TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Postautor: Endrju » 06 sierpnia 2009, 21:48

tego wam życzę - w kontekście Euroligi przede wszystkim. Choć chyba forumowicz Endrju liczył na dużo więcej - jeśli chodzi o wzmocnienia. a transfery Vidavić, Dureiki czy Spencer ,Piekarskiej nie powalają - ale (tu przyznaję rację) że rok temu też nikt nie wiedział o Zohnovej a się sprawdziła w PLKK. O Breitreiner i Taylor juź było wiadomo.. a ANOSIKE to klasowa zawodniczka - nawet w WNBA gra przyzwoicie....

Nie zapominaj ze my sie jeszcze w styczniu wzmocnimy ;) graczem ala Anosike... wiec raczej nie liczylbym na to ze po play-off nas przeskoczycie ;)

PS (co do transferow... fakt, liczylem na znacznie wiecej i lepsze...) ale cos czuje ze Vidacic bedzie wymiatac tak jak Katka w poprzednim sezonie :P obym sie nie mylil
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 sierpnia 2009, 02:57

Endrju pisze:
Nie zapominaj ze my sie jeszcze w styczniu wzmocnimy ;) graczem ala Anosike... wiec raczej nie liczylbym na to ze po play-off nas przeskoczycie ;)
l

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Bo z ostatnich wywiadów wynika ze takie wzmocnienie będzie wtedy, jeśli teraz już nikogo nie pozyskacie. A skoro ma do Was teraz jednak ktos dojsc.. (no chyba ze to bedzie Krupa ;-))

btw.. w jaki sposób rozmowa na temat wzmocnień Rybnika przeszła w spór Gorzowsko-Toruński?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 07 sierpnia 2009, 07:14

Greebo a kto powiedział że nie wymienimy kogoś w styczniu, tak jak to było w poprzednim sezonie? Wszystko bedzie zależało od wyników zespołu. A że nie jesteśmy zespołem który wypruwa sie z kasy do konca na transfery, to pieniadze sie na pewno znajdą 8)

koszykarz

Postautor: koszykarz » 07 sierpnia 2009, 08:16

Endrju pisze:
tego wam życzę - w kontekście Euroligi przede wszystkim. Choć chyba forumowicz Endrju liczył na dużo więcej - jeśli chodzi o wzmocnienia. a transfery Vidavić, Dureiki czy Spencer ,Piekarskiej nie powalają - ale (tu przyznaję rację) że rok temu też nikt nie wiedział o Zohnovej a się sprawdziła w PLKK. O Breitreiner i Taylor juź było wiadomo.. a ANOSIKE to klasowa zawodniczka - nawet w WNBA gra przyzwoicie....

PS (co do transferow... fakt, liczylem na znacznie wiecej i lepsze...) ale cos czuje ze Vidacic bedzie wymiatac tak jak Katka w poprzednim sezonie :P obym sie nie mylil

Na razie to tylko twoje pobożne życzenia...

Bo moim zdaniem gdybyście z kasą lepiej stali - to pozyskalibyście KLASOWE koszykarki (ANOSIKE byście zostawili)- gotowe do walki o finał ligi - a nie jakąś Vidavić , Dureikę , Spencer - nie mówiąc o Kruszynie... a tak to o finale możecie w sumie zapomnieć - ale to tylko moje zdanie.... :wink:

PS. Liczę że ta polemika nie będzie przedmiotem sporu - a raczej wymianą argumentów :wink: Pzdr

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 07 sierpnia 2009, 08:24

a ja mam pytanie do koszykarza po której jest u Ciebie kolejce PLKK? U mnie jeszcze zespoły odbywaja pierwsze treningi, zawodniczki pakuja torby czy to na obozy lub do nowych miejsc pracy. A u Ciebie sezon w pełni!!!! Ludzie troszke sie opamietajcie!!! Do sezonu naprwde jest bardzo daleko!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 sierpnia 2009, 09:29

Greebo pisze:
Endrju pisze:
l

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Bo z ostatnich wywiadów wynika ze takie wzmocnienie będzie wtedy, jeśli teraz już nikogo nie pozyskacie. A skoro ma do Was teraz jednak ktos dojsc.. (no chyba ze to bedzie Krupa ;-))

Na takiej samej jak ta, ze do Wisly ktos trafi w styczniu 8)

koszykarz pisze: a tak to o finale możecie w sumie zapomnieć - ale to tylko moje zdanie.... :wink:

