Euroliga 2009/2010
Moderatorzy: ann, Ałgaja, bart_81
Re: Euroliga 2009/2010
Ad. Casares - Ryga, żeby nie pisać dwa razy: viewtopic.php?f=2&t=9717&p=213799#p213799
Wiadomo kiedy dokładnie dołączy do Wisły Iziane Castro-Marques? Bo jednak Wisła ma dziurę na skrzydle, a szkoda byłoby zaprzepaścić szanse na dobry wynik w Eurolidze. Moim zdaniem wiślaczki jak się postarają, to mogą rozgrywki grupowe zakończyć bez porażki (ewentualnie jedną rezerwując na trudną do zdobycia twierdzę w Pecsu). Dwaj faworyci Euroligi - Walencja oraz Jeki są w jednej grupie, więc któraś z ekip będzie miała minimum jedną porażkę (w przypadku podzielenia się zwycięstwami). W podobnej sytuacji jest moim zdaniem Praga, która podobnie jak Wisła wygrała jeden z dwóch trudnych wyjazdów (z Bourges i czekać będzie jeszcze prażanki, tak jak krakowianki wyjazd na Węgry). Spartak raczej wyjdzie na czysto 10-0.
Trzymam kciuki za Wisłę. Nie spieprzcie takiej okazji jaką otrzymaliście w tym roku. Jeśli unikną kontuzji to ćwierćfinał powinien być spokojnie pod Wawelem a przy odrobinie szczęścia nawet Final Four.
Trzymam kciuki za Wisłę. Nie spieprzcie takiej okazji jaką otrzymaliście w tym roku. Jeśli unikną kontuzji to ćwierćfinał powinien być spokojnie pod Wawelem a przy odrobinie szczęścia nawet Final Four.
Gorzowska.TV pisze:Koszykarki KSSSE AZS PWSZ grają w Madrycie! Zobacz to na żywo
To już w czwartkowy wieczór. Koszykarki KSSSE AZS PWSZ Gorzów rozpoczynają batalię w Eurolidze. Pierwszy mecz podopieczne trenera Dariusza Maciejewskiego rozegrają w Madrycie, z miejscową drużyną Rivas.
Tylko u nas bezpośrednia relacja video z tego historycznego meczu. Zapraszamy już od godziny 19.30
http://www.gorzowska.tv
tutaj transmisja porażka :/
ale można oglądać także tutaj: www.febtv.com
a działa Ci transmisja na tej stronie hiszpańskiej?
bo mnie ani Gorzowska TV, ani to
bo mnie ani Gorzowska TV, ani to
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
mi działa wyśmienicie, bez żadnego problemu
kliknij z boku na competitiones FIBA i powinno wyskoczyć z boku do kliknięcia mecz Gorzowa
kliknij z boku na competitiones FIBA i powinno wyskoczyć z boku do kliknięcia mecz Gorzowa
dzięki za instrukcje:)teraz działa bardzo dobrze 
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
Transmisja w sieci odpowiada poziomowi gry naszego zespołu to jakaś masakra aby Cruse tak wyłapywała piłki Hiszpanki grają szaloną ale skuteczna koszykówkę na nasze ospałe dziewczyny
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
w Taranto do przerwy sensacja. Jeki przegrywają z gospodyniami 39:43
---------------------
jednak Jeki wygrały 79:72
Jeśli za tydzień zagrają w tak okrojonym składzie, to Walencja je zmiecie z parkietu u siebie
---------------------
jednak Jeki wygrały 79:72
Jeśli za tydzień zagrają w tak okrojonym składzie, to Walencja je zmiecie z parkietu u siebie
sama Cappie to zdecydowanie za mało. Bo po przeciwnej stronie będzie również Becky 
Jeki w konfrontacji z Walencją moim zdaniem bez szans. Może w play-off, ewentualnie w Final Four, gdy będzie Candace Parker
Jeki w konfrontacji z Walencją moim zdaniem bez szans. Może w play-off, ewentualnie w Final Four, gdy będzie Candace Parker
Dlaczego nie gra Dumerc... W sumie nie interesowałem się tym wcześniej ale teraz jakoś mnie to uderzyło - drugi raz nie ma jej w protokole.. Jakaś kontuzja? Czy co?

