Co słychać w Polkowicach??

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Polkowicach??

Postautor: ginda » 26 sierpnia 2009, 20:39

Porażka Karkonoszy na otwarcie turnieju Polska Basket
Od porażki rozpoczęły swój udział w Międzynarodowym Turnieju Koszykówki Kobiet Polska Basket Jelenia Góra 2009 o Puchar Prezydenta Jeleniej Góry będącym jednocześnie III Memoriałem Mariana Koczwary koszykarki MKS MOS Finepharmu Karkonoszy Jelenia Góra. Nasz drużyna uległa grającemu w mocno osłabionym składzie CCC Polkowice 53:76. W barwach gości wystąpiła m.in. była zawodniczka AZS KK Małgorzata Babicka Spotkanie było wyrównane jedynie w pierwszych dwudziestu minutach, kiedy to grającym ambitnie jeleniogórzankom udawało się dotrzymywać kroku ekipie z Polkowic. Pierwszą kwartę naszemu zespołowi udało się nawet zremisować po 15. Tuż przed przerwą po serii błędów gospodyń polkowiczanki odskoczyły i na przerwę schodziły prowadząc 38:31. Po zmianie stron na parkiecie zdecydowanie przeważali goście. CCC zdominowało walkę pod tablicami, a nasz zespół miał dodatkowo duże problemy z agresywną obroną gości W 23 minucie było już 48:31 i stało się jasnym że naszemu zespołowi ciężko będzie uniknąć wysokiej porażki. Trzecią kwartę Karkonosze przegrały aż 7:20 i w ostatniej kwarcie goście spokojnie kontrolowali przebieg gry. Ostatecznie mecz zakończył się wysokim zwycięstwem CCC 76:53

MKS MOS Finepharm Karkonosze Jelenia Góra – CCC Polkowice 53:76 (15:15, 16:23, 7:20, 15:18)
Karkonosze: Mićków 16, Kret 15, Pawlukiewicz 10, Witkoś 5, Myćka 4, Krawczyszyn – Samiec 3, Kowiel, Fredziak, Iwanowicz.

jg24.pl

Grzegorz Kędziora
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

piotrek2100
Amator

Postautor: piotrek2100 » 26 sierpnia 2009, 21:25

http://www.jelonka.com/news,single,phot ... p,0#photos
Fotorelacja Karkonosze - CCC z turnieju w Jeleniej Górze...

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 26 sierpnia 2009, 22:03

choć Jelenia nie jest już mocnym zespołem to przekonywująca wygrana cieszy. Nogi dziewczyn z pewnością są jeszcze z ołowiu, więc jutro i w piątek powinno być jeszcze ciężej. ciekaw jestem jak spisały się młode, czyli Nowak i Podgajna. o naszej najnowszej koszykarce, Irinie, usłyszałem same dobre rzeczy jak na razie. oby tak dalej ;-)

edit:

Punkty dla Orzełka: Rozwadowska 16, Babicka 11, Bortelova 9, Paździerska 9, Biryuk 8, Pietrzak 8, Bednarczyk 7, Podgajna 6, Nowak 2.

piotrek2100
Amator

Postautor: piotrek2100 » 27 sierpnia 2009, 07:14

Mnie zastanawia co sie dzieje z Daria Mieloszynska??? Nie widzialem jej w nagraniu z treningu w TV Polkowice ani nie ma jej na turnieju... wie ktoś może co z Didi???

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 27 sierpnia 2009, 09:43

apeluje o spokój ;-) Daria niebawem będzie widoczna w turniejach i reportażach telewizyjnych. 8)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 03 września 2009, 14:30

info z Gazety Wrocławskiej:

- weekendowe mecze sparingowe jeszcze bez Amerykanek, które dojadą w przyszlym tygodniu i Siwej (kontuzja)
- rezygnujemy w tym sezonie z sukienek i przerzucamy się na stroje Spaldinga...
- 26.09 w Cuprum Arenie oficjalna prezentacja drużyny :?

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 03 września 2009, 16:28

Kuba pisze:info z Gazety Wrocławskiej:

- weekendowe mecze sparingowe jeszcze bez Amerykanek, które dojadą w przyszlym tygodniu i Siwej (kontuzja)
- 26.09 w Cuprum Arenie oficjalna prezentacja drużyny :?

