Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: Endrju » 04 stycznia 2010, 22:27

Jack Napier pisze:
koszykarz pisze:Poza tym DAREK chyba jednak CENI umiejętności Moniki Krawiec

Biorac pod uwage, ze przed sezonem staral sie ja sciagnac do Gorzowa ceni i to dosc wysoko. Podobnie jest z pania Krezel z Rybnika. Powolanie ich obu do kadry nie jest dla mnie zaskoczeniem. W Gorzowie dla Darka nie pograja ale przynajmniej w kadrze tak :)

Co do Krawiec muszę sie z Toba zgodzic. A co do Krężel to watpie zeby kiedykolwiek zagrala w Gorzowie 8).
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 04 stycznia 2010, 22:59

Ja słyszałem ze Gala ma pójść do Lotosu tylko tam teraz też nie jest za ciekawie.... problemy finansowe jak i kadrowe
odeszła z Torunia bo klub nie jest wypłacalny a tu okazuje sie że klub, który najbardziej interesuje sie Eweliną jest w podobnej sytuacji....ale mam nadzieje, że nie aż w takiej jak toruński klub..

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 04 stycznia 2010, 23:07

Dżi ej el ej pisze:odeszła z Torunia bo klub nie jest wypłacalny

no nie rozbawiłeś mnie teraz do łez.... :lol: wszyscy wiemy dlaczego przede wszystkim odeszła,a Ty dosyć szeroko zdaje się ten powód reklamowałeś. :wink:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

anatol
Żak

Postautor: anatol » 04 stycznia 2010, 23:21

matrix pisze:
Dżi ej el ej pisze:odeszła z Torunia bo klub nie jest wypłacalny

no nie rozbawiłeś mnie teraz do łez.... :lol: wszyscy wiemy dlaczego przede wszystkim odeszła,a Ty dosyć szeroko zdaje się ten powód reklamowałeś. :wink:

Ale to niestety prawda i wesoło nie jest.A w czwartek mecz z Dynamem i może się okazać że nie będzie miał kto grać i niech nikt nie mówi że to mącenie.

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 04 stycznia 2010, 23:30

ja nie podałem tego jako ważnej i świeżej informacji tylko podałem to co jest faktem w Toruniu a do tego teraz doszło do tego samego w Lotosie, nie wiem o co ci chodzi ale nic nie reklamowałem :| a rzeczy są straszne jakie dzieją sie w żeńskiej toruńskiej koszykówce do tego doszła teraz Patrycja B. z jej aferą a mecz z dynamem laski powinny wygrać muszą tylko zapomnieć o ostatnich aferach i grać dla samych siebie i kibiców...

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 04 stycznia 2010, 23:43

Endrju pisze:Co do Krawiec muszę sie z Toba zgodzic. A co do Krężel to watpie zeby kiedykolwiek zagrala w Gorzowie 8).

Jezeli chodzi o Krezel to nic nie wiem aby Darek staral sie ja sciagnac do Gorzowa. Napisalem o niej, ze ja ceni - o to mi chodzilo. Jednak faktycznie tak ulozylem zdania, ze moglo to zabrzmiec jakbym "cos" wiedzial :) W przypadku Krawiec wiadomo, ze byly rozmowy ale nic z tego nie wyszlo ... stety niestety.

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 05 stycznia 2010, 12:09

Jeżeli w Toruniu są kłopoty finansowe to nie sądzę abyśmy wygrali z Dynamem... Kolejna runda to dodatkowe koszty, więc może zarząd stanie przed wyborem albo spłacić zaległości zawodniczkom albo wydać kasę na następne podróże...

Poza tym jestem ciekaw czy zawodniczki nie zagrają przeciw trenerowi, chyba że w tym jego konflikcie z Galą trzymają jednak jego stronę...

Tak więc idę na mecz i chciałbym aby był awans ale jednak realnie patrząc za dużo mamy kłopotów by myśleć o kolejnych w pucharach...

koszykarz

Postautor: koszykarz » 05 stycznia 2010, 12:22

wyjazd do Kijowa na rewanż - i kwota jaką będzie za to zapłacić - ma się nijak do zaległości...
Tak więc to w sumie nie robi różnicy... Zresztą im dalej w FIBA CUP tym większa szansa że jednak pojawi się jakiś sponsor...
Ale wątpie by po sytuacji z Galą tak się stało...

Choć najlepsze że że to MEDIA i KIBICE na FORUM zrobili z tego więcej szumu :lol: :lol: Bo KLUB ogólnie milczy w tej sprawie...

Co do EWELINY - no za NIĄ z zawodniczek to NIKT nie będzie stał.. Wiadomo - konsekwencje u EDA...

Z drugiej strony jeśli dyrektor klubu mówi że ,,dziewczynka ma 19 lat i zero szacunku dla koleżanek '' - to też coś musi być na rzeczy... Choć ja myślałem że ogólnie ,,GALI nie można nie lubić'' . Zwłaszcza jak rok temu nieszcześcliwie upadła w Toruniu - Pcheła i Jańcia momentalnie były przy niej....

Zresztą w każdym roku jest coś...

anatol
Żak

Postautor: anatol » 05 stycznia 2010, 14:04

markylipek pisze:Jeżeli w Toruniu są kłopoty finansowe to nie sądzę abyśmy wygrali z Dynamem... Kolejna runda to dodatkowe koszty, więc może zarząd stanie przed wyborem albo spłacić zaległości zawodniczkom albo wydać kasę na następne podróże...

Poza tym jestem ciekaw czy zawodniczki nie zagrają przeciw trenerowi, chyba że w tym jego konflikcie z Galą trzymają jednak jego stronę...

