Co słychać w Kadrze Polski?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907
Re: Co słychać w Kadrze Polski?
Zatem casting na selekcjonera wygrał faworyt. Oby pozbierał wszystko w całość, co może przynieść jakieś wymierne efekty za 1,5 roku.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
friel pisze:Ktoś z sportowych faktów zapomniał o jego ostatnich sukcesach
Jak już to nie ze sportowych faktów, tylko z PAP, bo to jest źródłem informacji.
Z innej beczki: koszykarską osobowością roku zarząd PZKosz wybrał... Paulinę Pawlak. To pokazuje jak nisko koszykówka kobieca upadła w naszym kraju. O innych zwycięzcach pisać nie ma co, bo jedna wielka kpina.
gratuluje p. Maciejewskiemu
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
hermes46 pisze:gratuluje p. Maciejewskiemu
czeka go ciężka praca i za to też mu gratuluję.....Niech da radę!!!
-
koszykarz
ajaja pisze:friel pisze:Ktoś z sportowych faktów zapomniał o jego ostatnich sukcesach
Jak już to nie ze sportowych faktów, tylko z PAP, bo to jest źródłem informacji.
Z innej beczki: koszykarską osobowością roku zarząd PZKosz wybrał... Paulinę Pawlak. To pokazuje jak nisko koszykówka kobieca upadła w naszym kraju. O innych zwycięzcach pisać nie ma co, bo jedna wielka kpina.
Złote Kosze 2009 otrzymali:
Trener roku: Jerzy Szambelan
Koszykarska osobowość roku: Marcin Gortat i Paulina Pawlak
Drużyna roku - objawienie: Polonia 2011 Warszawa
Najlepszy młodzieżowy klub roku: GTK Gdynia
Miasto partner koszykówki męskiej: Koszalin
Miasto partner koszykówki żeńskiej: Gdynia
Sponsor PZKosz: Prokom
Sponsor roku w PLK: Polpharma
Sponsor roku w PLKK: Can-Pack
Sponsor roku w koszykówce młodzieżowej: Arcus
Partner medialny: Telewizja Polska
Nagroda specjalna: Romam Ludwiczuk, prezes PZKosz
z tą Pawlakową to rzeczywiśxcie przesadzili...
No tak - jakby był sam Gortat to OK. Po co jeszcze wrzucać kogoś na siłę z żeńskiej koszykówki??
No ale czy nie większe przegięcie to tzw. nagroda specjalna (czyli coś więcej niż osobowość roku - zatem taki "nadczłowiek") dla Wybitnego Pana Prezesa PZKosz??
Ciekawy jestem - za co?? Organizacja Eurobasketu i wykorzystanie marketingowe tej imprezy zostały w niemal popisowy sposób spartaczone. Gdyby pan prezes miał trochę pokory, podałby się do dymisji po tym wszystkim...
Jeśli chodzi o miasto-partnera, to trochę szkoda, że nie został nim uznany Jarosław. Tam burmistrz niemal stanął na głowie, aby Znicz znalazł sponsora i mógł dalej grać w PLK, a ten heroizm przyniósł efekt. Sorry za offtop, bo grzebię się po lidze męskiej nieco.
Jeśli chodzi o miasto-partnera, to trochę szkoda, że nie został nim uznany Jarosław. Tam burmistrz niemal stanął na głowie, aby Znicz znalazł sponsora i mógł dalej grać w PLK, a ten heroizm przyniósł efekt. Sorry za offtop, bo grzebię się po lidze męskiej nieco.
-
reaktywacja
- Junior
Znam przynajmniej kilka Polek bardziej zasługujących na miano osobowości roku, co nie zmienia faktu, że Pauli serdecznie gratuluję tego tytułu! 
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
Dariusz Maciejwski został w poniedziałek wybrany przez Zarząd Polskiego Związku Koszykówki trenerem kadry narodowej koszykarek. Nowy szkoleniowiec, który prowadzi lidera ekstraligowej tabeli KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski zapewnia, że pogodzi obowiązki w klubie i w reprezentacji.
Prowadzony przez Maciejewskiego zespół wicemistrzyń Polski KSSSE AZS PWSZ Gorzów w poniedziałek odniósł 15. zwycięstwo w ekstralidze. Gorzowianki pokonały u siebie MUKS Poznań 74:52. - W polskiej lidze mamy 100 procentową skuteczność, w Eurolidze trzy wygrane mecze. Dlatego nie wyobrażam sobie pracy bez Gorzowa. A za półtora roku dzięki tej drużynie, ja mogę być jeszcze lepszym trenerem - dodał.
Zapewnił, że potrafi pogodzić prowadzenie drużyny KSSSE i kadry narodowej, ponieważ akcje szkoleniowe reprezentacji będą trwały głównie latem, kiedy klub ma przerwę w rozgrywkach.
