Co słychać w Kadrze Polski?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907
Re: Co słychać w Kadrze Polski?
Jest wymóg rezygnacji.
Jeśli nie Maciejewski, to z zaprezentowanych kandydatów tylko Fossati. Reszta to jakiś ponury żart.
Jeśli nie Maciejewski, to z zaprezentowanych kandydatów tylko Fossati. Reszta to jakiś ponury żart.
bball
-
koszykarz
Tanasejczuk , Mołłow to są żarty...
Faktycznie jedynie Maciejewski z tej listy - tyle że musiałby zrezygnować z pracy w klubie a wątpie w to...
Faktycznie jedynie Maciejewski z tej listy - tyle że musiałby zrezygnować z pracy w klubie a wątpie w to...
A dla mnie jeden jedyny kandydat to Włoch i nawet nie muszę pamiętać nazwiska
Powód też jeden jedyny-Człowiek poza układami!!!(bynajmniej narazie
) i być może ze świeżym spojrzeniem na ten cały bałagan.
Powód też jeden jedyny-Człowiek poza układami!!!(bynajmniej narazie
-
reaktywacja
- Junior
Kandydatów mam dwóch - Fossati, ba ma europejskie doświadczenie i jest poza układami. Jedyny minus to fakt, że zdaje się to jego Famila Schio upokorzyła Lotos w Gdyni 39-60 (ciągle mam proporzec Famili z tego meczu).
Drugi to Maciejewski, który liczy pewnie, że komisja przepuści go bez wymogu porzucania klubu. Jeśli wymóg okaże się bezwzględny, to pan Darek raczej się na repę nie zdecyduje, uznając, że jego czas jeszcze nadejdzie. No chyba, że ambicje są aż tak duże, że postawi wszystko na jedną kartę.
Boję się tylko, że opinia Maciejewskiego jako głównego faworyta i murowanego kandydata może otworzyć korytarz dla
Ślimaka, co z punktu widzenia kadry byłoby zmarnowaniem dwóch lat i położeniem polskich ME. Winnicki potrafi prowadzić zespół, w którym są prawdziwe gwiazdy, myślę, że ekipa z Bibą i Ewką to dla niego trochę za mało.
Gdyby była do tego taka Phillips to co innego.
Pozostali nie wymagają komentarza, a ewentualny wybór na trenera kadry można by nazwać sabotażem.
Drugi to Maciejewski, który liczy pewnie, że komisja przepuści go bez wymogu porzucania klubu. Jeśli wymóg okaże się bezwzględny, to pan Darek raczej się na repę nie zdecyduje, uznając, że jego czas jeszcze nadejdzie. No chyba, że ambicje są aż tak duże, że postawi wszystko na jedną kartę.
Boję się tylko, że opinia Maciejewskiego jako głównego faworyta i murowanego kandydata może otworzyć korytarz dla
Ślimaka, co z punktu widzenia kadry byłoby zmarnowaniem dwóch lat i położeniem polskich ME. Winnicki potrafi prowadzić zespół, w którym są prawdziwe gwiazdy, myślę, że ekipa z Bibą i Ewką to dla niego trochę za mało.
Gdyby była do tego taka Phillips to co innego.
Pozostali nie wymagają komentarza, a ewentualny wybór na trenera kadry można by nazwać sabotażem.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
Fosati-
nie bo upokorzył Lotos, nie zna zawodniczek (przez co układ miałby na poczatku łatwiej) po pewnym czasie tj. obejrzeniu wszystkich zespołow e-ligowych stałby sie nie ufny. Wybierałby zawodniczki według swojego uznania a nie klucza poprzedników.
tak bo warunek to rezygnuje z prowadzenia ligowej druzyny i skupia sie na prowadzeniu kadry. według mnie to plus przewzajacy o jego szansach dla Trenera Kadry.
Maciejewski-
nie, bo nie jest w stanie odejść z Gorzowa. Dla mnie trener kadry nie powinien byc równocześnie trenerem klubowym! Ogranicza to obserwacje zawodniczek z innych klubów. Jest tez trenrerm poza układu ale z preferncjami dla swoich klubowych zawodniczek.
tak, bo odróznieniu od Fosatiego zna polskie dziewczyny i ich mentalność.
