Co słychać w Gorzowie?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

feri
Młodzik

Re: Co słychać w Gorzowie?

Postautor: feri » 28 grudnia 2009, 02:09

Jack Napier pisze: Dlatego z bólem serca rozwiązaliśmy kontrakt z Vidacić, która była gotowa drastycznie obniżyć swój kontrakt, byleby tylko zostać w Gorzowie.

To warte podkreślenia i miłe z jej strony. Szkoda, że Jeli nie wyszła przygoda z naszą ligą...

aniuh
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: aniuh » 28 grudnia 2009, 10:58

flash pisze:Jestem zaskoczony, że Maciejewski podziękował Vidacic. Przecież to jego wynalazek, oglądał ją wiele razy, a na dodatek - jak sam przyznał w wywiadzie - prześwietlił na 30 sposobów. Skąd taka pomylka??? :oops: :roll:

A słyszałeś ze przed sezonem Vidacic miała też ofertę z Lotosu?? hmmmm? :roll:
:twisted:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 28 grudnia 2009, 11:18

aniuh pisze:
flash pisze:Jestem zaskoczony, że Maciejewski podziękował Vidacic. Przecież to jego wynalazek, oglądał ją wiele razy, a na dodatek - jak sam przyznał w wywiadzie - prześwietlił na 30 sposobów. Skąd taka pomylka??? :oops: :roll:

a co ma piernik do wiatraka? jest wtopa transferowa i tyle. tak samo jak my swego czasu z Walker czy Traore, tak wy z Jelą. dziwi jedynie skala, bowiem jak slusznie flash zauwazyl - wasz trener byl bardzo pewny tej zawodniczki. ja wiem, że pomyłki przytrafiane nieomylnym mogą boleć, ale takie życie. podejrzewam, ze i tak lada moment kogoś sicagniecie, kto spowoduje, ze zapomnicie na dobre o Jeli.

progfan
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: progfan » 28 grudnia 2009, 12:11

Przygoda Jeli z naszą ligą jeszcze się nie skończyła... :)

aniuh
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: aniuh » 28 grudnia 2009, 12:22

Kuba pisze:
aniuh pisze:

a co ma piernik do wiatraka? jest wtopa transferowa i tyle. tak samo jak my swego czasu z Walker czy Traore, tak wy z Jelą. dziwi jedynie skala, bowiem jak slusznie flash zauwazyl - wasz trener byl bardzo pewny tej zawodniczki. ja wiem, że pomyłki przytrafiane nieomylnym mogą boleć, ale takie życie. podejrzewam, ze i tak lada moment kogoś sicagniecie, kto spowoduje, ze zapomnicie na dobre o Jeli.

Bo gdyby była w Lotosie, to by tak nie pisał... :roll:
:twisted:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 grudnia 2009, 12:36

Kuba pisze:
aniuh pisze:

Endrju pisze:Powiem dwa slowa...
Daruj sobie...

Nikt w Gorzowie z tego powodu ze Jela odchodzi nie robi tragedii :D Bedziemy mieli o wiele lepszego centra 8) Dziekujemy Jeli za gre i nie zalujemy tego ze byla razem z nami ;)

A tobie Kuba radze spojrzec w tabele, jak ten chybiony transfer Jeli zaszkodzil naszemu zespolowi :lol:

na koniec powiem dwa slowa:

DARUJ SOBIE... 8)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 28 grudnia 2009, 12:44

Koszykarki przychodzą, odchodzą... W czym problem? Lepiej zamiast Vidacic dać szanse gry jakiejś młodej Polce

feri
Młodzik

Postautor: feri » 28 grudnia 2009, 12:51

Kuba pisze:
aniuh pisze:

A ja jestem ciekaw jakiegoś linka do wywiadu, gdzie Maciejewski mówi, że ją prześwietlił na 30 sposobów. Bo pamiętam, że była mowa o 30, ale punktach średnio i ponad 30 evalu w lidze serbskiej... No ale satysfakcję pewnie macie, bo udało się coś na Maciejewskiego znaleźć... bo ogólnie coś mu w końcu nie wyszło.

Może i wtopa z perspektywy połowy sezonu, ale zagrała w całej, sławetnej kwarcie number four w meczu w Krakowie i dorzuciła swoje punkty w jej decydujących momentach, dlatego raczej nie będzie całkiem zapomniana, przynajmniej przeze mnie. Czekam jednak na wieści o nowej zawodniczce..

