Co słychać w Polkowicach??

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kuba
Oldboy

Re: Co słychać w Polkowicach??

Postautor: Kuba » 29 lipca 2009, 14:52

ginda pisze:Według Słowa Sportowego nasz klub szuka zmienniczki dla Jeziornej.

bez tego ani rusz w tej chwili.

pozycja nr 2 jest w tej chwili naszą największą "dziurą". (nie mowie w kontekscie pierwszej piątki, tylko ogólnie). poza "rzucającym obrońcą" jest dobrze/bardzo dobrze:
1) Vera, Ania, Paździoch
2) Justyna
3) Daria, Babicka, Bednarczyk
4) Trafimava, Carter, Podgajna
5) Parker, Rozwadowska,

wiec moim zdaniem "dwójka" powinna być teraz celem nr. 1. w dalszej kolejności ewentualnie jeszcze kogoś pod kosz, albo do stycznia dograć pod koszem tymi, co mamy, a w styczniu pokusić się o transfer pokroju Pierson itp ;-)

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 31 lipca 2009, 01:29

Kuba pisze:
ginda pisze:1) Vera, Ania, Paździoch
2) Justyna
5) Parker, Rozwadowska,

wiec moim zdaniem "dwójka" powinna być teraz celem nr. 1. w dalszej kolejności ewentualnie jeszcze kogoś pod kosz, albo do stycznia dograć pod koszem tymi, co mamy, a w styczniu pokusić się o transfer pokroju Pierson itp ;-)

Wszystko super, tylko co Trafimava robi w tym zestawieniu na czwórce???
To klasyczna trójka, na dwójce też zagra, ale na wymienionej przez Ciebie pozycji jej w życiu nie widziałem...
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 31 lipca 2009, 05:32

reaktywacja pisze:
Kuba pisze:
2) Justyna
5) Parker, Rozwadowska,

To klasyczna trójka, na dwójce też zagra, ale na wymienionej przez Ciebie pozycji jej w życiu nie widziałem...

A ja widziałem..np w zeszłym sezonie w Rybniku.

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 31 lipca 2009, 07:10

reaktywacja pisze:
Kuba pisze:
2) Justyna
5) Parker, Rozwadowska,

więc albo interesujesz się koszem bab w Polsce od 2 miesięcy albo jesteś kompletnym ignorantem!!

Tomcio Herkt by Ci powiedział na jakiej pozycji u niego w Poznaniu grała - w Olsztynie też coś o tym wiedzią...
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 31 lipca 2009, 12:51

A ja jeszcze dodam, że w Wiśle, gdy trenerem był Omanic, Toffi też grała czasem na PF. No a Rybnik w zeszłym sezonie to było oczywiste. Zdumiał mnie ten post jak mało który...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

plk_ONeal
Amator

Postautor: plk_ONeal » 31 lipca 2009, 13:23

bart_81 pisze:
reaktywacja pisze:
Kuba pisze:1) Vera, Ania, Paździoch
2) Justyna
5) Parker, Rozwadowska,

A ja widziałem..np w zeszłym sezonie w Rybniku.

Ok, Kuba, ok koledzy, może grać, ale zdecydowanie zamienić w tym zestawieniu Trafimavą i Babicką. Bez sensu mając obie na parkiecie dawać je na pozycje nominalnie gorsze.
Paździoch też raczej SG niż PG. :) Podgajna?? :)
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!

flash
Młodzik

Postautor: flash » 31 lipca 2009, 13:35

Tak jest optymalnie...

Bortelova/Pietrzak
Jeziorna/????(euro?)/Paździerska
Mieloszyńska/Trafimowa/Bednarczyk
Carter/Babicka
Parker/Rozwadowska

Trafimowej na dwójce to ja już nie bardzo widzę, ale na czwórce jak najbardziej. Zwłaszcza na słabą, polską ligę.
bball

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 12 sierpnia 2009, 08:54

CCC: Bardzo dużo gier kontrolnych

Znamy plan sparingów koszykarek CCC Polkowice. Zaczną dwa tygodnie po powrocie z obozu, a skończą kilka dni przed inauguracją rozgrywek ekstraklasy.

