14 kolejka FGE: Orzeł Polkowice - Wisła Kraków 69-57
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
14 kolejka FGE: Orzeł Polkowice - Wisła Kraków 69-57
Sobota, 12.12.2009 godz.18.15
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Re: 14 kolejka FGE: Orzeł Polkowice - Wisła Kraków
Zdecydowanie najbardziej interesujący mecz tej kolejki
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
Tak zgadzam się. Zwycięsce trudno wskazac, jednak gdybym miał postawic pieniądze na ten mecz to obstawiał bym zwycięstwo Orła.
- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
Jak wygramy, to powinniśmy mieć pierwszą trójkę przed PlayOff, chyba, że damy "popis" w rewanżowych meczach, w końcu inni nie śpią... Trochę wybiegłem w przyszłość,a wygrana z Wisłą jutro byłaby cudem. W październiku wygraliśmy jakby nie patrzeć, dzięki braku zgrania Wisły i nie pełnego składu z ich strony(a wygrana i tak była dość sporą niespodzianką). Teraz będzie dużo ciężej, jeśli wygramy mamy szanse udowodnić, że stać nas na jakikolwiek medal w tym sezonie. Trzeba też pamiętać, że w Krakowie nie grała Coleman i Jeziorna, więc też jakiś bonus mamy
PS stawiać na Orła +20 w typach
PS stawiać na Orła +20 w typach
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
-
koszykarz
No ja jednak liczę że koszykarki WISŁY wezmą wreszcie przykład z Euroligi i zaczną wygrywać w FGE
Jako że jestem z Torunia - i prawdopodobnie zajmując 5 miejsce wpadniemy na 4 zespół - nie marzy mi sie Wisła w półfinale.... Większe szanse Energa by miała choćby z CCC .
Tak więc mimo sympatii do RYAN i AMISHY (zwłaszcza że daje mi dużo punktów w FANTASY) liczę na zwyciestwo WISŁY
Jako że jestem z Torunia - i prawdopodobnie zajmując 5 miejsce wpadniemy na 4 zespół - nie marzy mi sie Wisła w półfinale.... Większe szanse Energa by miała choćby z CCC .
Tak więc mimo sympatii do RYAN i AMISHY (zwłaszcza że daje mi dużo punktów w FANTASY) liczę na zwyciestwo WISŁY
-
daniel_balinski
- Nowy na forum
Wisełka musi zacząć grać przez wszystkie kwarty na wysokim poziomie. Niestety w Pecsu znowu gra wyglądała słabo przez drugą i trzecią kwartę. W pierwszym meczu Polkowice pokazały, że potrafią wykorzystywać takie prezenty. Ja mam nadzieję, że Wisła zagra pełnym składem i polskie zawodniczki przypomną o sobie.
Trzeba też pamiętać, że w Krakowie nie grała Coleman i Jeziorna, więc też jakiś bonus mamy![]()
A czy Justyna na pewno zagra dzisiaj ?
"Gęby za lud krzyczące sam lud w końcu znudzą
...
Ręce za lud walczące sam lud poobcina"
A.Mickiewicz
...
Ręce za lud walczące sam lud poobcina"
A.Mickiewicz
Bardzo ciężki mecz sie dla nas zapowiada. 2 dni na regeneracje sił i odzyskanie pełnej koncentracji po takim spotkaniu jak to w Pecsu to bardzo mało. Na dodatek w Polkowicach już od lat gra się nam bardzo ciężko, często tam przegrywamy a jesli udaje się już wygrać to po bardzo wyrównanym i nerwowym meczu. Jeśli udałoby się to dzisiaj to będzie super, a ewentualne nadrobienie starty z pierwszego spotkania uznałbym za wielki sukces naszych zawodniczek.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Zgadza się. Ciężki teren w Polkowicach,mało czasu na regenerację,specjalna mobilizacja w obozie Orła - to wszystko sprawia ,że o wygraną nie będzie łatwo.