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 28 grudnia 2009, 13:32

Boże święty, widzisz a nie grzmisz...

rozumiem, że ostatnio niemodne jest krytykowanie Maciejewskiego, czy czegokolwiek co gorzowskie, ale ogarnijcie się proszę bardzo... Człowiek napisze, że transfer nieudany (co sami z resztą stwierdzacie), ale nie jest z Gorzowa tylko z Polkowic, to od razu nagonka na całego :lol: to miłe, na prawdę, że tak się mną interesujecie, ale to już przechodzi ludzkie pojęcie :lol:

Endrju - tabelą w środku sezonu nie ma się co podniecać. nawet ta po zasadniczym jest (za przeproszeniem) o kant dupy rozbić. mam nadzieję, ze i to 'załapiesz'... bo powiem Ci szczerze, że guzik mnie obchodzi Wasza pozycja w tabeli, czy pozycja Orzełka. tak czy siak wszystko rozwinie się w play-off, ale macie teraz swoje 5 minut, to korzystacie. nikt Wam bronił nie będzie, ale powiem tylko dwa słowa: darujcie sobie :lol:

bez odbioru

friel
Kadet

Postautor: friel » 28 grudnia 2009, 13:47

Boże 3 posty a mi humor skoczył o 200% mimo paskudnej pogody za oknem :) ktoś nbapisał ,że przygoda Jeli z Polską koszykówką jeszcze się niczyła tzn ktoś chce ją zatrudnić ?
Jak tak to fantastycznie bo dziewczyna w zasadzie miała by problem z znalezieniem pracy teraz
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
Jestem z Gorzow
Nowy na forum

Postautor: Jestem z Gorzow » 28 grudnia 2009, 14:10

Kuba pisze:Boże święty, widzisz a nie grzmisz...

rozumiem, że ostatnio niemodne jest krytykowanie Maciejewskiego, czy czegokolwiek co gorzowskie, ale ogarnijcie się proszę bardzo... Człowiek napisze, że transfer nieudany (co sami z resztą stwierdzacie), ale nie jest z Gorzowa tylko z Polkowic, to od razu nagonka na całego :lol: to miłe, na prawdę, że tak się mną interesujecie, ale to już przechodzi ludzkie pojęcie :lol:

Endrju - tabelą w środku sezonu nie ma się co podniecać. nawet ta po zasadniczym jest (za przeproszeniem) o kant dupy rozbić. mam nadzieję, ze i to 'załapiesz'... bo powiem Ci szczerze, że guzik mnie obchodzi Wasza pozycja w tabeli, czy pozycja Orzełka. tak czy siak wszystko rozwinie się w play-off, ale macie teraz swoje 5 minut, to korzystacie. nikt Wam bronił nie będzie, ale powiem tylko dwa słowa: darujcie sobie :lol:

bez odbioru

Tak tez nasze 5 minut trwa od sezonu 2007/2008 kiedy to zawsze na koniec jesteśmy wyżej od tego twojego Orzełka.
Bilans meczy Gorzów vS Polkowice od sezonu 2007/2008:
PLKK- 5 wygranych Gorzowa Wielkopolskego 2 wygrane Polkowic
Puchar Fiba- 2 wygrane Gorzowa Wielkopolskego, 0 wygranych Polkowic
Sparingi- 1 remis.
Podsumowując: 7 wygranych AZS-u, 2 wygrane CCC
Nie mówie już o ostatnim pół-finale gdzie ,,murowany faworyt'' szybko dostaje 3:0 i żegna się z finałem PLKK, a potem z 3 miejscem :lol:
Powiem tyle :
DARUJ SOBIE :mrgreen:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15!
-AZS?
-Co?!
-Małooooooooooooooooooooooooo!!!!!!

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 28 grudnia 2009, 14:14

Friel problemu nie ma zadnego! Gdyby to byl ostatni tydzień stycznia. Nawet w FGE znazło by sie 2-3 kluby (nie wspominajac Lotos) które by Jele wziełyby w ciemno!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
Jestem z Gorzow
Nowy na forum

Postautor: Jestem z Gorzow » 28 grudnia 2009, 14:17

hermes46 pisze:Friel problemu nie ma zadnego! Gdyby to byl ostatni tydzień stycznia. Nawet w FGE znazło by sie 2-3 kluby (nie wspominajac Lotos) które by Jele wziełyby w ciemno!