Maciejewski będzie przygotowywał reprezentację do mistrzostw Europy, które w 2011 roku odbędą się w Polsce. - Moim celem jest dobór zawodniczek głodnych sukcesu, ambitnych, które będą potrafiły podporządkować swoje życie grze w reprezentacji. Na pewno je znajdę. Mam dobry przegląd tego, co się dzieje w polskiej lidze, bo od pięciu lat prowadzę już selekcję do różnych reprezentacji - powiedział PAP.
Maciejewski ma 45 lat. Ukończył Moskiewski Instytut Kultury Fizycznej. Specjalizację trenerską drugiej klasy zrobił pod kierunkiem słynnego szkoleniowca Aleksandra Gomelskiego. Do 1997 roku opiekował się męskimi drużynami z Gorzowa Wlkp. Akori, Stilonem i Wartą, a potem koszykarkami Stilonu, wrocławskich klubów Ślęza i Dekoral. W sezonie 2000/2001 awansował z zawodniczkami GTK AZS PWSZ Gorzów do pierwszej ligi, a trzy lata później do ekstraklasy. W karierze trenerskiej opiekował się także reprezentacją Polski na Uniwersjadach w Izmirze 2005, Bangkoku 2007 i Belgradzie - 2009. W 2006 roku sprawował funkcję drugiego trenera reprezentacji, a w następnym drużyny U20. Doprowadził drużynę z Gorzowa do zajęcia piątego miejsca w ekstraklasie w sezonie 2005/2006, a w kolejnym do czwartego. Z KSSSE AZS PWSZ zdobył brąz (2008) i srebro (2009) mistrzostw Polski seniorek.
http://www.sportowefakty.pl
Prowadzony przez Maciejewskiego zespół wicemistrzyń Polski KSSSE AZS PWSZ Gorzów w poniedziałek odniósł 15. zwycięstwo w ekstralidze. Gorzowianki pokonały u siebie MUKS Poznań 74:52. - W polskiej lidze mamy 100 procentową skuteczność, w Eurolidze trzy wygrane mecze. Dlatego nie wyobrażam sobie pracy bez Gorzowa. A za półtora roku dzięki tej drużynie, ja mogę być jeszcze lepszym trenerem - dodał.
Zapewnił, że potrafi pogodzić prowadzenie drużyny KSSSE i kadry narodowej, ponieważ akcje szkoleniowe reprezentacji będą trwały głównie latem, kiedy klub ma przerwę w rozgrywkach.
Maciejewski będzie przygotowywał reprezentację do mistrzostw Europy, które w 2011 roku odbędą się w Polsce. - Moim celem jest dobór zawodniczek głodnych sukcesu, ambitnych, które będą potrafiły podporządkować swoje życie grze w reprezentacji. Na pewno je znajdę. Mam dobry przegląd tego, co się dzieje w polskiej lidze, bo od pięciu lat prowadzę już selekcję do różnych reprezentacji - powiedział PAP.
Maciejewski ma 45 lat. Ukończył Moskiewski Instytut Kultury Fizycznej. Specjalizację trenerską drugiej klasy zrobił pod kierunkiem słynnego szkoleniowca Aleksandra Gomelskiego. Do 1997 roku opiekował się męskimi drużynami z Gorzowa Wlkp. Akori, Stilonem i Wartą, a potem koszykarkami Stilonu, wrocławskich klubów Ślęza i Dekoral. W sezonie 2000/2001 awansował z zawodniczkami GTK AZS PWSZ Gorzów do pierwszej ligi, a trzy lata później do ekstraklasy. W karierze trenerskiej opiekował się także reprezentacją Polski na Uniwersjadach w Izmirze 2005, Bangkoku 2007 i Belgradzie - 2009. W 2006 roku sprawował funkcję drugiego trenera reprezentacji, a w następnym drużyny U20. Doprowadził drużynę z Gorzowa do zajęcia piątego miejsca w ekstraklasie w sezonie 2005/2006, a w kolejnym do czwartego. Z KSSSE AZS PWSZ zdobył brąz (2008) i srebro (2009) mistrzostw Polski seniorek.
http://www.sportowefakty.pl
.
Reprezentacja Polski zagra w maju w USA.
Na 7 maja 2010 (piątek) został zaplanowany mecz naszej reprezentacji z drużyną Connecticut Sun.
W minionym sezonie w Sun grały m. innymi: Asjha Jones, Sandrine Gruda, Lindsay Whalen, Tan White, Anete Jekabsone-Zogota, Erin Phillips.
Będzie to jeden z 15 meczów przedsezonowych, które zespoły WNBA mają zaplanowane do rozegrania między 30 kwietnia, a 11 maja.
11 meczów zespoły WNBA rozegrają między sobą, 3 z reprezentacją Chin i 1 z Polkami.
Pierwszy mecz - 30 kwietnia między zespołami Minnesota Lynx i Chicago Sky.
[ źródło: http://www.wnba.com/news/preseason_schedule_100217.html ]
--------------------------------------
( 26330 )
.
Reprezentacja Polski zagra w maju w USA.
Na 7 maja 2010 (piątek) został zaplanowany mecz naszej reprezentacji z drużyną Connecticut Sun.