Tak więc idę na mecz i chciałbym aby był awans ale jednak realnie patrząc za dużo mamy kłopotów by myśleć o kolejnych w pucharach...

Zawodniczki z pewnością nie bronią Omanicia ale za Galą na pewno nie staną.Jeśli wogóle zagrają to o zwycięstwo.Tylko czy wyjdą na boisko??????????

Didi23
Nowy na forum

Postautor: Didi23 » 05 stycznia 2010, 14:25

"Duet Energi wśród gwiazd... No piękny tytuł.. tylko w tym całym Toruńskim syfie, Pani dyrektor i Pan Krystek zapomnieli poinformować , że Ewelina Gala również dostała powołanie! I co drogi matrixie broniący klubu teraz powiesz? To też wina Gali? Poprzedzając pytania "dlaczego w takim razie nie ma jej w oficjalnej 20" Odpowiedź jest prosta! Klub potwierdził dwie zawodniczki podane wyżej! To jest dopiero brak profesjonalizmu! Nie poinformować dziewczyny ,że dostała powołanie na mecz gwiazd, podać do prasy dwa nazwiska skoro na powołaniu są 3 zawodniczki! brawoooooo brawoooooo !!"
Nie wymagajmy od dziewczyn zeby sie stawialy , to ich praca i wiadomo ze kazdy robi wszystko pod siebie i dba o swoj tylek o co mysle ze Gala pewnie nei ma pretensji.

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 05 stycznia 2010, 14:31

Jestem pewien że wyjdą bo odmowa zagrania meczu to totalny wstyd na całą Europę dla Torunia i Polski... Ale oczywiście też bardzo odpowiedni moment do szantażu typu "zapłacicie to zagramy" :-)

Ciekawe czy klub zalega z kasą Omaniciowi... Hmmm, jakoś nie wydaje mi sie :)

anatol
Żak

Postautor: anatol » 05 stycznia 2010, 14:39

Didi23 pisze:"Duet Energi wśród gwiazd... No piękny tytuł.. tylko w tym całym Toruńskim syfie, Pani dyrektor i Pan Krystek zapomnieli poinformować , że Ewelina Gala również dostała powołanie! I co drogi matrixie broniący klubu teraz powiesz? To też wina Gali? Poprzedzając pytania "dlaczego w takim razie nie ma jej w oficjalnej 20" Odpowiedź jest prosta! Klub potwierdził dwie zawodniczki podane wyżej! To jest dopiero brak profesjonalizmu! Nie poinformować dziewczyny ,że dostała powołanie na mecz gwiazd, podać do prasy dwa nazwiska skoro na powołaniu są 3 zawodniczki! brawoooooo brawoooooo !!"
Nie wymagajmy od dziewczyn zeby sie stawialy , to ich praca i wiadomo ze kazdy robi wszystko pod siebie i dba o swoj tylek o co mysle ze Gala pewnie nei ma pretensji.

Gadasz bzdury - Gala dostała powołanie na młodzieżówkę i grała.A gdyby dostala powolanie to byłaby w składzie tak jak Leciejewska pomimo że Lotos z pewnością nie potwierdziłjej udziału z wiadomych względów.

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 05 stycznia 2010, 14:43

Didi23 pisze:"Duet Energi wśród gwiazd... No piękny tytuł.. tylko w tym całym Toruńskim syfie, Pani dyrektor i Pan Krystek zapomnieli poinformować , że Ewelina Gala również dostała powołanie! I co drogi matrixie broniący klubu teraz powiesz? To też wina Gali? Poprzedzając pytania "dlaczego w takim razie nie ma jej w oficjalnej 20" Odpowiedź jest prosta! Klub potwierdził dwie zawodniczki podane wyżej! To jest dopiero brak profesjonalizmu! Nie poinformować dziewczyny ,że dostała powołanie na mecz gwiazd, podać do prasy dwa nazwiska skoro na powołaniu są 3 zawodniczki! brawoooooo brawoooooo !!"

Jak trener reprezentacji wysyła powołanie to klub nie ma nic do tego, w końcu to nie prezes jakiegokolwiek klubu decyduje o powołaniach. Więc Maciejewski oficjalną listę podał, nie ma tam Gali i tyle w tym temacie... Za chwilę przeczytamy, że mistrzowie WNBA chcieli Eweline ale Krystek jej nie pozwolił. Mecz Gwiazd to pierwszy sprawdzian, będą kolejne i wtedy pewnie znajdzie się też miejsce dla Gali

Didi23
Nowy na forum

Postautor: Didi23 » 05 stycznia 2010, 16:24

No dobra mędrcy to zobaczycie w sobote, ten klub sam siebie ośmiesza!

koszykarz

Postautor: koszykarz » 05 stycznia 2010, 16:57

Markylipek i Anatol mają rację...

Gala zagrała w młodzieżówce - więc gdyby dostała powołanie od Maciejewskiego - to też by tam widniała... Ale nie dostała.

Dokładnie - kluby nie mają tu nic do tego - Maciejewski może podawać oficjalną listę zawodniczek - i nie musi si pytać ani Krawczyka , ani Krystka ani innego prezesa klubu...

Jeśli dziewczyny nie wyjdą na boisko to chyba to będzie to niezgodne z duchem sportu...

Przecież w wielu zakładach i firmach są zaległości itp. Dotyczy to też klubów sportowych. a dziewczyny nie wydaje mi się że by nie miały za co jeść :wink: a że niektóre tracą forse na p... to już sprawa samych zawodniczek...

Ja tam liczę że te które są prawdziwymi profesjonalistkami - pokażą to w czwartek na parkiecie...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”