Co słychać w Wiśle?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Co słychać w Wiśle?
to nie chodzi o to czy się kogoś lubi czy nie. mnie chodziło o aspekty czysto sportowe, a tutaj Skera( mimo słabszego ostatniego sezonu)jest koszykarką zdecydowanie lepszą niż Gajda, Waligórska, Radwan itp. a Patrycja Gulak i Ola Chomać sądze że niewiele miałyby do powiedzenia przy tym drewnie Maksimović. i broń boże nie każe Ci żadnej z nich zatrudniać ani tym bardziej lubić. wskazuje tylko na różnicę klas sportowych. ale to tylko moje skromne zdanie.
edit.
sądzę że pomimo ostatniego sezonu jest kilka klubów w Polsce które chetnie widziałyby Skerović w swoich składach;)
edit.
sądzę że pomimo ostatniego sezonu jest kilka klubów w Polsce które chetnie widziałyby Skerović w swoich składach;)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
po
1) Ja osobiscie Skery nie lubie. Tu wpływ ma Jej zachowanie i sposób podejscia do meczy ze słabszymi zespołami (zapamietam Jej wyraz twarzy w zeszłym sezonie w trakcie meczu z Energa w Krawkowie),
2) przestrzegam kibiców Energi ze jeden srenio udany sezon w wykonaniu Moniki Krawiec nie robi z Jej wielkiej gwiazdy, jak i całego zespołu nie robi od razu "kandydata na medal"
3) Slobodanka Maksimovic byłaby dla toruńskiego klubu sporym wzmocnieniem. Jej przejscie przyjałbym spora radościa,
4) zaczyna sie źle dziac w kazdym temacie (jak w lodówce) który otworze dwóch ludzi pisze ... o Toruniu. To taka uwaga odnośnie tego tematu.
PS. Przepraszam kibiców Wisły za zasmiecanie tego tematu!!!
Pozdrowienia
1) Ja osobiscie Skery nie lubie. Tu wpływ ma Jej zachowanie i sposób podejscia do meczy ze słabszymi zespołami (zapamietam Jej wyraz twarzy w zeszłym sezonie w trakcie meczu z Energa w Krawkowie),
2) przestrzegam kibiców Energi ze jeden srenio udany sezon w wykonaniu Moniki Krawiec nie robi z Jej wielkiej gwiazdy, jak i całego zespołu nie robi od razu "kandydata na medal"
3) Slobodanka Maksimovic byłaby dla toruńskiego klubu sporym wzmocnieniem. Jej przejscie przyjałbym spora radościa,
4) zaczyna sie źle dziac w kazdym temacie (jak w lodówce) który otworze dwóch ludzi pisze ... o Toruniu. To taka uwaga odnośnie tego tematu.
PS. Przepraszam kibiców Wisły za zasmiecanie tego tematu!!!
Pozdrowienia
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2009, 20:52 przez hermes46, łącznie zmieniany 1 raz.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
ann pisze:to nie chodzi o to czy się kogoś lubi czy nie. mnie chodziło o aspekty czysto sportowe, a tutaj Skera( mimo słabszego ostatniego sezonu)jest koszykarką zdecydowanie lepszą niż Gajda, Waligórska, Radwan itp. a Patrycja Gulak i Ola Chomać sądze że niewiele miałyby do powiedzenia przy tym drewnie Maksimović. i broń boże nie każe Ci żadnej z nich zatrudniać ani tym bardziej lubić. wskazuje tylko na różnicę klas sportowych. ale to tylko moje skromne zdanie.
edit.
jestem w stanie się z Tobą zgodzić....każdy ma swoją wizję budowy składu. Moja jest zbliżona do wizji Edo pod jednym warunkiem: W FGE chcąc powalczyć o TOP 4 "nie ujedzie się" bez wsparcia dobrych koszykarek zagranicznych...i teraz pytanie: albo Edo wierzy w te zawodniczki,które już ma,albo te panie wierzą za bardzo w niego?
hermes46 pisze:po
o tym kolego ze względu na spory szacunek do kibiców Wisły nie śmiałem nawet napisać....
Gajda z ostatniego rewelacyjnego sezonu:
9.2 pkt, 4.8 as, 2.6 zb, 3.5 straty
skuteczność:42 za 2, 25 za 3, 34 z gry
Skerovic z ostatniego marnego sezonu:
6.8 pkt, 3.4 as, 5.1 zb, 2.9 straty
skuteczność: 42 za 2, 29 za 3, 35 z gry
resztę pozostawie bez komentarza
i kończę bo to NIE temat o Toruniu.
a o zachowaniu, wyrazie twarzy Gajdy się nie wypowiadam, kto ogladał ME ten widział.
a o zachowaniu, wyrazie twarzy Gajdy się nie wypowiadam, kto ogladał ME ten widział.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
-
koszykarz
hermes46 pisze:tez o tym pomyslałem. No ale przy J. Moore nie byłoby zadnego problemu!