Winnciki-
nie, bo jest to drugi sezon w dorosłej koszykówce jako pierwszy Trener, brak mu doświadczenia w prowadzeniu żenskich drużyn. Tu potrzeba trenera który prowadzac Kadre wykreuje prawdziwe liderki i przyszłe gwiazdy (miejmy nadzieje). Tu juz układy z panem Krawczykiem na nic sie zdaja! Jego praca bedzie mi sie kojarzyc z kaperowanie najlepszych zawodniczek na rzecz Lotosu. Mam tez obawy czy byłby w stanie opuscic Lotos?
tak, tu plusów jest najmniej, poprowadził do MP zespół który oparł na gwiazdach i młodych zawodniczek czyli teoretycznie bedzie umiał (?) pracowac z naszymi zawodniczkami.
Dla mnie walka rozstrzygnie sie miedzy Fosatim a Maciejewskim, ze wskazaniem na Fosatiego
nie bo upokorzył Lotos, nie zna zawodniczek (przez co układ miałby na poczatku łatwiej) po pewnym czasie tj. obejrzeniu wszystkich zespołow e-ligowych stałby sie nie ufny. Wybierałby zawodniczki według swojego uznania a nie klucza poprzedników.
tak bo warunek to rezygnuje z prowadzenia ligowej druzyny i skupia sie na prowadzeniu kadry. według mnie to plus przewzajacy o jego szansach dla Trenera Kadry.
Maciejewski-
nie, bo nie jest w stanie odejść z Gorzowa. Dla mnie trener kadry nie powinien byc równocześnie trenerem klubowym! Ogranicza to obserwacje zawodniczek z innych klubów. Jest tez trenrerm poza układu ale z preferncjami dla swoich klubowych zawodniczek.
tak, bo odróznieniu od Fosatiego zna polskie dziewczyny i ich mentalność.
Winnciki-
nie, bo jest to drugi sezon w dorosłej koszykówce jako pierwszy Trener, brak mu doświadczenia w prowadzeniu żenskich drużyn. Tu potrzeba trenera który prowadzac Kadre wykreuje prawdziwe liderki i przyszłe gwiazdy (miejmy nadzieje). Tu juz układy z panem Krawczykiem na nic sie zdaja! Jego praca bedzie mi sie kojarzyc z kaperowanie najlepszych zawodniczek na rzecz Lotosu. Mam tez obawy czy byłby w stanie opuscic Lotos?
tak, tu plusów jest najmniej, poprowadził do MP zespół który oparł na gwiazdach i młodych zawodniczek czyli teoretycznie bedzie umiał (?) pracowac z naszymi zawodniczkami.
Dla mnie walka rozstrzygnie sie miedzy Fosatim a Maciejewskim, ze wskazaniem na Fosatiego
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
hermes46 pisze:Fosati-
nie bo upokorzył Lotos
A czy to nie wlasnie Fossati zostal upokorzony przez Lotos 104-64 w 2002 roku, gdy prowadzil zespol z Como?
Ehhh po głębszym namyśle nie wyobrażam sobie by Darek wziął tę kadrę bo nie wyobrażam sobie aby Ewelina czy Lecia zasuwały na wszystkich treningach Darka tak jak sobie tego życzy a wiadomo że u niego nie ma lekko
druga sprawa to to czy kibice przeżyli by szok jak by na 4 i 5 zagrały zupełnie inne zawodniczki bo jakoś nie mam złudzeń że bez mrugnięcia okiem leniwe (już nie mówię o wyżej wymienionej dwójce ) lub zwyczajnie bez formy zawodniczki posłał by do domu . Jedno jest pewne reprezentacja wyglądała by 1000x lepiej w obronie ,ale wymóg zostawienia klubu to dla AZS-u byłby wyrok śmierci .
Fajnie by było gdyby wygrał Wierzbicki
Obcych jakoś sobie nie wyobrażam wystarczy mi jedna Euro gwiazda w ekipie Białej Gwizdy ,która nie potrafi z Polkami gadać
druga sprawa to to czy kibice przeżyli by szok jak by na 4 i 5 zagrały zupełnie inne zawodniczki bo jakoś nie mam złudzeń że bez mrugnięcia okiem leniwe (już nie mówię o wyżej wymienionej dwójce ) lub zwyczajnie bez formy zawodniczki posłał by do domu . Jedno jest pewne reprezentacja wyglądała by 1000x lepiej w obronie ,ale wymóg zostawienia klubu to dla AZS-u byłby wyrok śmierci .
