Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Re: Co słychać w Wiśle?

Postautor: jimmy » 10 sierpnia 2009, 16:34

W Krakowie jest już taka koszykarka, co prawda poziomu CM to już raczej nie osiągnie - ale u boku Ignacja się pewnie rozwinie - tylko nie daj Boże, żeby ją do gry wystawiał
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 10 sierpnia 2009, 17:11

koszykarz pisze:Melain to przykład tego że koszykarki po zakończeniu kariery - lub u schyłku - mogą być przydatne.

Tak powinno być u nas - a nie - jak się spojrzy na naszą ławkę rezerwowych , asystentów itp. - dużo siwych dziadków się kręci..... 8)

znowu się nie zgodzę. kilka przykładów:
1.Toruń- asystentką jest Kasia Januszek
2.w Lotosie- Marcin Grygowicz
3.Polkowice- Arek Rusin
4.Gorzów- Robert Pieczyrak o ile się nie mylę
5.Tęcza-Krzysztof Zajc
w końcu Wisła- Jordi Aragones

pewnie sporo można o nich powiedzieć, ale że są starzy i siwi to niekoniecznie. co niektorzy tylko łysi :wink: więc generalnie to myślę, że wcale tak źle z tymi naszymi asystetntami nie jest:)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 10 sierpnia 2009, 17:16

ann pisze:
koszykarz pisze:Melain to przykład tego że koszykarki po zakończeniu kariery - lub u schyłku - mogą być przydatne.

Tak powinno być u nas - a nie - jak się spojrzy na naszą ławkę rezerwowych , asystentów itp. - dużo siwych dziadków się kręci..... 8)

znowu się nie zgodzę. kilka przykładów:
1.Toruń- asystentką jest Kasia Januszek
2.w Lotosie- Marcin Grygowicz
3.Polkowice- Arek Rusin
4.Gorzów- Robert Pieczyrak o ile się nie mylę
5.Tęcza-Krzysztof Zajc
w końcu Wisła- Jordi Aragones

pewnie sporo można o nich powiedzieć, ale że są starzy i siwi to niekoniecznie. co niektorzy tylko łysi :wink: więc generalnie to myślę, że wcale tak źle z tymi naszymi asystetntami nie jest:)

Z małym sprostowaniem, że od tego sezonu będzie nie asystentem a II trenerem. Ale funkcja w sumie podobna 8)

koszykarz

Postautor: koszykarz » 10 sierpnia 2009, 17:17

Ann - ale mi chodziło tylko i wyłącznie w kontekście naszej seniorskiej reprezentacji :) Za dużo tych prezesów , vice-prezesów , asystentów , asytenta asystentów... na ławce albo wokól ławki się kręci...Po co ? Choćby pewien pan który żuł gumę podczas śpiewania hymnu....

Było to widać choćby na ostatnich ME...

Nie chodzi mi o ligę... :wink:

Myślę że z tym ,,lysym '' to wiemy o kogo chodzi :lol: :wink:

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 10 sierpnia 2009, 17:41

Może jeszcze należy wspomnieć, że trenerką Rosji w tym turnieju była Anna Archipova...

koszykarz

Postautor: koszykarz » 10 sierpnia 2009, 17:46

moim zdaniem - jest kilka koszykarek które mogłyby być w sztabie szkoleniowym: Ela Trześniewska , Kasia Dydek , Beata Predehl , Sylwia Wlaźlak , Edyta Koryzna... Swoją wiedzą mogłyby pomóc ,,reprze'' - i to na każdym szczeblu (seniorki , reprezentacje juniorskie)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 10 sierpnia 2009, 18:45

Ann beda siwi i łysi jak dalej beda ogladac nieporadność zawodniczek pod koszem. Swietna gra w lidze lub w kadrze nie niesie od razu swietnej kariery trenerskiej. Tu z innej beczki przykładem moze byc Zbyszek Boniek.
Gratulacje! Oby wraz z przyjsciem do druzyny Wisły nie staneły jego osiagniecia terenerskie!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