Liczę przede-wszystkim na Anie Wielebnowską, która w ostatnich meczach notuje lekki progres formy.
Jak będzie okaże się po meczu ale na pewno czeka Nas ciekawy mecz,mnóstwo walki i... niech wygra lepszy.
Liczę przede-wszystkim na Anie Wielebnowską, która w ostatnich meczach notuje lekki progres formy.
Jak będzie okaże się po meczu ale na pewno czeka Nas ciekawy mecz,mnóstwo walki i... niech wygra lepszy.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman
Wisła jest jednak lepszą drużyną (moim zdaniem) i jeżeli nie zdarzą się jakieś przestoje, to powinna wygrać. Katka lubi w Polkowicach dziurawić kosz i myślę, że i tym razem tak będzie. No chyba, że Hernandez coś przekombinuje z polkami. Ale to raczej mądry gość i te porażki w plkk coś go nauczyły.
W tym meczu wszystko się może zdarzyć. Chyba z wyjątkiem naszej wygranej +20 pkt
Wisła to zespół kompletny i jeśli tylko Hernandez poukłada w szeregach Polki, to może być bardzo ciężko. obawiam się Marty Fernandez, która pokazuje w ostatnich tygodniach, że jak chce - to nie ma na nią mocnych. ostrzę sobie też zęby na pojedynek Burse - Carter... mam nadzieję, że się nie zawiodę.
Jeśli jednak, co ma nadzieję się nie stanie, Wisła "zatrybi" w stu procentach, to boję się myśleć...
jednak mimo tego wszystkiego uważam, że stać dziewczyny na nawiązanie równorzędnej walki z (co by nie mówić) faworytem tego meczu.
niech wygra lepszy
Jeśli jednak, co ma nadzieję się nie stanie, Wisła "zatrybi" w stu procentach, to boję się myśleć...
jednak mimo tego wszystkiego uważam, że stać dziewczyny na nawiązanie równorzędnej walki z (co by nie mówić) faworytem tego meczu.
niech wygra lepszy
Czy ktoś załapał transmisję? Bo pojawia mi się komunikat "Wideo niedostępne". 
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Marta dziś zaskakuje skutecznością 
Obiecałem sobie nie pastwić się nad Hiszpanem ,aż do play-off.
Gratuluję zatem wygranej Orłowi jesteście na dziś 2 drużyną ligi.
Obiecałem sobie nie pastwić się nad Hiszpanem ,aż do play-off.
Gratuluję zatem wygranej Orłowi jesteście na dziś 2 drużyną ligi.
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2009, 19:50 przez friel, łącznie zmieniany 1 raz.
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
Fatalnie Wisła spisuje się w PLKK w starciu z czołówką. Jest to już czwarty mecz i czwarta porażka. Co najgorsze, Wisła nie może właściwie nic zrobić, bo dobrych Polek znikąd nie wytrzaśnie.
Jedynym ratunkiem jest chyba ściągnięcie trzeciej Amerykanki. Jakaś solidna na pozycje 1-2, bo tutaj chyba Wisła ma problem. Liron Cohen, Castro-Marques nie gwarantują stałych zdobyczy punktowych. Może większa konkurencja podziałałaby na niektóre zawodniczki bardziej mobilizująco.
Jedynym ratunkiem jest chyba ściągnięcie trzeciej Amerykanki. Jakaś solidna na pozycje 1-2, bo tutaj chyba Wisła ma problem. Liron Cohen, Castro-Marques nie gwarantują stałych zdobyczy punktowych. Może większa konkurencja podziałałaby na niektóre zawodniczki bardziej mobilizująco.
-
koszykarz
no to w sumie jak dobrze pójdzie to znamy juz pierwszą parę ćwierćfinałową : Wisła - Energa... Bo na 99 % Wisła i Energa zajmą po rundzie zasadniczej 4 i 5 miejsce...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”