kristofer pisze:sama Cappie to zdecydowanie za mało. Bo po przeciwnej stronie będzie również Becky
Jeka grało dziś bez rozgrywającej i jeśli Dumerc (trudno znaleźć informacje o tym, co jej jest, oprócz enigmatycznego zwrotu-problemy zdrowotne) nie wróci na mecz z Walencją to na pewno Ros Casares ma spore szanse wygrać..
Apropos gdybania o przyszłości, to Hammon znalazła się w Walencji by zastąpić kontuzjowaną Valdemoro i kontrakt ma podpisany tylko do końca roku. Nie wiem czy Ros Casares będzie stać na zatrudnienie jej dłużej...jeśli nie, to jednak dużo więcej + po stronie składu Jeka.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
nie wiem jak wygląda sytuacja w hiszpańskiej lidze (czy są limity obcokrajowców), ale Ros Casares może zatrudnić Becky tylko i wyłącznie na Euroligę, bo w lidze hiszpańskiej to spokojnie obroni tytuł.
Niby Jeki są trochę wzmocnione, ale Ros Casares także, na dodatek grają w tym składzie kolejny sezon. W zeszłym sezonie już podzieliły się z Jekami punktami. A na Uralu były bliskie wygrania. Dopiero po dogrywce zeszły z boiska pokonane. Jeki i Spartak to chyba niepokonane zespoły na własnych parkietach od kilku sezonów (mam na myśli Euroligę, bo w lidze nawzajem te zespoły wygrywały na wyjazdach)
Niby Jeki są trochę wzmocnione, ale Ros Casares także, na dodatek grają w tym składzie kolejny sezon. W zeszłym sezonie już podzieliły się z Jekami punktami. A na Uralu były bliskie wygrania. Dopiero po dogrywce zeszły z boiska pokonane. Jeki i Spartak to chyba niepokonane zespoły na własnych parkietach od kilku sezonów (mam na myśli Euroligę, bo w lidze nawzajem te zespoły wygrywały na wyjazdach)
Jeka 2 sezony temu przegrało u siebie z Bourges, przez co zepchnęło nas z 2 pozycji w grupie przed PO..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
kristofer pisze:nie wiem jak wygląda sytuacja w hiszpańskiej lidze (czy są limity obcokrajowców), ale Ros Casares może zatrudnić Becky tylko i wyłącznie na Euroligę, bo w lidze hiszpańskiej to spokojnie obroni tytuł.
Jak można zatrudnić tylko na euroligę? że Hammon ma co np. wtorek stawiać się w Walencji i w czwartek może sobie wracać do domu..i tak w kółko? trochę bez sensu...
Tak samo bez sensu jak to, że miałaby siedzieć w Hiszpanii cały czas, a z racji nie grania w lidze dostawać mniej kasy...
Zresztą zobaczymy...raczej nieprzypadkowo Ros Casares podpisało z Becky kontrakt tylko na 2 miesiące.
kristofer pisze:Niby Jeki są trochę wzmocnione, ale Ros Casares także, na dodatek grają w tym składzie kolejny sezon. W zeszłym sezonie już podzieliły się z Jekami punktami. A na Uralu były bliskie wygrania. Dopiero po dogrywce zeszły z boiska pokonane. Jeki i Spartak to chyba niepokonane zespoły na własnych parkietach od kilku sezonów (mam na myśli Euroligę, bo w lidze nawzajem te zespoły wygrywały na wyjazdach)
Kilka lat to pojęcie względne...ale w sezonie 2006/2007 był taki zespół, któremu w grudniu udało się wygrać w Moskwie
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Wróć do „Rozgrywki w Europie/ME”