12 kolejka FGE: TS Wisła Kraków-AZS PWSZ Gorzów Wlkp. 76-83
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
12 kolejka FGE: TS Wisła Kraków-AZS PWSZ Gorzów Wlkp. 76-83
Sobota, 28.11.2009 godz.18.00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
- Jack Napier
- Amator
Re: 12 kolejka FGE: TS Wisła Kraków-AZS PWSZ Gorzów Wlkp.
Gorzow bedzie mial bardzo ciezka przeprawe. Katka moze wyleczyc Maciejewskiego ze strefy na jakis czas .... no chyba, ze kilka naszych zawodniczek dzis wieczorem ja porzadnie spije
(w koncu Gorzow nie wracal do siebie po meczu w Koszycach i juz od jakiegos czasu jest w Krakowie) tak zeby jej trojki nie wpadaly. Nasze dziewczyny maja konkretniejsza posture wiec teoretycznie lepiej zniosa popijawe. Licze na wyrownany mecz ... i oby seria zwyciestw trwala dalej.
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Jest to mecz, który Wisła musi wygrać a Gorzów może. Jeśli przegramy tragedii nie będzie, a jeśli przegra Wisła to będzie to spore zaskoczenie. Liczę na ciekawe widowisko. Chętnie włączę jutro wieczorem TVP Sport 
Może u nas jest lepsze " smarowanie ":D
hmm mam wrażenie że Julka będzie ostro zasuwać jutro za Martą i Katką
na pozycji nr 5 oczywiście zgarniemy baty jakich mało natomiast cała reszta wygląda okazale o ile Cohen może na początku sprawiać problemy o tyle przy dobrej rotacji pomiędzy Sam a Kasią szybko straci siły w meczu z Lotosem już w 3 kwarcie zaczynała siadać a Lotos dopiero w 4 kwarcie na dobrą sprawę zaczął (przy pomocy Pawlak) mocniej ją "trzymać"
Mam nadzieję ,że Darek dobrze poukładał obronę bo od niej będzie zależeć praktycznie wszystko mamy personalnie równy skład z Wisła ,ale są pozycje na których będziemy mieć problemy nie ma się co oszukiwać
Mam nadzieję ,że Darek dobrze poukładał obronę bo od niej będzie zależeć praktycznie wszystko mamy personalnie równy skład z Wisła ,ale są pozycje na których będziemy mieć problemy nie ma się co oszukiwać
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
-
reaktywacja
- Junior
friel pisze:hmm mam wrażenie że Julka będzie ostro zasuwać jutro za Martą i Katkąna pozycji nr 5 oczywiście zgarniemy baty jakich mało natomiast cała reszta wygląda okazale o ile Cohen może na początku sprawiać problemy o tyle przy dobrej rotacji pomiędzy Sam a Kasią szybko straci siły w meczu z Lotosem już w 3 kwarcie zaczynała siadać a Lotos dopiero w 4 kwarcie na dobrą sprawę zaczął (przy pomocy Pawlak) mocniej ją "trzymać"
Chyba chciałeś napisać liczebnie...
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
Trochę się friel zapędziłeś...
A ja uważam, że chłopak słusznie gada.
Zwłaszcza biorąc pod uwagę, że Lotos ma w zasadzie podobny pod względem siły team co Spartak, a przynajmniej w niektórych meczach.
Skoro tak, Gorzów to ten sam level co Wisła, o ile nie jest mocniejszy persolnalnie.
Postarałem się zrozumieć jakimi przesłankami kierował się obecny od wielu lat na każdym meczu AZS-u w Gorzowie (no może oprócz Łomianek
) wierny kibic tej drużyny. Wyszło to tak:
Richards vs. Cohen - remis
Dźwigalska vs. Skorek - punkt dla Gorzowa
Sapova vs. Zohnova - punkt dla Gorzowa
Dureika vs. Fernandez - punkt dla Wisły, ale Dureika gra coraz lepiej, więc jest to lekko wątpliwe
Spencer vs. Castro - punkt dla Wisły, ale Spencer ma duży potencjał, więc jeśli go ujawni, będzie remis
Żurowska vs. Wielebnowska - punkt dla Gorzowa
Kaczmarczyk vs. Majewska - punkt dla Gorzowa
Piekarska vs. Kobryn - hmmm, po długim namyśle punkt dla Wisły
Vidacic vs. Burse - tutaj też duże wątpliwości, ale na kredyt punkt dla Wisły
Pewniejsze punkty dla Gorzowa nieco równoważy obecność Gburczyk, ale wiadomo jak to z nią bywa...
PS. Oczywiście jeśli ktoś ma poczucie humoru, zinterpretuje właściwie te zestawienia. Poszedłem jednak z prądem forumowej mody i też zrobiłem takie porównanie potencjału poszczególnych zawodniczek. A na poważnie, to oczywiście wszystko zweryfikuje jutro boisko. Tylko po co dorabiać jakąś ideologie o równości potencjałów, podczas gdy wcześniej powtarza się niemal w kółko, że ta drużyna wygrywa mecze zespołowością, wolą walki i charyzmą swojego trenera, nadrabiając w ten sposób niedostatki kadrowe wobec Wisły i Lotosu...
Postarałem się zrozumieć jakimi przesłankami kierował się obecny od wielu lat na każdym meczu AZS-u w Gorzowie (no może oprócz Łomianek
Dureika vs. Fernandez - punkt dla Wisły, ale Dureika gra coraz lepiej, więc jest to lekko wątpliwe
Spencer vs. Castro - punkt dla Wisły, ale Spencer ma duży potencjał, więc jeśli go ujawni, będzie remis
Piekarska vs. Kobryn - hmmm, po długim namyśle punkt dla Wisły
Vidacic vs. Burse - tutaj też duże wątpliwości, ale na kredyt punkt dla Wisły
Pewniejsze punkty dla Gorzowa nieco równoważy obecność Gburczyk, ale wiadomo jak to z nią bywa...
