Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: MARAS » 29 grudnia 2009, 20:39

matrix pisze:
hermes46 pisze:który? Mysle ze charkter Eweliny z tym trenerm tez tworzyłby mieszanke wybuchowa! A ze lubie ten klub ucieszyłbym sie zeby tam Ewelina trafiła! Ciekawe czy "Ewelina tez by wiele dawała?" :lol: :mrgreen:

no właśnie ten.... :lol: Roman i Ewelina kto wie..... :lol: W Poznaniu też jest komkurentka w postaci Mrozika(całkiem przyzwoity sezon),a na centrze jakoś Eweli nie widzę....

Nie raczej bym na to nie liczył. U nas dwa solidne centry Mrozik i Kędzia są a i w obwodzie Reda czeka na powrót, więc na takie bogactwo sobie pozwolić nie mozemy żeby jeszcze Gale brać.
Moja rada jest taka niech wróci do Pabianic tam się odbuduje psychicznie i pogra w I lidze a za rok z Pabianicami w ekstraklasie bedzie szaleć.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 29 grudnia 2009, 20:51

MARAS pisze:
matrix pisze:
hermes46 pisze:który? Mysle ze charkter Eweliny z tym trenerm tez tworzyłby mieszanke wybuchowa! A ze lubie ten klub ucieszyłbym sie zeby tam Ewelina trafiła! Ciekawe czy "Ewelina tez by wiele dawała?" :lol: :mrgreen:

no właśnie ten.... :lol: Roman i Ewelina kto wie..... :lol: W Poznaniu też jest komkurentka w postaci Mrozika(całkiem przyzwoity sezon),a na centrze jakoś Eweli nie widzę....

Nie raczej bym na to nie liczył. U nas dwa solidne centry Mrozik i Kędzia są a i w obwodzie Reda czeka na powrót, więc na takie bogactwo sobie pozwolić nie mozemy żeby jeszcze Gale brać.
Moja rada jest taka niech wróci do Pabianic tam się odbuduje psychicznie i pogra w I lidze a za rok z Pabianicami w ekstraklasie bedzie szaleć.

ja Jej rad nie będę dawał,bo to pełnoletnia już kobieta i ma chyba własne zdanie na pewne sprawy......czas pokaze czy Ewelina podjęła słuszne dla rozwoju swojej kariery decyzje.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 29 grudnia 2009, 21:37

jak już tak piszemy, to Ja stawiam na Łódź...

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 29 grudnia 2009, 21:45

też stawiam na Łódź, szczególnie, że gra tam jej przyjacółka Justyna Grabowska 8)

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 29 grudnia 2009, 23:09

Roberto930 pisze:A ja bym Ją nawet chętnie widział w Brzegu, tym bardziej jeżeli potwierdzą się doniesienia o zrezygnowaniu z Chinyere Ukoh.

Jeżeli ona odejdzie, to zostanie w Brzegu praktycznie piątka zawodniczek - przy założeniu, że Buszta jeszcze niewiele potrafi, a Żyłczyńska ciągle jest kontuzjowana. :roll: Podobnie jak kilku osobom wcześniej piszącym, wydaje mi się, że najbardziej prawdopodobna w przypadku Gali jest przeprowadzka do Łodzi. No i... przy zwolnieniu Podrug - może Lotos? :) Chociaż tam nieco mostów Ewelina spaliła po aferze z kontraktem ponad rok temu. Teraz pali te mosty w Toruniu. Trochę dużo jak na 19-letnią pannę - strach pomyśleć co będzie za kilka lat. :wink:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 29 grudnia 2009, 23:13

za chwile nigdzie ja nie beda chcieli! Zysek tez lubi i umie krzyknac!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Roberto930
Żak

Postautor: Roberto930 » 29 grudnia 2009, 23:26

paulo2907 pisze:Jeżeli ona odejdzie, to zostanie w Brzegu praktycznie piątka zawodniczek - przy założeniu, że Buszta jeszcze niewiele potrafi, a Żyłczyńska ciągle jest kontuzjowana. :roll: Podobnie jak kilku osobom wcześniej piszącym, wydaje mi się, że najbardziej prawdopodobna w przypadku Gali jest przeprowadzka do Łodzi. No i... przy zwolnieniu Podrug - może Lotos? :) Chociaż tam nieco mostów Ewelina spaliła po aferze z kontraktem ponad rok temu. Teraz pali te mosty w Toruniu. Trochę dużo jak na 19-letnią pannę - strach pomyśleć co będzie za kilka lat. :wink:

Po pierwsze to są tylko nieoficjalne doniesienia. Oprócz tego, że Ukoh ma odejść, słychać też, że na jej miejsce ma być sprowadzona inna Amerykanka. Ile w tym prawdy nie wiem.
Co do Żyłczyńskiej to w styczniu będzie już grać, a Buszta ostatnio zaliczyła kilka dobrych występów i może coś z niej będzie, więc tą 7/8 zawodniczek mamy.

Jeżeli plotki dotyczące Ukoh okażą się prawdą to chętnie widziałbym na jej miejsce Galę zamiast tej niewiadomej Amerykanki.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 30 grudnia 2009, 09:47

paulo2907 pisze:Ewelina spaliła po aferze z kontraktem ponad rok temu. Teraz pali te mosty w Toruniu. Trochę dużo jak na 19-letnią pannę - strach pomyśleć co będzie za kilka lat. :wink:

no i to właśnie powoli staram się co niektórym uzmysłowić.....ja cierpliwie poczekam te kilka lat.... :wink:

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 30 grudnia 2009, 18:18

Zapewne ma złych doradców bo nie wydaje mi się żeby sama podejmowała niektóre decyzje...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 30 grudnia 2009, 18:22

markylipek pisze:Zapewne ma złych doradców bo nie wydaje mi się żeby sama podejmowała niektóre decyzje...

a widzisz do tego też zmierzam i nawet wiem kogo.... :wink: najgorzej to mieć głowę pełną czyiś pogladów. Tylko,że to kariera sportowa samej Eweliny,a nie taty-mamy i jeszcze kogoś....
PS. Ewelina z tego co przez 1,5 roku widziałem to cały czas jeszcze materiał na dobrą koszykarkę i warto o tym naprawdę prowadząc tą dziewczynę pamiętać!!!

