TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

akar
Żak

Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Postautor: akar » 16 grudnia 2009, 18:40

Zaczynasz myśleć tak jak ja.Bo do tej pory byłeś zachwycony nowym trenerem,gdyż to on ostatecznie decyduje czy zawodniczka mu się przyda w zespole czy nie.A tak na prawdę to mamy dwie rozgrywające,Bond i Kopczyk.
Balicka i Criner to pomyłki-obie z fatalnym rzutem.
A co do Chomickiej,no cóż w siedmiu meczach zagrała zaledwie 30 min.Trochę ponad 4(CZTERY) :!: :!: :!: :!: :!: minuty na mecz.Kolejne po Fabbri i Criner "WZMOCNIENIE" składu.
Dziecko we mgle sprawniej się porusza niż działacze i sztab trenerski Lidera na rynku transferowym.

Awatar użytkownika
Czeski
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Czeski » 17 grudnia 2009, 16:18

friel
Kadet

Postautor: friel » 17 grudnia 2009, 16:25

zszokowała mnie otwartość zawodniczki w tym wywiadzie .
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 21 grudnia 2009, 16:31

INEA AZS: Zmiana na stanowisku trenera
INEA AZS uprzejmie informuje, że w dniu dzisiejszym sekcja koszykówki rozwiązała umowę z trener Katarzyną Dydek. Zarząd sekcji zdecydował również, że po przerwie świątecznej zespół INEA AZS Poznań w rozgrywkach ekstraklasy poprowadzi Roman Haber.

Źródło: plkk.pl

Cóż, skoro wyniki sa poniżej oczekiwań, winny jest zwykle trener. Tylko czy ta zmiana przyniesie ze sobą poprawę?
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 23 grudnia 2009, 11:25

Robinson opuściła Leszno
autor: Dawid Bilski, 2009-12-22, 23:04, źródło: Panorama Leszczyńska

Rachill Robinson rozstała się z zespołem Super Pol Tęczy Leszno. Powód zakończenia współpracy przez obie strony jest jeden - nie najlepsza sytuacja finansowa w leszczyńskim klubie.- Dziękujemy jej za to, co zrobiła dla nas. Pomogła nam wygrać spotkanie z Bydgoszczą. Pożegnaliśmy się z nią, ale nie jest to związane z jej formą sportową, bo z tym było coraz lepiej - powiedział Jarosław Krysiewicz na łamach Panoramy Leszczyńskiej.

26-letnia skrzydłowa w barwach Super Pol Tęczy rozegrała 8 spotkań. Średnio zdobywała 6,4 punktów i notowała 3,5 zbiórki, przebywając na parkiecie przez 20 minut.

O problemach Energi(?) pisze sie wiele, a tu czarno na białym Leszno tez nie ma kasy!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

tomisback
Amator

Postautor: tomisback » 23 grudnia 2009, 11:34

hermes46 pisze:Robinson opuściła Leszno

Rachill Robinson rozstała się z zespołem Super Pol Tęczy Leszno. Powód zakończenia współpracy przez obie strony jest jeden - nie najlepsza sytuacja finansowa w leszczyńskim klubie.- Dziękujemy jej za to, co zrobiła dla nas. Pomogła nam wygrać spotkanie z Bydgoszczą. Pożegnaliśmy się z nią, ale nie jest to związane z jej formą sportową, bo z tym było coraz lepiej - powiedział Jarosław Krysiewicz na łamach Panoramy Leszczyńskiej.

26-letnia skrzydłowa w barwach Super Pol Tęczy rozegrała 8 spotkań. Średnio zdobywała 6,4 punktów i notowała 3,5 zbiórki, przebywając na parkiecie przez 20 minut.

O problemach Energi(?) pisze sie wiele, a tu czarno na białym Leszno tez nie ma kasy!

