1 kolejka FGE: Energa Toruń-MUKS Poznań 85-39
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: 1 kolejka FGE: Energa Toruń-MUKS Poznań
Licze na dobry mecz z obu stron. Mam nadzieje ze koszykarki MUKS-u nie poddadza sie tuz przed meczem tylko podejma walke. A wynik? No cóż sprawa otwartaze wskazaniem na Torunianki
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
hermes46 pisze:No cóż sprawa otwartaze wskazaniem na Torunianki
ale jesteś stronniczy....
czysta hipokryzja....
matrix pisze:Dobitnie jesteś w błędzie....Wiesz dlaczego Nasze seniorki wypadły tak słabo?,bo FGE przesilona jest różnego rodzaju jakości zawodniczkami zagranicznymi!!!,których w sezonie 2008/2009 naliczyłem około 70(słownie siedemdziesięciu). Popatrz kolego na ligę grecką czy białoruską...
Musimy wybrać: albo silne kluby z Amerykankami z WNBA na czele,albo reprezentacja....Z czego chcesz wybierać kadrę? z ośmiu(czołowa czwórka FGE) Polek występujących w "pierwszych piatkach"?
![]()
i jeszcze jedno: jaką ambicję ma wychowanka klubu nie dostająca w terminie kasy(jest to u Nas dosyć powszechne),a jaką Amerykanka?
Wiem. Otóz umówmy się - na papierze mamy większy potencjał nisz zespół Grecji czy tez Słowacji. Kwestia umiejętnego wykorzystania naszych koszykarek i opracowania jakiejkolwiek taktyki legła natomiast w gruzach. O pomste do nieba wołał atak pozycyjnym,a wyczyny naszych rozgrywających w ataku nie śniły się chyba nawet filozofom.
Gdyby ktoś umiejętnie posklejał grę naszych koszykarek a przede wszystkim miałby pomysł na nasz zespół, zapewne zaprezentowalibyśmy się znacznie lepiej. Daję głowę, że gdyby nasz zespoł prowadził np Pierre Vincent, bylibyśmy w "8" z przysłowiowym palcem wiadomo w czym.
Truizmem jest powtarzanie przeze fakt iż Słowaczki to "miernoty" kadrowe i nie tylko kadrowe, ale...taka jest prawda. Wstyd ,ze z zespolem który posiadał tylko jedną "normalną" koszykarkę jaką była Zirkova, daliśmy się ograć.
Reasumując moje wywody- to brak taktyki i zespołu nas zgubił, bo potencjał mieliśmy wyższy niż pare ekip, które zajęło miejsca powyżej nas i tutaj liga nie ma nic do tego.
A inna sprawa ,ze ja dawno postulowałem zebyśmy nie importowali z zza granicy cieniar, tylko "markowe" mozna powiedziec z rodowodem zawodniczki, ale większość zespołów woli importowac z zza granicy chłam ( w sumie jednak łatwo się mówi, bo jak nie ma kasy, to niestety własnei zza granicy sprowadza się cieniary)
Saletra pisze:matrix pisze:Dobitnie jesteś w błędzie....Wiesz dlaczego Nasze seniorki wypadły tak słabo?,bo FGE przesilona jest różnego rodzaju jakości zawodniczkami zagranicznymi!!!,których w sezonie 2008/2009 naliczyłem około 70(słownie siedemdziesięciu). Popatrz kolego na ligę grecką czy białoruską...
Musimy wybrać: albo silne kluby z Amerykankami z WNBA na czele,albo reprezentacja....Z czego chcesz wybierać kadrę? z ośmiu(czołowa czwórka FGE) Polek występujących w "pierwszych piatkach"?
![]()
i jeszcze jedno: jaką ambicję ma wychowanka klubu nie dostająca w terminie kasy(jest to u Nas dosyć powszechne),a jaką Amerykanka?
Wiem. Otóz umówmy się - na papierze mamy większy potencjał nisz zespół Grecji czy tez Słowacji. Kwestia umiejętnego wykorzystania naszych koszykarek i opracowania jakiejkolwiek taktyki legła natomiast w gruzach. O pomste do nieba wołał atak pozycyjnym,a wyczyny naszych rozgrywających w ataku nie śniły się chyba nawet filozofom.
Gdyby ktoś umiejętnie posklejał grę naszych koszykarek a przede wszystkim miałby pomysł na nasz zespół, zapewne zaprezentowalibyśmy się znacznie lepiej. Daję głowę, że gdyby nasz zespoł prowadził np Pierre Vincent, bylibyśmy w "8" z przysłowiowym palcem wiadomo w czym.
