Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

flash
Młodzik

Re: Co słychać w Wiśle?

Postautor: flash » 16 września 2009, 20:35

ann pisze:
Oby tylko Magda szybko się wyleczyła i dostawała trochę minut, co będzie potrzebne zwłaszcza w kontekście PLKK.

o to się nie boję. Hernandezowi nie jest obce słowo rotacja :)
a transfer owszem zaskakujący, ale głównie dlatego, że już teraz ogłoszony i że zawodniczka na cały sezon. raczej wszyscy spodziewaliśmy się kogoś od stycznia.
jakże miło się tak czasem zaskoczyć :)

Rotacja rotacją, ale na 2-3 w Wiśle jest naprawdę gęsto i dla kogoś tam zabraknie miejsce. Stawiam, że dla Zohnovej...
Jesli chodzi o Castro-Marquez to przyznam, że nie nalezy do moich ulubionych zawodniczek, nie cenię jej jakoś szczególnie, ale z punktu widzenia Wisły to przemyślany transfer. NIe powinna mieć gwiazdorskich manier, bo w NBA i w Europie raczej zna już swoje miejsce w szyku. Potrafi trzepnąć z dystansu, wjechać pod kosz. W WNBA zalicza więcej niż przyzwoity sezon, na dodatek Hernandez ją zna i to pewnie przesądziło sprawę...
bball

Obserwator
Nowy na forum

Postautor: Obserwator » 16 września 2009, 21:03

Marta Fernandez jest już po pierwszym treningu

Wisła jednak pierwsza w Jaco Cup w Trutnowie. Rozpoczęła się sprzedaż karnetów na sezon 2009/10.
Pierwotnie koszykarki Wisły Can-Pack zajęły drugie miejsce w międzynarodowym turnieju Jaco Cup w czeskim Trutnowie. Tak w pierwszej wersji zadecydowali organizatorzy.

Jednakże po skandalu podczas finałowego meczu nr 3 USK Praga - Dynamo Kursk (zejście Rosjanek z parkietu w 22 min), Czesi zadecydowali, że pierwsza lokata przypadnie zarówno USK Praga jak i "Białej Gwieździe", a trzecie sklasyfikowane zostało Dynamo. Wychodząc z założenia, że wprawdzie Wisła uległa Dynamu, ale pokonała prażanki, a te z kolei za mecz z Dynamem otrzymały walkower.

Tyle w kwestii turniejowo-porządkowej. Zawsze lepiej być na 1. miejscu (nawet niesamodzielnie), niż na drugim...

Zważywszy na to, że sezon jest już bardzo blisko, rozpoczęto sprzedaż karnetów na spotkanie Wisły Can-Pack we własnej hali. Upoważniających do wstępu na wszystkie (w tym także w Pucharze Europy) spotkania wiślaczek w roli gospodarzy.

Cena karnetu to 200 złotych. Jednorazowo nie będzie to mały wydatek, ale na pewno mniejszy od tego, gdyby ktoś chciał chodzić na wszystkie mecze, każdorazowo kupując bilet. Jeśli bowiem dobrze pójdzie, to we własnej hali krakowskie koszykarki rozegrają ponad 25 spotkań.

Pierwszy trening z drużyną odbyła już Marta Fernandez.

Do Krakowa przybyła niemal w samo poniedziałkowe południe. Ale prosto z lotniska nie było sensu od razu udawać się na zajęcia. Poprzestano na spotkaniu z szefostwem "Białej Gwiazdy" oraz z trenerem Jose Ognacio Hernandezem.

Teraz pozostaje już tylko czekanie na przylot Amerykanki Janell Burse i Brazylijki Marques Castro Iziane, uzupełniających nową koszykarską Wisłę Can-Pack.

Gazeta Krakowska

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 17 września 2009, 05:26

A dziś w nocy obie Panie zagrały mecze w PO WNBA.

Burse na parkiecie była 11:29 min i w tym czasie zdołała złapać 6 fauli :? ooglnie jej dorobek wypadł marnie: 2 pkt (0/3 z gry), 4 zbiorki, 2 straty i 2 bloki.

