Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: matrix » 09 listopada 2009, 13:19

rzymi pisze:Katarina Ristić

Być może torunianki wystąpią w spotkaniu z krakowską Wisłą wzmocnione. Dzisiaj bowiem do Torunia ma przyjechać kolejna nowa koszykarka. Będzie nią Katarina Ristić. Słowenka grała już w Ford Germaz Ekstraklasie. W latach 2006-2008 reprezentowała barwy AZS-u PWSZ-u Gorzów Wlkp., a w latach 2008-2009 grała w AZS-ie Jelenia Góra.
www.nowosci.com.pl
PS. panowie...czy tak ciężko podać źródło?,a nie wiecie coś z tzw. poczty pantoflowej. :wink:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 09 listopada 2009, 13:24

Uuu to cieniara :( - miałem nadzieję, że takiego pokroju zawodniczki juz w naszej e-klasie ni zagrają :roll: . Ej no, nie zal Wam pieniędzy tak dziadowsko ulokowanych? Wasza, sprawa ale jesli już sie wzmacniać to kimś porządnym, a nie zawodniczka , która w porywach, "wyjudzi" eval na koniec ligi pokroju "9,4" np.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 listopada 2009, 13:37

Saletra pisze:Uuu to cieniara :( - miałem nadzieję, że takiego pokroju zawodniczki juz w naszej e-klasie ni zagrają :roll: . Ej no, nie zal Wam pieniędzy tak dziadowsko ulokowanych? Wasza, sprawa ale jesli już sie wzmacniać to kimś porządnym, a nie zawodniczka , która w porywach, "wyjudzi" eval na koniec ligi pokroju "9,4" np.

Teraz się wypowiem na temat tego zaznaczam ewentualnego transferu
co do przeszłości Katki to na pewno racja.....,ale skad możemy wiedzieć,jakie zawodniczka prezentuje umiejetnosci sportowe na dzień 09.11.2009? :lol:

mama
Żak

Postautor: mama » 09 listopada 2009, 14:04

Keti przed chwila została przywieziona do Torunia cała i zdrowa :-) Jeżeli będzie grała tak jak jest sympatyczna to będzie Energa miała z Niej pożytek.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 09 listopada 2009, 14:07

Bez dwóch zdań . RISTIĆ to cieniara jakich mało..... Robi tyle złego co dobrego.... Głupie straty to jest domena...
Tak na dobrą sprawę : ,,na C.h.u.j. ' ona nam ???

Mamy przecież Gajde , Waligórską , Krawiec , Radwan , Gladdenową... a tymczasem RISTIĆ od nich wszystkich jest zwyczajnie słabsza..... a WZMOCNIENIE to chyba powinno być ,,lepsze''

Lepiej sprowadzić kolejną pod kosz -bo z Lesznem wcale nie było znaczącej poprawy pod koszem...

Nasi działacze chyba naprawdę nie wiedzą co robić z kasą... Mamy budżet na poziomie CCC - a sprowadzając taką miernotę znowu zostaniemy na tym 5 miejscu... a Orzeł będzie walczył o medal...

Liczę że Ristić się nie sprawdzi i w styczniu działacze pomyślą nad WZMOCNIENIEM a nie takim czymś...

zomo
Nowy na forum

Postautor: zomo » 09 listopada 2009, 14:16

koszykarz pisze:Bez dwóch zdań . RISTIĆ to cieniara jakich mało..... Robi tyle złego co dobrego.... Głupie straty to jest domena...
Tak na dobrą sprawę : ,,na C.h.u.j. ' ona nam ???

Mamy przecież Gajde , Waligórską , Krawiec , Radwan , Gladdenową... a tymczasem RISTIĆ od nich wszystkich jest zwyczajnie słabsza..... a WZMOCNIENIE to chyba powinno być ,,lepsze''

Lepiej sprowadzić kolejną pod kosz -bo z Lesznem wcale nie było znaczącej poprawy pod koszem...

