pozostaje nam gra w I lidze, do której drużyna została zgłoszona.
Żadnych nowych zawodniczek nie będzie.
Chyba żadna zawodniczka nie odmówiła gry.

źródło:wiarygodne :!:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”