Obcych jakoś sobie nie wyobrażam wystarczy mi jedna Euro gwiazda w ekipie Białej Gwizdy ,która nie potrafi z Polkami gadać
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
friel pisze:Ehhh po głębszym namyśle nie wyobrażam sobie by Darek wziął tę kadrę bo nie wyobrażam sobie aby Ewelina czy Lecia zasuwały na wszystkich treningach Darka tak jak sobie tego życzy a wiadomo że u niego nie ma lekko
druga sprawa to to czy kibice przeżyli by szok jak by na 4 i 5 zagrały zupełnie inne zawodniczki bo jakoś nie mam złudzeń że bez mrugnięcia okiem leniwe (już nie mówię o wyżej wymienionej dwójce ) lub zwyczajnie bez formy zawodniczki posłał by do domu . Jedno jest pewne reprezentacja wyglądała by 1000x lepiej w obronie ,ale wymóg zostawienia klubu to dla AZS-u byłby wyrok śmierci.
Większy szok by przeżyli jakby nastąpiła zmiana na rozegraniu
Jakie masz podstawy ku temu by twierdzić że Ewelina i Lecia są leniwe i nie zapierniczają na treningach?
A wyobrażałeś sobie pół roku temu że Piekarska będzie zapierniczać?
Ja rozumiem, że Ci się wydaje, że tylko w Gorzowie na treningach się zapiernicza co przekłada się wymiernie na wyniki, a w innych klubach to towarzystwo spotyka się na kawę, ale śmiem twierdzić że nie masz żadnych ku temu podstaw, a Ewki na treningu nigdy nie widziałeś.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
friel pisze:Ehhh po głębszym namyśle nie wyobrażam sobie by Darek wziął tę kadrę bo nie wyobrażam sobie aby Ewelina czy Lecia zasuwały na wszystkich treningach Darka tak jak sobie tego życzy a wiadomo że u niego nie ma lekko
jasny gwint, po tym co zobaczyłem wczoraj na powtórce z Madrytem to na kandydatkę nr. 1 na pozycję centra w reprezentacji wyrasta IZABELA PIEKARSKA!! rozumiem, że ona zapie...rdala na treningach - a później siedzi po godzinach w MaĆSyfku i zajada swoją zajebiaszczą formę ...
a tak poważnie to nieźle zagrała Justyna!! brawo
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

Jakie mam fakt nie siedzę na Treningach w Wiśle 
Ale po prostu wyrażam wątpliwości aby "gwiazdy" no bo tak chyba trzeba mówić o zawodniczkach z tej półki umiejętności i finansów robiły to co pan Darek sobie zażyczy od tak czarnowidze znając mentalność polek i polaków
Ale po prostu wyrażam wątpliwości aby "gwiazdy" no bo tak chyba trzeba mówić o zawodniczkach z tej półki umiejętności i finansów robiły to co pan Darek sobie zażyczy od tak czarnowidze znając mentalność polek i polaków
friel pisze:Jakie mam fakt nie siedzę na Treningach w Wiśle
Czyli taka Żurowska tylko za zasługi (tu trener M. zżyma się i krzywi na samą myśl, jaka to ona leniwa, tylko by grała w tych meczach i robiła 20+10, ale na treningach to nieeee, po co się męczyć, przecież to "gwiazda", te niedobre Leciejewska i Kobryn powiedziały jej jak się powinna zachowywać) się trzyma w Gorzowie?
Niepojęta bywa inwencja twórcza niektórych
O zasadach używania języka polskiego nie wspomnę...
A ja po poście friela się zastanawiam, co też Maciejewski każe swoim zawodniczkom na treningach robić, skoro te więcej zarabiające i mające w Europie większą renomę, mogłyby nie chcieć tego robić 
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
biegać i rzucać do kosza 
-
walczacy z wiatrakami
- Żak
Na Łotwie D.Maciejewski mówił, że kadra to dla niego za wcześnie.
Nie wiem tylko dlaczego nikt mu nie wierzył
Osobiście "marzę" by został trenerem kadry
i myślę, że byłoby to ciekawe przeżycie nie tylko dla zawodniczek ale przede wszystkim kibiców z Gorzowa
Tylko że mistrzostwa w Polsce i szkoda byłoby kolejnej plamy
Nie wiem tylko dlaczego nikt mu nie wierzył
Osobiście "marzę" by został trenerem kadry
Tylko że mistrzostwa w Polsce i szkoda byłoby kolejnej plamy
i na dobre i na ZŁE!!!
Boże czasami wasze nad interpretacje poprawiają mi humor naprawdę
Wróć do „Reprezentacja Polski”