Kadra Polski kadetek 1993-94

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

molten2
Nowy na forum

Re: Kadra Polski kadetek 1993-94

Postautor: molten2 » 20 lipca 2009, 17:42

Pierwsza przegrana naszej reprezentacji z Belgią 81:44.

Koperwas 6
Owczarzak 4
Jaworska J. 2
Woźniak 0
Jaworska K. 0
Pabisiak 12
Wiśniewska 4
Bolda 5
Miłoszewska 0
Puss 2
Feja 3
Jaworska B. 6

mentos23
Nowy na forum

Postautor: mentos23 » 20 lipca 2009, 17:45

moim zdaniem tegoroczna kadra to jedna wilka klapa, zawodniczki ktore moga ciagnac te gre to jedynie magda koperwas i kaja pabisiak. brakuje 2 kontuzjowanych zawodniczek Weroniki Urbaniak i Darii Rudzinskiej - chociaz z tego co slyszalem Daria w kadrze nie grała na pozycji rozgrywajacej, a szkoda.
Moim zdaniem jedynie 1 z blizniaczek zasluguje na miejsce w kadrze. Brakuje mi rozwiez Natali Pajki, i małej rozgrywajacej z sks12 warszawa - Agaty Opolskiej. Mianowicie moim zdaniem reprezentacji brakuje doswiadczonej rozgrywajacej. No i oczywiscie nie wiem czemu t pasieczny jest taki zapatrzony r94, moim zdaniem to duza roznica nie tylko fizycznie jak i psychicznie, ale to jest tylko moje zdanie. pozyjemy zobaczymy.

Gość

Postautor: Gość » 20 lipca 2009, 17:55

Myśle że jeśli chodzi o rozegranie to Jaworska Justyna i Dominika Owczarzak mogą spokojnie prowadzić gre. A Mała z SKS 12 nie jest na tyle dobra żeby dostać sie do reprezentacji. Jest przed nią jeszcze troche dziewczyn.

Gość

Postautor: Gość » 20 lipca 2009, 18:00

Dla scislosci to Urbaniak nie ma bo odpadla, a nie ma kontuzji juz. Bylo ich 15 i odpadly 3: Urbaniak, Blicharz i Gierada.

Przede wszystkim Katarzyna Jaworska jest za slaba na ta kadre. Dominika Miloszewska - wzrost, ale nic poza tym.. Kaja Pabisiak, ktora jest okolo 10 cm nizsza od niej miala wiecej od niej zbiorek i to grubo.

Dla mnie liderzy to Koperwas, Owczarzak i Pabisiak oczywiscie. Do gry duzo wnosi Beata Jaworska, wysoka, ale dynamiczna, duzo zbiorek i jakies pkt, Patrycja Bolda - rzuty z dystansu i zobaczymy jak bedzie na tym turnieju z jej 'reka', jesli bedzie jej wpadac to duzo da zespolowi ;) Justyna Jaworska i Dominika Owczarzakto jak dla mnie 2 rowne sobie rozgrywajace,potrafiace uspokoic, db podac i czasem cos rzucic. To by bylo na tyle jak dla mnie.

Gość

Postautor: Gość » 20 lipca 2009, 18:35

Bardzo piekny opis powyżej naszej kadry :)..tylko wynik fatalny! Zobaczymy jednak co dalej..;)!?

