Dariusz Maciejewski trenerem reprezentacji
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Dariusz Maciejewski trenerem reprezentacji
Wzruszyły mnie te piękne słowa..
Owszem, powinien jeździć po meczach wszystkich czołowych zawodniczek a nie tylko wtedy gdy graja z Gorzowem, aprzede wszystkim powinien teraz (a raczej po zakończeniu sezonu) przez 24 godz na dobre myśleć o kadrze tak jak teraz mysli o AZS-ie. N chyba ze ma zamair z AZS-u zrobić kadre..
Owszem, powinien jeździć po meczach wszystkich czołowych zawodniczek a nie tylko wtedy gdy graja z Gorzowem, aprzede wszystkim powinien teraz (a raczej po zakończeniu sezonu) przez 24 godz na dobre myśleć o kadrze tak jak teraz mysli o AZS-ie. N chyba ze ma zamair z AZS-u zrobić kadre..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
matrix pisze:koszykarz pisze:czyli Dźwigalska do reprezentacji będzie powołana a niedoceniana Żurowska i Kaczmarczyk w I piątce ?
Żurowska na pewno....zwłaszcza,że dziewczyna prezentuje równą,dobrą formę w FGE,która zdaniem niektórych jest czołową ligą w Europie...
Odseparuj Ty się od Justyny..akurat tak sie składa że dobrze gra też w Eurolidze, która jakby nie patrzeć jest najlepszą ligą w Europie..
bart_81 pisze:Żurowska na pewno....zwłaszcza,że dziewczyna prezentuje równą,dobrą formę w FGE,która zdaniem niektórych jest czołową ligą w Europie...
Odseparuj Ty się od Justyny..akurat tak sie składa że dobrze gra też w Eurolidze, która jakby nie patrzeć jest najlepszą ligą w Europie..[/quote]
czy ty czytałeś mój post? czy ja napisałem coś złego o Justynie?
TKD pisze:Nowy Selekcjoner Reprezentacji PolskiDariusz Maciejewski na konferencji prasowej w Gorzowie po meczu z MUKS-em powiedzial piekne slowa, ktore powinny dotrzec do wszystkich. Gdyby skupil sie tylko i wylacznie na reprezentacji, dostawalby o wiele wieksze pieniadze.
Że zacytuję klasyka - no wspaniały człowiek
Słowa te do mnie trafiają dobitnie. Nie chcę kasy, kadrę wziąłem bo wygląda ładnie w CV a tak naprawdę mi zależy na AZSie (no bo jakby mi zależało na kasie to wziąłbym TYLKO kadrę). Po grzyba mi trener kadry, która jest tylko dodatkiem?
Fajnie się zaczyna. Właśnie dlatego selekcjoner nie powinien prowadzić klubu. Dokładnie dlatego.
Widzę ,że kolega ma problem bo trener postawił na swoim .....
Co do Kasi to wybaczcie panowie ,ale wolę aby grała Kasia niż niektóre gwiazdy na rozegraniu ,którymi zamiata "jakaś tam" rezerowa reprezentacji Australi.
Ja osobiście ufam Darkowi i wiem ,że nie nawali to nie w jego stylu .
Mam wrażenie ,że niektórzy nie mogą się pogodzić z tym ,że Darek dalej będzie budował silny AZS i liga znów nie stanie się szara i monotonna.
No wybaczcie panowie ale wasze lamenty tak właśnie wyglądają .
Co do Kasi to wybaczcie panowie ,ale wolę aby grała Kasia niż niektóre gwiazdy na rozegraniu ,którymi zamiata "jakaś tam" rezerowa reprezentacji Australi.
Mam wrażenie ,że niektórzy nie mogą się pogodzić z tym ,że Darek dalej będzie budował silny AZS i liga znów nie stanie się szara i monotonna.
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
friel pisze:Widzę ,że kolega ma problem bo trener postawił na swoim .....
A mnie się zdaje, że to Wy je tak odczytujecie.