PS. Oczywiście jeśli ktoś ma poczucie humoru, zinterpretuje właściwie te zestawienia. Poszedłem jednak z prądem forumowej mody i też zrobiłem takie porównanie potencjału poszczególnych zawodniczek. A na poważnie, to oczywiście wszystko zweryfikuje jutro boisko. Tylko po co dorabiać jakąś ideologie o równości potencjałów, podczas gdy wcześniej powtarza się niemal w kółko, że ta drużyna wygrywa mecze zespołowością, wolą walki i charyzmą swojego trenera, nadrabiając w ten sposób niedostatki kadrowe wobec Wisły i Lotosu...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
No to przecież podsumowałem swoją wypowiedz że i tak wszystko będzie zależeć od Darka ,ależ wy mnie czytacie .... 
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
friel pisze:No to przecież podsumowałem swoją wypowiedz że i tak wszystko będzie zależeć od Darka ,ależ wy mnie czytacie ....
a mnie się wydaje, że sam siebie nie umiesz czytać...
friel pisze:Mam nadzieję ,że Darek dobrze poukładał obronę bo od niej będzie zależeć praktycznie wszystko mamy personalnie równy skład z Wisła ,ale są pozycje na których będziemy mieć problemy nie ma się co oszukiwać
bo mnie (i pewnie nie tylko mnie) wydaje się, że podsumowaniem wypowiedzi było stwierdzenie "mamy skład równy z Wisłą, ale są pozycje, na których będą problemy". a Maciejewski wspomniany był wcześniej...
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Skoro tak porównujecie składy obydwu drużyn, to może najpierw porównacie budżety. Od tego się chyba wszystko zaczyna...
bart_81 pisze:Skoro tak porównujecie składy obydwu drużyn, to może najpierw porównacie budżety. Od tego się chyba wszystko zaczyna...
Ale to nie My porównujemy składy , tylko twój kolega z Gorzowa porównał je jednym zdaniem...
Jeśli chodzi o sam mecz , to jeśli dziewczyny wyjdą w pełni skoncentrowane i zdeterminowane (co wbrew pozorom będzie trudne po ciężkim i przed ciężkim meczem w Eurolidze ) to możemy być świadkami naprawdę fajnego meczu i zwycięstwa ( jakiego to juz zależeć będzie od postawy Gorzowa
W innym wypadku ( tzn. nieco słabszej postawy naszych zawodniczek ) każy wynik jest możliwy bo Gorzów jest z pewnością bardzo groźną ekipą...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman
paulo2907 pisze:A ja uważam, że chłopak słusznie gada.Zwłaszcza biorąc pod uwagę, że Lotos ma w zasadzie podobny pod względem siły team co Spartak, a przynajmniej w niektórych meczach.
Skoro tak, Gorzów to ten sam level co Wisła, o ile nie jest mocniejszy persolnalnie.
Postarałem się zrozumieć jakimi przesłankami kierował się obecny od wielu lat na każdym meczu AZS-u w Gorzowie (no może oprócz Łomianek) wierny kibic tej drużyny. Wyszło to tak:
Dureika vs. Fernandez - punkt dla Wisły, ale Dureika gra coraz lepiej, więc jest to lekko wątpliwe![]()
Spencer vs. Castro - punkt dla Wisły, ale Spencer ma duży potencjał, więc jeśli go ujawni, będzie remis![]()
Piekarska vs. Kobryn - hmmm, po długim namyśle punkt dla Wisły![]()
Vidacic vs. Burse - tutaj też duże wątpliwości, ale na kredyt punkt dla Wisły![]()
![]()
![]()
Humor humorem, ale rzeczywiście sprawdziłem te pojedynki wg statystyk na plkk (eval) i tutaj wygrywamy 5:4
Richards vs. Cohen - Richards (a więc jednak...)
Dźwigalska vs. Skorek - Dżwigalska (się zdziwiłem...)
Sapova vs. Zohnova - Sapova (tu trochę też...)
Dureika vs. Fernandez - Fernandez (tu nie
Spencer vs. Castro - Castro (eee tam...)
Żurowska vs. Wielebnowska -Żurowska (co ciekawe Żurek lepsze staty na wyjazdach niż w GW...)
Kaczmarczyk vs. Majewska - Kaczmarczyk (Aga hossa z roku na rok)
Piekarska vs. Kobryn - Kobryn (wiadomo, ale spodziewałem się większej miazgi)
Vidacic vs. Burse - Burse (tutaj miazga, to fakt
yyy...zupełnie nie rozumiem czemu w tych wielce profesjonalnych porównaniach nie jest brana pod uwagę Doris...
LOOOOOOOOOOL
i jak powszechnie wiadomo statystyki kłamią
heh no nic, sama jestem ciekawa co z tych waszych rozkminek i porównań okaże się prawdą za 6 godzin.
LOOOOOOOOOOL
i jak powszechnie wiadomo statystyki kłamią
heh no nic, sama jestem ciekawa co z tych waszych rozkminek i porównań okaże się prawdą za 6 godzin.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
ann pisze:yyy...zupełnie nie rozumiem czemu w tych wielce profesjonalnych porównaniach nie jest brana pod uwagę Doris...
LOOOOOOOOOOL
sorry, ale o kogo chodzi? Dorota Gburczyk? ...eval 50% Vidacic, to może i lepiej, że nie jest brana pod uwagę
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”