Truizmem jest powtarzanie przeze fakt iż Słowaczki to "miernoty" kadrowe i nie tylko kadrowe, ale...taka jest prawda. Wstyd ,ze z zespolem który posiadał tylko jedną "normalną" koszykarkę jaką była Zirkova, daliśmy się ograć.
Reasumując moje wywody- to brak taktyki i zespołu nas zgubił, bo potencjał mieliśmy wyższy niż pare ekip, które zajęło miejsca powyżej nas i tutaj liga nie ma nic do tego.
A inna sprawa ,ze ja dawno postulowałem zebyśmy nie importowali z zza granicy cieniar, tylko "markowe" mozna powiedziec z rodowodem zawodniczki, ale większość zespołów woli importowac z zza granicy chłam ( w sumie jednak łatwo się mówi, bo jak nie ma kasy, to niestety własnei zza granicy sprowadza się cieniary)
no i z tym postem całkowicie się zgadzam!!!
Saletra wiele osób zarzucało ze nasza liga jest sredniakiem w Europie. Sami tutaj podajecie przykłady potwierdzajace ten fakt!!!! Popatrzmy na wyniki sparingów i co mamy Polki gromia kluby lotewskie, czeskie , wygrywaja z rosyjskimi. A jak sa mecz kadry? Podniecamy sie zwyciestwami z Belgia. A ME pokazały ze nasze zawodniczki to raczej sredni poziom europejski.Fakt z 4 naszych najlepszych klubów mamy około 7 dobrych krajowych zawodniczek (naliczyłem ich 10 ale z różnych wzgledów nie zawsze wszystkie sa w 100% dysponowane). Popatrzmy na ich wiek i co mamy? Dziure wrecz loche. Dobrze ze w lidze gra taki MUKS gdzie sa odpowiednie osoby które sa w stanie uczyc przyszłe kadrowiczki.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
hermes46 pisze: Dobrze ze w lidze gra taki MUKS gdzie sa odpowiednie osoby które sa w stanie uczyc przyszłe kadrowiczki.
właśnie o tym chciałem napisać i ja sobie te "iskierki nadziei"(tak to nazywam) w czwartek na spokojnie obejrzę.....Casimiro,Antczak etc.
Hermes....dziewczyny z MUKsu predzej czy później zostana "wyłapane" przez możnowładców i zaistnieje tzw. kwadratura koła...
Matrix juz je wyłapano
-Durak
-Skobel
-Idczak
Skoblito faktycznie po tym sezonie zmieni klub. Obecnie gra AZS-u praktycznie polega na formie Idczak i Skobel
-Durak
-Skobel
-Idczak
Skoblito faktycznie po tym sezonie zmieni klub. Obecnie gra AZS-u praktycznie polega na formie Idczak i Skobel
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Idczak????? A co ona ma wspólnego z MUKSem???
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Szymon pisze:Idczak????? A co ona ma wspólnego z MUKSem???
Wera jest wychowanką AZS Poznań,ale wracając do tematu to dziewczyny z MUKS-u mają tą przewagę nad pozostałymi rówieśniczkami z innych klubów,że mogą spokojnie cieszyć się grą i minutami spędzonymi na parkiecie...Na nich nie ciąży żadna większa presja....Pewnych granic(VIDE ligowa tabela) nie przebrną,a do pewnego poziomu też się nie zniżą....Dosyć pewny komfort....
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
matrix pisze:Szymon pisze:Idczak????? A co ona ma wspólnego z MUKSem???
Wera jest wychowanką AZS Poznań,(...)
Jezuuuu......
Normalnie Toruń "koszykarskimi ekspertami" stoi

Szymon pisze:Jezuuuu......![]()
Normalnie Toruń "koszykarskimi ekspertami" stoi
no do 2005 Olimpia Poznań(dziewczyna miała wtedy 16 lat)....zadowolony jesteś?
PS. Może chcesz jeszcze wiedzieć z kim bawiła się w piaskownicy?
Wera jest wychowanką Olimpii i to jest fakt.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
dobrze walnełem sie odnośnie Wery. Panie Szynon mówiac grzecznie idz na spacer i na tematy o I lidze. Bo tam wasz klub gra!
hermes46 pisze:dobrze walnełem sie odnośnie Wery. Panie Szynon mówiac grzecznie idz na spacer i na tematy o I lidze. Bo tam wasz klub gra!
Bardzo cięta riposta. Przeproś i pod kołderkę.
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
hermes46 pisze:dobrze walnełem sie odnośnie Wery. Panie Szynon mówiac grzecznie idz na spacer i na tematy o I lidze. Bo tam wasz klub gra!
Wow..... ale mi pojechałeś
Cóż, dopóki Ty nie ograniczysz się do wypisywania swoich "złotych myśli" jedynie do tematów związanych z Toruniem, dopóty ja nie będę się ograniczał do 1ligi!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”