Duzo lepszy mecz zagrała Marques: 29 min, 25 pkt (7/15 za 2, 3/7 za 3 i 8/1 za 1) do tego 3 zbiorki, 7 asyst i 3 straty.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 17 września 2009, 09:43

Greebo pisze:A dziś w nocy obie Panie zagrały mecze w PO WNBA.

Burse na parkiecie była 11:29 min i w tym czasie zdołała złapać 6 fauli :? ooglnie jej dorobek wypadł marnie: 2 pkt (0/3 z gry), 4 zbiorki, 2 straty i 2 bloki.

Duzo lepszy mecz zagrała Marques: 29 min, 25 pkt (7/15 za 2, 3/7 za 3 i 8/1 za 1) do tego 3 zbiorki, 7 asyst i 3 straty.

Brazylijka bardzo na plus. Jeśli chodzi o Burse to też nie ma co lamentować. Gra przeciw Leslie, Parker, Thompson czy Milton to niesamowicie wysoko postawiona poprzeczka. W PLKK nie będzie miała jej aż tak wywindowanej. W Pucharze Europy myślę, że podobnie, może jedynie od fazy pucharowej (w zależności na jakiego przeciwnika Wisła trafi)

koszykarz

Postautor: koszykarz » 17 września 2009, 11:15

Ogólnie Catro Marques ma ten sezon co najmniej dobry - a nawet zajebisty. To w dużej mierze dzięki niej Atlanta zmieniła się z chłopca dobicia - w czarnego konia rozgrywek - i mają już play off. Przecież kilka razy miała EVAL coś koło 30 pkt - więc to nie może być przypadek. Może nie ma tak renomowanego nazwiska jak Catchings , Leslie itp. ale na FGE czy FIBA na bank wystarczy...

Na FIBA macie fajny skład bo Cohen , Fernandez , Castro , Kobryn i Burse robią wrażenie.. Co do Polskiej ligi - no tu już trzeba troche przemeblować składzik bo muszą być 2 POLKI.

Uraz Skorek trochę przeszkodził ale chyba nie jest tak groźnie... No i jest przecież Wielebna (oby już zdrowa na bank) - i Pałka... Już chyba pobyt Doris przez 30 minut na parkiecie nie grozi :wink:

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 17 września 2009, 12:55

koszykarz pisze:Ogólnie Catro Marques ma ten sezon co najmniej dobry - a nawet zajebisty. To w dużej mierze dzięki niej Atlanta zmieniła się z chłopca dobicia - w czarnego konia rozgrywek - i mają już play off. Przecież kilka razy miała EVAL coś koło 30 pkt - więc to nie może być przypadek. Może nie ma tak renomowanego nazwiska jak Catchings , Leslie itp. ale na FGE czy FIBA na bank wystarczy...

Na FIBA macie fajny skład bo Cohen , Fernandez , Castro , Kobryn i Burse robią wrażenie.. Co do Polskiej ligi - no tu już trzeba troche przemeblować składzik bo muszą być 2 POLKI.

Uraz Skorek trochę przeszkodził ale chyba nie jest tak groźnie... No i jest przecież Wielebna (oby już zdrowa na bank) - i Pałka... Już chyba pobyt Doris przez 30 minut na parkiecie nie grozi :wink:

ad1 ja bym napisał - poprawny
ad2. no hohoho... kolego to co w tej druzynie robią Erika i Sanczo, oprócz czarnej roboty - bo wiadomo śmietankę spija Szakiła
ad3. no i pare razy miała eval minusowy - ale ten "trzepak" tak ma
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Obserwator
Nowy na forum

Postautor: Obserwator » 19 września 2009, 08:50

Dziś koszykarki Wisły II McArthur Kraków rozegrały towarzyskie spotkanie z AZS AFW Katowice.

Wiślaczki uległy rywalkom 61:69. Drużyna prowadzona przez trener Aldonę Patycką wzmocniona była dwoma zawodniczkami Wisły Can-Pack Kraków Pauliną Gajdosz i Agnieszką Kułagą. Ta druga w ostatniej kwarcie nabawiła się drobnego urazu i nie wyszła już na parkiet. Jak zapewniają działacze uraz jest niegroźny i nic nie stoi na przeszkodzie by zawodniczki zabrakło w meczu o Superpuchar Polski z Lotosem Gdynia.