:( :( super. jakby nie mozna bylo zrobić tego w Polkowicach :roll:
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 03 września 2009, 19:47

Kuba pisze:info z Gazety Wrocławskiej:

Wielka szkoda :(

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 03 września 2009, 19:47

Mam nadzieję, że robią takie coś, żeby ściągnąć do nas lubińskich fanów kosza, ale pewnie tylko chodzi o to, żeby coś się działo w p.Miłka galerii, bo raczej słabo ona na siebie zarabia. Ja się na pewno nie pofatyguję mam godność.
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 04 września 2009, 14:08

ja się zastanawiałem długo, jaki jest sens organizowania tej prezentacji w CA, a nie gdzieś w Polkowicach. Faktem jest, że u nas w mieście nie ma problemów z promocją, bo wszyscy w Polkowicach wiedzą, co to jest CCC, że są mecze kosza kobiet itd. w Lubinie z tym różnie, choć nie jednokrotnie widywałem tam plakaty zapraszające na nasze mecze. Fakt - może być to element majacy an celu zachęcenie lubinian do przyjazdu na mecze kosza do Polkowic, skoro w poprzednim sezonie czasami różnie bywało z frekwencją. Inna inszosć, to fakt niedawnego otwarcia CA, której właścicielem jest wspomniany już pan Miłek. od samego początku organizowane są w niej różne eventy mające zachęcić ludzi do przyjścia doń. Nie zdziwię się jednak, jeśli nasze koszykarki nie wzbudzą większego zainteresowania w "Zagłębiowym" mieście i całe przedsięwzięcie zakończy się wielką klapą... :? a u nas o frekwencje byłbym spokojny...

edit:

chwytliwy tytuł podstawą oglądalności na Onecie :lol:

Obrazek

Za niespełna miesiąc (1 października) ruszy kolejny sezon Ford Germaz Ekstraklasy. 26 września o godz. 18 w lubińskiej galerii Cuprum Arena zespół CCC Polkowice zostanie oficjalnie zaprezentowany kibicom i mediom - pisze "Polska - Gazeta Wrocławska".
W nowym sezonie polkowiczanki nie będą już występowały w charakterystycznych sukienkach, lecz w strojach przygotowanych przez firmę Spalding, która ubiera m.in. reprezentację Polski koszykarzy.

- Po trzech latach gry w sukienkach doszliśmy do wniosku, że warto dokonać jakiejś zmiany wizerunkowej. Postaramy się, żeby w nowych strojach dziewczyny też wyglądały bardzo kobieco - powiedział Krzysztof Korsak, prezes CCC.

onet.pl

Awatar użytkownika
SEP-CE
Młodzik

Postautor: SEP-CE » 05 września 2009, 21:46

A jak się nie mylę to 26 jest jakaś impreza w Centrum Piknikowym, czyli w sam raz idealna na prezentację, bo się zejdzie kupa ludzi :)

Aleeeeeeeee nieeeeeeeeeeeeee.... ;/

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 05 września 2009, 22:30

Sokół znokautowany

W rozegranym wczoraj pierwszy z dwóch meczów kontrolnych nasze dziewczyny pokonały czeski Sokół Hradec Kralove aż 91:51.

Od samego początku to podopieczne duetu trenerskiego Krzysztof Koziorowicz-Arkadiusz Rusin były zdecydowanie lepszym zespołem. Tylko trzecia kwarta, która zakończyła się remisem 19:19 była wyrównana. W pozostałych rywalki były jedynie tłem dla "pomarańczowych". Dziś drugi ze sparingów.

Sokół Hradec Kralove - CCC Polkowice 51:91 (15:23, 8:33, 19:19, 9:16)

Punkty dla CCC: Bortelowa 18, Mieloszyńska 17, Babicka 14, Trafimawa 9, Biryuk 7, Pietrzak 7, Rozwadowska 6, Paździerska 5, Bednarczyk4, Podgajna 2, Nowak 2.

Sokół pokonany po raz drugi

W dzisiejszym sparingu nasze CCC zanotowało drugie zwycięstwo na zespołem z Hradca Kralove. Tym razem jednak był bardzo zacięty.