Zwłaszcza jak czytam jak to ciskamy się na lewo i prawo, bo przerażeni jesteśmy wizją kolejnych sukcesów AZSu. Litości...
Cieszę się z wyboru Maciejewskiego, bo lepszego kandydata nie było. Ale to nie znaczy, że nie dostrzegam wad tego rozwiązania, bo nie jestem w niego zapatrzony jak w święty obrazek.
Wszystko zweryfikuje boisko. Daj Boże, żeby wyszło na Wasze i żeby dał sobie radę z kadrą.
Gratulacje dla Trenera objęcia tej funkcji.
Przypomnę, ze na Me liczy się tylko i wyłącznie WYNIK- bez p.ieprzenia o braku doświadczenia, ze to trema przed własną publicznością itp itd.
Tak jak pisałem wczesniej nic nikogo takie bzdurne gadanie nie obchodzi- ma być pierwsza piątki, koniec i basta.
Skoro takie Greczynki mogły zależec tak daleko na ME, to my tez jesteśmy w stanie to zrobić.
Oby Maciejewski poukładał wszystkie klocki i oby kadra zaczęła grac nareszcie na jakimś poziomie.
Najbardziej jednak chciałbym na pierwszego trenera Algisa, a dalej Jardela albo Vincenta, lub jakiegoś Hiszpana.
Z polskich kandydatów jednakże jedyną sensowną opcją był Maciejewski.
Przypomnę, ze na Me liczy się tylko i wyłącznie WYNIK- bez p.ieprzenia o braku doświadczenia, ze to trema przed własną publicznością itp itd.
Tak jak pisałem wczesniej nic nikogo takie bzdurne gadanie nie obchodzi- ma być pierwsza piątki, koniec i basta.
Skoro takie Greczynki mogły zależec tak daleko na ME, to my tez jesteśmy w stanie to zrobić.
Oby Maciejewski poukładał wszystkie klocki i oby kadra zaczęła grac nareszcie na jakimś poziomie.
Najbardziej jednak chciałbym na pierwszego trenera Algisa, a dalej Jardela albo Vincenta, lub jakiegoś Hiszpana.
Z polskich kandydatów jednakże jedyną sensowną opcją był Maciejewski.
-
reaktywacja
- Junior
Jestem przekonany, że lepiej z dostępnych w konkursie trenerów nie można było wybrać.
Jestem przekonany, że w kadrze pojawią się dziewczyny pasujące do stylu preferowanego przez Maciejewskiego, który w największym skrócie określam tak - mocna, aktywna obrona, radosny chaos w ataku i obowiązkowo duuużo wiatru. Jeśli nie biegasz to cię nie ma (w kadrze).
Jestem przekonany, że w kadrze grać będą Justyna Żurowska i Agnieszka Kaczmarczyk (obie całkowicie zasłużenie).
Mam nadzieję, że Czubak kadry nie powącha (bo w kadrze nie potrzeba rezerwowej na 10 minut, tylko dwóch równorzędnych zawodniczek, mogących pociągnąć kadrę.
Moje propozycje na małe - Pawlak, Jeziorna, Drzewińska, Bibrzycka. Gajda do gry w kadrze się nie nadaje bardziej niż Czubak, co zresztą wielokrotnie udowodniała. Na koniec - serdeczne gratulacje dla trenera - na bezrybiu wybieraliśmy, a w moim odczuciu Darek został trenerem kadry o te dwa-trzy lata za szybko, by odnieść w niej prawdziwy sukces, ale lepszego nie było. Może uda mu się to wszystko poskładać, choć łatwo nie będzie.
Jestem przekonany, że w kadrze pojawią się dziewczyny pasujące do stylu preferowanego przez Maciejewskiego, który w największym skrócie określam tak - mocna, aktywna obrona, radosny chaos w ataku i obowiązkowo duuużo wiatru. Jeśli nie biegasz to cię nie ma (w kadrze).
