Powell zdyskwalifikowana do konca sezonu
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Powell zdyskwalifikowana do konca sezonu
KOMUNIKAT PLKK
Polska Liga Koszykówki Kobiet po przeprowadzeniu postępowania wyjaśniającego i zapoznaniu się z otrzymaną dokumentacją w sprawie incydentu podczas meczu finałowego Pucharu Polski: TS Wisła Can-Pack Kraków - Lotos Gdynia w dniu 6.03.2005 r. w Krakowie postanawia:
Powołując się na Regulamin Dyscyplinarny Rozgrywek Ekstraklasy Kobiet i Pucharu Polski, rozdział III, § 14, pkt.3, ustęp 1b) związany z naruszeniem nietykalności cielesnej, nałożyć karę bezwzględnej dyskwalifikacji na zawodniczkę Elaine Powell (Lotos Gdynia) na okres do końca sezonu 2004/2005 rozgrywek prowadzonych przez PLKK oraz karę pieniężną w wysokości 10 000 zł.
Dyskwalifikacja zawodniczki obowiązuje od dnia wydania decyzji.
Od powyższej decyzji przysługuje odwołanie do II instancji, którą jest Komisja Odwoławcza Polskiego Związku Koszykówki.
PLKK stawia stanowczy sprzeciw wszelkim aktom agresji i przemocy oraz ma nadzieję, iż zdecydowane działania i nałożone drastyczne kary zapobiegną w przyszłości podobnym zdarzeniom.
Pełnomocnik Zarządu
Grzegorz Ziemblicki
PLKK
Polska Liga Koszykówki Kobiet po przeprowadzeniu postępowania wyjaśniającego i zapoznaniu się z otrzymaną dokumentacją w sprawie incydentu podczas meczu finałowego Pucharu Polski: TS Wisła Can-Pack Kraków - Lotos Gdynia w dniu 6.03.2005 r. w Krakowie postanawia:
Powołując się na Regulamin Dyscyplinarny Rozgrywek Ekstraklasy Kobiet i Pucharu Polski, rozdział III, § 14, pkt.3, ustęp 1b) związany z naruszeniem nietykalności cielesnej, nałożyć karę bezwzględnej dyskwalifikacji na zawodniczkę Elaine Powell (Lotos Gdynia) na okres do końca sezonu 2004/2005 rozgrywek prowadzonych przez PLKK oraz karę pieniężną w wysokości 10 000 zł.
Dyskwalifikacja zawodniczki obowiązuje od dnia wydania decyzji.
Od powyższej decyzji przysługuje odwołanie do II instancji, którą jest Komisja Odwoławcza Polskiego Związku Koszykówki.
PLKK stawia stanowczy sprzeciw wszelkim aktom agresji i przemocy oraz ma nadzieję, iż zdecydowane działania i nałożone drastyczne kary zapobiegną w przyszłości podobnym zdarzeniom.
Pełnomocnik Zarządu
Grzegorz Ziemblicki
PLKK
Ostatnio zmieniony 08 marca 2005, 12:12 przez Hersi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Gość
-
Gość
-
gość
Anonymous pisze:No odetchnąlem z ulgą.Zarząd PLKK nie przestraszył się.Teraz tą bandytke czekaja konsekwencje sądowe.Może NOLAN teraz się uspokoi.W wywiadzie Dydek broni koleżanke.Ale przecież prekursorką chamstwa w Gdyni była ona sama.
co ty @#@ debilu chcesz od Dydek ?? Zarejestruj się tchórzu
to pogadamy. Byłem spokojny ale teraz to już przegięcie
PS. już o tym kiedyś pisałem ale czy nie można zrobić forum dla gości tylko do odczytu ?? Bo ja osobiście nie musze czytać forum ale moim zdaniem forum traci chyba , że Administratorzy i moderatorzy mają takie samo zdanie i zgadzają się z postami gości w tym temacie
http://www.lechiarugby.pl !!
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
gość pisze:Jak zostanie w Gdyni w nastepnym sezonie to dopiero będzie prowokowana szczególnie przez kibiców wszystkich klubów. Ciekawe czy poradzi sobie z tym? Póki co ciesze się, że Powell już sobie nie pogra w Polsce do końca sezonu (no chyba, że się odwoła i zmniejszą jej karę bo Lotos musi wygrać ligę).
Lotos i bez Powell da sobie spokojnie rade w lidze, prawde mowiac to nie widze druzyny, ktora mogla by zagrozic hegemonii Lotosu w TBL.
-
Gość
KIBIC pisze:Anonymous pisze:No odetchnąlem z ulgą.Zarząd PLKK nie przestraszył się.Teraz tą bandytke czekaja konsekwencje sądowe.Może NOLAN teraz się uspokoi.W wywiadzie Dydek broni koleżanke.Ale przecież prekursorką chamstwa w Gdyni była ona sama.