W pierwszej potyczce Czeszki były jedynie tłem dla naszych dziewczyn. Dziś zagrały o niebo lepiej. Wczoraj do przerwy „pomarańczowe” prowadziły 30 punktami. Dziś był remis. Ostatecznie skończyło się dziewięciopunktową wygraną naszych. W szeregach CCC najlepiej punktowała Daria Mieloszyńska, która zaliczyła 21 „oczek”. Dziś polkowiczanki wracają do domu. W środę wyjeżdżają na kolejny turniej, tym razem do słowackich Koszyc.

SOKÓŁ HRADEC KRALOVE – CCC POLKOWICE 70:79 (20:18, 19:21, 15:18, 16:22)

Punkty dla CCC: Mieloszyńska 21, Babicka 18, Biryuk 15, Pietrzak 10, Rozwadowska 7, Bortelowa 5, Trafimawa 3
http://www.ccckosz.polkowice.pl
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 11 września 2009, 13:57

Dobre Anioły ograły CCC

W rozegranym wczoraj pierwszym meczu międzynarodowego turnieju w słowackich Koszycach nasze CCC uległo gospodyniom - Dobrym Aniołom 43:70.

Gospodynie przystąpiły do wczorajszego pojedynku, podobnie jak nasze dziewczyny, w niepełnym składzie. Mimo to, po pierwszej połowie prowadziły 17 punktami i już wówczas było wiadomo, że naszym trudno będzie powalczyć o wygraną. W drugiej połowie Dobre Anioły powiększyły przewagę o kolejne 10 oczek i mecz zakończył się ich wygraną 70:43. W szeregach CCC zadebiutowała amerykańska środkowa Nadia Parker, która w środę w nocy wylądowała na Słowacji. Zagrała 15 minut zdobywając 7 punktów. Zdaniem szkoleniowców nie zachwyciła, ale po wyczerpującej, trwajacej kilkanaście godzin podróży trudno było tego oczekiwać. Pojedynek z Dobrymi Aniołami był jak dotychczas najgorszym sparingiem w wykonaniu "pomarańczowych".

Dziś nasze dziewczyny zagrają z węgierskim Szeviepem Szeged.

Dobre Anioły Koszyce - CCC Polkowice 70:43 (19:6, 14:11, 19:18, 18:8)

Punkty dla CCC: Pietrzak 9, Babicka 8, Bortelowa, Parker po 7, Trafimawa 6, Mieloszyńska 4, Biryuk 2, Rozwadowska 0.

cccsport.pl

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 11 września 2009, 15:04

Wprawdzie Koszyce to zespół euroligowy (zresztą nasz przeciwnik w grupie), ale mimo to spodziewałem się wiekszego oporu ze strony Polkowic, a tu jedynie 43 punkty...

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 12 września 2009, 07:00

CCC przegrało po raz drugi, ale po lepszej grze

W drugim dniu międzynarodowego turnieju na Słowacji nasze dziewczyny przegrały z beniaminkiem Euroligi, węgierskim Szeviepem Szeged, 68:73.
Polkowiczanki zagrały zdecydowanie lepiej niż w pierwszym, wysoko
przegranym pojedynku z Koszycami. Wprawdzie po 20 minutach gry traciły do
rywalek 9 punktów (34:43), ale w drugiej odsłonie poprawiły defensywę i tę
część meczu wygrały 34:30.
Najrówniej grającą zawodniczką CCC w meczu z Szeviep Szeged była
zdobywczyni 17 punktów, Małgorzata Babicka. W ocenie trenerów, dobre
spotkanie rozegrała też Veronika Bortelova. Amerykanka Nadia Parker
zapisała na swym koncie 8 punktów, a do ich zdobycia potrzebowała zaledwie
13 minut.
W sobotę o godz. 11 polkowiczanki, w ostatnim meczu zmierzą się z etatowym uczestnikiem rozgrywek Euroligi, Frisco Sika (do niedawna Gambrinus) Brno.

Szeviep Szeged - CCC Polkowice 73:68 (19:17, 24:17, 17:18, 13:16)
Punkty dla CCC: Babicka 17, Bortelova 13, Pietrzak 9, Parker 8, Biryuk 7,
Mieloszyńska 7, Trafimawa 5, Paździerska 2, Rozwadowska 0.

cccsport.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”