Co słychać w Polkowicach??

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

plk_ONeal
Amator

Re: Co słychać w Polkowicach??

Postautor: plk_ONeal » 25 czerwca 2009, 22:14

bart_81 pisze:
hermes46 pisze:Sponsorzy wala drzwiami i oknami!!!! Miasto nie remontuje ulic, nie daje na szpitale tylko ładuja W KOSZYKÓWKE. Te czasy o których piszesz niestety mineły. Nie widzisz jak trudno jest skompletowac Twojemu klubowi w miare przyzwoitych zawodniczek? I co myslisz ze to z przypływu kasy? Chyba bardziej z jej braku!

Co nie zmienia faktu że, gdybysmy nie grali w Eurolidze to tych pieniędzy byłoby jeszcze mniej. Powiekszymy budżet (na miare mozliwosci oczywiscie), pojawiają się nowi sponsorzy, miasto też dołoży więcej. A o skład nasz sie nie bój, bedzie taki jakie mamy pieniądze. Ambicja nadrobimy inne braki jak to było w tym sezonie 8)
Ale widze ze zeszlismy z tematu Polkowic wogole wiec jak chcesz kontynuowac to zapraszam to gorzowskiego tematu 8)

bart_81 pisze:
hermes46 pisze:A to od gry w Eurolidze od razu budzet klubu rosnie? Mi sie wydawało ze od czegos innego (sponsorzy, miasto lub województwo). Idac ta logika Wisła i Lotos powinny byc tak bogate jak Real lub Barcelona! :lol: :lol:

No teraz hermes to walłes 8) A co nie rośnie?? Chyba jak zespół gra w Eurolidze to automatycznie sponsorów jest wiecej i wiecej pieniazkow daja prawda? Miasto daje bo dla niego to tez promocja..ehh

Jasny pisze:
Endrju pisze:
hermes46 pisze:Sponsorzy wala drzwiami i oknami!!!! Miasto nie remontuje ulic, nie daje na szpitale tylko ładuja W KOSZYKÓWKE. Te czasy o których piszesz niestety mineły. Nie widzisz jak trudno jest skompletowac Twojemu klubowi w miare przyzwoitych zawodniczek? I co myslisz ze to z przypływu kasy? Chyba bardziej z jej braku!

TY SIĘ O GORZÓW I KOMPLETOWANIE SKŁADU NIE MARTW :twisted:

Chyba nikt sie nie musi bac :roll:

A co, na forum "Co słychać w Gorzowie/Toruniu" nie można o tym pogadać?? Jasny może zostać, pozdrów Ojca.

W Polkowicach będzie większy budżet, to niewątpliwie, ale pieniądze nie grają takiej roli, bo gdy dwa lata temu mieliśmy pieniędzy w czort, to z transferami nie trafiliśmy zupełnie. Teraz będzie inaczej :)
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 26 czerwca 2009, 20:23

a co wybierasz sie do Tadka?
Ja ci bynajmniej nie obrazam (dla mnie to jest obraza jakktos pisze o Rydzyku w taki sposób dla nie wtajemniczonych Tadzio pochodzi z Olkusza)! W Toruniu prowadzi swoje biznesy, a z miastem ma mało wspólnego.
Odnośnie tematu ze zboczylismy masz 100% racji. Ciekawi mnie czy szukacie wzmocnień na pozycje która zajmowała Agata Gajda?
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 26 czerwca 2009, 20:49

hermes46 pisze:a co wybierasz sie do Tadka?
Ja ci bynajmniej nie obrazam (dla mnie to jest obraza jakktos pisze o Rydzyku w taki sposób dla nie wtajemniczonych Tadzio pochodzi z Olkusza)! W Toruniu prowadzi swoje biznesy, a z miastem ma mało wspólnego.
Odnośnie tematu ze zboczylismy masz 100% racji. Ciekawi mnie czy szukacie wzmocnień na pozycje która zajmowała Agata Gajda?