Juz kiedys slyszalem podobna spiewke :lol: :lol: :lol: Widocznie historia lubi sie powtarzac ;)

Oczywiscie nie twierdze ze mamy lepszy czy porownywalny sklad do Wisly... bo troszke w tej chwili odstajemy, co nie znaczy jednak ze po play off znowu nie wejdziemy do finalu ;)... bo cel jest o wiele blizszy niz rowne 12 miesiecy temu... kiedy to nikomu przez mysl nie przeszlo zeby AZS kosztem Wisly wszedl do finalu.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

koszykarz

Postautor: koszykarz » 07 sierpnia 2009, 09:30

HERMES - To fajnie że u ciebie zawodniczki pakują torby :lol: :lol: :lol: U mnie podobnie...

Oceniam transfery . Chyba po to założono ten temat czyż nie ? To chyba zrozumiałe że w okresie letnim możemy ,,bazować '' tylko na tym co na papierze , chyba że to zawodniczki znane , albo takie które grają obecnie w WNBA...

Czymś przecież trzeba żyć w sezonie ogórkowym...

Co rok jest tak samo - więc Hermes - luzik...

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 07 sierpnia 2009, 10:16

Koszykarz zrozum jeszcze daleko jest do gry. W miedzyczasie moze wiele sie wydarzyc. Oceniac na podstawie papierów, czy wyników z poprzedniego sezonu lub tez z innych lig jest poprostu zenujace. Temat jest "transfery, plotki, informacje- sezon 2009/10"wiec piszcie na temat. Oceny kto bedzie grał w finałach lub o utrzymanie na dwa miechy przed liga mozna o kant d... potłuc!!! Nie chce mi sie czytac ze Gorzów w tym składzie nie ma szans na finał, a skąd wiadomo w jakim składzie i na jakich pozycjach Gorzów, Rybnik, Toruń lub Bydgoszcz beda kończyc sezon. A co zrobisz jak ten "słaby skład Gorzowa bez szans na finał" przejdzie sesje zasadnicza bez porazki? I co napiszesz ze ZWASZE UWAŻAŁEŚ GORZÓW ZA FAWORYTA LIGI? Ja sie hamuje z ocenami druzyn, bo nawet przed sezonowe turnieje nie odpaowiadaja na pytanie o sile poszczególnych ekip.

PS w temacie nie zauwazyłem słowa OCENA TRANSFERÓW wiec sobie daruj takowe.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 sierpnia 2009, 10:31

Bart81 - nie twierdze ze nikogo nie pozyskacie, pytam sie tylko na jakiej podstawie Endrju jest pewny ze pozyskacie, skoro - i tu do Endrju - nic takiego nie padło (a przynajmniej ja nie widziałem/słyszałem) z ust waszych działaczy/trenerów (a z naszych i owszem , wiec Twoj przykład nie trafiony)

Hermes: ocena transferów jak najbardziej podchodzi pod ten temat. Co będzie jak Gorzów wygra wszystkie mecze? To samo co rok temu - duża niespodzianka. I tyle.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 07 sierpnia 2009, 10:43

TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10
- taki jest temat?
- gdzie jest słowo OCENY TRNASFERÓW?

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 sierpnia 2009, 10:50

<lol>

czyli rozumiem że np temat Mecze o 7 miejsce: Utex ROW Rybnik-Tęcza Leszno 61-52 i 75-78 powinien być w ogóle pusty, bo przecież nie ma przy nim słowa: komentarze, relacje, dyskusje itd?

Debilizm.

Temat ma tylko zasygnalizować główny problem w nim poruszany. I tyle.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 sierpnia 2009, 11:35

Wiele osob twierdzi ze sklad AZS-u jest slabszy niz w poprzednim sezonie... wiec moze przyjrzyjmu sie jemu blizej.

Zawodniczki, ktore odeszly... ktore rozpoczynaly sezon 2008/09:

Breitrainer, Zohnova, Taylor + (Zalesiak i Crowford).

