15 kolejka FGE:TS Wisła Kraków - Odra Brzeg 83-66

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Re: 15 kolejka FGE:TS Wisła Kraków - Odra Brzeg

Postautor: fearless » 20 grudnia 2009, 14:28

Denson fakt oczywisty - kara powinna ją spotkać, choc akurat watpie, by okazała się jakas wielka.

Natomiast zadziwił mnie brak reakcji sędziów!!! Wiadomo, że Doris faulowała. Ale za to co Denson zrobiła (nawet nie patrząc na kontuzję) to spokojnie mogli dać dacha, jeśli nawet nie odesłac zawodniczki do szatni.

Zdziwił mnie jeszcze jeden fakt: nie wiem czy taka twarda z niej sztuka, ale pamiętam jak przypadkowo złamałem nos kumplowi w liceum podczas gry w piłkę, to naprawdę mnie to ruszyło, było mi głupio i w ogóle, a ona grała jak gdyby nigdy nic... Pogratulować takiemu charakterowi. :evil:

Co do sportowej rywalizacji...

Jestem zaskoczony pozytywnie pracą Zyskowskiego. Mam wrażenie, że doskonale wykorzystuje potencjał, który ma w zespole. Denson, Stewart grały całkiem pozytywnie. Sepulveda troche szalone te rzuty - trochę kroków za dużo robi... Pozytywnie Buszta - choć ja ma rekę do rzutu z dystansu, to nie powinna się wpychac pod Agę no i Natalia... właściwie ją to powinno się nieźle opieprzyć za kilka rzeczy: przede wszystkim za łapanie za nogę zawodniczki po stracie - straszna chamówa. No i te rzuty za 3 w 5tej sekundzie...:)

anatol
Żak

Postautor: anatol » 20 grudnia 2009, 17:54

Podobno z Gburczyk dalej nie ciekawie.A przecież ta ta Denson już wcześniej złamała nos Krawiec więc może naprawde jakies konsekwencje by się przydały.

Roberto930
Żak

Postautor: Roberto930 » 20 grudnia 2009, 17:55

nto.pl pisze:(...)Po przerwie Wisła zagrała strefą, wyprowadzając skuteczne kontry. Sędziowie zaczęli odgwizdywać wiele przewinień brzeżankom, w efekcie czego do końca spotkania nie dotrwały Natalia Małaszewska, Denson i Xenia Stewart, której też rozbito twarz.(...). W meczu Wisła miała aż 31 rzutów osobistych przy 17 rzutach zawodniczek Odry.

http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article ... A/90573271

Mógłaby odnieść się to zaznaczonego fragmentu jakaś osoba, która była na meczu?
Co do sprawy Denson i Gburczyk nie będę się wypowiadał, bo nie byłem na meczu i nie widziałem tego zajścia.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 20 grudnia 2009, 17:59

ooo ciekawostka, chyba nie w tym meczu...na konferencji prasowej nie wygladała jakby jej ktoś rozbił twarz.
a Małaszewska jak nie robi właściwego użytku z głowy i jej zawartości i łapie zawodniczki drużyny przeciwnej za nogi, gdy te zbierają się do kontry, dzięki takim zagraniom dostaje przewinienie niesportowe to czemu się poźniej dziwi, że spada za przewinienia?
tekst o gwizdach śmieszny! a co spodziewały się owacji na stojąco po tym co ich koleżanka zrobiła?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Adasss
Amator

Postautor: Adasss » 20 grudnia 2009, 18:51

W niedzielę Gburczyk przeszła zabieg prepozycji, czyli nastawienia nosa, i wieczorem ma opuścić szpital.