Podopieczne trenera Krzysztofa Koziorowicza do piątku przebywają na zgrupowaniu przygotowawczym w Szklarskiej Porębie. Ćwiczą głównie nad siłą oraz kondycją. - To elementy kluczowe we współczesnym baskecie, dlatego przykładamy do nich bardzo dużą wagę. To w dużej mierze dzięki nim wygrywa się mecze, a my chcemy wygrywać jak najwięcej – mówi Koziorowicz.

Po powrocie ze zgrupowania nasze dziewczyny będą kontynuować treningi na własnych obiektach. Ostatnim etapem przygotowań do sezonu będą mecze kontrolne, których zaplanowanych jest aż czternaście. - Nie ma lepszej metody na testowanie różnych wariantów taktycznych jak gra i to najlepiej z zespołami lepszymi od nas. Tylko wtedy można się czegoś nauczyć, zobaczyć co jest do poprawienia, na które elementy położyć nacisk – uważa trener Koziorowicz.

Nic dziwnego, że lista sparingpartnerów "pomarańczowych" jest długa. Polkowiczanki będą uczestniczyć w kilku międzynarodowych turniejach. - Zaczniemy w Jeleniej Górze. Tam, od 26 do 28 sierpnia zagramy z gospodyniami, słowackim MBK Rużomberok oraz Ostrovią Ostrów Wielkopolski – mówi Arkadiusz Rusin, drugi trener CCC. Następne mecze (4-5 września) polkowiczanki rozegrają w czeskim Hradcu Kralove z miejscowym Sokolem. Kolejny z turniejów, w którym wezmą udział odbędzie się w słowackich Koszycach w dniach 10-12 września. - Gambrinus Brno, jeden z bardziej utytułowanych klubów w Czechach, Maxima Broker Koszyce, węgierski Szeviep Szeged oraz słowacki Tartan Presov – to lista przeciwników.

Nie lada gratka czeka kibiców w Polkowicach. Od 17 do 19 września w hali sportowej przy ulicy Dąbrowskiego CCC gościć będzie czeski Sokol Hradec Kralove, słowacki Maksima Broker Koszyce oraz rosyjskie Dynamo Moskwa. Te trzy ekipy uzupełnione o drużynę "pomarańczowych" zmierzą się w turnieju o puchar prezesa CCC. Szczególnie atrakcyjnie zapowiadają się mecze z udziałem drużyny Dynama. To zespół, który regularnie uczestniczy bądź w rozgrywkach Euroligi bądź też w rywalizacji o Puchar Europy. Te ostatnie rozgrywki wygrał przed dwoma laty. W ostatnim sezonie rosyjskiej ekstraklasy stołeczna ekipa uplasowała się na trzecim miejscu. Fakt, że do Polkowic przyjedzie tak mocny zespół to duży sukces polkowickich działaczy.

Na zakończenie przygotowań 25 i 26 września CCC rozegra dwa spotkania z ekipą Super-Pol Tęcza Leszno. Będą to sparingi numer 13 i 14.

Ekstraklasy rusza 1 października. Pierwszym rywalem CCC będzie Wisła Can Pack Kraków.

Plan sparingów CCC

26-28 sierpnia – turniej w Jeleniej Górze
CCC zagra z Karkonoszami Jelenia Góra, MBK Rużomberok i Ostrovią Ostrów Wielkopolski.