Gość

Postautor: Gość » 20 lipca 2009, 18:51

Krytykanci ruszyli. Ta kadra gra pierwszy oficjalny mecz większość zawodniczek jest rok młodsza od przeciwniczek.Po prostu w Polsce lepszych nie ma. Pabisiak, siostry Jaworskie przed MP w ogóle nie były brane pod uwagę przez trenera. Teraz można pisać że ta jest za słaba a inną trener pominął. Nikt rozsądny nie napisze że np. Opolska czy Urbaniak sprawiłby że wygramy z Belgią. Trener w jego przekonaniu wybrał wyróżniające się zawodniczki i nawet jeżeli się przy której pomylił to nie na tyle żeby miało to przesądzić o poziomie sportowym tej kadry. Myślę że trener Pasieczny podjął właściwą i odważną decyzję powołując wysokie perespektywiczne zawodniczki z rocznika 94. Może gdyby zabrał kilka silniejszych i bardziej ogranych zawodniczek z 93, jeżeli takie są to przegrałby dzisiaj 20 pkt. i co to by zmieniło? Mam nadzieję że ta kadra będzie grała z meczu na mecz lepiej. Wszystkim malkontentom na przekór.

młodaa6
Nowy na forum

Postautor: młodaa6 » 20 lipca 2009, 19:28

kadra 93 przegrała dzisiaj z bellgią na turnieju w filandii

młodaa6
Nowy na forum

Postautor: młodaa6 » 20 lipca 2009, 19:34

no i niby taka dobra kadra...i prosze bardzo jakie są tego skutki...miłoszewska niby taka gwiazda...tak samo jak puss...jak wiadać brak doświadczenia...

Gość

Postautor: Gość » 20 lipca 2009, 19:42

gwiazda Koperwas też nie zachwyca, czyżby poziom europejski ją przygniatał?
a Urbaniak dobra tylko na rozgrywki mazowieckiej ligi kadetek?.

młodaa6
Nowy na forum

Postautor: młodaa6 » 20 lipca 2009, 19:49

albo poprostu zbyt pewność siebie je zabiła albo poprostu mysl ze sa w kadrze ze sa najlepsze...
moim zdaniem urbaniak mogła by powalczyć w kadrze...

mentos23
Nowy na forum

Postautor: mentos23 » 20 lipca 2009, 20:02

jeśli chodzi o brakujace zawodniczki to
Daria Rudzińska - z tego co slyszalem kontuzja
Klaudia Czarnodolska
Agata Ostrowska
Karina Szybała
Magdalena Palac
dodam jeszcze ze moim zdaniem dobra decyzja t pasiecznego bylo zastapienie E Jackowskiej na B Jaworska, swietna decyzja
ale to sa tylko moje uwagi, a co wy myslicie?

młodaa6
Nowy na forum

Postautor: młodaa6 » 20 lipca 2009, 20:09

moje uwagi są takie że praktycznie cały czas trener zmieniał zawodniczki i one nie miały czasu żeby się tak mocno zgrać.
i jeszcze to że biorą same wysokie zawodniczki nie patrząc na ich umiejętności.

Gość

Postautor: Gość » 20 lipca 2009, 20:14

To niechodzi o krytykowanie czy trener czy ogolnie kadry, po jednym meczu osadzac nie mozna i bynajmniej nie chodzi tu o ten dzisiejszy mecz.

Przede wszytskim kadra nie bedzie dobra gdy beda tam sam indywidualnosci chocby nie wiem jak dobre, musi byc zgrana. A kadra z tego co mi wiadomo a duzo mi wiadomo w tym temacie-nie ma zadnej zagrywaki.Poza tym po cowkadrze jest az 5 centrow? moze lepiej byloby jedak wybrac sposrod duzego grona solidnych skrzydlowych? Ceni sie bardzo wg mnie ze trener Pasieczny daje kazdej pograc jak widac po czasie gry wtym meczu jak i w sparingach z bialorusia. To pomaga kazdej oswoic sie z presja i wogole. Jedna az tak duza zawodniczek z 94 to wg mnie jest niekorzystne.. niektore z nich Owczarzak, Puss, sa od dawna w kadrze, na zgrupowaniach i one juz 'wtopily' sie w gre, ale pozostale niebardzo.. Dla mnie wzrost to nie powinien byc glowny bodziec do wyboru zawodniczek.. dla przykladu spojrzmy na srednia wzrostu U16 Francji ktora dzis 'zmiotla' Finlandie (lista zawodniczek jest na blogu A.Curyla i tam jest ich wzrost). Uwazam ze bledem bylo wyrzucenie z kadry Urbianiak, ktora jednak jest doswidczona i ograna, oraz Gierady,ktora w sezonie dominowala w malopolsko-swietokrzyskim jak i powniej na cwirc i polfinalach MP, jest uniwersalna-db rzuca za 3 jak i jej wzrost pozwala na walke pod tablicami.