Co na ten incydent liga? - Mamy raport komisarza, we wtorek dostaniemy płytę DVD. Na podjęcie decyzji mamy siedem dni, ale jeśli sprawa będzie ewidentna, to ogłosimy ją przed świętami - mówi Grzegorz Ziemblicki z Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet. - W tej chwili nie chcę niczego oceniać, bo opisy na stronach internetowych nie mogą być do tego podstawą.

http://www.sport.pl/koszykowka/1,65092, ... lowy_.html

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 20 grudnia 2009, 19:04

garncarczyk jak zawsze glupote walnal w nto czyli standard.. najlepiej zwalic porazke na miejscowych kibicow a co mieli klaskac i cieszyc sie po tym co zrobila ta malpa :roll: zenujace sa wypowiedzi typu ze zrobila to przez przypadek obserwuje ja juz od pewnego czasu i za kazdym razem po zbiorkach jest ten sam ruch lokciami w strone przeciwniczki w Toruniu polamala nos Krawiec tutaj o malo nie zabila Gburczyk ile jeszcze liga ma zamiar czekac z podjeciem kary w stosunku do niej przeciez dwa razy przez przypadek sie nosa komus nie lamie badzmy powazni.. a sedziowie swoja droga jak zawsze swietnie zareagowali na takie zachowanie nie odgwizdujac nic denson a co smieszniejsze zagwizdali faul Gburczyk.. zal patrzec na to co sie wyprawia w tej lidze..
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

Roberto930
Żak

Postautor: Roberto930 » 20 grudnia 2009, 19:16

Pojawił się już materiał z meczu (relacja z meczu od 1:25 min)
http://ww6.tvp.pl/8944,20091220949831.strona

No sorry, ale ja w tym nie widze celowego, "bandyckiego" jak to określiły polskie media faulu Denson.
Jak dla mnie w 100% nieumyślny faul, popełniony w ferworze walki o piłkę. W tej sytuacji to Gburczyk faulowała, Denson próbowała się uwolnić no i niestety trafiła łokciem w twarz... zdarza się. Rzeczywiście Brittany za mocno operuje łokciami, ale w tym wypadku ja nie widze celowości tego zagrania i tego, że Denson chciała D.Gburczyk zrobić krzywdę, jak można było dzisiaj przeczytać na wszytkich polskich serwisach internetowych. "Łokcie" są w polskiej lidze nadużywane, ale na to nie powinni pozwolić sędziowie. Również w tej sytuacji, powinni od razu gwizdnąć faul Gburczyk, żeby Denson nie musiała się jej wyrywać. Wtedy nie doszło by do całej sytuacji.
Teraz już wypada tylko życzyć Dorocie Gburczyk szybkiego powroru do zdrowia i tyle. Nie wydaje mi się, żeby Denson zasłużyła na jakąś srogą karę ze strony plkk, choć w sumie mogłaby dostać jakieś upomnienie, żeby trochę opanowała te swoje łokcie...

FAN PLKK pisze:garncarczyk jak zawsze glupote walnal w nto czyli standard.. najlepiej zwalic porazke na miejscowych kibicow a co mieli klaskac i cieszyc sie po tym co zrobila ta malpa :roll: zenujace sa wypowiedzi typu ze zrobila to przez przypadek obserwuje ja juz od pewnego czasu i za kazdym razem po zbiorkach jest ten sam ruch lokciami w strone przeciwniczki w Toruniu polamala nos Krawiec tutaj o malo nie zabila Gburczyk ile jeszcze liga ma zamiar czekac z podjeciem kary w stosunku do niej przeciez dwa razy przez przypadek sie nosa komus nie lamie badzmy powazni.. a sedziowie swoja droga jak zawsze swietnie zareagowali na takie zachowanie nie odgwizdujac nic denson a co smieszniejsze zagwizdali faul Gburczyk.. zal patrzec na to co sie wyprawia w tej lidze..

Proponowałbym Ci na przyszłość trafniejszy dobór słownictwa.