Bortelova powinna wypełnić lukę, co do powiększenia budżetu, to nie ma on najmniejszego znaczenia, bo kasa pewnie pójdzie na transport(tak jak dwa lata temu gdy graliśmy w FIBA) Co do składu to liczę, że wypalą wynalazki, czyli Parker i ta nowa planowana jak nie to będzie kicha :wink:
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 14 lipca 2009, 10:59

W Polkowicach władze klubu twierdzą, że z ostatnią koszykarką, która ma do nas dołączyć pośpiechu nie ma. Cieszą się, że udało się szybko skompletować trzon zespołu. Pod koniec lipca nasze koszykarki zaczynają treningi i standardowo jadą do Szklarskiej Poręby na obóz. prócz Parker i Carter. Obie będą dopiero we wrześniu;Parker na początku,Carter w połowie września.
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 14 lipca 2009, 11:48

według mnie jest dobre podejscie. Mozna obserwowac rynek a nie szastac zawodniczkami.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

friel
Kadet

Postautor: friel » 16 lipca 2009, 17:20

No ja się czuję trochę dziwnie jak was czytam co Gorzów robi w zakładce o Polkowicach to raz
co do polityki transferowej liczyłem że skoro w zeszłym sezonie byliście o włos od brązu to w tym będą już naprawdę powalające transfery, ale liczę że to się jeszcze zmieni że będzie zacięta walka o lokaty do samiutkiego końca i liga znów podniesie się o kilka poprzeczek w górę pod względem poziomu
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 16 lipca 2009, 17:39

friel pisze:No ja się czuję trochę dziwnie jak was czytam co Gorzów robi w zakładce o Polkowicach to raz
co do polityki transferowej liczyłem że skoro w zeszłym sezonie byliście o włos od brązu to w tym będą już naprawdę powalające transfery, ale liczę że to się jeszcze zmieni że będzie zacięta walka o lokaty do samiutkiego końca i liga znów podniesie się o kilka poprzeczek w górę pod względem poziomu

Daj kase to będą powalające transfery. U nas się nic pod tym względem nie zmieniło, wy macie eurolige to wiadomo, ze u was są zmuszeni do hitów, choć na razie i tak żadnych nie macie, co najwyżej mogą być strzał w "10" z resztą jak u nas.
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 16 lipca 2009, 19:13

friel pisze:No ja się czuję trochę dziwnie jak was czytam co Gorzów robi w zakładce o Polkowicach to raz

dla mnie obecny skład Polkowic pozwala zawodniczkom na rozwój. Z lat ubiegłych Orzełek miał skład medalowy a zajmował odległa pozycje.

plk_ONeal
Amator

Postautor: plk_ONeal » 21 lipca 2009, 20:27

Dziś w Monachium odbyło się losowanie grup Euroligi oraz Pucharu Europy. Nasze CCC trafiło do grupy D tych drugich rozgrywek.

Polkowiczanki zagrają hiszpańskim Ibiza Puig den Valls, szwajcarskim Nyon Basket oraz niemieckim TV 1872 Saarlouis. - Wynik losowania nie jest zły. Najmocniejszym rywalem wydaje się być zespół w Półwyspu Iberyjskiego, ale również Niemki to ekipa doświadczona. Łatwo na pewno nie będzie, ale będziemy w każdym meczu walczyć o zwycięstwo – skomentował losowanie Krzysztof Korsak, prezes CCC Polkowice. W tegorocznych rozgrywkach o Puchar Europy weźmie udział 19 zespołów podzielonych na pięć grup. Druga z polskich drużyn biorących udział w tych rozgrywkach – Wisła Can Pack Kraków trafiła dogrupy E, jedynej trzyzespołowej. Rywalkami krakowianek będą zespoły Mann Filter Zaragoza z Hiszpanii oraz Jolly JBS Sibenik z Chorwacji. W Eurolidze Lotos PKO BP Gdynia zagra w grupie D. Za rywalki gdynianki będą miały Spartak Moskwa, Fenerbahce Stambuł, Gambrinus Brno, Tarbes i Szeviep Szeged. Akademiczki z Gorzowa trafiły do grupy C, w której zmierzą się z MKB Euroleasing Sopron, Bourges Basket, Maxima Broker Koszyce, USK Praga i Rivas Ecopolis Madryt.

Ccckosz.polkowice.pl

To co, mamy szanse??
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 21 lipca 2009, 20:31

plk_ONeal pisze:Dziś w Monachium odbyło się losowanie grup Euroligi oraz Pucharu Europy. Nasze CCC trafiło do grupy D tych drugich rozgrywek.