Nasi działacze chyba naprawdę nie wiedzą co robić z kasą... Mamy budżet na poziomie CCC - a sprowadzając taką miernotę znowu zostaniemy na tym 5 miejscu... a Orzeł będzie walczył o medal...

Liczę że Ristić się nie sprawdzi i w styczniu działacze pomyślą nad WZMOCNIENIEM a nie takim czymś...

Nic dodać nic ująć.Lepiej za Chomać i Ristić sprowadzić solidnego centra i sklad bylby super.Ciekawe jak Omanić podzieli czas między wszystkie małe.Może potrzebuje konfliktu w drużynie żeby mieć na co zgonić złe wyniki, bo prowadzenie meczy w jego wykonaniu jest często żenujące.Myśle że z jego CHARYZMY niewiele zostanie.A co do nadmiaru szmalu to może popytać dziewczyny jak to jest naprawdę.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 listopada 2009, 14:25

Nikogo w życiu nie skreślam i moim zdaniem trzeba dać dziewczynie szansę.....Szkoleniowiec na własne oczęta niech zobaczy co zawodniczka potrafi.... :wink:

aniuh
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: aniuh » 09 listopada 2009, 15:36

a według was Waligórska to gwiazda FGE???? hahaha jak tak no to zal mi was :lol: :lol:
:twisted:

koszykarz

Postautor: koszykarz » 09 listopada 2009, 16:11

Ania - czy ty naprawdę uważasz że Ristić może nam pomoc ?

To że ją darzyłaś sympatią jak grała u was - nie ma nic do rzeczy. Oceniamy umiejętności zawodniczki - a te ma słabe...

Co do Waligórskiej - doskonale sprawdza się jako zmienniczka - w połowie klubów FGE byłaby pierwszą rozgrywającą...

a jeśli przychodzi zagraniczna zawodniczka to chyba po to by być WZMOCNIENIEM.

a Ristić pod żadnym wzgłedem nie dorównuje Gajdzie , Krawiec , Radwan i Waligórskiej.. Aha - no chyba że robi więcej strat ...

Nie byłem zwolennikiem przyjścia CHOMAĆ - i jak widać się nie pomyliłem - nie jestem zwolennikiem RISTIĆ (nigdy nie byłem) ale liczę że sie...myle. Bo co innego pozostaje :lol: :lol: :lol:

Szkoda mi właśnie WAligórskiej - bo ona od Omanicia nigdy nie dostała kredytu zaufania - jedna strata i siad na ławkę...

Ale kto wie - może Ristić poprowadzi nas do zwycięstwa w Krakowie i FIBA :lol: :lol: :lol: Jeśli dostanie wogóle szanse 8)

Nie kumam transferu - ale trzeba liczyć że talent RISTIĆ eksplodował 8)

friel
Kadet

Postautor: friel » 09 listopada 2009, 19:17

Nie musisz kumać jak jej nie chcesz idź do zarządu my ją chętnie weźmiemy( na 2 z Kaśką pięknie by grały) ja nie mam sklerozy wiem co ona potrafi jak ktoś ma do niej twardą rękę to Gajda będzie mogła grzać ławę
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

koszykarz

Postautor: koszykarz » 09 listopada 2009, 19:33

Hmmm. Friel - to czemu z niej zrezygnowaliście ? Bo była słaba na walkę o konkretne cele...

Ale niewykluczone że jej talent eksplodował :lol: A może EDO wyciągnie z niej same najlepsze cechy :wink: .

Na razie możemy tylko mówić na podstawie tego co pokazała w poprzednich latach. Naturalnie kibice z Gorzowa mogą co nie co więcej powiedzieć na temat KETI bo grała u nich.