Wedlug mnie Urbaniak i Gierada powinny zastapic w tej kadrze K.Jaworska i Woźniak. K.Jaworska jest naprawde zaslaba na ten poziom, w swoim roczniku-owszem ale nie w 93, nie radzi sobie zupelnie. Natomiast Woźniak jestpoprostu o 'krok' slabsza od Owczarzak i Jaworskiej a az 3 rozgrywajace sa zbedne. A wsparcie na obwodzie, troszke wyzszych zawodniczek (Urbaniak i Gierada) byloby pomocne i korzystne.

To jest moje osobiste zdanie na ten temat, a z checia bedesledzic ich poczynania w Finlandii i Wloszech, bynajmniej nie z powodu krytyki trenera.

Dodajac do piszacych wyzej- B.Jaworska zdecydowanie dobry wybor i za tooklaski naprawde.
a co do innych: Czarnodolska istnieje tylko w swojej druzynie, na cwiercfinalach grala bardzo slabo.. Ostrowska w Korsarzu tez na finalach sie nie pokazala zbyt.. a codo reszty to osobiscie nie wiem jak wyglada ich gra takze nie komentuje ;)

Dla mnie: zdecydowanie Urbaniak i Gierada.

młodaa6
Nowy na forum

Postautor: młodaa6 » 20 lipca 2009, 20:28

jak dla mnie gierada i urbaniak też zdecydowanie na tak.
co prawda słyszłam ze od jakiegoś czasu urbaniak nie szło na kadrach.
a co do owczarzak,puss,bliźniaczki,fela(?) dużo osób liczyło na ich dobra gre a na meczu z belgią zdobywały po2,4 pkt.
więc co jest tego powodem?przereklamowane zawodniczki?

A.Majewska z GRACZ STARACHOWICE-co prawda nie dostała się z campu centralnego dalej na kadry ale gracz z ambicjami,chęciami i walką ;) pozytywnie!

Gość

Postautor: Gość » 20 lipca 2009, 21:10

Opanujcie się. Rozgoryczeni trenerzy i zawodniczki będą wypisywać nazwiska zawodniczek, które przewijały się przez wszystkie zgrupowania łącznie chyba ze 40 dni w ciągu roku i nie potrafiły przekonac do siebie trenera. Nie wiem czy Jaworska jest lepsza od Szybały a Kinga Woźniak od Urbaniak ale wiem że jeżeli ktoś chce wypisywać różne p... i bawić się w fachową ocenę selekcji przeprowadzonej przez trenera klasy mistrzowskiej to powinien podawać argumenty anie wpisywac że ta jest słabsza a ta lepsza. Jedynym poważnym argumentem może być to że trener na selekcję poświęcił aż rok a przez kadrę przewineło się bardzo wiele zawodniczek. Nie było za dużo grania i mało taktyki ( może i dobrze ) Podajcie nazwisko zawodniczki która mogłaby odegrać kluczową rolę w kadrze a trener ją pominął. Co do K. Jaworskiej zdobywała średnio kilkanaście pkt i zbierała ok. 10 piłek w MP w Sosnowcu więc dostała powołanie. Owczarzak, Wiśniewska i Woźniak brylowały na OOM. Myślałem że drogą do kadry jest dobra gra na ważnych imprezach a nie wpisy na forum że ktoś jest lepszy. Lepsi udowadniają to na boisku a nie na forum.

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”