Polkowiczanki zagrają hiszpańskim Ibiza Puig den Valls, szwajcarskim Nyon Basket oraz niemieckim TV 1872 Saarlouis. - Wynik losowania nie jest zły. Najmocniejszym rywalem wydaje się być zespół w Półwyspu Iberyjskiego, ale również Niemki to ekipa doświadczona. Łatwo na pewno nie będzie, ale będziemy w każdym meczu walczyć o zwycięstwo – skomentował losowanie Krzysztof Korsak, prezes CCC Polkowice. W tegorocznych rozgrywkach o Puchar Europy weźmie udział 19 zespołów podzielonych na pięć grup. Druga z polskich drużyn biorących udział w tych rozgrywkach – Wisła Can Pack Kraków trafiła dogrupy E, jedynej trzyzespołowej. Rywalkami krakowianek będą zespoły Mann Filter Zaragoza z Hiszpanii oraz Jolly JBS Sibenik z Chorwacji. W Eurolidze Lotos PKO BP Gdynia zagra w grupie D. Za rywalki gdynianki będą miały Spartak Moskwa, Fenerbahce Stambuł, Gambrinus Brno, Tarbes i Szeviep Szeged. Akademiczki z Gorzowa trafiły do grupy C, w której zmierzą się z MKB Euroleasing Sopron, Bourges Basket, Maxima Broker Koszyce, USK Praga i Rivas Ecopolis Madryt.

Ccckosz.polkowice.pl

To co, mamy szanse??

chyba w jednym regionie a nie całym Pucharze :lol:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 22 lipca 2009, 11:16

Rozmowa z KRZYSZTOFEM KORSAKIEM, prezesem CCC Polkowice
- W tym roku dość szybko zaczęliście kompletować skład. Jednak do tego, by na każdej pozycji były po dwie równorzędne zawodniczki wciąż brakuje jednego, dwóch nazwisk - na pozycje rzucającego obrońcy i centra?
- To prawda. Jestem zadowolony, że dość szybko udało się podpisać kontrakty ze zdecydowaną większością zawodniczek, które będą stanowić o sile zespołu w sezonie 2009/2010. Nie ukrywam jednak, że do pełni szczęścia potrzebujemy jeszcze jednej, dwóch zawodniczek. Przede wszystkim na pozycję rzucającego obrońcy. Na centrze mamy dwie koszykarki, ale jeszcze jeden mocny gracz na pewno by się przydał. Podchodzimy do tej sprawy spokojnie. Mamy doskonale spenetrowane rynki zarówno amerykański, jak i europejski. Na pewno znajdziemy takie koszykarki, które spełnią nasze oczekiwania.

- Już wkrótce rozpoczną się przygotowania zespołu do nowego sezonu. Jak one będą wyglądały?
- Zespół rozpocznie treningi w poniedziałek, 27 sierpnia. Początkowo będziemy ćwiczyć na naszych obiektach. Poza polskimi zawodniczkami będą się z nami także przygotowywać Natalia Trafimava oraz Weronika Bortelowa. 3 sierpnia wyjeżdżamy na dwunastodniowy obóz do Szklarskiej Poręby. Liczymy na to, że dopisze nam pogoda i będziemy mogli w spokoju budować formę pod kątem rozgrywek ekstraklasy i Pucharu Europy?

- W Pucharze zespół trafił do grupy D. Za rywali będzie miał hiszpańskim Ibiza Puig den Valls, szwajcarskim Nyon Basket oraz niemieckim TV 1872 Saarlouis. Jest pan zadowolony z wyników losowania?
- Nie są to złe wyniki. Najmocniejszym rywalem wydaje się być zespół w Półwyspu Iberyjskiego, ale również Niemki to ekipa doświadczona. Łatwo na pewno nie będzie, ale będziemy w każdym meczu walczyć o zwycięstwo. Chcemy awansować z grupy, a co będzie potem zobaczymy. W Pucharze chcemy zdobywać doświadczenie.

- Plan sparingów przedsezonowych jest już ustalony?
- Nie ukrywam, że chcemy grać dużo i z jak najlepszymi zespołami. Szczegółowy plan sparingów ustalimy z trenerami Koziorowiczem oraz Rusinem podczas zgrupowania w Szklarskiej Porębie. Wiem, że plany są bardzo ambitne. Na pewno rozegramy przedsezonowy turniej w Polkowicach w mocnej obsadzie. Mam nadzieję, że kibice dopiszą. Będzie możliwość obejrzenia ciekawych rywali.

