Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

friel
Kadet

Re: Co słychać w Lotosie

Postautor: friel » 04 stycznia 2010, 17:56

Ja dla atrakcyjności tej ligi życzę Lotosowi aby się podniósł z tych chwilowych problemów
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 04 stycznia 2010, 18:42

a może Trocina wraca??

a gdzie będzie grała Lawson-Wade po spartaku?? wie ktos??
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 04 stycznia 2010, 19:29

kristofer pisze:aha, i jeszcze jedno - Lotosu nie zobaczymy w play-off Euroligi. W takim składzie nie wierzę w pokonanie Brna.

Chyba działacze postanowili zaoszczędzić kasę, gdyż sezon w Eurolidze został przegrany.

Już to wiesz? Zabrakło mi w tym stwierdzeniu słowa "prawdopodobnie". Ja wiem że szanse nie są na to duże i że motywacji pewnie też będzie Gdyniankom brakować, ale w Twojej wypowiedzi jest tyle pewności jakby to był już fakt dokonany..

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 04 stycznia 2010, 20:06

bart_81 pisze:
kristofer pisze:aha, i jeszcze jedno - Lotosu nie zobaczymy w play-off Euroligi. W takim składzie nie wierzę w pokonanie Brna.

Chyba działacze postanowili zaoszczędzić kasę, gdyż sezon w Eurolidze został przegrany.

Już to wiesz? Zabrakło mi w tym stwierdzeniu słowa "prawdopodobnie". Ja wiem że szanse nie są na to duże i że motywacji pewnie też będzie Gdyniankom brakować, ale w Twojej wypowiedzi jest tyle pewności jakby to był już fakt dokonany..

dziwisz się? Brno pokonało u siebie dość spokojnie Lotos z Christon i Beard w składzie. Teraz gdynianki nie mają dobrych koszykarek na poziom Euroligi. Matovic, Phillips, Pawlak to zdecydowanie za mało. Leciejewskiej nie liczę, gdyż będzie po artroskopii i nie można od niej wymagać cudów. Więc nawet nie uzbierała się podstawowa piątka. Wystarczy trochę popilnować Matovic i Phillips i gra Lotosu może leżeć i kwiczeć. Chyba że jakieś inne zagraniczne dojdą. Te dwie to zdecydowanie za mało.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 05 stycznia 2010, 08:14

jimmy pisze:a może Trocina wraca??

a gdzie będzie grała Lawson-Wade po spartaku?? wie ktos??

Lawson-Wade zadebiutowała wczoraj w Elizur Ramla. 21+13+6.

IMHO mamy ze 20% szans, żeby się z tego wygrzebać. Jeśli stracimy Paulinę to gleba. Jak nie, to jeszcze jest jakaś szansa nałapać Trocinek czy kogoś w tym guście i "zespół" z tego zmontować.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 05 stycznia 2010, 08:24

o ile są pieniądze, a w to coraz mniej wierzę :cry:

ah te przeczucia sprzed sezonu :(
i na dobre i na ZŁE!!!

friel
Kadet

Postautor: friel » 05 stycznia 2010, 13:53

Mam nadzieję że Paulę uda się wam zatrzymać wolałbym jej nie zobaczyć w Wiśle :)

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 05 stycznia 2010, 13:57

friel pisze:Mam nadzieję że Paulę uda się wam zatrzymać wolałbym jej nie zobaczyć w Wiśle :)

Hesusie Marijo!! :shock:

trybuny by sie musiały zaopatrzyć w kaski hokejowe...
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 05 stycznia 2010, 14:36

Ja wiem, że jej mityczne wręcz już podania w trybuny zawierają w sobie ziarno prawdy, ale jimmy bez przesady. Ten sezon Paulina gra jak na siebie wręcz koncertowo.
Naprawdę nie wzięlibyście zawodniczki dającej odetchnąć Cohen w lidze na nawet 15-20 minut i dającej rotację, dzięki której Burse pogra dwa razy tyle co teraz?
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

friel
Kadet

Postautor: friel » 05 stycznia 2010, 15:01

Wzięliby idę o zakład że w Wiśle działacze i trener chętnie zarzucili by na nią haczyk z kasą

anatol
Żak

Postautor: anatol » 05 stycznia 2010, 15:03

friel pisze:Wzięliby idę o zakład że w Wiśle działacze i trener chętnie zarzucili by na nią haczyk z kasą

Myślę,że w przyszłym tygodniu jeszcze pare zawodniczek będzie do wzięcia z Energi.

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 05 stycznia 2010, 15:07

anatol pisze:
friel pisze:Wzięliby idę o zakład że w Wiśle działacze i trener chętnie zarzucili by na nią haczyk z kasą

Myślę,że w przyszłym tygodniu jeszcze pare zawodniczek będzie do wzięcia z Energi.

Czyli Energa też musi zacząć szukać jakiś dziewczyn na miejsce odchodzących :-)

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 05 stycznia 2010, 19:05

Sytuacja Lotosu robi sie trudna. na miejsce tych które odeszły maja niby przyjśc jakies dwie koszykarki, jednak na pewno nie będą to zawodniczki pokroju Beard czy Catchings.
Jest jednak jakis pozytyw całej tej sytuacji..Winnicki bedzie miał w końcu pole do popisu i okaże się jakim naprawde jest trenerem.. 8)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 05 stycznia 2010, 19:47

anatol pisze:

myślę,ze w przyszłym tygodniu anatol też będzie do wzięcia.... :lol: ploty z Torunia Nas narazie nie interesują!!! :roll:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

koszykarz

Postautor: koszykarz » 05 stycznia 2010, 19:47

Pawlak pójdzie do Wisły . a Gajda , Krawiec , Gulak (może ktoś jeszcze) do Lotosu . i wszyscy będą zadowoleni :cry:
Jeśli faktycznie tak pesymistycznie jest w Enerdze .

do tego Gala - gdziekolwiek , Chomać do ARTEGO i koniec ENERGI

ANATOL będzie w wyjściowej piątce :lol: obok Bajerskiej i SZczechowiak. Pod koszem będą Krystek i Bazińska a na rozegraniu EDO :lol: :lol: :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”