A po co Ci Skera? W sumie jak masz kase to sobie ja zatrudnij![]()
to nie pisz że zagraniczne Wisły z zeszłego roku oprócz Dupree i Boby nadają się do ładowania węgla... Bo każda byłaby wzmocnieniem w Toruniu. Nawet Skera w możliwie najgorszej dyspozycji...
Co do BOBY - oczywiście wziąłem poprawkę na jej najlepsze lata kariery - a faktyczną dyspozycję...
ann pisze:Gajda z ostatniego rewelacyjnego sezonu:
Ann a podaj wiek obu pan. Dla mnie sa to porównywalne staystyki. Tylko statystyki!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
-
koszykarz
ann pisze:matrix pisze:koszykarz pisze:
przecież Maksimovic to drewno... Wolałbym Skerovic chociażby...
z całym szacunkiem do Krakowa i kibiców Wisły nie chciałbym w drużynie ani jednej ani drugiej i to nie tylko ze względów czysto sportowych....
z całym szacunkiem dla kibiców z Torunia, to pokaż mi zawodniczki które Energa ma w składzie lepsze od Skerovic lub Maksimovic?
a tak btw żadna z nich nie zagrałaby w Toruniu "dzięki" osobie trenera, więc nie ma się co obawiać tych" słabeuszek" w grodzie Kopernika.
Obecnie też bym nie wziął - bo z BOBĄ nasze sobie jakoś radziły. ze Skerą podobnie - jest Gajda i Waligórska...
wiek???
Skera jest młodsza o ok. 4 miesiące.
otóż to, statystyki są bardzo porównywalne, tyle że sezon Skery był słaby a Gajdy świetny.

Skera jest młodsza o ok. 4 miesiące.
otóż to, statystyki są bardzo porównywalne, tyle że sezon Skery był słaby a Gajdy świetny.
-
koszykarz
krysti10 pisze:matrix pisze:krysti10 pisze:nie opowiadajcie bzdur... Skerović grała w Krakowie bodajże od sezonu 2004/2005 r i prawie przez ten cały czas była podstawową rozgrywającą w Wiśle w pierwszych trzech sezonach grała bardzo dobrze,dużo rzucała, trójek dopiero dwa ostatnie sezony to jej dużo słabsza gra i spadek formy
oczywiście,że masz rację!!!,ale czy po tych dwóch ostatnich sezonach miała Skerę zatrudnić Energa lub jakiś inny polski klub?
Myślę ,że Skera Enerdze mimo wszystko by się sprzydałazwłaszcza , nie ma w Toruniu jakiś nadzwyczajnie dobrych rozgrywających , a zmiana klubu wyszłaby jej na dobre ... nawet uważam wręcz, że wróciłaby choć trochę do swojej dawnej dyspozycji
Chyba sezon sie zbliża - bo dyskusję rozbrzmiewają
a SKERA na pewno znajdzie sobie jakiś klub - bo to klasa europejska.
krysti10 pisze:
Myślę ,że Skera Enerdze mimo wszystko by się sprzydałazwłaszcza , nie ma w Toruniu jakiś nadzwyczajnie dobrych rozgrywających , a zmiana klubu wyszłaby jej na dobre ... nawet uważam wręcz, że wróciłaby choć trochę do swojej dawnej dyspozycji
my możemy tylko gdybać....gra na parkiecie zweryfikowałaby wszystko!!!ile to już gwiazd nie odnalazło się w innych klubach i to nie tylko w koszykówce...
poza granicami 
krysti10 pisze:
ja w to nie watpie. Zreszta chyba w ponad 90% zespołow polskich Skera i Slobodanka byłyby wzmocnieniem.
krysti10 pisze:
owszem , to tylko moje osobiste rozważania.... a swoją drogą to co myślicie na temat dlaszych występów Skery w polskiej Ekstraklasie ?? - znajdzie sobie jakiś klub w Polsce czy poszuka go gdzieś zagranicami naszego kraju
??
myslę,że Jelena(słyszałem od przyjaciela,że jest niezwykle sympatyczną zawodniczką...) ma na tyle duże ambicje,że chce zawsze walczyć o jak najwyższe cele,ale jeśli już nie w Wiśle i nie w Lotosie to chyba w żadnym innym polskim klubie...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”