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 20 grudnia 2009, 19:22

proponowalbym Ci zaprzestac bronienia tej brutalki bo tylko sie kompromitujesz takimi wypowiedziami przez przypadek za kazdym razem po zbiorce macha lokciami w kierunku przeciwniczek??? przez przypadek polamala dwom dziewczynom w lidze w nie caly miesiac nosy??? i czy przez przypadek zapomniala je przeprosic po tych zagraniach idac z usmiechem na lawke??? ludzie do cholery przejzyjcie na oczy i zaprzestanmy tolerowania tego typu zagran bo wkoncu dojdzie do tragedii..

Roberto930
Żak

Postautor: Roberto930 » 20 grudnia 2009, 19:45

FAN PLKK pisze:proponowalbym Ci zaprzestac bronienia tej brutalki bo tylko sie kompromitujesz takimi wypowiedziami przez przypadek za kazdym razem po zbiorce macha lokciami w kierunku przeciwniczek??? przez przypadek polamala dwom dziewczynom w lidze w nie caly miesiac nosy??? i czy przez przypadek zapomniala je przeprosic po tych zagraniach idac z usmiechem na lawke??? ludzie do cholery przejzyjcie na oczy i zaprzestanmy tolerowania tego typu zagran bo wkoncu dojdzie do tragedii..

Nie mam ochoty po raz kolejny z Tobą dyskutować, bo to nie ma sensu. Ty i tak za każdym razem będziesz na siłe wpychał mi swoje opinie i pokazywał jaki Ty to nie jesteś sprawiedliwy, dobry i wszechwiedzący. Robie to ostatni raz.

Co do tego kto tu się kompromituje to mam zgoła odmienne zdanie.
Sytuacji z Krawiec nie widziałem, więc nie czuje się na tyle kompetentny, żeby stwierdzić czy tamten faul był celowy czy nieumyślny. W sytuacji z Gburczyk uważam że był przypadkowy.
Oprócz tego, co jest mniej ważne, ale mimo wszystko przeinaczasz fakty. Mecz w Toruniu odbył się 14.10.09 więc od tej pory mineły już ponad 2 miesiące. Nie wiem może nie znasz się na kalendarzu, ale napewno nie jest to "niecały miesiąc".
Nie jestem w stanie stwierdzić również, czy po tych zajściach Denson schodziła na ławkę z uśmiechem, ponieważ nie byłem bezpośrednim świadkiem tego zdarzenia. Nie wiem na podstawie czego Ty wysuwasz taki wniosek.

Tak jak powiedziałem, nie będę toczył z Tobą dalszej dyskusji, ponieważ szkoda mi czasu.
Wiele rzeczy mi proponowałeś w swoim poście, ja tak na koniec proponuje Ci zacząć chodzić na lekcje języka polskiego, bo widze, że obca Ci jest ortografia i interpunkcja, nie mówiąc już o języku i stylu.

Bez odbioru.

feri
Młodzik

Postautor: feri » 20 grudnia 2009, 19:48

Roberto930 pisze:Pojawił się już materiał z meczu (relacja z meczu od 1:25 min)

No sorry, ale ja w tym nie widze celowego, "bandyckiego" jak to określiły polskie media faulu Denson.
Jak dla mnie w 100% nieumyślny faul, popełniony w ferworze walki o piłkę.

Po obejrzeniu tego materiału też jestem tego zdania co kolega wyżej. Chciałem to jeszcze obejrzeć ponownie, ale ten player TVP jest po prostu beznadziejny i nie chce współpracować ;)

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 20 grudnia 2009, 20:02

Roberto930 pisze:
FAN PLKK pisze:proponowalbym Ci zaprzestac bronienia tej brutalki bo tylko sie kompromitujesz takimi wypowiedziami przez przypadek za kazdym razem po zbiorce macha lokciami w kierunku przeciwniczek??? przez przypadek polamala dwom dziewczynom w lidze w nie caly miesiac nosy??? i czy przez przypadek zapomniala je przeprosic po tych zagraniach idac z usmiechem na lawke??? ludzie do cholery przejzyjcie na oczy i zaprzestanmy tolerowania tego typu zagran bo wkoncu dojdzie do tragedii..