- Dwójka naszych dziewczyn – Daria Mieloszyńska oraz Justyna Jeziorna zagrały na mistrzostwach Europy. Jak oceni pan ich grę?
- Cały nasz zespół zagrał w kratkę. Na początku było nieźle, a skończyło się niezbyt dobrze. Podobnie było z naszymi zawodniczkami. Justyna zaczęła rewelacyjnie. Jestem dumny z tego, że pokazała się z tak dobrej strony, bo jest to było nie było nasza wychowanka. Widać, że dzięki pracy trenera Koziorowicza zrobiła ogromny postęp, co mam nadzieję przełoży się też na grę w klubie. W przekroju całego turnieju Justyna na pewno nie dała plamy. Daria z kolei wypadła poniżej oczekiwań. Myślę, że nie tylko moich. Jestem jednak przekonany, że powodem było zmęczenie wyczerpującym sezonem ligowym. Daria ma olbrzymi potencjał i po wakacjach na pewno wróci do wysokiej dyspozycji.

- Decyzja trenera Koziorowicza o rezygnacji z pracy z kadrą to była dobra wiadomość dla klubu?
- Trener Koziorowicz jest doskonałym organizatorem. Potrafił sobie wszystko tak poukładać, że jego praca z kadrą w żaden sposób nie kolidowała z tym, co robił w klubie. Na pewno jednak łączenie tych funkcji wymagało od niego olbrzymiego zaangażowania i narażało go na podwójny stres. Teraz będzie mógł cała swoją wiedzę i energię spożytkować na rzecz klubu. A trener Koziorowicz to skarbnica wiedzy koszykarskiej.

- Pańska propozycja zniesienia zapisu o konieczności przebywania na parkiecie dwóch Polek została odrzucona przez radę nadzorczą Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet. Dlaczego taka decyzja jest zła dla klubów?
- Dziwię się kolegom, że nie przystali na ten pomysł. Dziś w klubach każdy liczy pieniądze. Ten przepis doprowadził do tego, że polskie zawodniczki mają często żądania finansowe niekoniecznie proporcjonalne do ich umiejętności. Często składają propozycje nie do przyjęcia. Coś z tym trzeba zrobić. Moja propozycja mogła doprowadzić do tego, by te wygórowane żądania płacowe obniżyć. Dziś jest tak, że polskie koszykarki wykorzystują ten zapis windując oczekiwania płacowe.

- Skoro już rozmawiamy o finansach, to proszę powiedzieć, jak będzie wyglądał budżet CCC Polkowice na przyszły sezon?
- Budżet będzie wyglądał nieźle (śmiech). Mówiąc poważnie, mamy deklaracje ze strony sponsorów o wsparciu na wyższym poziomie niż w poprzednim sezonie. Oznacza to większe pieniądze, a co za tym idzie mocniejszy skład. Oczywiście weźmiemy udział w rozgrywkach Pucharu Europy. Poza dwójką naszych głównych sponsorów, czyli firmą NG 2 Dariusza Miłka oraz gminą Polkowice reprezentowaną przez burmistrza Wiesława Wabika, prowadzimy zaawansowane rozmowy z innymi sponsorami. Myślę, że przyszły sezon będzie pod względem finansowym dobry. Mam nadzieję, że i sportowo będzie dobrze.

- Cele na przyszły sezon zostały już zdefiniowane?
- Rozmowy na temat celów jeszcze nie było. Odbędzie się wkrótce. Jedno jest pewne. Na pewno drużyna będzie w każdym meczu dawać z siebie wszystko i strać się grać najlepiej jak potrafi.

www.cccsport.pl

młodaa6
Nowy na forum

Postautor: młodaa6 » 22 lipca 2009, 12:04

ja mam takie pytanie.czy w przyszłym sezonie Justyna Jeziorna bedzie grać w Polkowicach??

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 22 lipca 2009, 12:42

Pewnie tak.
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

piotrek2100
Amator

Postautor: piotrek2100 » 25 lipca 2009, 09:33

a wiadomo mniej więcej kiedy bedzie rozgrywany ten turniej w Polkowicach???

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 28 lipca 2009, 23:20

Według Słowa Sportowego nasz klub szuka zmienniczki dla Jeziornej.
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”