Zobaczymy :wink:

Tyle że mając Gajdę i Waligórską - sprowadza się kolejną...

friel
Kadet

Postautor: friel » 09 listopada 2009, 20:23

Nam po prostu jest potrzebny ktoś kto zagra na 2 i nie będzie się jej trząść ręka :D

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 listopada 2009, 20:31

Zadanie na dziś dla Katariny to pomoc Agacie Gajdzie...Takie jest bynajmniej zdanie Elmedina Omanicia....

friel
Kadet

Postautor: friel » 09 listopada 2009, 21:36

Jak ją będzie "krótko" trzymał to coś może z tego być

koszykarz

Postautor: koszykarz » 10 listopada 2009, 09:38

Wywiady :: Katarina Ristić: Mierzymy wysoko

- Głównym powodem, dla którego zdecydowałam się dołączyć do Torunia było to, że drużyna ta gra w EuroCup. Mecze w europejskich pucharach są ciężkie, a ja lubię wyzwania - mówi w wywiadzie dla naszej witryny Katarina Ristić, nowa rozgrywająca Energi Toruń.

Dlaczego zdecydowałaś się dołączyć akurat do drużyny z Torunia?

- Głównym powodem, dla którego zdecydowałam się dołączyć do Torunia było to, że drużyna ta gra w EuroCup. W przeszłości grałam już w tych rozgrywkach podczas występów w barwach zespołu z Gorzowa Wlkp. Mecze w europejskich pucharach są ciężkie, a ja lubię wyzwania.

Czy znasz już cele, jakie stawia przed sobą twój nowy zespół?

- Uważam, że wszystko jest tutaj możliwe. Energa jest bardzo dobrą drużyną, posiada w swoich szeregach dużo utalentowanych zawodniczek. Dlatego sądzę, że będziemy mierzyć wysoko.

Czy przed związaniem się z Energą, wiedziałaś coś wcześniej o trenerze i zawodniczkach?

- Znam trenera jeszcze z czasów, gdy był szkoleniowcem w Krakowie. Słyszałam o nim nawet wcześniej, jeszcze gdy trenował w Bośni. Można zauważyć, że ma taki temperament, jak większość trenerów i graczy z krajów byłej Jugosławii. Wszystkie te osoby mają przynajmniej jedną wspólną cechę – nienawidzą przegrywać - i zrobią wszystko, by drużyna odniosła sukces.
Z Olą Chomać grałam w Gorzowie Wlkp. i muszę przyznać, że uwielbiam z nią grać. Ma duże umiejętności, siłę, szybkość jak na gracza podkoszowego. Oczywiście znam bardzo dobrze możliwości rozgrywających, ponieważ w przeszłości musiałam przygotowywać się do gry przeciwko nim, grając w innych zespołach. Muszę przyznać, że podoba mi się styl gry Agaty Gajdy, Natalię natomiast znam z jej występów w Gdyni. Obie zawodniczki grają na bardzo wysokim poziomie. Nie mogę także zapomnieć o Monice Krawiec, która ma niesamowite warunki fizyczne do gry. Zresztą także inne dziewczyny pokazały dużo, gdy grałam przeciwko nim. Dlatego bardzo się cieszę, że dołączę do tej drużyny.

Energa zadebiutuje w EuroCup, ty natomiast grałaś już w przeszłości w tych rozgrywkach. Czym Twoim zdaniem rywalizacja na krajowym podwórku będzie różniła się od tej na arenie międzynarodowej?

- Hmm… Polska liga jest bardzo mocną, i co roku staje się coraz silniejszą. Dlatego tak naprawdę poziom zmagań w europejskich pucharach nie będzie się aż tak bardzo różnił od tego w Polsce. Może rywalizacja jest nieco większa, no i podróżując dużo jest się bardziej zmęczonym, ale wszystko to powoduje tylko dodatkowy dreszczyk emocji. Trzeba jednak pamiętać, że rywalizując z zespołami z różnych zakątków Europy, wszystko wygląda nieco inaczej, bo każde krajowe rozgrywki mają swój inny styl gry.

źródło : Energa-Katarzynki.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”