4-5 września - Turniej w Hradec Kralove
dwa mecze

10-12 września - Turniej w Koszycach
CCC zagra z Gambrinusem Brno, Maximą Broker Koszyce, Szeviepem Szeged oraz Tartanem Presov

17-19 września – Turniej o puchar prezesa CCC w Polkowicach
CCC zagra z Maximą Broker Koszyce, Sokolem Hradec Kralove oraz Dynamem Moskwa

25-26 września
dwa mecze z Super-Pol Tęczą Leszno

www.plkk.pl

plk_ONeal
Amator

Postautor: plk_ONeal » 12 sierpnia 2009, 11:52

Kuba pisze:17-19 września – Turniej o puchar prezesa CCC w Polkowicach
CCC zagra z Maximą Broker Koszyce, Sokolem Hradec Kralove oraz Dynamem Moskwa

Ale obsada!! Rehabilitacja za rok poprzedni, gdy turnieju nie było... :)
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 17 sierpnia 2009, 22:55

Po długich staraniach działaczom CCC wreszcie udało się zakontraktować zawodnicz-kę na pozycję rzucającego obrońcy, która docelowo ma być zmienniczką dla Justyny Jeziornej. Rozpatrywano kandydatury m.in. Łotyszki Dity Krumbergi i Francuzki Sabrine Palie (o tę koszykarkę stara się też jeden z polskich klubów), a ostatecznie kontrakt z polkowickim klubem parafowała doświadczona, 31-letnia Irina Biryuk.
www.naszemiasto.pl
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 17 sierpnia 2009, 23:45

ginda pisze:
Po długich staraniach działaczom CCC wreszcie udało się zakontraktować zawodnicz-kę na pozycję rzucającego obrońcy, która docelowo ma być zmienniczką dla Justyny Jeziornej. Rozpatrywano kandydatury m.in. Łotyszki Dity Krumbergi i Francuzki Sabrine Palie (o tę koszykarkę stara się też jeden z polskich klubów), a ostatecznie kontrakt z polkowickim klubem parafowała doświadczona, 31-letnia Irina Biryuk.
http://www.naszemiasto.pl

Hmm, coś mi się wydaje, że nietrudno domyśleć się nazwy tego klubu. To chyba ten, który usilnie poszukuje SG na co najmniej solidnym poziomie euroligowym.:) Patrząc jednak na staty Palie z ostatniego sezonu i w ogóle przebieg kariery, to raczej nie byłoby oczekiwane wzmocnienie. Z tej trójki kandydatek do gry w Polkowicach najbardziej znana jest Krumberga, ale jej osiągi z Euroligi (średnio zaledwie 10 min w ostatnim sezonie) nie rzucają na kolana. Na ME miała podobne staty do Jeziornej. No ale zdecydowali się na Biriuk i oby był to dobry wybór dla CCC.:)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 23 sierpnia 2009, 19:43

Nowa nazwa klubu

Podczas posiedzenia Walnego Zebrania Delegatów Stowarzyszenia, które odbyło się 17 sierpnia została zmieniona nazwa Klubu. Nosi on teraz nazwę Miejski Klub Sportowy Polkowice, w skrócie MKS Polkowice.

W ramach klubu działąją: zespół koszykarek CCC Polkowice, zawodowa grupa kolarska CCC Polsat Polkowice oraz grupa kolarek górskich CCC Polkowice MTB.

www.cccsport.pl

czyli bardzo przeszkadzało "Orzeł", czy jak? :roll:

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 23 sierpnia 2009, 22:17

które odbyło się 17 sierpnia została zmieniona nazwa Klubu. Nosi on teraz nazwę Miejski Klub Sportowy Polkowice, w skrócie MKS Polkowice.
Ja myslałem ze to już dawno zaklepane cichaczem tylko nie podali do informacji publicznej, bo tym niusie juz w czerwcu słyszałem. Chyba, że 17 sierpnia to fałszywa data;/ a podali zeby było, ze świerzy news :oops: Ale jak to niektórzy w klubie mówia nazwa "Orzeł" to wymysł komunistyczny,bo jakoś klub się nazywać musiał :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Teraz mamy XXI wiek to pewnie doszli do wniosku, że trzeba pójść z duchem czasu. :lol: :lol: :lol:
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 24 sierpnia 2009, 17:40

dla kbiców i tak zostanie Orzeł
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

piotrek2100
Amator

Postautor: piotrek2100 » 26 sierpnia 2009, 20:02

Jak nasze dziwczyny w pierwszym meczu turnieju w Jeleniej Górze??? Jak mozna to jakieś statystyki...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”