PS. już o tym kiedyś pisałem ale czy nie można zrobić forum dla gości tylko do odczytu ?? Bo ja osobiście nie musze czytać forum ale moim zdaniem forum traci chyba , że Administratorzy i moderatorzy mają takie samo zdanie i zgadzają się z postami gości w tym temacie
Wystarczy spytać Krystofowej co ma do powiedzenia na ten temat.
wracając do tematu
Teraz niech mój post skomentują ludzie normalni umiejący czytać ze zrozumieniem
1. Moim zdaniem Powell powiina zapłacić karę i wyjechac z Polski
2.Powinna zostać jej udzielona pomoc psychologa bo widać bardzo dobrze , że po śmierci matki ma problem
http://www.lechiarugby.pl !!
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Powell surowo ukarana!
08.03.2005 13:02
Zarząd Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet nałożył we wtorek na zawodniczkę Lotosu Gdynia, Amerykankę Elaine Powell karę bezwzględnej dyskwalifikacji do końca sezonu 2004/05 oraz karę finansową w wysokości 10 tys. zł za pobicie Serbki Jeleny Skerović podczas finałowego meczu Pucharu Polski.
Dyskwalifikacja zawodniczki obowiązuje od dnia wydania decyzji, a władzom klubu z Gdyni i samej koszykarce przysługuje odwołanie do drugiej instancji - Komisji Odwoławczej Polskiego Związku Koszykówki.
Nokaut na parkiecie...
- W gestii władz Polskiego Związku Koszykówki jest to, czy sprawa Powell trafi do Międzynarodowej Federacji Koszykówki strefy europejskiej (FIBA-Europe) i czy Powell zostanie wymierzona kara również przez międzynarodową federację - powiedział pełnomocnik zarządu PLKK Grzegorz Ziemblicki.
Do zdarzenia w Krakowie doszło na dwie minuty przed końcem bardzo zaciętego finału pomiędzy Lotosem i miejscową Wisłą. Powell sfaulowała Skerović, a ta upadając kopnęła Amerykankę. W odpowiedzi Powell rzuciła się na rywalkę bijąc ją pięścią w twarz. 25-letnia Skerović ma złamaną kość jarzmową i kłopoty z okiem, czeka ją kilkutygodniowa przerwa w treningach. We wtorek zostanie poddana konsultacji okulistycznej, później zapadnie decyzja co do terminu operacji. Mecz zakończył się zwycięstwem Lotosu 50:42.
Koszykarki Lotosu Gdynia w następnym tygodniu zmierzą się w 1/4 finału Euroligi z mistrzem Czech Gambrinusem Brno.
(PAP) / Interia.pl
08.03.2005 13:02
Zarząd Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet nałożył we wtorek na zawodniczkę Lotosu Gdynia, Amerykankę Elaine Powell karę bezwzględnej dyskwalifikacji do końca sezonu 2004/05 oraz karę finansową w wysokości 10 tys. zł za pobicie Serbki Jeleny Skerović podczas finałowego meczu Pucharu Polski.
Dyskwalifikacja zawodniczki obowiązuje od dnia wydania decyzji, a władzom klubu z Gdyni i samej koszykarce przysługuje odwołanie do drugiej instancji - Komisji Odwoławczej Polskiego Związku Koszykówki.
Nokaut na parkiecie...
- W gestii władz Polskiego Związku Koszykówki jest to, czy sprawa Powell trafi do Międzynarodowej Federacji Koszykówki strefy europejskiej (FIBA-Europe) i czy Powell zostanie wymierzona kara również przez międzynarodową federację - powiedział pełnomocnik zarządu PLKK Grzegorz Ziemblicki.
Do zdarzenia w Krakowie doszło na dwie minuty przed końcem bardzo zaciętego finału pomiędzy Lotosem i miejscową Wisłą. Powell sfaulowała Skerović, a ta upadając kopnęła Amerykankę. W odpowiedzi Powell rzuciła się na rywalkę bijąc ją pięścią w twarz. 25-letnia Skerović ma złamaną kość jarzmową i kłopoty z okiem, czeka ją kilkutygodniowa przerwa w treningach. We wtorek zostanie poddana konsultacji okulistycznej, później zapadnie decyzja co do terminu operacji. Mecz zakończył się zwycięstwem Lotosu 50:42.
Koszykarki Lotosu Gdynia w następnym tygodniu zmierzą się w 1/4 finału Euroligi z mistrzem Czech Gambrinusem Brno.
(PAP) / Interia.pl
KIBIC pisze:Anonymous pisze:No odetchnąlem z ulgą.Zarząd PLKK nie przestraszył się.Teraz tą bandytke czekaja konsekwencje sądowe.Może NOLAN teraz się uspokoi.W wywiadzie Dydek broni koleżanke.Ale przecież prekursorką chamstwa w Gdyni była ona sama.
Na wstępie wyjaśnię, że nie jestem autorem postu do którego sie odnosisz.