Poczynania młodszych koleżanek obserwowały zawodniczki pierwszej drużyny Wisły Dorota Gburczyk, Agnieszka Majewska (Pałka) Magdalena Skorek i Ewelina Kobryn oraz prezes sekcji koszykówki kobiet Pan Piotr Dunin Suligostowski.
źródło: KibiceWisly.pl

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 19 września 2009, 09:09

nic nie stoi na przeszkodzie by zawodniczki zabrakło w meczu o Superpuchar Polski z Lotosem Gdynia.

trochę to napisane było nielogicznie wiec już zmienione na
nic nie stoi na przeszkodzie by zawodniczka zagrała w meczu o Superpuchar Polski z Lotosem Gdynia.

;)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 19 września 2009, 09:15

a w meczu pokazowym z Rożomberokiem?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 19 września 2009, 09:19

Obserwator pisze:Poczynania młodszych koleżanek obserwowały zawodniczki pierwszej drużyny Wisły Dorota Gburczyk, Agnieszka Majewska (Pałka) Magdalena Skorek i Ewelina Kobryn oraz prezes sekcji koszykówki kobiet Pan Piotr Dunin Suligostowski.

dziwne... jestem święcie przekonany, że od dwóch dni widzę go u nas na hali jak filmuje wszystkie nasze mecze sparingowe :lol:

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 19 września 2009, 09:23

Kuba pisze:
Obserwator pisze:Poczynania młodszych koleżanek obserwowały zawodniczki pierwszej drużyny Wisły Dorota Gburczyk, Agnieszka Majewska (Pałka) Magdalena Skorek i Ewelina Kobryn oraz prezes sekcji koszykówki kobiet Pan Piotr Dunin Suligostowski.

dziwne... jestem święcie przekonany, że od dwóch dni widzę go u nas na hali jak filmuje wszystkie nasze mecze sparingowe :lol:

dobrze, dobrze:)
w końcu widzę będziemy mieć przygotowania drużyny pod kątem większości meczów, rozpracowywanie przeciwnika i profesjonalne odprawy przedmeczowe.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 19 września 2009, 09:31

ann pisze:a w meczu pokazowym z Rożomberokiem?

Ann zadajesz mi trudne pytania 8)

Kuba mylisz chyba Pana Piotra z kimś innym od nas bo z moich informacji wynika, że jest tam ktoś inny :) . Możliwe ze Pan Piotr również tam był i wrócił.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 19 września 2009, 09:41

Marco pisze:

Kuba mylisz chyba Pana Piotra z kimś innym od nas bo z moich informacji wynika, że jest tam ktoś inny :) . Możliwe ze Pan Piotr również tam był i wrócił.

hmm... w istocie może być tak jak mówisz, bo po krótkich oględzinach Waszych stron klubowych widze, że Pan podpisywany jako Dunin to nie jest ta twarz, z którą zawsze łączyłem to nazwisko :lol: ... wychodzi więc moje niedopatrzenie :oops: staram się teraz znaleźć gdzieś to nazwisko, do którego będzie pasowała twarz znana mi z Waszej (i od dwóch dni naszej) hali...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 19 września 2009, 09:45

Kuba pisze:
Marco pisze:

hmm... w istocie może być tak jak mówisz, bo po krótkich oględzinach Waszych stron klubowych widze, że Pan podpisywany jako Dunin to nie jest ta twarz, z którą zawsze łączyłem to nazwisko :lol: ... wychodzi więc moje niedopatrzenie :oops: staram się teraz znaleźć gdzieś to nazwisko, do którego będzie pasowała twarz znana mi z Waszej (i od dwóch dni naszej) hali...

Robert Strupiechowski?

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 19 września 2009, 09:47

ann pisze:
Kuba pisze:
Marco pisze:Ann zadajesz mi trudne pytania 8)

Robert Strupiechowski?

no widzisz - i już nie muszę szukać :lol: dokładnie o tym dżentelmenie mówiłem i zawsze mialem go za "Piotra Dunina" - w sumie nie wiem dlaczego :roll: :wink:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”