Cieszy Cię to czy jak? Bo nie rozumiem skąd ten entuzjazm. Każdy klub ma problemy, mniejsze lub większe... A to że rozwiązała kontrakt z przyczyn nie sportowych to nie jest jednoznaczne z brakiem kasy.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 23 grudnia 2009, 11:51

Tylko że niektórzy wręcz cieszą się że Toruń ma kłopoty finansowe .. i to jest przykre.... :( W Toruniu nigdy nie było kasy i dlatego chciałbym by klub znalazł po nowym roku jakieś firmy które wesprą klub.

Oficjalnie nikt z klubu jeszcze nie powiedział że KLUB ma zaległości , kłopoty finansowe , że ZWOLNI połowę drużyny - bo być może po nowym roku coś się ruszy. Niektóre zawodniczki może zrozumieją , poczekają , inne nie... To normalne...

Tyle że fama już poszła - jeśli chodzi o ENERGĘ - zobaczymy jak to się potoczy... Byleby tylko nie najgorsze :cry:

p..
Amator

Postautor: p.. » 23 grudnia 2009, 12:02

Ale to nie ma co się cieszyc. Mnie osobiście nie cieszą kłopoty finansowe ŻADNEGO Polskiego klubu. Jeżeli chodzi o finanse to wierzę, że działacze Energii sobie poradzą z tym problemem i wyprowadzą klub na prostą.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 23 grudnia 2009, 13:54

p.. pisze:Ale to nie ma co się cieszyc. Mnie osobiście nie cieszą kłopoty finansowe ŻADNEGO Polskiego klubu. Jeżeli chodzi o finanse to wierzę, że działacze Energii sobie poradzą z tym problemem i wyprowadzą klub na prostą.

Musiałbym byc debilem zebym sie cieszył z problemów fianansowych kazdego klubu! Ja tez wierze ze działacze Energi i ...Tęczy Leszno znajda pieniadze na dalsza gre
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 23 grudnia 2009, 14:46

Czyli stuacja w Toruniu podobna jak w Rybniku w zeszłym roku oby nas to omineło tym razem bo nic miłego to nie jest jak trzon drużyny odchodzi i innym tego też nie życze Wesołych Świąt :D

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 23 grudnia 2009, 14:48

Nikt z klubu oficjalnie się nie wypowiedział na ten temat więc na dzień dzisiejszy kłopoty finansowe to tylko spekulacje

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 23 grudnia 2009, 15:02

i trzymajmy sie tej wersji. A wypowiedzi na forum nie których ludzi (majacych po 3 posty z tego 2 tej samej treści) chyba nie sa opniotwórcze! Tym bardziej jak pisze Markylipek klub NIE ZAJAŁ ŻADNEGO(!!!!!!) stanowiska!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 23 grudnia 2009, 18:30

hermes46 pisze:Robinson opuściła Leszno

Co roku prezes, trener, kierownik Tęczy wypowiadali się, że w Lesznie ciężko pozyskać sponsorów, bo to małe miasto, a poza tym ida duże pieniadze na żużel. Nie stać nas na Ameryke, chyba, że uda się ściągnąć nie wypromowane zawodniczki takie jak np. Nikita. Nie pisz, ze Tęcza ma kłopoty, bo tak nie jest. Poprostu nie stać nas na Ameryke, a jeżeli nas nie stać to odsyłamy Ją do domu. Gramy tym co mamy i to jest najwżniejsze... Toruniowi życzę jak najlepiej, jednak znowu kończy sie rok i kończą się pieniądze.

A w sporcie niestety jest tak że... Nie ma sianka nie ma granka...

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 23 grudnia 2009, 18:39

to chyba uwaga powinna byc do dziennikarza Waszej Gazetki- Panorama Leszczyńska.
Nie najlepsza sytuacja fianansowa w całym swiecie jest zrozumiała z brakiem kasy a w Lesznie ...z przejściowym lub zrozumiałym ruchem zarzadu klubu, lub polityka tranferowa klubu.

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 23 grudnia 2009, 18:45

Problemy finansowe są takie, że jest wszystko odliczone niemal do złotówki, skończyły się środki na utrzymanie Ameryki więc wraca do domu...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”