Nie mam ochoty po raz kolejny z Tobą dyskutować, bo to nie ma sensu. Ty i tak za każdym razem będziesz na siłe wpychał mi swoje opinie i pokazywał jaki Ty to nie jesteś sprawiedliwy, dobry i wszechwiedzący. Robie to ostatni raz.

Co do tego kto tu się kompromituje to mam zgoła odmienne zdanie.
Sytuacji z Krawiec nie widziałem, więc nie czuje się na tyle kompetentny, żeby stwierdzić czy tamten faul był celowy czy nieumyślny. W sytuacji z Gburczyk uważam że był przypadkowy.
Oprócz tego, co jest mniej ważne, ale mimo wszystko przeinaczasz fakty. Mecz w Toruniu odbył się 14.10.09 więc od tej pory mineły już ponad 2 miesiące. Nie wiem może nie znasz się na kalendarzu, ale napewno nie jest to "niecały miesiąc".
Nie jestem w stanie stwierdzić również, czy po tych zajściach Denson schodziła na ławkę z uśmiechem, ponieważ nie byłem bezpośrednim świadkiem tego zdarzenia. Nie wiem na podstawie czego Ty wysuwasz taki wniosek.

Tak jak powiedziałem, nie będę toczył z Tobą dalszej dyskusji, ponieważ szkoda mi czasu.
Wiele rzeczy mi proponowałeś w swoim poście, ja tak na koniec proponuje Ci zacząć chodzić na lekcje języka polskiego, bo widze, że obca Ci jest ortografia i interpunkcja, nie mówiąc już o języku i stylu.

Bez odbioru.

No tak przeciez Ty jestes wielki znawca Basketu jak wiekszosc ludzi w Brzegu i przeciez zawodniczka z Brzegu nie moze zrobic nic zlego bo jest swieta i nietykalna... i nie wyjezdzaj mi tu z jezykiem interpunkcja itp bo to nie w tym temacie a o interpunkcje zbytnio nie dbam bo nie od tego jest te forum zeby byly wszedzie przecinki kropki itp a Ty to jestes taki alfa i omega ze wszystkiego i nigdy sie nie mylisz w ortografii ani w niczym wiec ok nie dyskutuj ze mna bo i tak wiesz ze nie masz racji i dlatego wyszukujesz rzeczy nie zwiazanych z Koszykowka co jest zalosne i to bardzo... no skoro polowa kibicow Wisly pisze ze zawodniczka schodzi z usmiechem na lawke i sie glupio smieje to chyba nikt tego nie zmysla..

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 20 grudnia 2009, 20:05

Roberto930 pisze:Pojawił się już materiał z meczu (relacja z meczu od 1:25 min)
Również w tej sytuacji, powinni od razu gwizdnąć faul Gburczyk, żeby Denson nie musiała się jej wyrywać. Wtedy nie doszło by do całej sytuacji.

.

No i gwizdneli..

Natomiast zgadzam się z Toba jeśli chodzi o kwestie celowości. Dla mnie tez Denson nie chciała zrobić krzywdy, ale jednak trochę przesadziła z łokciowaniem.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Roberto930
Żak

Postautor: Roberto930 » 20 grudnia 2009, 20:34

FAN PLKK pisze:No tak przeciez Ty jestes wielki znawca Basketu jak wiekszosc ludzi w Brzegu i przeciez zawodniczka z Brzegu nie moze zrobic nic zlego bo jest swieta i nietykalna... i nie wyjezdzaj mi tu z jezykiem interpunkcja itp bo to nie w tym temacie a o interpunkcje zbytnio nie dbam bo nie od tego jest te forum zeby byly wszedzie przecinki kropki itp a Ty to jestes taki alfa i omega ze wszystkiego i nigdy sie nie mylisz w ortografii ani w niczym wiec ok nie dyskutuj ze mna bo i tak wiesz ze nie masz racji i dlatego wyszukujesz rzeczy nie zwiazanych z Koszykowka co jest zalosne i to bardzo... no skoro polowa kibicow Wisly pisze ze zawodniczka schodzi z usmiechem na lawke i sie glupio smieje to chyba nikt tego nie zmysla..