Przyszly w zamian: Spencer, Dureika, Vidacic , Piekarska

Taylor - Vidacic: pomimo ze Vidacic jest mala nie wiadoma to nie sadzę zeby byla gorsza zawodniczka od Taylor... ktorej najwiekszym atrybutem był wzrost... niestety wykorzystywany do gry przeciwko tym slabszym zespolom... bo z mocniejszymi przeciwnikami jak Wisla czy Lotos juz tak dobrze sobie nie radzila. Dlatego uwazam ze serbka może być nawet wiekszym wzmocnieniem... :) (ale przyjmijmy ze dysponuja podobnymi umiejetnosciami)...

Crawford - Piekarska: chyba nawet w formie z ME Piekarska jest lepsza od Crowford :lol: ... jezeli dobrze przepracuje caly sezon... nie bedzie balowala i podporzadkuje sie treningom (szczegolnie tym lekkoaltetycznym i silowym) to bedziemy mieli z niej moze troche pozytku. Jezeli bedzie "gwiazdorzyc" powinni sie jej jak najszybciej pozbyc.

Zohnova - Dureika: Oczywiscie po bardzo dobrym poprzednim sezonem kazdy w ciemno bralbym Katke... jednak nie jest powiedziane ze Julia nie bedzie grala na podobnym poziomie i to ona bedzie wielka niewiadoma dla innych klubów (tak jak Katka w poprzednim sezonie..., in minus Katki to to, ze poprostu jest juz rozrzyfrowana i jak ktos ja dobrze pokryje to poprostu nie istnieje (jednak potrzeba na to bardzo dobrej zawodniczki).

Breitreiner - Spencer: Co do Any bardzo zaluje, ze nie zostala w Gorzowie... prawdziwy z niej fighter... jednak w trenera Maciejewskiego "Prywatnych statystykach" byla 7 czy 8 zawodniczka... Jej najwieksza przewaga nad Spencer jest to ze posiada europejskie obywatelstwo i nie blokuje zakontraktowania kolejnej amerykanki. Jezeli jednak Sidnay zagra na takim samym poziomie jak w poprzednim sezonie w Koszycach w Euro to bedziemy z niej mieli wiele pozytku.

Porownujac wyzej wymieniane zawodniczki chcialbym uswiadomic co niektorym ze nie mamy skladu o slabszego od poprzedniego sezonu... grajac w Euro liczylem na zrobienie duuuzego kroku do przodu, jednak faktycznie pewnie finanse i inne rzeczy na to nie pozwolily.

Do naszego skladu mozemy dodac jeszcze jedna europejka co jeszcze bardziej wzmocni sklad.

Oczywiscie piszecie o Anosike ze stracilismy naprawde wiele... jednak nikt z was nie wie czy zima podobna zawodniczka do nas nie przyjdzie wiec z ocena zaczekalbym do konca stycznia.

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 07 sierpnia 2009, 13:06

Endrju w Twoich porównaniach przy każdej parze nazwisk króluje słowo "jeśli". Dla mnie osobiście może się okazać, że największy pożytek będzie z rąbiącej rok w rok postęp Kaczmarczyk.

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 07 sierpnia 2009, 13:47

fearless pisze:Endrju w Twoich porównaniach przy każdej parze nazwisk króluje słowo "jeśli". Dla mnie osobiście może się okazać, że największy pożytek będzie z rąbiącej rok w rok postęp Kaczmarczyk.

No a jak ma pisac? W koncu sezon dopiero za dwa miesiace.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 07 sierpnia 2009, 13:55

Zacząlem tylko od podsumowania transferów Rybnika - a tu nagle wyskoczono z wieloma wątkami :wink:

Chyba naturalne jest że jak jakiś klub kontraktuje jakąś zawodniczkę - to chyba kibice - także innych drużyn - mogą , a nawet mają prawo oceniać ten transfer...

Oceniłem Rybnik w ten sposób że mogą namieszać bo Sibora , Koc , Krężel - to znane - dobre koszykarki - więc jeśli trafia z zagranicznymi to mogą zawalczyć w play off... Potem BART81 napisał że z Energą też mogą wygrać - OK - no to ja napidsałem że z Gorzowem - bo tych transferach - także..

No i tu już się komuś chyba coś nie spodobało.....

Co do AZS Gorzów : pozyskaliście w sumie 4 niewiadome : , Piekarska w ME - dno , Spencer - teraz słabo w WNBA ale w Koszycach nieźle no i Vidavic - także niewiadoma... z Dureiką podobnie...

Także wcale nie ma pewności że AZS jest równi silny jak rok temu....

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”