W minionym sezonie w Sun grały m. innymi: Asjha Jones, Sandrine Gruda, Lindsay Whalen, Tan White, Anete Jekabsone-Zogota, Erin Phillips.
Będzie to jeden z 15 meczów przedsezonowych, które zespoły WNBA mają zaplanowane do rozegrania między 30 kwietnia, a 11 maja.
11 meczów zespoły WNBA rozegrają między sobą, 3 z reprezentacją Chin i 1 z Polkami.
Pierwszy mecz - 30 kwietnia między zespołami Minnesota Lynx i Chicago Sky.
[ źródło: http://www.wnba.com/news/preseason_schedule_100217.html ]
--------------------------------------
( 26330 )
.
- Jack Napier
- Amator
Bardzo fajna sprawa dla dziewczyn ... bo po pierwsze, jak ktoras sie pokaze to moze trafi do notesu paru agentow w rubryce "player to watch"
a po drugie zobaczyc Stany tez nie jest cos co sie robi za kare
Szkoda tylko, ze ma to byc jeden mecz. Najprawdopodobniej nie udalo sie dogadac z New York Liberty i dlatego graja z Sun. Moze jednak uda sie zagrac wiecej spotkan co nadaloby temu zgrupowaniu wiekszy sens. Szkoda, ze w tym okresie ekipy z NCAA nie sa raczej w stanie pelnej gotowosci bo pare druzyn prezentuje tam przyzwoity poziom.
Jack Napier pisze:Bardzo fajna sprawa dla dziewczyn ... bo po pierwsze, jak ktoras sie pokaze to moze trafi do notesu paru agentow w rubryce "player to watch"a po drugie zobaczyc Stany tez nie jest cos co sie robi za kare
Szkoda tylko, ze ma to byc jeden mecz. Najprawdopodobniej nie udalo sie dogadac z New York Liberty i dlatego graja z Sun. Moze jednak uda sie zagrac wiecej spotkan co nadaloby temu zgrupowaniu wiekszy sens. Szkoda, ze w tym okresie ekipy z NCAA nie sa raczej w stanie pelnej gotowosci bo pare druzyn prezentuje tam przyzwoity poziom.
A może przy okazji trener kadry znajdzie coś ciekawego na kolejny sezon
Ta myślę że trener ma tez swoje osobiste powody by tam jechać 
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
- markylipek
- Młodzik
Wydaje mi się, że Maciejewski w pierwszej kolejności powinien się skupiać na zgrywaniu dziewczyn, wpajaniu im taktyki, budowaniu dobrej atmosfery a nie na szukaniu zawodniczek do swojego klubu...
Ostatnio Franek Smuda wziął żonę na zgrupowanie kadry do Tajlandii i wszystkie media a także spora część kibiców uznały to jako niewybaczalne zachowanie.
Jeśli rzeczywiście Maciejewski dostanie zgodę na jakieś rozmowy dla Gorzowa to uważam, że cała reszta trenerów ekstraklasy powinna jechać z kadrą na koszt pzkosz i mieć takie same możliwości jak trener reprezentacji
Ostatnio Franek Smuda wziął żonę na zgrupowanie kadry do Tajlandii i wszystkie media a także spora część kibiców uznały to jako niewybaczalne zachowanie.
Jeśli rzeczywiście Maciejewski dostanie zgodę na jakieś rozmowy dla Gorzowa to uważam, że cała reszta trenerów ekstraklasy powinna jechać z kadrą na koszt pzkosz i mieć takie same możliwości jak trener reprezentacji
- elen
- Kadet
- Kontaktowanie:
Nie no w teoriach spiskowych to wy jesteście w Ekstraklasie. A czy nikt z was nie pomyślał, że klub z WNBA to bardzo ciekawy sparingpartner dla naszej reprezentacji?
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
elen pisze:Nie no w teoriach spiskowych to wy jesteście w Ekstraklasie. A czy nikt z was nie pomyślał, że klub z WNBA to bardzo ciekawy sparingpartner dla naszej reprezentacji?
Zgodzę się - przedmówcy pojechali tutaj bardzo daleko z teoriami. Teraz żadnym problemem jest znaleźć dobrą playerkę z USA "wirtualnie". Przecież raczej nikt z naszych czołowych klubów nie fatygował się za ocean, aby dopiąć kontrakt z zawodniczką uznaną w WNBA, a pewnie Gorzów też ma aspiracje, aby po taką sięgnąć. Wystarczą agenci, negocjacje, maile, faksy. We wszystkim co robi Maciejewski można byłoby się dopatrzyć próby zyskania czegoś dla AZS-u. Taki właśnie jest "urok" łączenia dwóch funkcji. Tym niemniej wydaje mi się, że wyjazd kadry do USA specjalnie po to, aby rozegrać jeden mecz, mija się z celem. Miałoby to sens, gdyby takich sparingów było tam minimum trzy, niekoniecznie z teamami z WNBA.
Wróć do „Reprezentacja Polski”