.:Lukas:.
Żak

Postautor: .:Lukas:. » 10 sierpnia 2009, 20:19

koszykarz pisze:Ann - ale mi chodziło tylko i wyłącznie w kontekście naszej seniorskiej reprezentacji :) Za dużo tych prezesów , vice-prezesów , asystentów , asytenta asystentów... na ławce albo wokól ławki się kręci...Po co ? Choćby pewien pan który żuł gumę podczas śpiewania hymnu....

koszykarz za przeproszeniem przestan pierd... dokladnie wiesz dlaczego byl ow czlowiek na Łotwie i przypominanie jego obecnosci przy kazdej okazji mozna okreslic tylko jako nedza probe dowartosciowania siebie poprzez dokopanie innym...

A przeciez drogi koszykarzu mozna wybrac na wiceprezesa zarzadu kogos z Torunia i juz bedzie mogl jezdzic z kadra gdzie bedzie chcial :D proste :?: :?: :?:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 10 sierpnia 2009, 22:12

.:Lukas:. pisze:
koszykarz pisze:Ann - ale mi chodziło tylko i wyłącznie w kontekście naszej seniorskiej reprezentacji :) Za dużo tych prezesów , vice-prezesów , asystentów , asytenta asystentów... na ławce albo wokól ławki się kręci...Po co ? Choćby pewien pan który żuł gumę podczas śpiewania hymnu....

koszykarz za przeproszeniem przestan pierd... dokladnie wiesz dlaczego byl ow czlowiek na Łotwie i przypominanie jego obecnosci przy kazdej okazji mozna okreslic tylko jako nedza probe dowartosciowania siebie poprzez dokopanie innym...

A przeciez drogi koszykarzu mozna wybrac na wiceprezesa zarzadu kogos z Torunia i juz bedzie mogl jezdzic z kadra gdzie bedzie chcial :D proste :?: :?: :?:

Zeby podejmowac decyzje za Koziorowicza... :lol:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 11 sierpnia 2009, 07:07

Endrju pisze:
.:Lukas:. pisze:

Zeby podejmowac decyzje za Koziorowicza... :lol:

myslisz, że Kozioł czyta w myślach innych osób?

p.s.
mam nadzieję, że trenerem kadry zostanie Darek :D
i na dobre i na ZŁE!!!

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 11 sierpnia 2009, 10:48

[quote="walczacy z wiatrakami]mam nadzieję, że trenerem kadry zostanie Darek :D[/quote]

A ja, że ktoś inny..

OT, w U16 Ameryki USA wygrało z Dominikaną 128-17.. Ciekawe, jak bardzo zdemotywowane są zawodniczki po takiej porażce..
ObrazekObrazek

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 11 sierpnia 2009, 12:13

Walczacy nie wiedziałem ze p. Dariusz Maciejewski jest Twoim kumplem? No ale Wy czasami macie takie odzywki do terenerów lub zawodniczek ze włosy deba staja.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 11 sierpnia 2009, 12:43

Wystarczy tej dyskusji nie mającej nic wspólnego z Wislą..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 14 sierpnia 2009, 14:30

Hernandez od czwartku

Pierwotnie informowaliśmy, że hiszpański trener koszykarek Wisły Can-Pack, Jose Ignacio Hernandez zajęcia z drużyną rozpocznie w poniedziałek, 17 bm. Ostatecznie jednak pierwszy trening poprowadzi najprawdopodobniej dopiero w czwartek, 20 sierpnia.
Przyczyna tej zwłoki? Przylot Hiszpana do Krakowa w środę, 19.08. Nie ma w tym jednak nic szczególnego. Po prostu Jose Ignacio Hernandez potrzebował kilka dni oddechu po zakończonych, w minioną niedzielę, mistrzostwach Europy koszykarek do lat 16. Na włoskich parkietach prowadzona przez Hernandeza reprezentacja Hiszpanii grała przecież do końca, sięgając po złote medale. Oby teraz Wisła z Hernandezem też grała jak najdłużej...