Obiecałem sobie, że nie będę już z Tobą prowadzić dalszej dyskusji, ale nie dałem rady.
Za znawce basketu się nie uważam, ale pojęcie o tym sporcie mam. Pare lat oglądania, jak również grania coś daje.
Wspomniałem o interpunkcji, nie żeby Cię obrazić, tylko zwyczajnie zwrócić uwagę. Jeżeli wypowiadasz się publicznie to raczej powinieneś starać się zachowywać jakieś określone normy. Takie posty jak Twój ostatni zwyczajnie źle się czyta z powodu braku przecinków i "takich tam". Alfą i Omegą w j.polskim też nie jestem, ale staram się pisać poprawie i czytelnie.

Rzeczy "niezwiązanie z koszykówką" jakoś same mi się wysuneły czytając Twój post, nie była to próba ucieczki od głównego tematu.
Nie miałem ochoty z Tobą dyskutować ze względu na poziom Twoich wypowiedzi, a nie przez to, że boję się Twoich argumentów, bo według mnie mam ich wiecej i jak w jakimś temacie zabieram głos to zawsze jestem pewny swego.

I jeszcze jedna sprawa:
Już wcześniej zauważyłem, że nie pałasz sympatią do tego klubu, jego trenera, działaczy i kibiców. Teraz widze, że za koszykarkami też nie przepadasz (swoją drogą nie wiem jak można nazwać kobietę, jaka by ona nie byłą, małpą?) i jakoś ogólnie nie pasuje Ci to miasto i jego mieszkańcy.
Jest takie mądre powiedzenie "Zły to ptak, co własne gniazdo kala".
Jak tak bardzo Ci się nie podoba Odra, to po co chodzisz na te mecze? Daj sobie spokój, wszyscy będą szczęśliwsi.

Teraz już naprawde kończe tą dyskusję, bo zszedłem trochę na OT. Jak masz jeszcze coś do mnie to priv.

Jeszcze raz gratulacje dla Wisły za zasłużoną wygraną i dużo zdrowia dla p.Gburczyk.

Bobas-Brzeg
Nowy na forum

Postautor: Bobas-Brzeg » 20 grudnia 2009, 20:49

Nic się nie odzywałem,bo nie widziałem zdarzenia!!!
Ale teraz jak widziałem to jak na dłoni,powiem krótko,NIE WIDZĘ TU WINY BRITTNEY!!!
Choć nie potrzebnie tak gwałtownie się obróciła,ale nie było tu nic zamierzonego!!!
KOMPLETNIE!!!
A niektórzy widzę że mają problem ze sobą,nie będę ich komentował bo szkoda czasu!!!
Pozdrowienia dla Wisełki!!!

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 20 grudnia 2009, 21:08

feri pisze:Po obejrzeniu tego materiału też jestem tego zdania co kolega wyżej. Chciałem to jeszcze obejrzeć ponownie, ale ten player TVP jest po prostu beznadziejny i nie chce współpracować ;)

Widać, że z Tobą nie chciał współpracować, bo ja z nim nie miałem problemów. :wink: Również nie widzę w tym zajściu jakiegoś bandytyzmu, tylko zbyt aktywne łokcie Denson. Do napaści Powell na Skerę nie ma co tego przyrównywać.
Tekst pana prezesa Odry (to pewnie ten brodaty jegomość w garniturze siedzący na ławce gości) o okropnej krakowskiej publiczności, która zdekoncentrowała jego zawodniczki, cokolwiek mnie rozbawił. :roll:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”