Jestem przekonany, że w kadrze grać będą Justyna Żurowska i Agnieszka Kaczmarczyk (obie całkowicie zasłużenie).
Mam nadzieję, że Czubak kadry nie powącha (bo w kadrze nie potrzeba rezerwowej na 10 minut, tylko dwóch równorzędnych zawodniczek, mogących pociągnąć kadrę.
Moje propozycje na małe - Pawlak, Jeziorna, Drzewińska, Bibrzycka. Gajda do gry w kadrze się nie nadaje bardziej niż Czubak, co zresztą wielokrotnie udowodniała. Na koniec - serdeczne gratulacje dla trenera - na bezrybiu wybieraliśmy, a w moim odczuciu Darek został trenerem kadry o te dwa-trzy lata za szybko, by odnieść w niej prawdziwy sukces, ale lepszego nie było. Może uda mu się to wszystko poskładać, choć łatwo nie będzie.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
reaktywacja pisze:Moje propozycje na małe - Pawlak, Jeziorna, Drzewińska, Bibrzycka. Gajda do gry w kadrze się nie nadaje bardziej niż Czubak, co zresztą wielokrotnie udowodniała.
Z tych myślę ,że Darek weźmie tylko 2, z "Karpia" wątpię by coś było choć w AZS-ie zasuwała na całego .
Jeziorna gra na razie mecze różne raz lepiej raz gorzej ale myślę ,że ona lepiej się wpisuje w jego filozofię koszykówki .
Boję się natomiast czy Trener nie strzeli sobie w nogę i nie odstawi Biby na boczny tor .
No i Paulina jest murowaną jedynką w zasadzie robi to czego Darek wymaga walczy ,biega rzuca .
Ale ku obawie wszystkich asekurować ją będzie chyba właśnie Kasia z prostego powodu na rozegraniu musi być spokój.
Ja obstawiam że repa może wyglądać tak : Pawlak ,Dżwigalska,Jeziorna ,Bibrzycka,Babicka,Kaczmarczyk/Żurowska (tu nie sądzę aby Darek grał obiema ),Leciejewska ,Kruszyna,Kobryn, może da szanse na rehabilitacje Mieloszyńskiej ,Fajnie by było jak by Olivia dostała szanse i wcale bym się nie zdziwił jak by do Kadry wróciła Szott choć nie wiem jak tam z jej kolanami
-
reaktywacja
- Junior
Wracając do małych w kadrze Maciejewskiego pominąłem dwie zawodniczki, w tym typowaną przeze mnie do pierwszej piątki Agnieszkę Skobel. Jest też pracowita Olivka Tomiałowicz i myślę, że powinna otrzymać szansę.
O dużych się nie wypowiadam, bo sprawa wydaje się jasna - Kobryn, Lecia + Żurek to trzon oraz Kaczmarczyk, ewentualnie Kruszyna.
Na skrzydle Didi i wymienione przeze mnie małe. Rezygnacja z Biby niemożliwa - przecież mamy osiągnąć cokolwiek na Euro w Polsce, a bez Biby to niemożliwe. Biba najwyżej będzie mieć status Darka przy wyborach na trenera kadry - on mógł bez klubu ale z klubem, Biba będzie mogła robić co będzie chciała, byle z efektem na boisku. Tak to widzę.
O dużych się nie wypowiadam, bo sprawa wydaje się jasna - Kobryn, Lecia + Żurek to trzon oraz Kaczmarczyk, ewentualnie Kruszyna.
Na skrzydle Didi i wymienione przeze mnie małe. Rezygnacja z Biby niemożliwa - przecież mamy osiągnąć cokolwiek na Euro w Polsce, a bez Biby to niemożliwe. Biba najwyżej będzie mieć status Darka przy wyborach na trenera kadry - on mógł bez klubu ale z klubem, Biba będzie mogła robić co będzie chciała, byle z efektem na boisku. Tak to widzę.