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 30 grudnia 2009, 19:22

matrix pisze: pozostaje środek tabeli, być może kluby najbliżej jej rodzinnych Pabianic, czyli ŁKS Łódź lub Lider Pruszków.

a jaki to niezwykle oświecony "dziennikarz" podpisał się pod tą rewelacją??? - dodam jak dla mnie niezwykle szokującą..., ale oczywiście zawsze warto poznać nowe fakty, o których się nie miało bladego pojęcia... :lol:

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 30 grudnia 2009, 19:24

simon pisze:
matrix pisze: pozostaje środek tabeli, być może kluby najbliżej jej rodzinnych Pabianic, czyli ŁKS Łódź lub Lider Pruszków.

a jaki to niezwykle oświecony "dziennikarz" podpisał się pod tą rewelacją??? - dodam jak dla mnie niezwykle szokującą..., ale oczywiście zawsze warto poznać nowe fakty, o których się nie miało bladego pojęcia... :lol:

jaki? bardzo proszę....Joachim Przybył z Gazety Pomorskiej(jemu płacą za pisanie,a nie myślenie :lol: ).

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 30 grudnia 2009, 19:34

no i teraz już o wiele optymistyczniej o bohaterce ostatnich dni......

Ewelina Gala najlepsza w kadrze juniorek
(jp)

Dwa zwycięstwa i porażka to bilans reprezentacji koszykarek do lat 20 w towarzyskim turnieju w Warszawie. Z dobrej strony pokazała się Ewelina Gala z toruńskiej Energi.

W turnieju oprócz "dwudziestki" wzięły udział także reprezentacja Turcji, kadra polski do lat 18, dwie drużyny z Białorusi oraz miejscowy zespół z PLKK Lider Pruszków. Drużyna juniorek rozegrała trzy mecze. W pierwszym pokonała swoje rówieśniczki z Białorusi 77:69. Gospodynie do zwycięstwa poprowadził duet Olivia Tomiałowicz (25 pkt) - Ewelina Gala (20). Torunianka na parkiecie spędziła pół godziny, miała przeciętną skuteczność z gry (8/18), za to świetnie spisywała się pod tablicami (11 zbiórek).

W drugim spotkaniu kadrowiczki okazały się lepsze od Lidera triumfując ostatecznie 77:59 (22:19, 28:16, 17:10, 10:14). Tym razem trener Andrzej Włodarz skorzystał z bardzo szerokiego składu i w narodowym zespole nie było zdecydowanych liderek. Torunianka spędziła na parkiecie ponad 21 minut i w tym czasie zdobyła 11 pkt, do tego 4 piłki zebrała z tablic. Najskuteczniejszą koszykarką polskiego zespołu była tym razem Justyna Maruszczak (12 pkt), 11 dorzuciła jeszcze Małgorzata Misiuk. Lider zagrał w krajowym składzie m.in. bez swoich największych gwiazd Ashley Shields i Tracy Gahan. Najwięcej punktów dla pokonanych zdobyła Joanna Górzyńska-Szymczak (11).

W ostatnim meczu turnieju kadra juniorek przegrała zdecydowanie z Turcją. Obie drużyny były niepokonane do tej pory i stawką pojedynku było zwycięstwo w zawodach. Od początku na parkiecie dominowały jednak Turczynki, wśród których błyszczały zwłaszcza Yelda Karazogl, Esra Ural i Ozge Iavas (w sumie 42 punkty). Polki już do przerwy przegrywały różnicą 18 punktów, a wygrać zdołały dopiero ostatnią kwartę. Ostatecznie rywalki triumfowały 78:56 (21:13, 21:11, 24:16, 12:16).

W reprezentacji Polski już tradycyjnie najlepszą koszykarką była Gala. Skrzydłowa toruńskiej Energi spędziła na parkiecie blisko 28 minut i w tym czasie zdobyła 13 pkt, do tego dołożyła 6 zbiórek, 2 przechwyty i jedyny w polskim zespole blok. Po 11 punktów dołożyły do dorobku juniorek koszykarki Lotosu Gdynia Oliwia Tomiałowicz i Klaudia Sosnowska.
www.pomorska.pl
PS. Cieszę się,że jeszcze przynależność klubowa Eweliny się nie zmieniła..... 8)

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 01 stycznia 2010, 17:32

No i dziwi mnie to, że taka Gala nie dostała powołania do kadry seniorek.... a dostała Sosna czy Tomiałowicz ;/
Czyżby ten szum wokół Gali jaki teraz jest miałby wpływ na to ??

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 01 stycznia 2010, 21:15

Dżi ej el ej pisze:Czyżby ten szum wokół Gali jaki teraz jest miałby wpływ na to ??

Szumu już nie ma,a i Eweliny w kadrze też......Tak doświadczony trener,jak Dariusz Maciejewski patrzy też zapewne na aspekty sportowe w kontekście powołań do kadry.
Jeśli miałbym powołać następną koszykarkę z Energi to byłaby nią w pierwszej kolejności Patrycja Gulak....
PS. My sami nie róbmy szumu,bo spotkanie 9 stycznia jest typowo towarzyskie.... 8)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”