Dziwię sie Twojemu oburzeniu. Naprawdę jesteście tak zapatrzeni w swoje "gwiazdy" że nie widzicie, że ich zachowanie często wybiega poza wszelkie normy? Temat Dydek był juz wielokrotnie poruszany, chociażby pamiętny mecz gwiazd. W WNBA też miała zdarzenia (wykluczenie za uderzenie łokciem Ann Wouters). Nie dziw się kibicom, że tak reagują na sytuacje, które dziwnym trafem najczęściej zdarzają sie w Lotosie.
Do tego sposób wyrażenia swojego oburzenia odpowiada wyczynom Waszych "gwiazd".
P.S. W tym sezonie w Brzegu też się nie popisały o czym świadczą dwa "dachy".
-
Y....
WISŁA ZAPEWNE SIE CIESZY TYM WYDARZENIEM BO BEDZIE TERAZ MIAŁA PRETEKST DLACZEGO IDZIE IM SŁABO W LIDZE. WSZYSTKO ZWALA NA ZAWODNICZKE LOTOSU, I MOZE NIE ODEJDZIE OD NICH SPONSOR. BYŁAM NA TYM MECZU I WIDZIAŁAM CO SIE DZIAŁO. WISŁA NIE MOGĄC WYGRAC SPROWADZAŁA SIĘ DO PROSTACKICH FAULI ZACZEPEK ITD KAZDY NA MIEJSCU POWEL BY TEGO NIE WYTRZYMAŁ, A TO KOPNIĘCIE BYŁO KROPLĄ KTÓRA PRZELAŁA .....
WINA LEŻY PO STRONIE OBU ZAWODNICZEK ALE NIE WOLNO NAJEZDZAC NA CAŁY ZESPÓŁ GDYNI. NIE MA ODPOWIEDZIALNOSCI WSPÓLNEJ. TRZYMAM ZA NIE KCIUKI I WIERZE ZE WYGRAJA W POLSKIEJ LIDZE I POKAZA ZE SA POTĘGĄ A W EUROLIDZE AWANSUJA DO FINAL FOUR
DZIEWCZYNY JESTEM Z WAMI
WINA LEŻY PO STRONIE OBU ZAWODNICZEK ALE NIE WOLNO NAJEZDZAC NA CAŁY ZESPÓŁ GDYNI. NIE MA ODPOWIEDZIALNOSCI WSPÓLNEJ. TRZYMAM ZA NIE KCIUKI I WIERZE ZE WYGRAJA W POLSKIEJ LIDZE I POKAZA ZE SA POTĘGĄ A W EUROLIDZE AWANSUJA DO FINAL FOUR
DZIEWCZYNY JESTEM Z WAMI
-
Don Igłata
- Młodzik
Anonymous pisze:KIBIC pisze:Anonymous pisze:No odetchnąlem z ulgą.Zarząd PLKK nie przestraszył się.Teraz tą bandytke czekaja konsekwencje sądowe.Może NOLAN teraz się uspokoi.W wywiadzie Dydek broni koleżanke.Ale przecież prekursorką chamstwa w Gdyni była ona sama.
Wystarczy spytać Krystofowej co ma do powiedzenia na ten temat.
Agnieszkę Pietraszek z Brzegu też można.
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Jęsli Wisła faulowała prostacko to to co wyprawiaja gwiazdunie z gdyni to prymityw z najwyższej półki. I wogóle jak śmiesz twierdzic ze kazdy na miejscu powell by nie wytrzymał!!!!! chyba w związku z tym wszyscy macie tam problemy emocjonalne!!! Jak ktoś cię lezac kopnie w nogę, co nawet nie moze wywołać siniaka to okładasz go piąchami po twarzy???? Kroplą to mógł byc bezmyślny faul czarnej przy wejściu Jeleny pod kosz! Skończcie z tym odwracaniem kota ogonem. Jak Dydek brutalnie faulowała Sylwię czy Leo tez było sto wytłumaczeń. Jak Nolan jeżdziła po pijaku to tez był zbieg okolicznosci? Żal czytać te steki durnot o rzekomym tłumaczeniu się Wisły-zawsze wszyscy widzą inaczej niz kibice lotosu-zdumiewajaceY.... pisze:WISŁA ZAPEWNE SIE CIESZY TYM WYDARZENIEM BO BEDZIE TERAZ MIAŁA PRETEKST DLACZEGO IDZIE IM SŁABO W LIDZE. WSZYSTKO ZWALA NA ZAWODNICZKE LOTOSU, I MOZE NIE ODEJDZIE OD NICH SPONSOR. BYŁAM NA TYM MECZU I WIDZIAŁAM CO SIE DZIAŁO. WISŁA NIE MOGĄC WYGRAC SPROWADZAŁA SIĘ DO PROSTACKICH FAULI ZACZEPEK ITD KAZDY NA MIEJSCU POWEL BY TEGO NIE WYTRZYMAŁ, A TO KOPNIĘCIE BYŁO KROPLĄ KTÓRA PRZELAŁA .....
DZIEWCZYNY JESTEM Z WAMI

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”