14 koron:
Gdyby ktoś z was wsiadając do samolotu miał wybór, czy ma lecieć za ocean samolotem z pilotem, który lata na co dzień po Europie, czy pilotem, który przez ostatnie półtora roku nigdzie nie latał, nie siedział za sterami, tylko przygotowywał się w teorii, to którego pilota wolelibyście? Analogicznie ma się sytuacja z pracą Darka w klubie i reprezentacji. Myślę, że nie tylko dla nas - kibiców AZS-u lepiej jest, że Darek zostanie w klubie, ale także dla kadry w perspektywie przygotować do ME i (oby) olimpiady też jest lepiej. Mistrzostwa za półtorej roku, nie ma co tylko usiąść i o nich myśleć. Bezczynne jeżdżenie i obserwowanie zawodniczek już teraz pod kątem ME i IO jest kompletnym nonsensem. Ustalanie nazwisk drugim nonsensem. Za półtorej roku kadra może przecież wyglądać zupełnie inaczej. Gdyby ustalać kadrę na półtora roku w przód, to w dzisiejszej kadrze piłkarskiej graliby Matusiak, Wawrzyniak, Żurawski i Saganowski
Dlatego nie ma co dzisiaj toczyć sporów, czy Dźwigalska tak, czy Gajda nie, Bibrzycka tak, Mieloszyńska nie itd. Bo nie zdziwiłbym się, gdyby za 1,5 roku okazało się, że najbardziej rozwinęła się i w najwyższej formie będzie np. Tomiałowicz i Pietrzak...
w tym co powiedział Feri jest trochę racji .
Co do Biby jeżeli ktoś myśli że ona będzie na boisku grac co będzie jej się podobało to naprawdę nie znacie Darka
Co do Biby jeżeli ktoś myśli że ona będzie na boisku grac co będzie jej się podobało to naprawdę nie znacie Darka
-
daniel_balinski
- Nowy na forum
Według mnie dobrze, że będzie mógł pracować w klubie. W europejskich warunkach koszykarskich trener spokojnie może łączyć pracę w reprezentacji i właśnie w klubie. Ważne, by umiał znaleźć równowagę pomiędzy swoimi zawodniczkami a zawodniczkami z innych klubów, żeby ta praca była uczciwa i nie było zarzutów, że zawodniczki jednego klubu są faworyzowane.
Maciejewski najlepiej pokazał przez ostatnie sezony, że nie najważniejszą rzeczą jest posiadanie wybitnych zawodniczek, ale zawodniczek pasujących do koncepcji. Mam nadzieję, że ma przede wszystkim wizję gry tej drużyny, bo to połowa sukcesu. A niestety polskie reprezentacje mają z tym problem, dlatego wiele tracą...
Maciejewski najlepiej pokazał przez ostatnie sezony, że nie najważniejszą rzeczą jest posiadanie wybitnych zawodniczek, ale zawodniczek pasujących do koncepcji. Mam nadzieję, że ma przede wszystkim wizję gry tej drużyny, bo to połowa sukcesu. A niestety polskie reprezentacje mają z tym problem, dlatego wiele tracą...
Wizja hmm myślę że będą dziewczyny grały to co gra się w Gorzowie tyle ,że Darkowi nikt nie mówi że na tą będzie kasa a na tą nie
więc myślę ,iż efekt końcowy powinien być dobry
krysti pisze:rozgrywające: Paulina Pawlak,Natalia Małaszewska?, Agata Gajda ?,
rzucające: Olivia Tomiałowicz ?, Weronika Idczak,Aleksandra Drzewińska,
skrzydłowe: Małgorzata Babicka,Daria Mieloszyńska,Monika Krawiec,Agnieszka Skobel,Agnieszka Kaczmarczyk,Justyna Żurowska,Joanna Walich,Katarzyna Krężel,Agnieszka Makowska ?,
środkowe: Izabela Piekarska ?,Magdalena Leciejewska , Ewelina Kobryn, Agnieszka Majewska ?,
W miejsce Pani Malaszewskiej to już wolałbym Kasię Czubak.
Co do reszty to się zgadzam.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”