Ty znawca :mrgreen:
Co masz na myśłi pisząc :?: :?: :?:
hermes46 pisze:(nie wspominajac Lotos)
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15!
-AZS?
-Co?!
-Małooooooooooooooooooooooooo!!!!!!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 grudnia 2009, 15:20

Kuba pisze:Boże święty, widzisz a nie grzmisz...

bez odbioru

"Boze widzisz i nie grzmisz"
Odpowiedz drogi forumowiczu... co chciales wniesc do dyskusji swoja pierwsza wypowiedzia o tym ze Maciejewski jest nieomylny ? Naprawde nic nie wniosles do dyskusji, probujac tylko prowokowac "gorzowska czesc forum" 8) Niestety nie udalo Ci się :lol:

Polecam Ci tak naprawde dla Twojego dobra, usiaść wypic dwie "setki" i na spokojnie poczytac jakie ty bzdury wypisujesz :) Naprawde chyba jak mialbym czas to te wszystkie twoje cytaty bym schecia powspominal... "Zaczynajac od poczatku roku jak GRZMIALES ze bedziemy jeszcze "ODSZCZEKIWAC" nasz hurraoptymizm finalowy, a sam niestety nigdy nie miales tyle honoru zeby cokolwiek sprostowac 8)

Powiem tylko tyle :D za kazdym razem i to nie chodzi o osoby z Polkowic (ktore w porównaniu do Ciebie potrafia zachowac jakis tam poziom nie wpierniczaja sie we wszystkie tematy zwiazane z GW), próbujesz udawac głupio mądrego ale niestety nie udaje Ci sie :).

Brnij dalej w swoich przekonaniach i szukaj kolejnych zaczepek :) Ja osobiscie od jakiegos czasu mam bardzo wy...walone na Twoje, płytkie, żałosne nic nie wnoszace do powaznej rozmowy posty.

Zegnam i DARUJ SOBIE 8)

PS (Faktycznie co za róznica, ktore miejsce w tabeli sie zajmie, Oszukuj się dalej :lol: proponuje zeby AZS w lidze jak i Wisla w Euro grały juniorskim skladem bo po co sie spinac i miec atut wlasnego boiska ? :D Oszukuj się dalej :lol:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 28 grudnia 2009, 15:36

aniuh pisze:

Podaj źródło tej informacji ze strony Lotosu. Niech tam będzie tez informacja ze była ich głównym celem, i że chcieli się o nią bić dając choćby tyle co Wy. To raz.

Druga sprawa to to ze nie wiadomo co by ona grała w Lotosie. Może tam by się jej styl gry sprawdził (bo napisanie że ktoś mógłby ja lepiej wykorzystać niż Darek to przecież bluźnierstwo..)? Bo do odsuwania centrów rywali od kosza jest rzeczywiście za słaba, i za 3 tez nie rzuca.

A i dla feri wypowiedzi Darka po pozyskaniu Jeli:

Jelą interesowaliśmy się od dłuższego czasu. Doskonale pasuje do naszej koncepcji budowy drużyny. To zawodniczka z doświadczeniem, ale wciąż bardzo młoda, ambitna i pracowita

Gorzowianie nie chcieli zatrudniać tej koszykarki tylko na podstawie statystyk. Telefon do menadżera i płytka dvd ruszyła do nas pocztą, a fragmenty meczów trafiły również do internetu. - Jela w akcji pokazuje duże chęci, umiejętności i agresję - opowiadał trener KSSSE AZS PWSZ Dariusz Maciejewski. - Już wiem dlaczego po kilkanaście punktów i zbiórek to u niej norma.

I jeszcze kwestia wypowiedzi o tym ze tak chciała zostać że godziła się na drastyczne(sic!) obniżenie zarobków - juz pomijając fakt że po raz kolejny wzruszam się czytając takie wieści z Gorzowa (i nie mogę się doczekać kiedy pozyskacie klasowa zawodniczkę która będzie dopłacać by moc grac u Darka) to albo makabrycznie za nią przepłacaliście, albo straszna u was bida że nie ma choć paru złotych by trzymać ja w skaldzie, choćby i na te 2 (czy więcej) meczów w eurolidze (choćby i 5-10 minut zmiany dla Piekarskiej moze być bardzo istne - chyba ze szybko ściągniecie kogoś z europejskim paszportem za nią)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”