(bat) - POLSKA Gazeta Krakowska
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
justi
Kadet

Postautor: justi » 19 sierpnia 2009, 11:57

Niech Wisła finiszuje dopiero w maju 2010

Polska Liga Koszykówki Kobiet, nadzorująca zmagania o mistrzostwo Polski, podała terminarz rozgrywek ekstraklasy.

Sezon będzie długi i intensywny. Rozpocznie się 1 października, a zakończy w ostatnim tygodniu kwietnia lub w pierwszym tygodniu maja przyszłego roku. Naturalnie mamy nadzieję, że będzie to dotyczyło zespołu Wisły Can-Pack. Podrażnionego przecież w ambicjach w minionym sezonie. Kiedy trzeba się było zadowolić brązowym medalem.

Obok ekstraklasowych obowiązków "Biała Gwiazda" będzie miała także pucharowe. W Pucharze Europy oraz w Pucharze Polski. W tych ostatnich rozgrywkach krakowianki będą obrończyniami trofeum.
W nadchodzącym sezonie finał Pucharu Polski zaplanowano na 7 marca 2010 roku. Natomiast wcześniej, 10 stycznia, rozegrany zostanie tradycyjny mecz gwiazd. Tym razem zmierzą się reprezentacja Polski z drużyną gwiazd ekstraklasy, wybraną przez kibiców i szkoleniowców.

Wracając do ekstraklasy, doszło do małej zmiany w pierwszej fazie play off. O miejsca 1 - 8 grać się będzie do dwóch zwycięstw. W kolejnych fazach już bez zmian, czyli w półfinale do 3 zwycięstw, a w wielkim finale do 4 wygranych spotkań (o medal brązowy do 3 zwycięstw). Jeżeli chodzi o Wisłę - dziś przylecą do Krakowa hiszpańscy szkoleniowcy, Jose Ignacio Hernandez i Jordi Aragones. Jutro o godz. 10 rozpocznie się pierwszy trening z udziałem nowego trenerskiego duetu. Po zajęciach przewidziano natomiast oficjalną prezentację szkoleniowców oraz ich spotkanie z dziennikarzami. Pozostaje więc trzymać kciuki za powodzenie nowej Wisły!

Wisła Can-Pack w rundzie zasadniczej ekstraklasy koszykarek:
1 października - CCC Polkowice (dom), 4.10 - Odra Brzeg (wyjazd), 7.10 - Artego Bydgoszcz (d), 10.10 - ROW Rybnik (w), 14.10 - AZS Poznań (d), 17.10 - Tęcza Leszno (w), 24.10 - pauza, 30.10 - Lotos Gdynia (d), 7.11 - ŁKS Łódź (w), 14.11 - Energa Toruń (d), 22.11 - MUKS Poznań, 28.11 - AZS Gorzów Wielkopolski (d), 5.12 - Lider Pruszków (w), 12.12 - Polkowice (w), 19.12 - Odra (d), 21.12 - Artego (w, możliwość przeniesienia meczu na 11 listopada), 17.01.2010 - ROW (d), 23.01 - AZS Poznań (w), 31.01 - Tęcza (d), 6.02 - pauza, 13.02 - Lotos (w), 20.02 - ŁKS (d), 27.02 - Energa (w), 10.03 - MUKS (d), 13.03 - AZS Gorzów (w), 17.03 - Lider (d).

Terminy fazy play off: 1. runda - 20, 24 i 27 marca 2010 (miejsca od 1 do 8 ), 2. runda - 30/31.03, 9/10 i 14.04 (miejsca od 1 do 4), 3. runda - 17/18, 24/25 i 28.04 oraz 1 i 3.05 (mecze o złoty medal) oraz 17/18, 23/24 i 27.04 (mecze o brązowy medal).

Wojciech Batko - POLSKA Gazeta Krakowska

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”